|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Immobilajzer-problem
Ojciec - Sro Sie 15, 2007 19:20 Temat postu: [R416] Immobilajzer-problem Już dwa razy miałem nieplanowaną wizytę w byłym serwisie u Podolskich z powodu zablokowania immo.(cena holowania +cena odblokowania - masakra)Posiadam dwa oryginalne kluczyki i kartę z kodem, jednak coś jest zepsute w zamku i immo kodu nie przyjmuje.
Obecnie wszystko jest ok i mogę jeździć ale w momencie rozładowania akumulatora immo się blokuje i nie da się już go odblokować.bardzo proszę o pomoc.Czy ktoś zna elektryka w Krakowie lub okoloicy który potrafi zlikwidować immobilajzer ?
sTERYD - Sro Sie 15, 2007 21:25
a nie prościej dorobić pilota
jeśli chodzi o nieprzyjmowanie kodu, to sprawdź najpierw, czy jak wprowadzisz nieprawidłowy, to da znać klaksonem
jeśli nie da, to ktoś poprostu amputował kabelki od mikrostyków przy bębenku odpowiadające za unieszkodliwianie alarmu z kluczyka, a jeśli da znać znaczy coś w immo siedzi
Ojciec - Czw Sie 16, 2007 08:31
Dzięki. Niestety jak wprowadzę błędny kod nie ma żadnego sygnału, a klakson jest 100% sprawny.Mam jeszcze pytanie , w którym miejscu jest ten bębenek?
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 09:48
bębenek zamka, to to coś ze szparką w którą wtykasz kluczyk
skoro zajeżdżasz do serwisu, w którym Ci dezaktywują immo to napewno mają tam też możliwość doprogramowania pilota, i Twoje problemy powinny się skończyć
Zastanawia mnie tylko jedno.... czemu alarm nie wyje kiedy otwierasz drzwi... czyżby ktoś już go amputował
piter34 - Czw Sie 16, 2007 10:03
Ojciec, masz 2 oryginalne niesprawne piloty?
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 10:07
piter34 napisał/a: | Ojciec, masz 2 oryginalne niesprawne piloty? |
piter34 coś Ci ten urlop na oczki poszkodził
Ojciec napisał/a: | Posiadam dwa oryginalne kluczyki i kartę z kodem |
Ojciec - Czw Sie 16, 2007 10:09
Oba kluczyki w serwisie mi zaprogramowali i działają, kod który mam na karcie jest dobry,alarm również działa i wyje, natomiast goście w serwisie powiedzieli że jest jakaś usterka być może w drziwach i immo nie przyjmuje kodu i nie reaguje również na błędne wprowadzenie cyfry.Tak więc wszystko działa do momentu rozładowania akumulatora- wtedy tylko laweta.
piter34 - Czw Sie 16, 2007 10:11
Ojciec napisał/a: | Oba kluczyki w serwisie mi zaprogramowali i |
Kluczyków się nie programuje. To tylko kawałki metalu z wyżłobieniami.
programuje się piloty. Masz takowe?
One powinny działać niezależnie od rozładowywania się akumulatora i nic w drzwiach nie powinno mieć na nie wpływu.
sTERYD - Czw Sie 16, 2007 10:14
Cytat: | Oba kluczyki w serwisie mi zaprogramowali i działają, |
kluczyki Ci programowali
bez sensu, przecież tam nie ma nic do programowania
może jednak chodzi o piloty, ale to też bez sensu
Może poprostu nie wiesz że trzeba po rozłączeniu akumulatora zsynchronizować piloty, i Cię serwis kroi
Ojciec - Czw Sie 16, 2007 10:19
Nie kluczyki tylko piloty -zgadza się przejęzyczenie.Natomiast próbowałem zsynchronizować piloty i nic to nie dało.Mam oryginalną instrukcję po polsku i robiłem to kila razy bez rezultatu.
piter34 - Czw Sie 16, 2007 10:30
Ojciec, poszukaj na forum kontaktu do usera "zdzich44".
On ma używaną centralkę i pilota do niej. Może spróbujesz podmienić i zobaczyć, czy na tamtej będzie to wszystko działać.
Piloty masz 3TXA, czy 3TXB?
Ojciec - Czw Sie 16, 2007 11:46
piloty mam 3TXA ,Dzięki.
piter34 - Czw Sie 16, 2007 12:39
Ojciec napisał/a: | piloty mam 3TXA ,Dzięki. |
No to wal do zdzicha44. On ma taką centralkę i zsynchronizowanego pilota. Na podmianę w sam raz.
telis7 - Czw Sie 16, 2007 13:29
Może masz uszkodzony któryś z przewodów w łączniku gumowym miedzy drzwiami a słupkiem?
W Cieszynie u elektryka za 250zł można odłączyć na stałe immobilizer.
Czy to nie za wiele??
[ Dodano: Czw Sie 16, 2007 2:36 pm ]
A tak na marginesie
Czy podłączając Roverka do kompa można odczytać 4cyfrowy kod awaryjego otwierania??
Korzystał ktoś z takiej usługi?
Ojciec - Czw Sie 16, 2007 13:44
Na razie dzięki!!! wszystkim po weekendzie zastanowię się co dalej z tym zrobić.
piter34 - Czw Sie 16, 2007 13:48
telis7 napisał/a: | Czy podłączając Roverka do kompa można odczytać 4cyfrowy kod awaryjego otwierania?? |
Można, pod warunkiem, że podłączasz się do oryginalnego komputera serwisowego (TestBook)
Brt - Czw Sie 16, 2007 14:20
telis7 napisał/a: | Czy podłączając Roverka do kompa można odczytać 4cyfrowy kod awaryjego otwierania??
Korzystał ktoś z takiej usługi? |
ale do kompa Roverkowego, czyli testbooka. U PHJOWIego wykonywałem takową operację
Paul - Czw Sie 16, 2007 14:23
Brt napisał/a: | U PHJOWIego wykonywałem takową operację |
Taaaaaaa, jasne TY wykonywałeś
Ty tylko płatnikiem byłeś, ZTCP
Brt - Czw Sie 16, 2007 14:25
no to inaczej: u PHJOWIego płaciłem za takową operację mało płaciłem
Paul - Czw Sie 16, 2007 14:31
Brt napisał/a: | mało płaciłem |
To fakt
tolik - Czw Sie 16, 2007 16:58
...telis 7 bez testera roverkowego tego 4 cyfrowego kodu to nie odczytasz.odczytują go ASO ale golą niemiłosiernie.W Komornikach pod Poznaniem zaśpiewali 250 PLN za kod i programowanie pilota
PHJOWI - Czw Sie 16, 2007 17:01
NO niemów że golą za 100 programowanie i kod u mnie oraz w babicach , w łodzi za programowanie tylko 150zł , a komornik minuta ciszy
tolik - Czw Sie 16, 2007 17:14
...ba - gdybym wiedziaŁ wczesniej to bym popłynął moim roverkiem do NOWEGO MIASTA
|
|