|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Sensory poduszki
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 11:23 Temat postu: [R420] Sensory poduszki Witam wszystkich czy może wie ktoś gdzie znajdują sie sensory poduszek w R420 96r
i czy można je wymienić i czy po odpaleni poduszki trzeba je wymieniać czy wystarczy wymiana samej poduszki pytam z powodu jej odpalenia przy drobnej stłuczce
maciej: dorbiny retusz tematu
thef - Nie Sty 27, 2008 11:35
Proszę przeczytać zasady kącika i poprawić temat. Zanim ktoś odpowie w Twoim temacie, możesz wykorzystać ten czas na przeszukanie forum. Być może istnieje już podobny wątek i znajdziesz w nim odpowiedź na swoje pytanie .
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 11:45
Dokładnie nie wiem w czym jest problem jak masz coś do zarzucenia ma to napisz konkretnie ja próbuje sie dowiedzieć w końcu to tu chyba szuka sie porad wiec pytam takiego tematu nie znalazłem
Adrian355 - Nie Sty 27, 2008 11:50
Naszemu kochanemu moderatorowi chodzi o to żebyś wstawił w tytuł wątku chociaż [ 420 SDi ] Czyli jakiego masz Roverka Pozdrawiam
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 11:57
proszę bardo macie racje
Adrian355 - Nie Sty 27, 2008 12:02
danielsonicl przepraszam ze tyle gadam ale jeszcze kwadratowy nawias dorzuć Bo wiesz regulamin to regulamin
[R 420 SDI 96r] sensory poduszki
Coś takie uczyń Sorry że sie czepiam Ci ale chce dobrze
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 12:28
Mam wrarzenie że to nie forum Rovera tylko kabaret ale ok.
maciej - Nie Sty 27, 2008 13:04
danielsonicl napisał/a: | Mam wrarzenie że to nie forum Rovera tylko kabaret ale ok. |
Dlaczego kabaret?
Bo nie przeczytałeś zasad kącika?
Takie zostały ustalone zasady, żeby czytającym, znającycm konkretne modele łatwiej było znaleźć tematy w których mogą pomóc oraz żeby szukający odpowiedzi łatwo identyfikowali tematy dotyczące ich modelu.
Co do Twojego pytania:
danielsonicl napisał/a: | czy może wie ktoś gdzie znajduja sie sensory poduszek w R420 96r |
Niestety mam inny model, ale w naszym FAQ technicznym na stronie znajdziesz link to tzw. RAVE, czyli instrukcji serwisowej dla ASO. Gdy ją ściągniesz i zajrzysz do rozdziału SRS dostaniesz dokładne rysunki całego układy wraz z opisem poszczególnych części oraz procedury co, jak i kiedy należy wymieniać.
Link do RAVE znajdziesz tutaj: http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#30
i na 100% da Ci wszystkie odpowiedzi, których potrzebujesz wraz z rysunkami i procedurami.
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 13:30
No dobrze przyznaje racje,brak wiedzy z mojej strony o forum tylko liczyłem na to ,że
dostane odpowiedz konkretną w końcu chyba nie jestem tu pierwszy z takim problemem a może bo nie mogę znaleźć podobnego pytania zobaczę czy ta instrukcja coś pomoże
maciej - Nie Sty 27, 2008 13:47
danielsonicl napisał/a: | zobacze czy ta instrukcja coś pomoże |
Na 100% pomoże - z tego korzystają ASO.
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 14:40
tak jak myślałem to dla takiego użytkownika jak ja to nic nie daje taki rysunek techniczny
może ktoś umie mi wytłumaczyć w prosty sposób gdzie te sensory są pod maska zderzkiem czy jak bo z tej instrukci to widze tylko dokumentacje techniczna układu elektrycznego poduszk
to jest dobre dla kogoś kto sie dobrze zna ja nie radze sobie jak ktoś może mi wyjaśnic w prosty sposób lokalizacje tych sensorów bede wdzięczny
przemo285 - Nie Sty 27, 2008 14:52
Napisz ile masz poduszek w tym aucie bo w tym jest różnica
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 14:53
albo ma ktoś spolszczenie do tej instrukcji
dwie,od kierowcy i pasażera
przemo285 - Nie Sty 27, 2008 15:08
Jeżeli masz dwie poduszki to sterownik/sensor masz umieszczony na samym dole na tunelu pod konsolą tak przy pedale gazu , jak odsłonisz dywanik to widać go.
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 15:12
a jest jeden czy dwa z góry dziękuję przynajmniej wiem gdzie szukać
przemo285 - Nie Sty 27, 2008 15:13
A jak jest jedna poduszka (kierowcy) to sesor/sterownik jest w kierownicy pod poduszką.
Po odpaleniu poduszki trzeba wymienić lub wyczyścić sterownik/sensor SRS , a pasy w R 400 są uderzeniowe także nie ma to wpływu na kontrolkę SRS ewentualnie będą zablokowane i mogą się nie zwijać.
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 18:32
czyścić to oznacza co bo na pewno nie chodzi o ich wygląd i ile to kosztuje i gdzie można ewentualnie zrobić.
przemo285 - Nie Sty 27, 2008 18:38
Wyczyśić to znaczy że można skasować crasch/wypadek zarejestrowany błąd w sterowniku są elektronicy- firmy które to robią , koszt ok.100 do 150 zł. poszukaj u siebie może w pobliżu , jeżeli będziesz miał z tym problem to dzwoń załatwimy.
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 19:25
droga ta cała impreza trudno będę szukał dzięki za porady
maciej - Nie Sty 27, 2008 19:33
danielsonicl napisał/a: | droga ta cała impreza trudno będę szukał dzieki za porady |
Droga to jest wymiana na nowe...
To nie śrubka, żeby kosztowała złotówkę...
danielsonicl - Nie Sty 27, 2008 20:18
ale firmy też dobrze zarabiają na elektronice
maciej - Pon Sty 28, 2008 10:21
Ale mają też troche większe koszty - zakup sprzętu i szkolenie ludzi w tej branży kosztuje naprawde dużo, dużo więcej niż np. w mechanice.
piter34 - Pon Sty 28, 2008 11:06
danielsonicl napisał/a: | w końcu chyba nie jestem tu pierwszy z takim problemem |
Skoro uważasz, że nie jesteś pierwszy z takim problemem, do dlaczego nie sprawdziłeś jaka jest odpowiedź na Twoje pytanie????
danielsonicl napisał/a: | dwie kierowcy i pasazera |
Czyli razem 3 poduszki????
Człowieku jak Ty piszesz? Brak kropek, przecinków, orty, literówki. Jak piszesz, tak Ciebie ludzie odbierają. Nietrudno zrobić po sobie złe wrażenie na forum i skutecznie zniechęcić ludzi do odpowiadania w Twoim wątku...
danielsonicl - Pon Sty 28, 2008 15:09
Najmocniej przepraszam ,postaram poprawić swoją pisownie,proszę o wyrozumiałość
piszę w pośpiechu.
piter34 - Pon Sty 28, 2008 16:00
danielsonicl napisał/a: | Najmocniej przepraszam ,postaram poprawić swoją pisownie,proszę o wyrozumiałość
piszę w pośpiechu. |
No to nie grzesz więcej
P.S. Spacja po przecinku, a nie przed.
|
|