|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [600sdi99] "skwierczenie" z okolic silnika.
michal001 - Pią Lis 28, 2014 12:56 Temat postu: [600sdi99] "skwierczenie" z okolic silnika. widocznie nie jest taki idealny moj roverek jak myslalem. Co prawda nie podejrzewam sprzedawcy o to ,ze jest profesjonalnym wciskaczem podkreconego kitu, sypiacego sie po dwoch dniach od sprzedazy. A to dlatego , ze mam z nim kontakt, a wciskacze kitu najczesciej znikaja bez sladu po transakcji.
Jak przekrece kluczyk , tak, ze wlaczaja sie wszystkie swiatelka ,ale nie przekrecam do zaplonu, to pod maska odzywa sie ciagle, jednostajne "skwierczenie". Nieslyszalne w zasadzie gdy maska jest zamknieta. Dopiero przy otwartej masce slychac na okolo ten dzwwiek. Jak mi sie wydaje, dobiega ze strefy "przod silnika-chlodnica". Czy ktos ma jakis pomysl??? Poza tym samochod dziala swietnie.
tronsek - Pią Lis 28, 2014 13:07
To "skwierczenie" wygląda mi na dźwięk elektrozaworu pompy wtryskowej. Jest to jak najbardziej normalne. Niczym się nie przejmuj.
https://www.roverki.eu/po...wtryskowej.html
Brt - Pią Lis 28, 2014 13:14
to normalny dźwięk z pompy wtryskowej ... lać paliwo i jeździc
michal001 - Pią Lis 28, 2014 13:30
To sie ciesze.... ale wyszedl ze mnie ignorant... nie zdziwcie sie keidys jak zaczne pytac ,czemu kola sa takie okragle a nie kwadratowe
|
|