Zobacz temat - [R420] Dywaniki/wycieraczki

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Dywaniki/wycieraczki

Wazzabii - Sob Paź 20, 2007 23:01
Temat postu: [R420] Dywaniki/wycieraczki
Witam!

otoz kupilem mojego Roverka bez dywanikow... mam go juz od 3 miesiecy i denerwuja mnie juz worki rozlozone pod nogami :mrgreen:

znalazlem jakies gumowe wycieraczki w salonie hondy - nie pasowaly
gumowe uniwersalne do przyciecia - odpadaja bo smierdza i sa tandetne

chcialem troche zainwestowac i kupic oryginalne wycieraczki gumowe do Roverka, ale czy takie cos istnieje?

alternatywa sa dla mnie dywaniki welurowe z allegro,
moze ktos poleci jakiegos ze sprzedawcow?

zastanawiam sie nad tymi, bo wydaje mi sie ze kroj bedzie pasowal
http://www.allegro.pl/ite..._420_f_vat.html

mysle ze czarne z zielonym obszyciem i srebrnym napisem by pasowaly do mojego roverka
poniewaz tapicerka jest jasna a kolor ciemny zielony (british racing)

prosze doradzcie poniewaz nie chce kupic jakies tandety...
zalezy mi na czyms co bedzie dobrze dopasowane, najlepiej zeby byly gumowe, choc moga byc tez welurowe...

pozdrawiam!

paff - Sob Paź 20, 2007 23:30

witam

wycieraczki to standardowy standard;-) standardowe wycierusy bosch/valeo daja rade, mocowanie standardowe przod wycieraczki 45cm prawa 50cm lewa i 45 tylna w wersji kontynentalnej ;-)

a co do dywanikow to nie wierze ze na wyspach jest problem ;-) ale w salonie u dealera Rovera powinny byc pasujace od aktualnie produkowanego R45 za nieduza kase do wyboru guma/filc

popieram ze kolega zwraca uwage na detale - sam bylbym chory bez orginalnych dywanikow rovera - a moj R400 ma 9lat i nadal orginalne dywaniki gumowe daja rade

powodzenia w szukaniu :-)

Wazzabii - Nie Paź 21, 2007 09:45

problem w tym ze ja jestem juz w Polsce, a konkretniej Pila / Poznan

juz zaktualizowalem profil;)

wiec moze ktos ma jakies namiary na oryginalne gumowe dywaniki ROVERa?

:roll:

paff - Nie Paź 21, 2007 09:55

wycieraczki sa wszedzie ;-) kazdy market, poza tym siec sklepow fota.pl albo intercars.pl albo sprzedawcy allegro maja w brud

dywaniki - kontakt z www.tomateam.pl mozna szukac w ECC Babice Warszawa. no a jak mieszkasz Pila/Poznan to chyba szrotow nie brakuje :-)

Wazzabii - Nie Paź 21, 2007 15:02

w anglii szperalem po szrotach i nigdzie nie znalazlem nawet dywanikow, nie wspominajac o gumowych wycieraczkach (pod nogi;p)

a jak wiem to Rover jest bardziej popularnym samochodem w UK niz w Polsce

a na tomateam.pl nie ma nic z dywanikow/gumowych wycieraczek(pod nogi)

nikt nie kupowal dywanikow/wycieraczek(pod nogi) do Roverka? :roll:

Brt - Nie Paź 21, 2007 15:16

ktoś podawał firmę z dywanikami kiedyś na forum. poszukaj dokłądnie a pewnie znajdziesz.

[ Dodano: Nie Paź 21, 2007 16:19 ]
dla chcącego ...... :roll:
http://www.roverki.pl/for...hlight=dywaniki

paff - Nie Paź 21, 2007 15:25

do tomateam i ECC babice warszwa dzwonic :-) i dogadywac sie...... a swoja droga propozycja Brt zacna i kuszaca:)
zouza - Nie Paź 21, 2007 15:56

Tak a propos dywaników to ja będę niemiła zouza i naskarżę na adaszo. Wysłałam im maila i nikt nie raczył odpisać, więc raczej tam nic nie kupię.
paff - Nie Paź 21, 2007 15:59

mysle ze jednak lepsza metoda pierwszego kontaktu jest telefon i rozmowa z zywym czlowiekiem - a maile to roznymi drogami chodza

mi sie zdazylo juz dwa razy ze zamowienie z formularza (w innych firmach) nie trafilo do bazy danych a co za tym idzie do realizacji - jak bym nie zadzwonil zeby sie upewnic to bym do dzis czekal i przeklinal. uwazam ze w epoce handlu wysylkowego ltelefon to jednak koniecznosc .......zaczynam powoli myslec o bezowych gumowych albo filcowych dywanikach do mojego r400 :-) bo orginaly sa stare i czarne;-)

Wazzabii - Pon Lis 05, 2007 12:20

no to pochwale sie ze zamowilem dywaniki gumowe bezowe do Roverka...

czas oczekiwania do 6 tygodni ;)

wiec jak ktos chce zrobic prezent na swieta dla swojego Roverka to radze sie pospieszyc bo aktualnie do Roverka nic nie maja :roll:

JohnnyB - Pon Lis 05, 2007 12:51

Wazzabii napisał/a:
no to pochwale sie ze zamowilem dywaniki gumowe bezowe do Roverka...

a mozna wiedziec gdzie i za ile?

Wazzabii - Pon Lis 05, 2007 15:42

adaszo.pl
dywaniki bezowe gumowe
170zl

mcjg - Wto Lis 06, 2007 00:46

Wazzabii napisał/a:
adaszo.pl
dywaniki bezowe gumowe
170zl

strasznie drodzy. mnie udało się na giełdzie w Krakowie kupić welurowe za 40 zł.

JohnnyB - Wto Lis 06, 2007 08:26

mcjg napisał/a:
strasznie drodzy

faktycznie sporo chca za gume

giewu - Wto Lis 06, 2007 08:52

mcjg napisał/a:
...strasznie drodzy. mnie udało się na giełdzie w Krakowie kupić welurowe za 40 zł.
JohnnyB napisał/a:
...faktycznie sporo chca za gume

tak myślicie chłopaki, bo nie widzieliście ich wykonania tych dywaników :twisted:
a swoją droga to ja i tak ich (adaszo) chwilowo nie lubię ... nie mają dywaników do R200 :evil: i to nie wiadomo jak długo :evil:

JohnnyB - Wto Lis 06, 2007 11:19

giewu napisał/a:
bo nie widzieliście ich wykonania tych dywaników

a mozna jakies fotki???

giewu - Wto Lis 06, 2007 11:24

JohnnyB napisał/a:
... a mozna jakies fotki???

wejdź na ich stronę http://adaszo.pl/ ... i tam są galerie dywaników gumowych, welurowych, mat bagażnikowych itd.

Wazzabii - Wto Lis 06, 2007 12:16

welur to welur a guma to guma....

mnie jakos cena nie odstrasza, poniewaz dopasowanie bedzie idealne, korytko po bokach wysokie
a i kolor gumy bedzie pasowal pod tapicerke :cool:

czarne gumowe kosztuja juz 130zl

a tanie smierdzace gumowe cos kolo 70zl

ale kto by chcial zeby w samochie walilo chinska guma?
wole dac te 170zl i miec cos porzadnego i dobrze dopasowanego,
jak mawiaja sknera placi 2 razy
:roll:

jak dojda to wrzuce fotke

pzodr

yoonior - Sob Lis 10, 2007 18:05

giewu napisał/a:
wejdź na ich stronę http://adaszo.pl/ ... i tam są galerie dywaników gumowych, welurowych, mat bagażnikowych itd.

Właśnie wczoraj odebrałem paczkę od Adaszo - gumowe dywaniki do mojej 400tki (w katalogu figurują jako Honda Civic po 93'), są produkcji niemieckiej, mają nawet oryginalny wieszak/spięcie. Dzisiaj założyłem, pasują całkiem dobrze, nawet tylnie, mimo że w Adaszo uprzedzali - mogą być za długie.

Wyglądają dokładnie tak:

Odnośnie koloru - szary jest w rzeczywistości dużo ciemniejszy, u mnie idealnie pasuje pod kolor do popietatego wykończenia podłogi.

W katalogu Adaszo są opisane jako:
Dywaniki gumowe markowe HONDA CIVIC po 93 (d)

Kosztowały 135zł z przesyłką kurierem i płatnością przy odbiorze.
Nie miałem żadnych problemów z kontaktem zarówno telefonicznym jak i mailowym - bardzo miły chłopak doradził, wyjaśnił. Szybko i sprawnie. Polecam.

Wazzabii - Sob Lis 10, 2007 23:25

mowisz?

mialem takie same w reku z solonu hondy (tak mi sie wydaje, tez byly do wyciecia, i byly niemieckie)
i powiem Ci szczerze ze tylko jedna pasowala, dla pasazera z przodu

dla kierowcy: problem z ulozeniem przy pedelach

a dla tylu to byla tragedia
z tylu wycieraczki musza byc asymetryczne, poniewaz szyny od foteli sa roznej dlugosci

chetnie zobacze fotki jak to wyglada u Ciebie w Roverku
nie musiales wyciac czegos ekstra? nie po perforacjach?

pozdr

Wazzabii - Pon Sty 21, 2008 13:09

Musze się wam poskarżyć, że do dzisiaj nie dostałem dywaników gumowych które zamówiłem w listopadzie...
Bardzo rozczarowała mnie firma Adaszo, ponieważ za każdym razem jak do nich dzwonie to się okazuje, że są w drodze. Jesień minęła, teraz zima, możecie chyba sobie wyobrazić co przechodzi teraz beżowa tapicerka... na szczęscie tektura w workach częsciowo spełnia swoją rolę... ale jak to wygląda....

No cóż... może macie jakieś inne namiary na firme zajmującą sie sprzedaża dobrej jakości wydawników gumowych, które będą dobrze pasowały do R400?

pozdrawiam
W.

yoonior - Pon Sty 21, 2008 13:22

Wazzabii napisał/a:
No cóż... może macie jakieś inne namiary na firme zajmującą sie sprzedaża dobrej jakości wydawników gumowych, które będą dobrze pasowały do R400?

Dziwne, kupowałem w Adaszo na przełomie listopada/grudnia i doszły po kilku dniach bezproblemowo. Tylko, że ja zamawiałem te szare - niemieckie od Civica.

Mogę jeszcze polecić sprzedającego z Allegro o nicku szczepekzecho. Nie wiem czy sprzedaje gumowe, ale kupowałem u niego welurowe dywaniki i wszystko było super.
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1787724

piter34 - Wto Sty 22, 2008 12:18

Wazzabii napisał/a:
Bardzo rozczarowała mnie firma Adaszo, ponieważ za każdym razem jak do nich dzwonie to się okazuje, że są w drodze. Jesień minęła, teraz zima, możecie chyba sobie wyobrazić co przechodzi teraz beżowa tapicerka... na szczęscie tektura w workach częsciowo spełnia swoją rolę... ale jak to wygląda....

Wysyłka za pobraniem?

Wazzabii - Sob Sty 26, 2008 16:53

Mówili, że kwestia kasy dopiero jak będą dywaniki.

Ja zamówiłem gumowe-beżowe, trzeba będzie iść na kompromis i kupić szare/czarne do civica. Jak tam ich dopasowanie? to są te które trzeba wycinać?

blue827 - Sob Sty 26, 2008 20:48

To wkońcu ma juz ktoś te beżowe gumowe dywaniki z adaszo?? jeśli tak jak się sprawują? sam mam na takie chęć, ale nie podoba mi się ich faktura, są >>porowate, a to oznacza że jak wejdzie brud to już się tego nie doczyści, albo bardzo trudno będzie się je myć. A właśnie cała zaleta gumowych dywaników powinna polegać na łatwości czyszczenia. Najfajniejsze są tekstylne , ale raz zabłocone i poplamione już zawsze takie będą. A gumowe to wystarczy umyć szybko w wannie i wyglądają jak nowe. Najchętniej bym kupił dywaniki z takiej gładkiej gumy. jak >>te, ale gdzie takie dostać do roverka :neutral:
piter34 - Pon Sty 28, 2008 12:57

Ja kupiłem do R200 takie dywaniki:
http://allegro.pl/item299...owe_tanio_.html

Jeszcze nie doszły, ale mam nadzieję, że będzie się je dało dobrze dopasować (nożyczki).