|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - [R75]-ktoś pomoże lub zna?
grulek - Nie Mar 13, 2016 08:11 Temat postu: [R75]-ktoś pomoże lub zna? Hej!-jak w temacie, tzn. czy ktoś z mazowieckiego mógłby wstępnie rzucić okiem i ocenić, czy warto aż spod Gdańska jechać po to auto?-a może ktoś zna tego Rovera lub był już go oblukać?(bo chyba Klubowe to nie jest, prawda?)-pozdrawiam, miłej niedzieli i liczę na spory odzew ! PS1: link do olx: http://olx.pl/oferta/rove...D5-IDe2EBR.html
AdaskoC - Nie Mar 13, 2016 09:34
Jak nie znajdziesz nikogo, to praktycznie za zwrot kosztów mogę Ci go całego sprawdzić tj główne bolączki tych aut, stan ogólny, blacharkę(pomiar lakieru). Mam do niego ok 150km
longer86 - Nie Mar 13, 2016 11:23
Dodaj zrzut ekranu pod linkiem
christopher7 - Nie Mar 20, 2016 19:24 Temat postu: [R75]-ktoś pomoże lub zna? trochę mało tych zdjęć w ogłoszeniu...
Na +:
czujniki cofania
niezniszczona skóra fotela kierowcy
spryskiwacze reflektorów
niedawno zagazowany
ładny dywanik
na -:
bedzie na innych felgach nie wiadomo w jakim stanie
nie wiadomo jaką instalacją zagazowany
do obejrzenia...
j0zek - Nie Mar 20, 2016 23:01 Temat postu: Re: [R75]-ktoś pomoże lub zna?
christopher7 napisał/a: | trochę mało tych zdjęć w ogłoszeniu...
Na +:
czujniki cofania
niezniszczona skóra fotela kierowcy
spryskiwacze reflektorów
niedawno zagazowany
ładny dywanik
na -:
bedzie na innych felgach nie wiadomo w jakim stanie
nie wiadomo jaką instalacją zagazowany
do obejrzenia... |
Spryskiwacze reflektorów to jako atrapy raczej, bo ma zwykłe lampy.
longer86 - Nie Mar 20, 2016 23:48
J0zek a co przeszkadza żeby byly spryski ze zwykłymi lampami? To nie bylo wyposażenie zarezerwowane dla xenonu
j0zek - Pon Mar 21, 2016 00:06
longer86 napisał/a: | J0zek a co przeszkadza żeby byly spryski ze zwykłymi lampami? To nie bylo wyposażenie zarezerwowane dla xenonu |
Zwróciłem na to uwagę, bo kolega kupił jakiś czas temu R75 i też ma spryski z tymi lampami, a za zderzakiem nie ma ani węży, ani pompki itp. W jego przypadku wychodziło chyba na to, że poprzedni użytkownik kupił na aukcji zderzak ze spryskami jak wymieniał.
longer86 - Pon Mar 21, 2016 00:15
J0zek przypadki sa różne, u dominoza tez chyba nie działają... Zreszta spytaj adasko... Mial klienta żeby zdrmontowac
Dominoz - Pon Mar 21, 2016 07:15
longer86 napisał/a: | J0zek przypadki sa różne, u dominoza tez chyba nie działają... |
Potwierdzam...u mnie tylko atrapy mimo ksenonów.
christopher7 - Pon Mar 21, 2016 08:00 Temat postu: Re: [R75]-ktoś pomoże lub zna?
j0zek napisał/a: |
Spryskiwacze reflektorów to jako atrapy raczej, bo ma zwykłe lampy. |
Ze zwykłymi lampami spryskiwacze też działają
AdaskoC - Pon Mar 21, 2016 09:21
Spryskiwacze przy zwykłych lampach też były montowane. Szczególnie w pierwszych rocznikach.
A co do wypowiedzi longera, to sporo osób wyłącza pompkę lub demontuje wszystko oprócz dysz, bo za szybko im znika płyn lub niszczy im klosze i zderzak(przez lipny płyn)
j0zek - Pon Mar 21, 2016 10:23 Temat postu: Re: [R75]-ktoś pomoże lub zna?
christopher7 napisał/a: | j0zek napisał/a: |
Spryskiwacze reflektorów to jako atrapy raczej, bo ma zwykłe lampy. |
Ze zwykłymi lampami spryskiwacze też działają |
To akurat wiem, że działają Porównałem do kolegi aua, w którym ma same spryski, bez reszty.
AdaskoC - Pon Mar 21, 2016 10:41
Jak to same spryski bez reszty? Tzn bez czego?
j0zek - Pon Mar 21, 2016 11:10
AdaskoC napisał/a: | Jak to same spryski bez reszty? Tzn bez czego? |
...
Zderzak z 4 dyszami, bez węży, pompki, wtyczki.
Od razu pójdę dalej i odpowiem na odpowiedzi - nie, nie wiem jak mocowane były dysze, aby nie wypadły nie mając węży.
Auto pewnie było puknięte i wymieniany był zderzak i dostał zapewne używany zderzak z dyszami, a nie wyciągał ich, aby dziur nie było.
georgekaskader - Pon Mar 21, 2016 11:57
Ja mogę podjechać ale znawcą nie jestem. Ale coś tam ogarniam. Jak chcesz ?
sknerko - Pon Mar 21, 2016 12:35
spryski są na zatrzask i mogą istnieć same. Często były R75 z spryskiwaczami przy zwykłej lampie szczególnie te mocno wyposażone patrz 75 mojego zięcia.
Dominoz - Pon Mar 21, 2016 12:55
Sorry, że lekki offtop, ale przy okazji mam pytanie- czy zamontowanie spryskiwaczy reflektorów to sporo roboty i duże koszta? Skoro mam ksenony, to powinienem mieć działające spryski, a nie tylko atrapy
aimp12 - Pon Mar 21, 2016 13:12
Pompka spryskiwaczy: nowa na alledrogo 50zł
http://allegro.pl/pompka-...5089616298.html
Węże: Ja kupowałem 3m za około 8zł/m. Średnica węży i trójników do polifta to fi10
Jakieś trójniki, kolanka, najlepiej z zaworami zwrotnymi
Do tego musisz mieć odpowiednią wersję syreny alarmowej, aby obyło się bez programowania. Syrena jest obok ECU
Takie coś:
Wtyczka pod spryskiwacze powinna wisieć luzem (u mnie tak było)
Wszystko wiem dzięki rafalmis1. Jak coś to do niego pisz o więcej
longer86 - Pon Mar 21, 2016 13:14
masz spryski, pewnie masz też węże, jeśli masz pompke i wiązke to może wystarczy je zakodować
Dominoz - Pon Mar 21, 2016 13:26
longer86 napisał/a: | masz spryski, pewnie masz też węże, jeśli masz pompke i wiązke to może wystarczy je zakodować |
No nie wiem...pamiętaj, że zderzak był wymieniany. I lampy na ksenony też przerabiał.
sknerko - Pon Mar 21, 2016 13:39
w większości przypadków zakładasz spryski węże i pompkę podłączasz wtyk i działa ale jest też dużo przypadków że nie chce działać. Syrenka alarmowa jest konieczna.
|
|