Zobacz temat - [R75] Silniczki w zamkach

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Silniczki w zamkach

Physixc - Sob Gru 27, 2014 13:57
Temat postu: [R75] Silniczki w zamkach
Witam wszystkich forumowiczów. Powoli przymierzam się do wymiany silniczków w zamkach (wszystkich). Mam jednak mały problem. Znalazłem kiedyś na forum instrukcję jak to zrobić i jakie silniczki dobrać. Problem polega na tym że nie wiem jaką długość ma mieć bolec z silniczka. Znalazłem 2 rodzaje i nie mam pojęcia jaki wybrać żeby pasował do fabrycznego ślimaka w zamkach. Doradzicie coś?
AdaskoC - Sob Gru 27, 2014 18:33

Z silniczkami nie jest tak kolorowo, te fabryczne jakos dziwnie działają, bo wymiana na inne blokuje zamek i nie działa, próbowałem z wieloma różnymi silniczkami, niby działały. Niestety zamek sie nie otwieram ani nie zamykał.

Mialem dostęp do oryginalnych silniczków, niestety jakis rok temu sie skończyły forumowicze i allegrowicze wszystko wykupili.

Musze na przyszły rok załatwić ich jeszcze, bo jest duże zapotrzebowanie. A na nowym silniczku zamek te 10 lat pochodzi

adam_26 - Sob Gru 27, 2014 20:56

Jak coś to ja bym był chętny do zamówienia, bo mi nie otwiera pasażera :evil:
Physixc - Nie Gru 28, 2014 10:44

kupię może jeden, wymienię i jak coś to dam znać czy działa. Tylko jaka długość bolca? :sad:

Ok Kupiłem 3szt. Z tej aukcji.
Będę informował co i jak

AdaskoC - Nie Gru 28, 2014 12:49

Ta wystającą długość bolca w oryginalnym silniczku to 29mm. Znalazłem jeszcze komplet nowych silniczkow, jaki fart :-) Ale nie na sprzedaż, jak by ktos chcial zapytać, jako zapas czekają:-P
Physixc - Nie Gru 28, 2014 13:36

AdaskoC napisał/a:
Ta wystającą długość bolca w oryginalnym silniczku to 29mm. Znalazłem jeszcze komplet nowych silniczkow, jaki fart :-) Ale nie na sprzedaż, jak by ktos chcial zapytać, jako zapas czekają:-P

Zobaczę te co przyjdą. Może jakoś podejdą :)