|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR 2.0] zaślepiony EGR i check engine
freeqwow - Pon Mar 09, 2015 22:41 Temat postu: [MG ZR 2.0] zaślepiony EGR i check engine od kilku dni zaczęła mi się świecić kontrolka od silnika, po sprawdzeniu interfejsem elm 327 okazało się że to EGR. Zauważyłem też że autko złapało muła i obroty mocno falowały, tak że postanowiłem go zaślepić. Zaślepiłem otwór blaszką, a wężyk zatkałem śrubką. Różnica jest kolosalna, autko dostało kopa i śmiga jak należy, jednak cały czas świeci mi się kontrolka. Jest jakiś sposób by nie wywalało tej usterki? może poprzez interfejs elm 327 da się jakoś to ustawić?
Remigiusz - Pon Mar 09, 2015 23:07
freeqwow, Zmień kompa na przedlifta MSB10150 Innej opcji nie ma
freeqwow - Sro Mar 11, 2015 10:26
mam rozumieć że mam kompa polifta? zastanawiam się jeszcze nad wyjęciem lampki, co prawda pozbawię się ważnych komunikatów jednak, często sprawdzam błędy w torque tak że może warto zaryzykować?
[ Dodano: Sro Mar 11, 2015 10:26 ]
Remigiusz mam jeszcze takie pytanie do Ciebie, bo widziałem posty w których opisywałeś modyfikacje wydechu. Zamierzam wydłubać kata żeby wydech wyglądał na oryginalny, i chciałbym wmontować w środek zwykłą rurę. Mógłbyś mi podać jakie wymiary powinna mieć oraz czy trzeba ją w środek wspawać czy można po prostu jakoś zamontować? W ogóle jaka jest różnica między pustą puszką po kacie a puszką ze strumienicą czy też rurą?
|
|