|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Brakujący trójnik
aimp12 - Wto Lut 24, 2015 09:20 Temat postu: [R75] Brakujący trójnik Witam, ostatnio przy moim Roverku trafiłem na coś takiego.
http://zapodaj.net/d3c0f39cc7c65.jpg.html
Chciałem się dowiedzieć czego mu brakuje, domyślam się, że to jakiś trójnik. Widziałem, że jeden z tych przewodów wędruje do przepustnicy i pewnie łapie lewe powietrze, ale żadnych nieprawidłowości nie zauważyłem.
SeniorA - Wto Lut 24, 2015 09:29
brakuje trójnika i przewodu idącego do pokrywy 1 głowicy. Trójnik łączy przewody z głowic i prxzepustnicy.
Aragorn - Wto Lut 24, 2015 09:29
na pewno silnik nie pracuje równo zobaczysz różnicę jak założysz trójnik i uszczelnisz ten element ...taki trójnik najlepiej dostać w warsztatach instalujących LPG coś podpasują (lub w dużym sklepie motoryzacyjnym)
SeniorA - Wto Lut 24, 2015 09:39
bez szczelnej tej instalacji to tak jak praca silnika bez filtra powietrza.
aimp12 - Wto Lut 24, 2015 11:11
Wybaczcie, ale jestem laikiem w kwestii mechaniki. W którym miejscu powinien być ten brakujący przewód idący do pokrywy 1 głowicy?
Skoro trójnik łączy przewody z dwóch głowic (dwa przewody na przeciw siebie) i jednym przewodem idącym w kierunku przepustnicy(w bok) to nie brakuje chyba żadnego z przewodów, mam racje?
AdaskoC - Wto Lut 24, 2015 12:13
Nie no są wszystkie przewody, trójnika brakuje. Na razie możesz je skleić taśmą, tak żeby było połączenie powietrzne między nimi. I jechać do jakiegoś gazownika i dokupić trójnik.
SeniorA - Wto Lut 24, 2015 13:57
AdaskoC napisał/a: | Nie no są wszystkie przewody | są , są ,trzeci schował mi się pod instalacją.
AdaskoC - Wto Lut 24, 2015 18:48
SeniorA napisał/a: | AdaskoC napisał/a: | Nie no są wszystkie przewody | są , są ,trzeci schował mi się pod instalacją. |
Tak myślałem
|
|