Zobacz temat - [Swap Rovera] do poldka GSI

Forum Klubu ROVERki.pl

Inne (np. Polonez 1.4, MG Maestro, Rover SD1 itp.) - [Swap Rovera] do poldka GSI

Qumaaty - Czw Lut 26, 2015 18:20
Temat postu: [Swap Rovera] do poldka GSI
Siema Jestem Tu nowy to mój pierwszy post na Tym forum wiec napisze w skrócie Co i jak . Otóż mam Poloneza Caro Plusa Rok 99 silnik 1,6 GSI na wielopunkcie . Chcę włożyć Silnik Rovera 1,4 Bo mój już nie domaga powoli a Silnik rovera i mocniejszy i tani . Znalazłem ten post https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=63045&postdays=0&postorder=asc&start=0 ale nie do końca wszystko zrozumiałem wiec chcę by ktoś mi pomógł o odpowiedział na moje wszystkie pytania a wiec :

1. Czy na szerokim moście jak i w ogóle trzeba zmieniać belkę silnika pod silnik rovera?
2. Jak jest ze sprzęgłem co trzeba przerobić by zamontować sprzęgło poldka bo wiem że ze skrzynią problemu nie ma by zamontować jak i sam silnik bo pasuje w mocowania
3. Jak jest z Elektryką bo w caro zwykłym czy fiacie komputera nie ma a w Plusie już mam i czy trzeba też całą instalacje przekładać czy wystarczy spiąć to z komputerem poloneza ?
4 inni piszą na inny forach że trzeba mini zmieniać stacyjke że bak inny i wogóle ale niech mi ktoś jak może napisze tak w skrócie co trzeba zrobić by do plusa mojego włożyć rovera co trzeba wymienić a co przerobić
5 i jeszcze jedno jak ze wspomaganiem czy to nie przeszkadza jakoś czy coś bo słyszałem pogłoski że przeszkadza wspomaganie .

Chcę sie podjąć swapu bądź założenie turbiny w gsi ale Rovera silnik lepiej mi sie widzi Z góry dzięki za odpowiedzi

zacekpl - Czw Lut 26, 2015 18:27

Musisz zmienić praktycznie wszystko co widzisz pod maską + skrzynie biegów, belkę zawieszenia i drązek stabilizatora. Silnik ma swój własny komputer, doprowadzasz mu 5 przewodów z istniejącej instalacji i działa. Wejdz na forum.fsoptk.pl i tam znajdziesz dokładne info.
Terynhs - Czw Sty 07, 2016 09:20