|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [honda civic]check engine w hondzie civic silnik 20T2N
dodmen - Czw Sie 21, 2014 18:51 Temat postu: [honda civic]check engine w hondzie civic silnik 20T2N Witam wszystkich posiadaczy Roverków:)zapewne zostanę zrugany ale proszę o cierpliwość i wskazanie właściwej ścieżki poszukiwań jeśli założyłem temat nie tu gdzie powinienem;/
Posiadam Civica z dieslem Rovera 105 KM 2.0 itd to się u mnie nazywa. wymieniałem swego czasu uszczelniacz na wałku rozrządu od strony pompy wtryskowej, robota jak mi się zdawało gładka i przyjemna i tak też poszło, niestety nazajutrz po wyjeździe z garażu zapalił mi się check:(jeżdżę z nim do dziś, z tym że nie pali się on cały czas, a zapala się w czasie jazdy, gdy utrzymuje stale obroty silnika, np. 1500 obr/min., po puszczeniu pedału gazu natychmiast gaśnie, gdy się pali silnik mułowaty, check nie zapala sie powyżej 2200 obr. zrobiłem z tą usterką już przeszło 1500km, nie stwierdziłem zwiększonego apetytu na paliwo, po podłączeniu do kompa wskazuje błąd:" regulator początku wtrysku". kąt wtrysku na zimnym silniku 4 stopnie, nadmienię że po wymianie tego uszczelniacza silnik zaczął żwawiej palić, czyli mniemam iż wcześniej kąt wtrysku miał inną wartość.sprawdzałem również kable idące do pompy, kostka i konektory wyglądają ok.nie widać przetarć. choć nie wiem jak głębiej, gdyż nie prułem całego peszla...proszę o pomoc tu bądź skierowanie do właściwego działu. pozdrawiam.
Remigiusz - Czw Sie 21, 2014 19:08
dodmen napisał/a: | kąt wtrysku na zimnym silniku 4 stopnie |
Ustaw sobie kat na 4° na ciepłym silniku Pewnie zły kat wtrysku jest ustawiony jak tobie gaśnie, za daleko przestawiony
wooy11 - Wto Sie 26, 2014 09:47
W tamtym roku bawiłem sie regulacja kąta wtrysku i kiedy miałem ustawione +4 st. wlasnie zapalał sie "czik" ....od 3 stopni juz tego nie było...... i wymysliłem sobie, ze regulator poprostu nie daje rady utrzymać kąta w normach dlatego wywala błąd.
|
|