|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
![](images/print.gif) |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200] Rozładowywanie się akumulatora
6pak - Pon Gru 29, 2014 20:19 Temat postu: [R200] Rozładowywanie się akumulatora Witam pewnie już taki problem był ale nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi (może w tym temacie będzie) a mianowicie odkupiłem autko od ojca (nie miał z nim problemów) ale odkąd wymieniłem radio to po zostawieniu samochodu na 2-3dni nie mogę go odpalić bo aku rozładowane dodam że radia sam nie wymieniałem tylko dałem bratu kolegi bo od niego odkupiłem to radio i sam mi podłączył. Dodam jeszcze że gdy mam wyjęty kluczyk ze stacyjki to normalnie mogę otwierać szyby (mam elektryczne) radio póki nie ściągne panelu też gra,no i jeszcze zauważyłem że przez te radio jak otworzę drzwi i zapalę lampy to nie piszczy mi ten brzęczyk (nie wiem jak to nazwać )
Proszę o rady/pomoc/wskazówki
P.S
Po rozpieczętowaniu tej czerwonej taśmy na kablach od auta zobaczyłem że są tam spięte ze sobą 3 kable i moje pytanie brzmi tak ma być?
Harry - Pon Gru 29, 2014 20:33
jak podłaczysz czerwony i żółty razem to radio gra bez kluczyka, osobno po kluczyku.
Szyby działają po kluczyku. wez miernik i spr. prąd poboru
6pak - Wto Gru 30, 2014 18:37
A gdzie mam mierzyć ? I jakie kable żółty z czerwonym przy radiu? A szyby to mi działają bez kluczyka. No i przy kablach od auta są spięte ze sobą trzy kable fioletowy czerwony i zielony
[ Dodano: Wto Gru 30, 2014 18:37 ]
Witam ponownie po rozpieczeńtowaniu tej czerwonej taśmy izolacyjnej znalazłem takie przecięty kabelek. Próbowałem go se sobą połączyć (bo nie działał mi nawiew na tylnią szybę i szyby z przodu) i nadal mi nie działa elektryka dopiero jak ten zielony przytkam do tego fioletowego to wszystko działa ale tak działa że nawet bez kluczyka i chyba przez to mi rozładowuje aku. I moje pytanie jest takie:
Gdy złącze ten zielony kabelek to co zrobić żeby mi działał nawiew i szyby? Wymienić bezpieczniki czy co?
robsson78 - Wto Gru 30, 2014 20:38
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ale zaciekawiło mnie......
6pak napisał/a: | (bo nie działał mi nawiew na tylnią szybę i szyby z przodu) |
jak włączasz nawiew na tylną szybę bo pierwszy raz coś takiego widzę w Rover 200
Harry - Wto Gru 30, 2014 20:40
odłaczasz kleme od akumulatora - i między klemę,a a akumulator wkładasz miernik i patrzysz jakiś jest pobór prądu
6pak - Wto Gru 30, 2014 22:03
robsson78 napisał/a: | jak włączasz nawiew na tylną szybę bo pierwszy raz coś takiego widzę w Rover 200 |
chodziło mi o to że "odparowywanie" tylniej szyby
Harry napisał/a: | odłaczasz kleme od akumulatora - i między klemę,a a akumulator wkładasz miernik i patrzysz jakiś jest pobór prądu |
A po co to mam robić?
Harry - Wto Gru 30, 2014 23:06
wtedy będziesz wiedział jakie odbiornik pobiera prąd, chociaż nie powinien
[ Dodano: Wto Gru 30, 2014 23:06 ]
spr. jeszcze wiązkę tylnej klapy- w peszlu po prawej str.
po co? poszukaj na forum
NoPE - Sro Gru 31, 2014 02:48
Stacyjka powinna Ci odcinać całe zasilanie i tak też zrób.
Ściągnij sobie RAVE i tam masz schematy.
6pak - Sro Gru 31, 2014 06:32
Harry napisał/a: | spr. jeszcze wiązkę tylnej klapy- w peszlu po prawej str. |
jeżeli chodzi o to że to światełko w bagażniku ma gasnąć po zamknięciu auta to muszę powiedzieć że działa prawidłowo
NoPE napisał/a: | Stacyjka powinna Ci odcinać całe zasilanie i tak też zrób.
Ściągnij sobie RAVE i tam masz schematy. |
ziomek ja jestem zwykłem posiadaczem auta nie mam pojęcia o robieniu jakiś rzeczy typu żeby stacyjka odcinała prąd ja się wgl na tym nie znam
Harry - Sro Gru 31, 2014 10:04
to pojedz do mechanika.My mówimy co masz spr. a jeżeli nie wiesz o co chodzi i nie chcesz spróbować to po co kolejne pytania ?
NoPE - Sro Gru 31, 2014 11:31
6pak napisał/a: | jestem zwykłem posiadaczem auta nie mam pojęcia o robieniu jakiś rzeczy typu żeby stacyjka odcinała prąd ja się wgl na tym nie znam |
To wykaż trochę inicjatywy ot chociażby dla własnej satysfakcji. Kiedyś trzeba wyjść spod skrzydełka mamusi czy tatusia.
Tak jak Harry, Ci podpowiada:
-MUSISZ sprawdzić wiązkę klapy
-a radio podłącz wg instrukcji z radia, którą znajdziesz w ynternetach po modelu radia.
Dodatkowo jest RAVE na forum i z niego skorzystaj. Podstawowa znajomość j.ang wystarczy by ogarnąć instrukcję.
Czekamy na efekty
6pak - Pią Sty 09, 2015 01:49
Temat już można zamknąć.
Miałem po prostu spięcie i źle kable podłączone bo ciągle szyby mogłem otwierać nawet po wyciągnięciu kluczyka.
|
|