|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 75, MG ZT - [75] Niższe sprężyny z ori amozaryzatorami
emerka - Nie Sie 17, 2014 21:03 Temat postu: [75] Niższe sprężyny z ori amozaryzatorami Mam dylemat.
Mam założone sprężyny obniżające H&R ( -35 mm ) tył i przód.
Amortyzatory oryginalne ( w znaczeniu seryjne do 2.0 V6, nie obniżające)
Teraz powoli pojawia się temat wymiany amortyzatorów z przodu.
Czy wsadzenie tam amorów z ZT będzie miało sens? Nie będzie jakieś kaszany?
Dzięki za pomoc
rafalmis1 - Nie Sie 17, 2014 23:37
emerka napisał/a: | Czy wsadzenie tam amorów z ZT będzie miało sens? Nie będzie jakieś kaszany? |
ja mam amortyzatory i sprężyny z przodu od MG ZT 190 i nic mi się nie dzieje złego. Tylko, że używane i nie zmieniła mi się twardość a na tym też mi zależało. Za to rozpórka, poprawiła jakoś zawieszenia
[ Dodano: Nie Sie 17, 2014 23:37 ]
jeszcze tyle samochód Ci opadnie, w porównaniu z amortyzatorami od R
R75 - Pon Sie 18, 2014 20:39
gdybys ewentualnie chcial wrocic do oryginalnych:
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=95653
emerka - Pon Sie 18, 2014 20:43
Moze to pytanie bylo 100 razy... O ile nizsze jest zawieszenie ZT od 75? Myslisz,ze nie bedzie cyrkow jak zaloze amory z ZT na sprezyny h&r?
rafalmis1 - Wto Sie 19, 2014 11:27
emerka, w sumie wydaje mi się ze nie spadnie samochód niżej. Bo jak teraz masz niższe sprężyny na amortyzatorach od R, a od MG mają inny skok, to również są twardsze wiec chyba nie opadnie jeszcze niżej.
Jedyny dyskomfort jaki możesz odczuwać, jeżeli by się okazało, ze sprężyny będą za niskie na amortyzatory od MG, to będzie taki, że będzie dobija przy za mocny bujaniu samochodem. Ale założysz wówczas gumy usztywniające i będzie po problemie. Mimo wszystko sądzę, że nic się nie będzie takiego działo, jak teraz na amortyzatorach od R jest spokój
zedziczek - Wto Sie 19, 2014 18:56
Amortyzator nie wpływa na wysokość samochód siedzi na sprężynach i to one wpływają na wysokość, amortyzator poprostu ma tłumić ruchy nadwozia w dół i w góre, tak aby nie skakał na nierównościach i koła miały kontakt cały czas z podłożem jeśli to możliwe.
R75 - Czw Sie 21, 2014 00:30
@emerka tez mam zamiar kupic h&r, mam edycje Silverstone
tam prawdopodobnie był eibach -30
mierzyles moze/pamiętasz długość sprężyn h&r w tyle,
te moje zużyte maja teraz 24cm, nie chciałbym raczej
nizszych
|
|