Zobacz temat - [ 45 ] Brak reakcji po przekręceniu kluczyka i nie odpala

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [ 45 ] Brak reakcji po przekręceniu kluczyka i nie odpala

radekg32 - Nie Wrz 13, 2015 11:12
Temat postu: [ 45 ] Brak reakcji po przekręceniu kluczyka i nie odpala
Witam,dzis roverek 45 odmowil posluszenstwa, ot tak sobie....
Po wlaczeniu zaplonu brak jakiejkolwiek reakcji,zapalaja sie kontrolki i to wszystko.
Aku nowy w pelni naladowany,wszystkie bezpieczniki sprawdzone ,nie slychac zadnych dzwiekow przy odpalaniu-po prostu gleboka cisza.
Pilot dziala normalnie,zamyka i otwiera,alarm sie uzbraja i wlacza.
Gdzie szuakac przyczyny ? Moze immo odmowil posluszenstwa ?
Prosze o wszelkie porady :)

iktorn73 - Nie Wrz 13, 2015 20:08

Sprawdź czy któryś kabel przy rozruszniku się nie oderwał,może nie dochodzi prąd do rozrusznika. Pozdrawiam
gregor13 - Nie Wrz 13, 2015 21:39

Dokładnie. Jest tam jeden kabelek podpinany na wsuwkę. Mi ta końcówka kiedyś zaśniedziała i miałem ten sam problem. Trzeba zdjąć obudowę filtra powietrza.
radekg32 - Nie Wrz 13, 2015 22:00

gregor13 napisał/a:
Dokładnie. Jest tam jeden kabelek podpinany na wsuwkę. Mi ta końcówka kiedyś zaśniedziała i miałem ten sam problem. Trzeba zdjąć obudowę filtra powietrza.

Rozumiem,ze po zdjeciu obudowy bedzie dostep do rozrusznika,ewentualnie tego kabla ?

gregor13 - Pon Wrz 14, 2015 19:27

radekg32 napisał/a:
gregor13 napisał/a:

Rozumiem,ze po zdjeciu obudowy bedzie dostep do rozrusznika,ewentualnie tego kabla ?

Tak. Rozrusznik jest pod filtrem.

radekg32 - Wto Wrz 15, 2015 10:52

iktorn73 i gregor13 -dziekuje bardzo za pomoc :D -okazalo sie,ze wsuwka byla cala zasniedziala,po wyczyszczeniu odpala od razu :P
Mam jeszcze pytanie- znalazlem taka wtyczke ktora byla wypieta -od czego ona jest ?
Dodam,ze wpieta czy wypieta wszystko tak samo dziala wiec nie bardzo wiem za co ona odpowiada....