|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] dziwne zachowanie centralnego zamka
maly2001 - Sro Lis 19, 2014 15:10 Temat postu: [R620] dziwne zachowanie centralnego zamka Witam serdecznie. Od paru dni jestem posiadaczem Roverka i powstała usterka centralnego zamka. Nie mam pilota do niego(poprzedni własciciel tez go nie miał) a z tego co zdarzyłem przeczytac na tym forum nie mam tez fabrycznego alarmu bo kierunki nie mrugają.
wszystko działało az do momentu gdy prawe tylne drzwi przestały się zamykac...Podczas zamykania kluczykiem drzwi kierowcy zamyka/otwiera sie tylko lewa strona, zamykając drzwi pasażera zamykaja/otwierają sie wszystkie drzwi oprócz tych nieszczesnych tylnych z których dochodzi dziwny dzwiek siłownika jakby pracował bez zadnych oporow albo cos mechanicznie się rozłączyło w tych drzwiach i siłownik działal tylko sam w sobie ...
Diody w drzwiach mrugają po zamknieciu, krancówki dobre, stacyjka klika, swiatło gasnie po zamknieciu drzwi... Wie ktos moze w czym moze byc problem?
Pawkaz - Sro Lis 19, 2014 23:09
maly2001 napisał/a: | nie mam tez fabrycznego alarmu bo kierunki nie mrugają. |
Czasem ta funkcja szwankuje, więc może ją masz, tylko nie działa.
KRYS - Czw Lis 20, 2014 20:15
maly2001 napisał/a: | dochodzi dziwny dzwiek siłownika jakby pracował bez zadnych oporow |
Wygląda na to ze upierdzielił się taki plastykowy dynks w zamku.
Na forum jest manual jak to naprawić.
tu masz
https://www.roverki.eu/zr...mka-w-r600.html
maly2001 - Pią Lis 21, 2014 00:48
KRYS napisał/a: | maly2001 napisał/a: | dochodzi dziwny dzwiek siłownika jakby pracował bez zadnych oporow |
Wygląda na to ze upierdzielił się taki plastykowy dynks w zamku.
Na forum jest manual jak to naprawić.
tu masz
https://www.roverki.eu/zr...mka-w-r600.html |
thanx, juz to wyczaiłem na forum tylko czemu nie otwieraja sie drzwi prawe z przodu jak otwieram drzwi kierowcy a jak otwieram prawe z przodu otwieraja sie wszystkie oprocz tych tylnych z walnietym siłownikiem?
R.E.D. - Sob Lis 29, 2014 11:51
prawe z przodu? normalnie to tam chyba jest zaslepka, wiec moze ktos wlozyl centralny z anglika
|
|