|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [220SDi] Zmiana stacyjki na podświetlaną
Nickczemny - Sob Sty 17, 2015 16:26 Temat postu: [220SDi] Zmiana stacyjki na podświetlaną Witam
Chciałbym założyć stacyjkę z R200 SDi z 1998 roku z podświetlaniem do samochodu z 1997 roku. Pytanie, czy taka operacja jest plug and play? Nie trzeba kombinować z podłączeniem podświetlania? Dodatkowo mam problem z centralnym zamkiem, mój temat jeśli ktoś to ogarnia.
Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
slax - Sob Sty 17, 2015 19:05
Bankowo trzeba doprowadzić zasilanie, a druga sprawa inna stacyjka to inny kluczyk do komplety musiał byś dokupić wkładki zamków drzwi i bagażnika
Nickczemny - Nie Sty 18, 2015 00:57
Mam całe rozbite autko, problemu z wkładkami i kluczykami nie będzie. Może dzisiaj zobaczę jak to wygląda w starszym samochodzie, bo z nowszej stacyjki wychodzą dwie duże kostki.
Harry - Nie Sty 18, 2015 19:05
musisz zmienić też centralkę sterującą, podświetlenie się wyłącza jak przełączasz na zapłon.
centralka przy bezpiecznikach z oznaczeniem A, D itd
Nickczemny - Wto Sty 20, 2015 21:52
Harry napisał/a: | musisz zmienić też centralkę sterującą, podświetlenie się wyłącza jak przełączasz na zapłon.
centralka przy bezpiecznikach z oznaczeniem A, D itd |
Wielkie dzięki za odpowiedź. Zajrzałem w sobotę pod plastiki, faktycznie nie było do czego podłączyć drugiej kostki. Poszukam przy rozbitku skrzynki bezpieczników.. Jakieś wskazówki, jak to wygląda?
Pozdrawiam
Gucjan - Czw Sty 22, 2015 21:55
Ja przekładałem taka stacyjkę, sprawa nie jest może bardzo trudna. Na początku chciałem przełożyć cała stacyjkę uzywana, ale nie mogłem odkręcić tej mojej od kierownicy, wiec ją rozebrałem i przełożyłem samo to co odpowiada za swiecenie i u mnie swieci się cały czas jak zapalam światła.
Harry - Pią Sty 23, 2015 10:33
Nickczemny napisał/a: | Poszukam przy rozbitku skrzynki bezpieczników.. Jakieś wskazówki, jak to wygląda? |
[ Dodano: Pią Sty 23, 2015 10:33 ]
tylko może być z inna literą
Nickczemny - Sob Sty 24, 2015 14:12
Harry napisał/a: | Nickczemny napisał/a: | Poszukam przy rozbitku skrzynki bezpieczników.. Jakieś wskazówki, jak to wygląda? |
Obrazek
[ Dodano: Pią Sty 23, 2015 10:33 ]
tylko może być z inna literą |
To już zmieniłem Przy okazji reanimowania centralnego . Tylko nie podłączyłem białej kostki - nigdzie jej nie znalazłem. Wie ktoś pod co jest podłączone podświetlenie stacyjki? To przełożyłbym sobie z rozbitka. W samochodzie z 1997 stacyjka podłączana jest jedną kostką, a wersja z podświetlaniem (1998) na dwie kostki.
Pozdrawiam
Ukor - Sob Sty 24, 2015 23:03
Najprościej było by pod światełko w podsufitce podłączyć
Nickczemny - Nie Sty 25, 2015 00:39
Ukor napisał/a: | Najprościej było by pod światełko w podsufitce podłączyć |
Spotkałem się z czymś takim na forum, ale jakoś nie widzę w tym sensu.. W poprzednim Roverze podświetlanie gasło dopiero po włączeniu zapłonu.. A lampka wnętrza gaśnie szybciej. Poza tym.. Jeśli świeci we wnętrzu to po co komu podświetlenie
|
|