|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - DO USUNIĘCIA !!!
drifter - Pon Lut 09, 2015 19:06 Temat postu: DO USUNIĘCIA !!! MOŻNA USUNĄĆ
bociannielot - Pon Lut 09, 2015 19:30
Duzo roboty przed Tobą, działaj i powowdzenia .
drifter - Pon Lut 09, 2015 19:35
Nie dziękuję
Spodobało mi się bardzo to autko i dlatego powoli będę dążył do celu i zrobienia z niego jeszcze całkiem niezłego autka
Roboty czeka mnie ogrom i dużo serca trzeba w niego włożyć ale mam nadzieje że mi się odwdzięczy
prebenny - Pon Lut 09, 2015 20:23
To nic tylko życzyć powodzenia żeby lakier odzyskał blask
sowa1993 - Pon Lut 09, 2015 22:16
te chyba CI ukradłem auto xD mam nadzieje, że się nie gniewasz? xD
A tak na serio dbaj o niego bo rozbieram teraz takiego 20 latka to jest masakra z rudym.
drifter - Wto Lut 10, 2015 19:03
hehe a co masz takie samo identyczne też turbo
u mnie z rudą jest ok nie ma, progi i podłoga są w porządku jedynie ten błotnik tył masakra ktoś chyba w szopie robił
a masz może błotniki przednie zielone
slax - Sro Lut 11, 2015 07:35
Identyczny jak mój , u mnie tez nie ma rudej wszystko zdrowiutkie, progi, błotniki
drifter - Pią Lut 13, 2015 12:52
U mnie bez problemowo gdzie chce podnoszę za progi do góry...
Kolejna rzecz kupiona Lampa przednia dotarła, już bliżej niż dalej
Markzo - Nie Lut 15, 2015 09:51
lekki sajgon pod maską... orurowanie wzmocnione pałertejpem lpg zostawiasz?
drifter - Wto Lut 17, 2015 20:18
Niestety wygląda jak wygląda poprostu auto zostało zapuszczone i nie naprawiane a jak już to tanim kosztem aby jeździło...
Mam nadzieje że prędzej czy poźniej ogarnę go tak aby był na prawdę ładny z zewnątrz, wewnątrz jak i pod maską
Tak LPG zostaje
Markzo - Wto Lut 17, 2015 21:58
to pomyśl nad zmianą wtrysków
maniu48 - Sro Lut 18, 2015 08:37
Markzo napisał/a: | to pomyśl nad zmianą wtrysków |
Dokładnie. Valteki mozna do 1,4 8v zakładać a nie do Turbawki
slax - Sro Lut 18, 2015 10:47
w ogóle to te listwe mozna by przenieść niżej, po co takie długie węże, jak tam jest dużo miejsca.
sowa1993 - Sro Lut 18, 2015 10:58
Tak drifter mam takie same, rozebrane na części jak coś potrzebujesz to pisz ale z komory silnika nic nie sprzedaje
drifter - Czw Lut 19, 2015 18:29
Gaz już był i usuwał go nie będę najwyżej będzie jakiś spadek mocy trudno...
Wtrysków gazu czy wtrysków benzyny
Sowa1993 potrzebuje prawy i lewy przedni błotnik w kolorze masz
Kozik - Czw Lut 19, 2015 18:47
drifter napisał/a: | Gaz już był i usuwał go nie będę najwyżej będzie jakiś spadek mocy trudno... |
dopóki będziesz jeździł jak emeryt to możesz tak sobie temat olać ale jeśli będziesz trochę cisnął to zastanów się nad modernizacją instalacji gdyż możesz upalić silnik, silniki turbo są delikatniejsze jeśli chodzi o "gówniane" instalacje gazowe
[ Dodano: Czw Lut 19, 2015 18:47 ]
drifter napisał/a: | Wtrysków gazu czy wtrysków benzyny |
oczywiście chodzi o wtryski gazowe bo benzynowych po zdjęciach nie widać poza tym seria powinna być ok
slax - Czw Lut 19, 2015 21:38
IMHO można te silniki gazować jak najbardziej, sam mam w R LPG, ale trzeba to ustawić z głową, bo konsekwencje będą dużo większe niż w "zwykłym" aucie. mieszanka nie może być za uboga, bo się pożegnasz z tłokami, także nie warto na instalacji oszczędzać bo to się prędzej czy później zemści.
[ Dodano: Czw Lut 19, 2015 21:38 ]
Kozik napisał/a: | dopóki będziesz jeździł jak emeryt | trudno z tym silnikiem jeździć jak emeryt, przynajmniej ma nie potrafię.
drifter - Pią Kwi 03, 2015 20:41
będziemy myśleć na razie priorytetem dla mnie jest złożyć autko w całość żeby nabrało wyglądu, następnie poprawa blacharska i malowanie dopiero kolejne rzeczy...
A to fotki rzeczy które już zakupiłem, mam jeszcze lampę ale nie mam fotki
praca idzie w dobrym kierunku, jak tylko skompletuję wszystkie elementy samochód jedzie do blacharza na składanie i zobaczymy co z tego wyjdzie mam nadzieje że fajny niedzielny samochodzik
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2015 21:41 ]
Dawno się nic nie działo ale spokojnie nie odpuściłem.
Praca praca a teraz że święta to mam chwile.
Powiedzcie mi od czego pasuje tutaj zawias do roverka chodzi o jakiś KIT Gwint.
A tak na marginesie ma ktoś na zbyciu błotniki prawy i lewy zielony oraz zderzak przedni oczywiście kolor zielony chętnie kupię jak najtaniej
slax - Sob Kwi 04, 2015 12:39
Z zawiasem to od accorda być może coś dopasujesz, po graty uderz do kolegi sowa1993, ma zielonego er 600 na częśći
tomii620si - Sob Kwi 04, 2015 13:46
Gwintu chyba jako takiego do accorda V nie ma.. Musisz sie zarejestrować na forum Hondy Accord i tam popytać ale ogolnie jeśli chodzi o tego typu mody to wybrałes sobie najgorszą bude Do Civica gwinty, poli i wszystko dorwiesz wszędzie.. Do Accorda V nie ma prawie nic a najgorsze, że niby bliźniacze Prelude mają jednak troche inaczej i już nie pasuje
Mi np. jak w 620si przegub poszedł to miałem taką skladanke, ze myślałem, że padne .. przegub z acco IV (taki akurat kupiłem) . guma z prelude.. to samo zresztą w 620ti .. przegub miałem chyba jak dobrze pamiętam 620sdi a znajomy ma w ti wydech z SDI..
Powiedź Ty mi ile za niego dales ? Bo wedlug fotek to agonia .. Niestety. Nie dość ze kupiłeś bitego to jeszcze te przewody ...
Co do LPG - chodzi o wtryski LPG .. Teraz masz je na pokrywie zaworów.. Nie dość, że wygląda to z dupy to jeszcze długie przewody są do dupy.. tj. im krótsze przewody tym lepiej.. taka przynajmniej jest teoria kolegi który zakłada gaz.. Niech Ci je ktoś przerzuci na kolektor ssacy..
W każdym razie powodzenia w rzeźbieniu Ratuj maszinu
Dreamowy - Sob Kwi 04, 2015 14:36
Gwintu do Rovera 600 nie znajdziesz, przerabiałem ten temat wiele razy i niestety jest tylko teina do accorda V, który kosztuje 2400 zł i trzeba sprowadzić z anglii Ew. w grę wchodzi jakiś custom.
greg-si - Sob Kwi 04, 2015 14:47
ISC też robi gwint do 600`ki.
drifter - Sob Kwi 04, 2015 14:47
Tak myślałem co do zawieszenia...
Ile za niego dałem heh cenę złomu więc nie jest źle, ale dzisiaj go odpaliłem i strasznie zaczął kopcić ale Tata jest mechanikiem i nie wyczuł oleju tak jak by nie spalone paliwo nie wiem, ogólnie z wydechu biały dym a już w powietrzu niebieski hmm coraz bardziej nie podoba mi się to auto...
Żeby nie wyszło że włożę w tego złoma tyle kasy co kupiłbym ładnego i zdrowego musze to przeliczyć, najwyżej go rozbiorę na części sprzedam ile się da i kupię następnego bo ogólnie zakochałem się wtym aucie, jego komforcie i wyglądzie tak że na bank będzie rover ale czy ten musimy zbadać go trochę dogłębniej bo pogoda już na to zaczyna pozwalać.
tomii620si - Sob Kwi 04, 2015 14:48
Jak coś to na forum Hondy accord przeforsowałem temat poliuretanu do accorda V.. Chcesz to dam Ci namiary na firme ale niestety z tego co pamietam komplet poli do Rovera to 800zł .
Nagraj filmik jak to kopci.. Bo może być tak, że padlo Ci turbo.. a może być tak, ze coś w wydechu jakieś resztki starego oleju sie zebrały itd... Zdejmowałeś orurowanie turbo ? Zobacz czy nie ma tam oleju .. luzy na turbo sprawdź.. A sama dawka paliwa jeśli nei grzebane nic powinna być okej i nie powinno to powodować jako takiego kopcenia.. No chyba, że ktoś coś grzebał w kompie w co watpie patrząc na ogół auta
Tak wygląda rozjechane turbo na moim przykładzie (stan średnio zaawansowanej olejozy turbiny ) :
https://www.youtube.com/watch?v=ZYNUwplDE8Q
https://www.youtube.com/watch?v=93zL4dyETQY
drifter - Sob Kwi 04, 2015 15:17
Nie no tak jak na tych Twoich filmach to nie kopci aż tak nie kopci... nagram wrzuce na YT i podeślę link
tomii620si - Sob Kwi 04, 2015 16:43
Ale tego typu dym ?
No u mnie dym spory był bo turbo mocnego zgona walo.. Bo jak to tylko turbo to regeneracja i latasz dalej..
Dreamowy - Sob Kwi 04, 2015 20:41
ISC robi gwint do 600tki? :O do accorda V zapewne, ciekaw jestem ceny.
tomii620si - Nie Kwi 05, 2015 15:23
driftuś i jak tam ?
drifter - Pią Lip 10, 2015 20:47
Filmik zrobie w tygodniu bo walnął mi wąż od chłodnicy i płyn uciekł, wymienię wąż zaleje płynem i dopiero zrobie filmik, zawsze pod górkę wrr...
[ Dodano: Nie Kwi 19, 2015 21:21 ]
Kolejne graty udało się nabyć, zderzak przedni, prawy błotnik, wykładzinę bagażnika oraz prawe lusterko.
Brakuje mi tylko póki co lewego błotnika i jak by ktoś miał po taniości to kupie jeszcze wąż do IC.
Tak że niebawem jedziemy na składanie autka do kupy nareszcie
[ Dodano: Pon Maj 11, 2015 20:40 ]
Żeby nie było że nic się nie dzieje autko dzisiaj zostało przerejestrowane na nowe blachy tak że niebawem myślę że wreszcie dojdę ze wszystkim do ładu i składu
[ Dodano: Sob Cze 06, 2015 11:04 ]
Samochód wreszcie pojechał do blacharza Nareszcie heheh...
Teraz tylko czekać na telefon jak będzie już złożony.
Powiedzcie mi jaki jest rozstaw śrub w moim roverku
Z miłą chęcią kupię jedną felgę taką jak na zdjęciach 16 cali tanio lub komplet może być bez opon ktoś coś
[ Dodano: Pią Lip 10, 2015 21:47 ]
Dawno mnie nie było ale dzieje się, autko już dawno u blacharza i składa się do kupy, myślę że niebawem będzie
A dzisiaj przyszły nowe gadżety Ori felgi 16 od rover-a turbo nareszcie
tomii620si - Nie Lip 26, 2015 13:20
Haha.. Chyba wiem skąd są te felgi... SOWA?
pbskarpy - Czw Sie 06, 2015 14:24
Sam malowałeś czy już takie zjebane przyszły...?
tomii620si - Czw Sie 06, 2015 15:31
Na 100% takie przyszły.. Bo miałem kupować 620ti z Poznania.. Końcowo kupił go SOWA i rozebrał na swap na 420Ti i wlasnie ten poznaniak miał takie felgi.. Pewnie sowa sprzedał i musi je teraz ogarnac jakoś
Polecam Metal Gun lub ori ładny srebrny metalic
|
|