|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [Rover 400 '98] Pomoc w kupnie
Kappaczino - Sob Sty 17, 2015 22:22 Temat postu: [Rover 400 '98] Pomoc w kupnie Witam
Przymierzam sie to kupna mojego pierwszego samochodu. Sposrod 406, nissana almery i rovera 400 zdecydowalem sie na tego ostatnio, ale ze nie znam sie wystarczajaco dobrze
postanowilem zapytac sie o opinie tutaj. Chcialbym zeby byl 1.4 benzyna (nie chce zbyt powolnego ale jako uczen technikum ktory dorabia po szkole nie mam walizki pieniedzy na benzyne )
Ogłoszenie: http://otomoto.pl/rover-4...-C35531679.html
Wydaje mi sie ze na taka cene za dobrze wyglada i ma za maly przebieg ale moze to okazja.
Z gory dzieki za pomoc.
sTERYD - Sob Sty 17, 2015 23:07
b ida, że hej. nawet klymy nie ma i w dodatku z tyłu szyby na korbę. Lakierowany chyba w całości
Painball - Nie Sty 18, 2015 00:40
1,4 zapewnia bardzo fajną dynamikę przy umiarkowanym spalaniu
Bardzo podobny był mój pierwszy R
Generalnie ściema to auto. Nie dość, że komis to nie pokazał drzwi od wewnątrz. Po odklejającej się tapicerce na boczkach można łatwo zdiagnozować zgniłe podszybie i przecieki wody do kabiny. Ja się tak władowałem ze swoją pierwszą 400'tką Przebieg lekko 150tysi przekręcony patrząc po kierze. Mój miał 130k autentycznego i wyglądała jak nowa Na pierwszego R400 szukałbym diesla.
Victor1989 - Nie Sty 18, 2015 09:23
Hmmmm...
Co do lakierowania - wątpię żeby handlarzowi opłacało malować się auto za 4k PLN
Szkoda, że nie ma klimy, latem na nowych "eSkach" będzie gorąco.
Co do odpadającej tapicerki - u mnie stało się to rok po tym jak wyprałem sobie "boczki"
Wygląda to paskudnie ale za błędy się płaci
Przebieg może być oryginalny, mój R400 miał 117k jak przyjechał do PL, teraz 180k
Najbardziej mnie zaciekawił zbiorniczek płynu chłodniczego... u mnie był z osadem, brudny i ciemny, ten na zdjęciu jakby nowy...
Aaaaa.... i te dywaniki, ehhhhh ręce opadają.
Wg mnie cena za wysoka za takie wyposażenie.
|
|