|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Awaria świateł
lukilesniewski - Pią Sty 09, 2015 17:44 Temat postu: [R75] Awaria świateł Może ktoś pomoże...
Otóż po raz kolejny padły mi światła (dokładnie: lewy krótki, prawy długi, światła STOP, kierunkowskazy na błotnikach + prawy przedni kierunek oraz lewy tylny, podświetlenie zegarów i przycisków).
Dodam że po przekręceniu kluczyka podświetla mi włącznik świateł, jednak wciśnięcie pedału hamulca powoduje że to podświetlenie gaśnie. A przekręcając włącznik na ułamek sekundy zapala się podświetlenie zegarów.
Poradziłem sobie na pewien czas podłączając na "krótko" zasilanie do niedziałającego światła krótkiego, po pewnym czasie zauważyłem że usterka znikła i usunąłem prowizorke.
Moje pytanie gdzie szukać przyczyny takiego zachowania??
MatiNitro - Pią Sty 09, 2015 17:53
lukilesniewski, sprawdź po pierwsze czy nie został zalany moduł świateł tzw. LSM. Sprawdź również czy jego styki nie zardzewiały, pośniedziały.
lukilesniewski - Pią Sty 09, 2015 20:47
MatiNitro napisał/a: | lukilesniewski, sprawdź po pierwsze czy nie został zalany moduł świateł tzw. LSM. Sprawdź również czy jego styki nie zardzewiały, pośniedziały. |
MODUŁ wysuszyłem, na stykach nie widać żadnej korozji. Świateł jak nie było, tak nie ma.
Proszę o dalsze wskazówki....
|
|