|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Land Rover (Freelander, Range Rover itp.) - [Freelander] Zwarcie; nie otwiera pilotem; nie odpala
Radeczek1993 - Pią Lut 20, 2015 20:04 Temat postu: [Freelander] Zwarcie; nie otwiera pilotem; nie odpala Witam, mam taki problem, centralny zamek nie otwiera drzwi z pilota, można otworzyć tylko kluczykiem, po przekręceniu kluczyka w stacyjce, cały czas pracuje zamek klapy bagażnika, pompa paliwa uruchamia się, ale przy próbie odpalenia, silnik zakaszle raz po czym pompa się rozłącza i lipa. często włącza się alarm, wszystko fiksuje.
Zrobiło się to po wizycie u mechanika, próbował naprawić zamek tylnych drzwi prawych, ponieważ się nie otwierał odkąd go kupiłem i ewidentnie coś przy tym sknocił, chyba zrobił jakieś zwarcie, bo widziałem jak przy próbie naprawy pociągnął kabel od plusa z aku do tego zamka właśnie i po tym to się zaczęło. Czy ktoś może coś poradzić, gdzie szukać przyczyny? Od czego zacząć?
piokow01 - Pią Lut 20, 2015 20:42
Kolego czy przed naprawą zamek nie otwierał drzwi z pilota ale z pilota dało się je zamknąć?
Radeczek1993 - Sob Lut 21, 2015 10:39
Zamek tylnych drzwi prawych był całkowicie zatrzaśnięty, w ogóle nie reagował, boczek drzwi został zdjęty i próbowałem ręcznie poruszać dźwigienkami ale nic się nie działo. Ten guzik przy zamku był cały czas wciśnięty, nawet jak ciągnąłem go do góry to nic się nie działo i wracał z powrotem do położenia sugerującego zamknięcie zamka. Teraz największym problemem jest to zwarcie, bo auta ani nie można odpalić ani zamknąć, a dodatkowo ten nieustannie cykający zamek tylnej klapy i wariująca szyba, obłęd . Może coś z immo? Można go jakoś odłączyć zrestartować lub cokolwiek?
piokow01 - Sob Lut 21, 2015 12:11
Ja bym zrobił tak. Ty zrób jak uważasz to twoje auto.
Auto do mechanika który grzebał niech wszystko przywróci do stanu poprzedniego. Te auta nie lubią grzebania w instalacji bo głupieje elektryka. Wszystko co dołożył niech wytnie co przeciął niech porządnie połata co odłączył niech podłączy . Wtedy elektryka powinna wrócić do stanu normalnego. Co do zamka może po prostu był/jest uszkodzony albo masz gdzieś przetarty przewód. sprawdź wiązkę.
|
|