Zobacz temat - Lampy LEXUSOWE

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - Lampy LEXUSOWE

Tacowski - Wto Kwi 24, 2007 19:11
Temat postu: Lampy LEXUSOWE
Co powiecie o tych lampach? Wstawilibyscie sobie takie??

http://ssl.allegro.pl/ite...ver_400_45.html

Revolt - Wto Kwi 24, 2007 19:22

daj fote auta do którego miały by podejsc
arturky - Wto Kwi 24, 2007 19:26

Fajne :grin:

jaki kolor czterysetki ?

String - Wto Kwi 24, 2007 19:32

qrcze ładne..... założyłbym takie gdybym miał luźne 450 PLNów
Tacowski - Wto Kwi 24, 2007 19:54

To takiego Roverka:

http://www.roverki.pl/mod...3&orderby=dateD

giewu - Wto Kwi 24, 2007 20:10

moje skromne zdanie "Nie sugeruj się opiniami innych"
Załóż tak jak sam uważasz
Ze swojej strony powiem tylko tyle...gdyby były takie do R200, to już były by moje ;)

Brt - Wto Kwi 24, 2007 21:48

A mi sie nie podobają :)
Viniu - Wto Kwi 24, 2007 21:54

U mnie w Żaganiu jeździ granatowy R200 z lampami a`la Lexus... no nie wygląda to ciekawie... :???: Ale to moja subiektywna ocena oczywiście...
Owsik - Wto Kwi 24, 2007 22:34

Tacowski napisał/a:
Wstawilibyscie sobie takie??

W życiu.

HaDeSsS - Wto Kwi 24, 2007 23:01

do R200 bym wsadzil, co prawda nie takie, bo ten plastik odstarasza :P tylko ladnie zabudowane czarne lexusy, do sedana ogolnie mi to nie pasuje :)
Moloch - Sro Kwi 25, 2007 06:18

A ja Ci powiem nie wstawiaj :!: Te lampy wyglądają jak od Golfa po wiejskim tuningu :mrgreen: :mrgreen:
Revolt - Sro Kwi 25, 2007 10:54

Moim skromnym zdaniem to ... nie kupuj tych lamp lepiej w jakies ładne alusy zainwestuj :) co do lamp to ja bym je bardziej widział w 25 Streetwise a w 400 popsuły by cała linie tylną tego autka ...
Tacowski - Czw Kwi 26, 2007 21:24

Ja tam nawet nie zamierzam tego wstawiac...

Chcialem tylko poznac Wasze zdanie :)

UncleAllEvil - Nie Maj 13, 2007 17:45

I słusznie, te lampy nawet nie leżały koło Lexusa. Są obrzydliwe, poza tym powinny mieć jeszcze przezroczystą plastikową osłonę, ale pewnie w czasie wypadku w obu lampach ta osłona popękała i koleś sprzedaje te kastraty udając, że tak je kupił. Nic niezwykłego na allegro.
Widziałem raz ładne lampy lexusowe do roverów w brytyjskim sklepie inetowym za 150 brytyjczyków/sztuka. Cena dość wysoka, 300 za pare ale lampy klasa nie to co ten szajs na allegro.

Moloch - Pon Maj 14, 2007 06:28

UncleAllEvil napisał/a:
Cena dość wysoka, 300 za pare ale lampy klasa nie to co ten szajs na allegro.

Podawałem gdzieś tu linka do lamp lexusowych dobrej klasy, ale podam go jeszcze raz
KLIK

Jakość jest na naprawde dobrym poziomie :wink:

giewu - Pon Maj 14, 2007 07:10

Moloch napisał/a:
Jakość jest na naprawde dobrym poziomie

faktycznie jakościowo są na bardzo dobrym poziomie (kolega kiedyś zakupił sobie od nich do swojego vw vento), ale na jeszcze lepszym poziomie są ceny tych lamp :(

Moloch - Pon Maj 14, 2007 08:40

giewu napisał/a:
Moloch napisał/a:

faktycznie jakościowo są na bardzo dobrym poziomie (kolega kiedyś zakupił sobie od nich do swojego vw vento), ale na jeszcze lepszym poziomie są ceny tych lamp :(

No niestety za jakość się płaci... :mad:

GreenApple - Sro Maj 16, 2007 21:09

Moloch napisał/a:

Być może, ale ceny na jeszcze lepszym :mrgreen: Własnie kupiłam te lampy http://www.sklep.tuning24...&products_id=74 za 380! - http://www.allegro.pl/ite...us_design_.html :grin:
Do mojej platynki będą akuracik :wink: A jak ktoś myśli inaczej, to proszę to zachować dla siebie... :razz:

Brt - Sro Maj 16, 2007 21:41

GreenApple napisał/a:
A jak ktoś myśli inaczej, to proszę to zachować dla siebie...

Ale na fotki możemy liczyć :?: :wink:

GreenApple - Sro Maj 16, 2007 22:08

Brt napisał/a:
Ale na fotki możemy liczyć

Jak dobrze pójdzie to w sobotę :mrgreen:

sliwka - Sro Maj 16, 2007 23:51

GreenApple napisał/a:
Do mojej platynki będą akuracik :wink: A jak ktoś myśli inaczej, to proszę to zachować dla siebie... :razz:

a juz nic :razz:

Moloch - Czw Maj 17, 2007 06:06

GreenApple napisał/a:
Do mojej platynki będą akuracik A jak ktoś myśli inaczej, to proszę to zachować dla siebie...

Wczoraj widziałem Roverka w moim kolorku z tymi lexusami i mało się nie porzygałem nigdy bym takich nie założył do swojego Roverka. Nie wiem jak te lampy wygądają na innym kolorze ale chyba niezabardzo :mrgreen:

pawciu87 - Czw Maj 17, 2007 06:58

lampy lexusowe maja wyrozniac auto i w tym doskonale sie sprawdzaja... niestey wyrozniac sie tez mozna w lepszy sposob :mrgreen:
GreenApple - Czw Maj 17, 2007 08:19

Moloch napisał/a:
mało się nie porzygałem

Jesteś słodki! :mrgreen: Idź do gastrologa, to może być reflux. Albo tasiemiec... :twisted:

Moloch - Czw Maj 17, 2007 08:23

pawciu87 napisał/a:
lampy lexusowe maja wyrozniac auto i w tym doskonale sie sprawdzaja... niestey wyrozniac sie tez mozna w lepszy sposob :mrgreen:

W jaki?? :mrgreen:

Są różne rodzaje lamp Lexusowych ale akurat ten model mi się osobiście nie podoba, wole takie:
1

Albo LED'y:
2

Albo Mg Zr:
3

GreenApple napisał/a:
Jesteś słodki! Idź do gastrologa, to może być reflux. Albo tasiemiec...

No oczywiście te lampy do mojego koloru tragicznie pasują :mrgreen: a o rzyganiu to taki, żart sceniczny :mrgreen:

Brt - Czw Maj 17, 2007 08:30

A ja poczekam na efekt końcowy i dopiero wtedy ewentualnie być może wyrazę swoje zdanie :P
HaDeSsS - Czw Maj 17, 2007 10:05

w tych lampach jest wszystko fajnie, tylko tanie egzemplarze sie psuja bardzo szybko, a w ledowych pala sie ledy :/ no i zabawa kosztowna wtedy
czeniu - Czw Maj 17, 2007 11:03

WITAM !!
Ja uważam że każdy zmienia sobie w autku to co chce i w taki sposób jak jemu to się podoba!! to tyle. LEXUSY są oki!! w sensie mnie się podobają :-)

Sobota już blisko !!
Pozdro 1922 !!
czeniu

[POZORNI LUDZIE, POZORNA PRACA, POZORNY
KRAJ :-(
TYLKO PRZEWAGA BAB NIE JEST POZORNA :-) ]

piter34 - Czw Maj 17, 2007 13:46

czeniu napisał/a:
moje lexy ;-)

Moim zdanie fajne. Dobrze dobrane pod konkretny kolor samochodu.

HaDeSsS - Czw Maj 17, 2007 16:19

Super dobrane :) nie do kazdego koloru pasuja ;)
UncleAllEvil - Czw Maj 17, 2007 17:10

Całkiem fajnie to wygląda, pasują pod kolor karoserii..
Poniżej foty MG z lexusami, którego kiedyś pstryknąłem w Lesznie. Niestety było to moją pierwszą komórką 3G ze 3 lata temu więc jakość niezbyt ale i tak widać, że autko było super odrobione. Kolesie wyglądali na handlarzy więc autko na pewno pojechało gdzieś w Polskę bo go więcej w Lesznie nigdy nie widziałem :(

arturky - Czw Maj 17, 2007 18:10

czeniu napisał/a:
moje lexy ;-)

czarne lexy są sexy :wink:

Valander_wwa - Czw Maj 17, 2007 18:50

arturky napisał/a:
czeniu napisał/a:
moje lexy ;-)

czarne lexy są sexy :wink:

kwestai gustu :cool:

Moloch - Pią Maj 18, 2007 06:40

Czarne Lexy pasują do ciemnego auta
Jasne Lexy pasują do jasnego auta
Tak samo jest z Led'ami tylko Led'y można kupić całe czerwone :mrgreen:

Takie moje zdanie

Ale poczekam zobacze jak będą wyglądały Lexuski na Roverku GreenApple :roll: :mrgreen:

GreenApple - Wto Maj 29, 2007 06:59

Eeee, no czy ja wiem? Myślałam, że będzie super... Mam jednak mieszane uczucia, choć znajomym podobno sie podobają... Za parę tygodni podejmę decyzję, zawsze można wrocić do oryginałów :lol:
Terqaz to mi się podobają lampy Czenia :razz: :lol:

Moloch - Wto Maj 29, 2007 08:34

Mówiłem kupywać LED'y czerwone :mrgreen: źle nie wyglądają ale mogło być lepiej :roll:

A co do lamp Czeniu to nie wiem ale jakoś czarne do jasnego auta mi nie pasują :mrgreen:

UncleAllEvil - Wto Maj 29, 2007 09:06

Źle to nie wygląda, pasuje do srebrnego autka. Efekt z tymi lampami nie jest wybitny ponieważ są za "płytkie", nie widać wewnętrznej konstrukcji jak w prawdziwych lampach lexusowych ale zdaje się, że do R200 taka lampa byłaby za duża.
HaDeSsS - Wto Maj 29, 2007 09:47

mnie tam tylko czarne lexy sie podobaja i czarne angel eyesy ;) do r200 trzeba by zakladac je od innego auta :( bo z tego co widizalem to nie ma, jak sie myle niech mnie ktos poprawi ;)
Moloch - Wto Maj 29, 2007 11:54

Są ale brzydkie i trudnodostępne :mrgreen:
emes - Wto Maj 29, 2007 12:19

HaDeSsS napisał/a:
czarne angel eyesy

Widziałem białe, ale obudowa klosza nie była gładka, więc efektu nie było praktycznie żadnego. Z tego co wiem, to są dostępne tylko do Rovera 200 okrąglaka.

czeniu - Wto Maj 29, 2007 12:21

Witam!!
GreenApple moje zdanie jest takie: ze nie masz co się przejmować bo jest fajnie, mnie się podoba!! jeśli mogę coś doradzić to cołości dopełni pomalownie w kolor autka tej czarnej atrapy zawierającej wspaniały i jedyny w swoim rodzaju znaczek Roverka oraz owalna i błyszcząca końcówka wydechu (sam też będę w przyszłości zakładał) naprawdę jest oki!!

pozdro 1922
czeniu

"Za darmo nie dostaniesz nic ładnego
zachód słońca jest za darmo
a więc nie jest piękny
ale żeby rzygać w klozecie lokalu prima sorta
trzeba zapłacić za wódkę..."

Moloch - Wto Maj 29, 2007 12:24

czeniu napisał/a:
owalna i błyszcząca końcówka wydechu

Nie tylko nie owalna nie psujcie wyglądu Roverka owalnymi końcówkami takie to tylko wstawiają dresiarze do Calibr i Betek :cry:

czeniu - Wto Maj 29, 2007 12:54

Miałem na myśli ładną końcóweczkę a nie "rynnę", myślę że z oferty ultera da się coś wybrać (używałem wydechów ultera i byłem bardzo zadowolony) co do calibry to nie jestem dresem, ale nie skrzywdzona spojlerami podoba mi się bardzo!! Betka nigdy w życiu!!

pozdro 1922
czeniu

"...ergo
klozet w tancbudzie jest piękny
a zachód słońca nie
a ja wam powiem że bujda
widziałem zachód słońca
i wychodek w nocnym lokalu
nie znajduję specjalnej różnicy."

GreenApple - Wto Maj 29, 2007 13:03

czeniu napisał/a:
całości dopełni pomalownie w kolor autka tej czarnej atrapy

Przy okazji: trudno to się demontuje?
czeniu napisał/a:
błyszcząca końcówka wydechu

Już jedzie! :mrgreen:

Moloch - Wto Maj 29, 2007 14:02

czeniu napisał/a:
Miałem na myśli ładną końcóweczkę a nie "rynnę", myślę że z oferty ultera da się coś wybrać (używałem wydechów ultera i byłem bardzo zadowolony) co do calibry to nie jestem dresem, ale nie skrzywdzona spojlerami podoba mi się bardzo!! Betka nigdy w życiu!!

Mi się Calibra podoba ale tak samo jak ty nie uznaje Wiejskiego Tuningu, a co do Betek hhmm 5 lub 7 tak z 2000 roku to jest ładna :mrgreen:

GreenApple napisał/a:
Przy okazji: trudno to się demontuje?

Łatwo odkreca się od spodu klapy ale, żeby się dostać do niej trzeba zdjąć plastik który znajduje się po wewnętrznej stronie klapy (2 śrubki i zatrzaski) a na ile śrub się trzyma to ustrojstwo to nie wiem leży sobie w domu od dłuższego czasu i nie mam co z tym zrobić :mrgreen:

Rozan99 - Nie Cze 03, 2007 16:54

Hej. Czy te tuningowe lampy (lexus styl czy ledy) zakupione w Wielkiej Brytani gdzie jeżdzą po lewej stronie drogi, bedą pasowały do aut europejskich? Chodzi mi np o światła przeciwmgłowe. Czy jak u nas jest np przeciwmgłowe w lewej lampie to u nich jest w prawej? Czy bez problemu można założyć tylne tuningowe lampy z UK w PL??
Valander_wwa - Nie Cze 03, 2007 17:40

Rozan99 napisał/a:
Hej. Czy te tuningowe lampy (lexus styl czy ledy) zakupione w Wielkiej Brytani gdzie jeżdzą po lewej stronie drogi, bedą pasowały do aut europejskich? Chodzi mi np o światła przeciwmgłowe. Czy jak u nas jest np przeciwmgłowe w lewej lampie to u nich jest w prawej? Czy bez problemu można założyć tylne tuningowe lampy z UK w PL??

Zależy o jakich światłach mówimy... w Uk jak wiadomo ruch jest lewostronny, stąd inne wyprofilowanie odblasków w porównaniu do reflektorów u nas. Tyczy się to lamp przednich przed wszystkim. Odnośnie lamp przeciwmgłowych podejrzewam że to te same lampy, tylko umocowane na odwrót... Jeżeli lampy spełniają kąt padania światła to możesz założyć - nie wiem za to czy w każdych soczewkowych światłach da się ustawić soczewkę, gdyż odbicie jest wewnętrzne, stąd śmiem twierdzić że światła przednie główne mogą nie pasować. Podkreślam mogą, gdyż istnieją modele świateł hella, (soczewki) które przystosowane są do montażu lewo jak i prawostronnego ruchu. Odnośnie świateł z tyłu to tutaj ważne jest barwa światła i jego przenikalność.... to że są z uk nie ma nic do tego, zakładając że mają kochany atest :D

Senn - Wto Wrz 04, 2007 12:56

Looknijcie co wynalazlem. Lampy angel Eyes do roverka 200

Zrodlo -> http://www.eurolineas-per...0delanteras.htm

HaDeSsS - Wto Wrz 04, 2007 13:30

nice :)
Kozik - Wto Wrz 04, 2007 14:32

Senn napisał/a:
Looknijcie co wynalazlem. Lampy angel Eyes do roverka 200
Zrodlo -> http://www.eurolineas-per...0delanteras.htm

Lampki super tylko:
czy występują z czarnym środkiem?
czy występują w ofercie polskiej firmy? :sad:

Tempest - Wto Wrz 04, 2007 14:37

i czy występują takie do R25 po 2004r.?
HaDeSsS - Wto Wrz 04, 2007 15:14

deszcz pytan :D

ja tez mam :P

czy do modelu 2002r tez sa :D

bula21 - Wto Wrz 04, 2007 16:32

a mowilem ze sa takie ;P tylko teraz jak je kupic ;)
giewu - Wto Wrz 04, 2007 16:34

to i ja do tego deszczu się dorzucę ;)
czy Wy zdajecie sobie sprawę ile to może kosztować :twisted: ?

[ Dodano: Wto Wrz 04, 2007 5:36 pm ]
bula21 napisał/a:
a mowilem ze sa takie ;P tylko teraz jak je kupic ;)
najlepiej kontaktując się z firmą wskazaną przez Senn ;)
bula21 - Wto Wrz 04, 2007 17:18

marnie u mnie z jezykami obcymi :D heh
HaDeSsS - Wto Wrz 04, 2007 18:22

yo hablo espanol :P
Brt - Wto Wrz 04, 2007 18:52

Dacie rados, powodzenios Wam życzos amigos companieros carramba :D :lol: :lol: hehe :)
bula21 - Wto Wrz 04, 2007 21:23

smiejcie sie ;P i tak bede je miec ;) ale musialy by byc czarne ;) bardziej mi sie podobaja ;P

[ Dodano: Sro Wrz 05, 2007 6:52 pm ]
http://www.tuningline.pt/...de=art&id=28087 wydaje mi sie albo nie ma podanej ceny ?

Foczes - Pon Wrz 10, 2007 19:42

mmmmm....miodzio te lampy :twisted: ... tylko teraz jaka cena... + przesyłka (z Hiszpanii do Polski troszkę kilosów jest :razz: )
jerzu - Pon Wrz 10, 2007 20:06

A może jakby jedna osoba zamowiła to za przesyłkę zapłacimy raz i koszt rozłoży się na parę osób.
bula21 - Sro Wrz 19, 2007 13:25

wyslalem maila do nich ciekawe czy odpisza ;P
jerzu - Nie Paź 07, 2007 18:51

Czy jest jakis odzew w sprawie tych lamp?
bula21 - Nie Paź 07, 2007 22:28

niestety ;/ mysle ze nie interesuja ich wiadomosci z PL ;)
Sachar - Pon Paź 08, 2007 13:53

Ja pisałem do nich jakiś miesiąc temu - też bez odzewu :(
pod000 - Pon Paź 08, 2007 15:48

wow nareszcie aniolki do rovrka 200, kurcze ale jak je zdobyc, pewno bedzie problem jak to tych taracz , ehh ale trzeba trzymac kciuki :)
jerzu - Wto Paź 09, 2007 20:49

A ja ze nie znam hiszpanskiego napisalem maila do firmy ktora na allegro ma duzo takich lamp. Spytalem czy moze maja mozliwosc sprowadzenia czegos takiego i ze wzbudzilo by to zainteresowanie na forum. Podalem im adres strony niech sobie wejda i zobacza ze trwa poszukiwanie takich lampek moze cos wymysla :D

[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 09:16 ]
Własnie dostałem od nich odpowiedz. Napisali ze w tej chwili nie mają takich ale że niedługo powinny się pojawic :) Zawsze jakaś nadzieja :)

MarioNH - Sro Paź 10, 2007 10:38

To czekamy z niecierpliwością :smile:
Senn - Sro Paź 10, 2007 10:55

Panowie ale z tego co ja widze to te lampki sa do kanciaka :)
pod000 - Wto Paź 16, 2007 20:24

sluchajcie znalazem Aniolki dla roverka 2xx od rocznika 95 do 1/00 i pasuja tylko ze juz nie w hiszpani lecz u nas na granicy nimiecie ebay:) czyli juz za pare dni powinny byc u nas na allegro :)

http://cgi.ebay.de/Angel-...1QQcmdZViewItem

huraraP:)

HaDeSsS - Wto Paź 16, 2007 20:27

wypasione :D jak i cena :P
pod000 - Wto Paź 16, 2007 20:32

cena to zapewne zejdze w dol jak i te inne bajery ktore wchdzoa na rynek , w peirwszych dnaich szokus a potem juz leci to na dol , nio ale wazne ze cos takiego juz jest : :) pozdro 4 all
MarioNH - Sro Paź 17, 2007 12:38

wow, fajowe :mrgreen: no to czekamy :grin:
michone - Czw Paź 18, 2007 15:06

te 200 euro z hakiem to za sztuke ??
HaDeSsS - Czw Paź 18, 2007 15:14

parami sprzedaja :) tak samo jak buty :P
michone - Czw Paź 18, 2007 15:24

to jeszcze nie tak tragicznie :) ktos wie co trzeba przerabiac w r200?? ponoc w Polsce ksenonki musza byc wraz z spryskiwaczami i autopoziomowaniem
pod000 - Czw Paź 18, 2007 15:53

wow, teraz to zaskoczyles z tymi autopoziomowaniem i spryskiwacze, mi sie wydaje ze chyba nie zobacz ile jezdzi tych wv mk3,4 i tego nie maja, hmm kto wie, ja wymienilem zarovki na bixenony i chyba tez to nie wejdze do tych kloszow, ehh cena spadnie w polsce pewnie do 600 zeta za komplet tak jak wszytsko :)
michone - Czw Paź 18, 2007 20:55

http://motoryzacja.interi...-ksenony,521573
bula21 - Czw Paź 18, 2007 21:41

ale to nie sa ksenony ;) chyba tylko poprostu angel eyes ewentualnie sa chyba inne zarowki ;) taki mi sie wydaje ze zakladamy i jezdzimy ;)
michone - Pią Paź 19, 2007 10:39

ale gosciu co sprzedaje te aniolki proponuje odrazu xenony do tych lamp...
MarioNH - Pią Paź 19, 2007 11:52

proponować może a co sobie założysz to już w twój wybór :wink:
michone - Pią Paź 19, 2007 14:21

jesli lampy maja homologacje na xenony to wtedy wystarczy zamontowac spryskiwacze reflektorow i powinno byc git. ewentualnie zostaja philipsy blue vision
bula21 - Pią Paź 19, 2007 14:48

MarioNH napisał/a:
proponować może a co sobie założysz to już w twój wybór :wink:

dokladnie ;) a w PL nie beda proponowac niczego ;P he

michone - Pią Paź 19, 2007 16:14

tylko jakitego sens?? skoro lampymaja homologacje na xenony i maja podlaczenie do elektrycznego samopoziomowania...

a tak pozatym to nie zdziwil bym sie jakby w Polsce nie bylo Aniolkow wcale...

orzech - Sob Paź 20, 2007 12:52

wedle przepisow xenon musi miec spryskiwacze oraz musza byc samopoziomujace sie tzn. ze jezeli jedziesz po nierownej drodze to one caly czas pracuja i w gore i w dol a to po to zeby nie oslepiac innych i jest to zupelnie inna sprawa niz elektryczna regulacja swiatel
i taki zestaw do zaadaptowania do samochodu to ok 3 000 zl
a to ze jezdzi u nas mnostwo samochdow jedynie z zarnikami i przetwornica to jest poprostu lamanie prawa no ale coz tez tak mam zamiar jezdzic

HaDeSsS - Sob Paź 20, 2007 13:16

no to powiem Wam ze moj stary ma xenony seryjne i nie ma spryskiwaczy :) ma nawet ten system ze sa skretne i jakos nikt sie nie czepia do tego. Takze nie wiem jak te przepisy dzialaja :P
bula21 - Sob Paź 20, 2007 18:21

nikt sie do tego nie przyczepia...bardziej prawdopodobne ze ktos sie przyczepi ze kola wychodza za nadkole albo o glosny tlumik
HaDeSsS - Sob Paź 20, 2007 18:28

do glosnego wydechu no to tak, co prawda ostatnio przelecialem kolo policji na 5tys obrotow :P i tylko sie popatrzyli :P
bula21 - Sob Paź 20, 2007 20:13

ja ostatnio reduklacja do 2 zakret reczny i piz*a... a tu za rogiem kto :D heh tylko z usmiechem pogrozil paluszkiem :D
HaDeSsS - Sob Paź 20, 2007 21:31

hehe :) mojego kumpla zgarneli kiedys jak na rondzie w zimie jechal bokiem :P 200zl i pare pkt ehhhh
michone - Nie Paź 21, 2007 09:44

brawurowa jazda tez to przerabialem... kostka brukwa ford sierra... a za rogiem paly... ehhh...
karasbp - Pon Paź 22, 2007 10:33

Koledzy a może ktoś widział jakieś lampeczki do R600 :?:
Maselo - Pon Paź 29, 2007 21:03

http://www.body-kit.co.uk...taillights.html polecam. Bardzo fajna stronka brytyjska z tylnymi lampami do 200. Mogłoby się coś takiego w Polsce pokazać w większej sklai. Może wtedy ceny byłyby przystępniejsze :P Najbardziej przeraża mnie koszt przesyłki 60 funtów !!
HaDeSsS - Pon Paź 29, 2007 22:38

super :D wkoncu wiem ze czarne lampki z tyl pasuja do mojego sreberka :D :D

aa tak pozatym bede sprzedawac moje srebre tuningowe lampki tylne ;)

Dziekan - Pią Lis 02, 2007 11:34

polecam tą stronkę, sklep w PL -oczywiście nie taki wybór jak w UK ale czerwone i czarne ledy są przyznam, very nice -choć dalej twierdzę że seryjne lampy w 200 i 25 są idealne, w niektórych autach aż się prosi o wymianę, tutaj to raczej ciężka decyzja.

http://www.sklep.tuning24...?cPath=21_22_51

yoshi - Czw Gru 06, 2007 19:26

nie wiecie gdzie można kupić jakieś cleary do 400 ?
mielony22 - Sob Gru 15, 2007 22:27

wlasnie mialem o to samo spytac.czy ktos moze widzial lexusy do R400???
maciekwawa - Nie Gru 16, 2007 00:24

Lexusy do rovera 400 oraz 45 są na angielskim ebayu:)
yoshi - Pon Gru 24, 2007 00:56

A na przód... ktoś coś widział? Bo te lexusy troszke nie bardzo pasują na tył :P Zależało by mi na clearach z przodu pod xenon
MarioNH - Wto Gru 25, 2007 17:21

http://gallery.mg-rover.o.../16897/size/big nie wiem jak wam ale mi się podobają :mrgreen: :mrgreen: chciałbym jeszcze zobaczyć wersję chrom :razz: :grin: właśnie tak buszowałem po allegro i znalazłem coś TAKIEGO może ktoś sie skusi bo ja niestety nie dysponuję taką gotówką po świętach :smile:
najnowszy85 - Sro Sty 23, 2008 14:54

panowie fajne te lampki ale :
kierunki sa w diodach od wewnatrz
postojowki 1-wsze
drogowe w srodku ( soczewka )
a ostatnie ?? ??
Prosze o podpowiedz ??

MarioNH - Sro Sty 23, 2008 15:03

a ostatnie to są migacze bo diody świecą sie cały czas TAK TO WYGLĄDA chyba że się mylę to proszę mnie poprawić :roll:
Armandoo - Sro Sty 23, 2008 15:46

Tylne lampy Lexus do 400 , 45 i MG ZS są na tej stronie.

Trzeba wejść po prawej stronie w MG ZS , ZR i ZT

http://www.moto-build.com/

Ja osobiście bym lamp w stylu Lexus nie montował , zrobiły się one już takie trochę nie na czasie , żeby się inaczej dziwnie nie wyrazić.
To jest oczywiście moje osobiste zdanie ... i tym , którzy chcą je kupić życzę powodzenia i miłej obsługi :mrgreen:

[ Dodano: Sro Sty 23, 2008 15:50 ]
Jeżeli chodzi o xenony to mogę się podzielić trochę info bo zamontowałem je w swoim MG ZS :razz:

Długo się zastanawiałem nad tą decyzją , niestety nie ma możliwości kupna u nas oryginalnych lamp xenonowych dlatego wchodziła w grę tylko przeróbka.

Zajęło mi to trochę czasu aby działały one jak najlepiej i nie oślepiały innych ale teraz efekt jest niesamowity.

W skrócie powiem ,że kupiłem jeden z zestawów oferowanych np. na allegro .Jeden z tych droższych :-( . Jasność światła to 5000 kalvinów ( świecą bardziej na biało niż niebiesko czy fioletowo - nie są takie obciachowe jak montuje nie którzy:-) fani wiejskiego tuningu.
Ważne jest ,żeby było nie więcej niż 6000 kalvinów bo inaczej przy lampie nie soczewkowej robi się efekt zbyt niebieskiego światła co w efekcie skutkuje oprócz wiejskiego wyglądu również pogorszeniem widoczności.

Przed i po montażu światła kilkakrotnie ustawiałem na zaprzyjaźnionej stacji diagnostycznej po to aby uniknąć w przyszłości oślepiania innych kierowców.

Jak wiadomo oryginalny system Xenonów potrzebuje spryskiwaczy ciśnieniowych oraz samopoziomowanie a to auto nie jest niestety w te cuda wyposażone ale lampy działają bardzo ok i nie miałem dotąd problemów ani z policją ani z jakością ich działania.

Dodaje ,że jeszcze nikt nie dał mi odczuć ,że oślepiają , polecam.

MarioNH - Sro Sty 23, 2008 16:12

może jakieś fotki zapodasz :wink:
Armandoo - Sro Sty 23, 2008 16:20

mogę wstawić tylko obstawiam ,że ciężko będzie cokolwiek zobaczyć przy zapalonych lampach ale spróbuję. Uprzedzam ,że mistrzem fotografii nie jestem. :mrgreen:

Jak tylko będę miał chwilkę to wsatwie foty

maciekwawa - Czw Sty 24, 2008 19:43

witam jak kogos interesuja lampy do roverka 200 to mam 3 komplety chromoane i 2 czarne cena 750 zł komplet dla ludzi z roverków:)
piter34 - Wto Lut 05, 2008 15:11

maciekwawa, miejsce ogłoszeń jest w innym dziale. :twisted:
maciekwawa - Wto Lut 05, 2008 19:14

ale sie obudziłes... to nie gielda tylko informacja do kolegów ktorzy takich szukaja
piter34 - Sro Lut 06, 2008 09:37

maciekwawa napisał/a:
to nie gielda tylko informacja do kolegów ktorzy takich szukaja

Dopóki to jest reklama własnej usługi sprzedaży towaru, to jest to dla mnie giełda i tak to będę traktował.

BoBaSNH - Pią Maj 23, 2008 09:59

ja sie pochwale swoimi :grin:
Vader - Sro Cze 25, 2008 06:46

Maciekwawa --> swietne lampki, są może takie do roverka 600?
dobryziom - Sro Cze 25, 2008 08:23

serio wam sie podobają takie lampy? czy sobie jaja robicie... one są oki jak są seryjnie założone, ale jak wkładasz je do Rovera , MG to tak jak założenie neonów lub naklejka na tylna szybę... ja bym sie wstydził jeździć po mieście :nook:

PS choinkę ubiera sie w grudniu :rotfl:

maciekwawa - Sro Cze 25, 2008 14:24

Podobają się nam lampy diodowe a nie lampy lexus look.
dobryziom ty najwiecej krytykujesz wszystkich, zamiast doradzać.

dobryziom - Sro Cze 25, 2008 14:36

oczywiście ze krytykuje bo idea Tuningu jest poprawa seryjnej części na graty o lepszych parametrach... a tu sie nasuwa pytanie w czym one jest lepsze?

najlepsza porada jest konstruktywna krytyka :cool:

maciekwawa - Sro Cze 25, 2008 15:33

Wiesz co jest kilka wizji tuningu:
tuning wizualny
tuning mechaniczny
tuning car audio

Jezeli ty lubisz tylko tuning mechaniczny, to nie wypowiadaj sie na temat tuningu wizualnego.

dobryziom - Sro Cze 25, 2008 15:35

ale nie rozumiem co tu radzić... albo tak albo nie... żadnych właściwości takie lampy nie maja oprócz tego ze sie mogą podobać lub nie :roll:

PS Tuning wizualny przeplata sie z mechanicznym...
większe felgi to nie tylko fajny wygląd tylko tez przyczepność
obniżone zawieszenie to nie tylko lansik tylko szybsze zakręty
lotki spojlery to nie tylko wzrok przechodniów tylko aerodynamika samochodu

itd...

maciekwawa - Sro Cze 25, 2008 18:15

tak... najmadrzejszy... znawca... narazie.
Rozan99 - Sro Cze 25, 2008 18:29

dobryziom napisał/a:
żadnych właściwości takie lampy nie maja oprócz tego ze sie mogą podobać lub nie

Tak samo jest z oryginalnymi. Każdy ma inne gusta.

tommy45 - Pią Cze 27, 2008 12:55

Jednym sie te lampy podobaja drugim nie. Kwestia gustu, nie kazdemu sie musza podobac :razz: Ale na pewno przyciagaja uwage :mrgreen: Mi osobiscie sie podobaja :)
piter34 - Wto Lip 08, 2008 14:44

dobryziom napisał/a:
żadnych właściwości takie lampy nie maja oprócz tego ze sie mogą podobać lub nie :roll:

...właśnie dlatego jest to kącik tuningu "wizualnego" :lol:

Rozumiem, że się Tobie nie podobają, wstydziłbyś się itp., ale innym się podoba, są dumni z oryginalnego wyglądu ROVERka i niech tak zostanie. Nie naśmiewaj się z nich :ok: ;-)

dobryziom - Sro Lip 09, 2008 12:50

Z pewnością będzie oryginalny i niepowtarzalny :ok: