|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR TDI] stuki przy ruszaniu na skręconych kołach
cumeel - Sro Paź 15, 2014 09:55 Temat postu: [MG ZR TDI] stuki przy ruszaniu na skręconych kołach Cześć
Od niedawna jestem posiadaczem MG ZR i to co mnie w nim niepokoi to stuki i trzeszczenie wydobywające się z przodu, szczególnie podczas ruszania na mocno skręconych kołach lub w trakcie jazdy kiedy maksymalnie skręcam kierownicą. Przy normalnej jeździe już nic nie słychać na dołach też już nic nie puka.
Co to może być? Jaki może być ewentualny koszt naprawy? I jak bardzo powinienem się z nią spieszyć?
Adrian - Sro Paź 15, 2014 10:01
Przegub/y zewnętrzne pewnie do wymiany.
ruszti - Czw Paź 16, 2014 20:46 Temat postu: Re: [MG ZR TDI] stuki przy ruszaniu na skręconych kołach
cumeel napisał/a: | Jaki może być ewentualny koszt naprawy? I jak bardzo powinienem się z nią spieszyć? |
Koszt przegubu około150 zł + 50 zł robota za strone. Radziłbym z tym nie czekać , bo jak sie rozleci przegub to pewnie w najmniej oczekiwanym momencie
cumeel - Pią Paź 17, 2014 11:59
Wydawało mi się, że kierownica trochę ciężko chodzi i sprawdziłem poziom płynu do wspomagania, okazało się trochę mało, dolałem i... od tamtej pory cisza. Jak myślicie, możliwe, że to całe trzeszczenie to z tego powodu?
Miałem kiedyś problem z uciekającym płynem w innym aucie ale jak się go robiło mało było tylko takie syczenie przy skręcaniu, natomiast tutaj dosyć głośne stuki..
Adrian - Pią Paź 17, 2014 12:03
Znajdź sobie kawałek placu, i pojeździj przy otwartym oknie na skręconych maksymalnie kołach.
maxwell96 - Sob Lis 01, 2014 23:12
Ostatnio kupiłem nowy przegub za niecałe 110zł
Roboty na godzinę z hakiem
cumeel - Pon Lis 03, 2014 03:06
W moim przypadku problemem był wahacz i łącznik stabilizatora. Dzięki za pomoc!
damians214 - Wto Cze 30, 2015 11:02
Gdzie kolego zakupiłeś ten przegub ?!
Remigiusz - Wto Cze 30, 2015 11:31
allegro Holzer'a przeguby są całkiem dobre i były swego czasu za 115zl dostępne jak dobrze pamiętam
|
|