|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - Grzesiekrover - Rover 45 Srebrzysta strzała :D
Grzesiekrover - Sro Wrz 10, 2014 18:42 Temat postu: Grzesiekrover - Rover 45 Srebrzysta strzała :D Witam jestem posiadaczem Roverka 45 od Czerwca
Jest to rocznik 2000 sprowadzony do Polski w 2008 roku . Napędza go jednostka disla 2.0 101 koników o dziwo bardzo żywych aż zaskakujące . PRzebieg auta aktualny to 242 tyś . CZy realny ? Na kondycje silnika wydaje mi się że tak aczkolwiek w tych czasach nic nie wiadomo
Po kupnie musiałem zrobić pare rzeczy między innymi
Wymiana tarcz i klocków
Wymiana sworzni górnych wachaczy
Wymiana płynu hamulcowego
Wymiana płynu chłodniczego
Wymiana paska alternatora
Rura INTERCOOLERA
Naszczęście rozrząd mam z głowy ponieważ był wymieniony przy 231 tyś posiadam faktury
Ze swoich widzi misie Wymieniłem głośniki w tylenj półce na
JBL CS6 bardzo przyzwoicie gra
Zajrzałem do przodu gdzie nie ma już seri tylko ktoś poprzedni wsadził Blaupunkta też przyjemnie grają
Okleilem żółtą folią również Halogeny
Co do planów to mysle nad
Felgą od MG 17"
Przyciemnienie tylnych szyb
I narazie to tyle jakbyście mieli jakieś koncepcje pomysły chętnie wyslucham
Myślę że warto wspomnieć o tym że mój brat posiadał rovera 600 2.0 Sdi przez 5 lat był bardzo zadowolony i z tego powodu namówił mi na zakup owej 45 a przesiadłem sie z oto takiego Civica
Co do wyglądu Auta myślę nie wygląda tragicznie sami ocencie
pelson91 - Sro Wrz 10, 2014 18:47
Grzesiekrover, całkiem nieźle Ale moim zdaniem felga 17" od MG spowoduje że będzie "efekt kozy", czyli będzie stał jak na szczudłach. Na tę chwilę nic mu nie brakuje, porzadna seria i ja bym się tego trzymał
Grzesiekrover - Sro Wrz 10, 2014 18:56
Wiadomo za sprawą felgi trzeba by było pomysleć nad spreżynami obniżającymi Ale czy to sens właśnie sie głowie i zastanawiam . Najważniejsze jest to że go Rdza nie żre Nie to co moja była honda
pelson91 - Sro Wrz 10, 2014 19:17
Grzesiekrover, w tjuningi rodem z civiców raczej nie przystoją 45tce, to elegancki sedanik. Co prawda zdarzały się nawet fajnie zrobione, ale imo 45 i 75 się nie tjuninguje MG ZS to już coś by było
andrew0503 - Sro Wrz 10, 2014 19:42
pelson91 napisał/a: | Grzesiekrover, w tjuningi rodem z civiców raczej nie przystoją 45tce, to elegancki sedanik. Co prawda zdarzały się nawet fajnie zrobione, ale imo 45 i 75 się nie tjuninguje MG ZS to już coś by było |
Sama prawda co pisze pelson91-na 17 wygląda jak na szczudłach, wiem bo widuję, nie wiem jak z obniżonym zawieszeniem, pewnie trochę lepiej. Jak dla mnie to seria +porządne opony(też dedykowany rozmiar). Może na parkingu nie jest zbyt efektowny, ale przy jednej osobie na przodzie i jednej na tyle w czasie jazdy wygląda i jeździ fantastycznie, nic nie obciera a przy dobrych oponach w zakręcie pokazuje na co go stać. A i nawet w pojedynkę na serii ładnie ładnie pokonuje łuki. Do 45 raczej nie pasuje"ja przez ten garb nie przejadę"
Grzesiekrover - Sro Wrz 10, 2014 19:48
Chyba mnie przekonaliście Jednak chciałbym coś w nim jeszcze zmienić wizualnie by był jedyny w swoim rodzaju .
Myśle jeszcze nad dolotem powietrza by skierować go w zderzak bo wiem że ory gdzieś jest puszczony przy nadkolu . Jak myslicie warte to zachodu ? Wpadł mi taki pomysł ponieważ brat kiedyś zastosował takie cos w 600tce i mówi ze był bardziej żwawy gdy dostał więcej powietrza
pelson91 - Sro Wrz 10, 2014 20:39
Grzesiekrover, bardziej żwawy będzie, jak pogadasz z użytkownikiem Raptile, on coś tam wie o dokarmianiu koni w iDT
Grzesiekrover - Sro Wrz 10, 2014 21:47
Dzieki za podpowiedz chętnie się doszkolę w tym temacie
pelson91 - Sro Wrz 10, 2014 22:36
Grzesiekrover, polecam, bo 150km to nie 101
Pawkaz - Sro Wrz 10, 2014 23:26
16tka bedzie juz lepiej wyglądać niż 17
Ogólnie 45 nie gnije w odróżnieniu od Civica.
bociannielot - Czw Wrz 11, 2014 08:29
Ja mam w szrocie 17ki i mimo iz moglbym przelozyc 16ki na chwile z ulepa i zobaczyc efekt ale pewien jestem ze bylby po prostu gorszy, na zywo mniej szczudlascie niz na zdjeciach to wyglada .
Co do gadania z użytkownikiem Raptile bo on wie cos o podnoszeniu mocy, zapewne 3/4 forum z iDT ma pojecie w tym względzie .
Grzesiekrover - Czw Wrz 11, 2014 12:36
No 101 to nie 150ale jednak myślicie że to nie będzie zbyt duży wysiłek dla 14sto letniego auta .
bociannielot - Czw Wrz 11, 2014 13:13
A te 3/4 forum o ktorym mowie to ma nowki z salonu .
[ Dodano: Czw Wrz 11, 2014 14:13 ]
Grzesiekrover napisał/a: | Wymiana sworzni górnych wachaczy | nie ma sensu samych sworzni, ja za komplet 2 wahacze + wymiana zaplacilem około 270pln
Grzesiekrover - Wto Lis 18, 2014 18:44
Ja za sworzń 60 zł czyl i120 za dwa i wymaina ze zrobieniem geometri 200 zł Czyli suma sumarum 320 zl mnie to kosztowało no cóż . Robile mto naszybko bo nie chcieli mi przeglądu podbić a na drugi dzien jechalem na wczasy wiec musialem to szybko zrobić
[ Dodano: Pią Wrz 19, 2014 22:05 ]
Małe modyfikacje Jutro wycinamy Katalizator wstawiamy rurę oraz wymieniamy siatke elastyczną ponieważ stara już troszkę przezyła Co widać
[ Dodano: Wto Lis 18, 2014 18:44 ]
Witam no i mamy kłopot poszło łożysko w sprężarce klimatyzacji piszczy jak szalone . Za wymiane na nowe bez nabijania klimy chca kosmiczne ceny 400-500 zł . Mam okazje kupić używaną sprężarke z całym łożyskiem . Ktoś wie czy wymiana jest trudna i da rade to zrobic samemu ?
pelson91 - Wto Lis 18, 2014 18:52
Grzesiekrover, niestety nie dasz rady tego samemu zrobić, bo żeby wyjąć sprężarkę musisz spuścić gaz, a tego bym się raczej nie podejmował. Używana sprężarka jak najbardziej, byle z jak najbardziej zaufanego źródła. Cena używanej nie jest duża, ale spustoszenie jakie może zasiać np zatarta sprężarka już kosztuje
Grzesiekrover - Pią Sty 23, 2015 00:14
Witam panów nie odzywałem sie długi czas ponieważ nie bardzo mialem na to czas . Sprawa teraz jest dośc poważna . Otóż pewien Pan z Laguny zrobił kuku mojemu Roverkowi , no i GRATIS mi przy okazji mały uszczerbek na zdrowiu 2 tygodnie w Kołnierzu ortopedycznym . Tak naprawde chciałbym poznac wasze opinnie czy wgl warto jest to robić ponieważ sam to nic nie zdziałam tylko musiał bym oddać do blacharza i chyba czeka mnie nowa ćwiartka , ale co z podłużnicą .... Nie wygląda za ciekawie . I mniej wiecej jak myślicie znadzie się jakiś dłubajka co sobie to porobi że kupi oddemnie zrobi sprzeda i bedzie mu sie opłacać i jeśli tak to ile moge oczekiwać że za niego dostane A oto Roverek po wizycie Pana z Laguny
[URL=http://www.fotosik.pl]
[/URL]
I nieszczęsna lewa podłużnica Martwi mnie ten stan roverka czy coś wgl z tego będzie ...
pelson91 - Pią Sty 23, 2015 05:27
Skurrrrczysynnnn... niezly strzal...
Grzesiekrover - Sob Sty 24, 2015 23:21
Pan z ubezpieczalni tylko pokiwał głową , że nic już raczej z tego nie będzie opłacalnego . Wycenił mi auto na 5300 wartość szkody na 3800 i 1500 wartość wraku . Pokiwałem również głową i powiedział ze da się coś jeszcze zrobić ostatecznie wartość wraku 1000zł do wypłaty 4300 . Myśle że chyba wypłata ok . Tylko co dalej
[ Dodano: Sob Sty 24, 2015 23:21 ]
Roverek sprzedany
Remigiusz - Nie Sty 25, 2015 03:28
Za ile poszedł ?
Grzesiekrover - Nie Sty 25, 2015 13:05
Sprzedał sie w 4 godziny od wystawienia na Olx Cena jaką wziąłem bardzo mnie zadowala . Teraz tylko musicie uważać bo auto ponoć ma być naprawione i za tydzien max półtora ponownie do sprzedaży w okolicach żyrardowa
|
|