Zobacz temat - Roverki opanowały "Naszą klase "

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Roverki opanowały "Naszą klase "

azor77 - Sob Mar 15, 2008 15:17
Temat postu: Roverki opanowały "Naszą klase "
klik

żeby zobaczyć musisz być zarejestrowany niestety :/

String - Sob Mar 15, 2008 17:54

przyznam się szczerze, że dla mnie to już lekka przesada.
Za chwilę na naszej klasie będzie grupa:
- "Miłośnicy gum Orbit z cukrem"
- "Smakosze majonezu Winiary"
...... i cholera wie czego jeszcze. Przyznam się, że wykorzystywanie naszej klasy do zrzeszania ludzi np. noszących majty w kratę mnie osobiście denerwuje i wypacza ideę portalu. Dlatego proszę mnie do tej grupki nie zapraszać.

Pozdrówka

Viniu - Sob Mar 15, 2008 21:19

Również mam mieszane uczucia. Przyznam, że z jednej strony to cieszy, że pasjonaci np. Roverków w jakiś tam sposób się łączą (oczywiście nie można porównać tego np. do klubu roverki.pl) i nie mam nic przeciwko, ale jednocześnie nie sposób się nie zgodzić z tym:
String napisał/a:
wypacza ideę portalu
Nie sądzę, aby twórcy portalu właśnie o to chodziło...
azor77 - Nie Mar 16, 2008 08:43

Totalny bajzel na tym portalu. :strzela:
MaReK - Nie Mar 16, 2008 13:52

Dokladnie. Burdel rzeklbym robia wlasnie tacy ludzie jak autor tego pomyslu.
A po drugie, czy uzycie nazwy roverki.pl i adresu strony bylo konsultowane z kims wladz roverki.pl?

azor77 - Nie Mar 16, 2008 14:36

MaReK napisał/a:
Dokladnie. Burdel rzeklbym robia wlasnie tacy ludzie jak autor tego pomyslu.
A po drugie, czy uzycie nazwy roverki.pl i adresu strony bylo konsultowane z kims wladz roverki.pl?

Mam nadzieję, że nie masz namyśli Mnie, jako autora tego postu na naszym forum, z tamtym portalem nie mam nic wspólnego.
To co znalazłem na "Nasza klasa" było przypadkiem, a dokładniej znalazła to moja żona która tam siedzi i ciągle grzebie na tym portalu :roll: .

kolin - Nie Mar 16, 2008 14:48

wkurza mnie ten portal :/
MaReK - Nie Mar 16, 2008 16:47

Mialem na mysli tego co zalozyl profil na naszej-klasie opisujac go jako FAN KLUB Roverki.pl.
Sam portal w sobie nie jest zly. Fajny pomysl i w dobrym czasie - dobry pomysl na biznes.

Do znalezienia kolegow sprzed lat i odswiezenia kontaktow super sprawa.

Skiba - Nie Mar 16, 2008 18:36

MaReK napisał/a:

Ale użytkownik ( klik ) nie używa nazwy roverki.pl ani adresu strony ? Chyba, że nie wiem o co chodzi ? albo mówimy o :| klik lub klik2

MaReK - Nie Mar 16, 2008 18:54

Nie wiem ile tego jest, ale pisze o takim niebieskim MG.
Sporo w ogole jest fanów na NK ;)

Jeszcze na myspace, fotka.pl i moze na pudelku sie doczekamy kącika ;D

Skiba - Nie Mar 16, 2008 18:57

MaReK napisał/a:
Jeszcze na myspace, fotka.pl i moze na pudelku sie doczekamy kącika ;D

:hahaha:

AndrewS - Nie Mar 16, 2008 22:40

String napisał/a:
...... i cholera wie czego jeszcze. Przyznam się, że wykorzystywanie naszej klasy do zrzeszania ludzi np. noszących majty w kratę mnie osobiście denerwuje i wypacza ideę portalu. Dlatego proszę mnie do tej grupki nie zapraszać.

zgadzam sie w 100%
admini powinni odrazu kasowac takie konta
fotki na ktorych nie ma osob tylko jakies glupoty, tez powinni kasowac

azor77 - Pon Mar 17, 2008 17:18

AndrewS napisał/a:
String napisał/a:

zgadzam sie w 100%
admini powinni odrazu kasowac takie konta
fotki na ktorych nie ma osob tylko jakies glupoty, tez powinni kasowac

Na tym portalu jest jeszcze wiele porąbanych kont których powinno się :strzela:

ray0579 - Pon Mar 17, 2008 18:05

TAK to wygląda, koleś zaprasza na stronę i forum

Skiba - Wto Mar 18, 2008 11:18

Dostałem wiadomość na NK:

"Dostales zaproszenie na zlot do Torunia od Roverków na naszej klasie? To jest jakiś oficjalny zlocik?:D pozdrawiam"

Podszywają się pod KLUB i jeszcze spamują :evil:

ray0579 - Wto Mar 18, 2008 12:16

To mogło być zaproszenie od przemcioo z włocławskiego fan klubu :)
Skiba - Wto Mar 18, 2008 15:17

Czy Zarząd już podjął decyzję w sprawie NK ?
ploomy - Wto Mar 18, 2008 15:32

ray0579 napisał/a:
Obrazek

To nie żaden koleś tylko nasz Skiba :lol:

Skiba - Wto Mar 18, 2008 15:36

ray0579 napisał/a:

To jestem ja :P ale tutaj bardziej chodzi o te konta:

http://nasza-klasa.pl/profile/6997685
http://nasza-klasa.pl/profile/9960730

[ Dodano: Wto Mar 18, 2008 15:59 ]
Tak wygląda postępowanie NK, gdy ktoś ma wątpliwości dotyczące innego konta użytkownika:

"
...

Sugerowalibyśmy w pierwszej kolejności kontakt z Użytkownikiem, który załozył profil.

Nie jest naszym celem kwestionowanie wiarygodności Pani
wiadomości, jednakże kwestia oceny bezprawności działania usługobiorcy
- Użytkownika leży definitywnie poza naszymi kompetencjami. Istotnie takie działanie jest dość prawdopodobne, jednak nie jesteśmy w stanie zweryfikować go w stopniu dostatecznym. W takim, który umożliwiłby zastosowanie środków opisanych w art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Prosimy pamiętać, że odpowiedzialność Usługodawcy nie jest automatycznie wyłączana poprzez usunięcie profilu. Jesteśmy
również odpowiedzialni wobec Usługobiorcy za ciągłość działania
świadczonej usługi. Nie do końca uzasadnione zablokowanie usługi, czyli usuniecie profilu, oparte na arbitralnych przesłankach może skutkować roszczeniami z tytułu niewykonania zobowiązania, jakim jest świadczenie określonej usługi.

Mamy nadzieję, że powyższe wyjaśnienia pozwolą Pani zrozumieć pozycję Usługodawcy, szczególnie w kontekście braku kompetencji do weryfikacji zarzutów bezprawności.

Jeśli Pani zarzuty zostaną sformalizowane poprzez zgłoszenie działań naruszyciela Pani praw odpowiednim organom, i w efekcie tego otrzymamy urzędowe zawiadomienie o bezprawności danych, będziemy mogli niezwłocznie zastosować odpowiednie środki. Polecamy zatem tą drogę działań.

...

"

ray0579 - Wto Mar 18, 2008 18:12

No to sorry Skiba :) . Ten pierwszy to chyba konto przemciooo, bo tak mi się wydaje i to jego auto, drugie to nie wiem.
Skiba - Wto Mar 18, 2008 18:14

ray0579 napisał/a:
No to sorry Skiba :)

hehe spoko ... im więcej nas tym lepiej ;)

ploomy - Sro Mar 19, 2008 08:15

W sumie co nie jest zabronione, jest dozwolone :-)
thef - Sro Mar 19, 2008 08:28

ploomy napisał/a:
W sumie co nie jest zabronione, jest dozwolone :-)
Tylko, że te profile sugerują, że są stworzone przez jakieś lokalne oddziały klubu, a takich po pierwsze formalnie nie ma, a po drugie właściciele tychże profili nie zapytali o zgodę ani nie skonsultowali ich założenia z nikim z władz klubu.
ploomy - Sro Mar 19, 2008 10:44

thef napisał/a:
Tylko, że te profile sugerują, że są stworzone przez jakieś lokalne oddziały klubu, a takich po pierwsze formalnie nie ma, a po drugie właściciele tychże profili nie zapytali o zgodę ani nie skonsultowali ich założenia z nikim z władz klubu.

No dobra, tu akurat sie z Tobą zgodzę. Dwa profile dość wyraźnie to sugerują, trzeci (pozdro dla Skiby :grin: ) zdecydowanie nie. Ja akurat nie mam nic przeciwko istnieniu takich kont na NK, ale jeśli ma się to odbywać niezgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, to trzeba się zwrócić do ich właścicieli z prośbą o zmianę nazw kont na mniej jednoznaczne. I będzie po problemie :wink:

emes - Sro Mar 19, 2008 17:14

Chciałbym Was poinformować, że zarząd podjął odpowiednie działania w celu wyjaśnienia tej sprawy. Chodzi o to, że informacje w profilu nie powinny jednoznacznie wskazywać na klub, bo w takiej sytuacji do wyjaśnienia będą wezwane władze stowarzyszenia. W związku z tym, że w profilach znalazły się informacje wskazujące jednoznacznie na klub, poprosiłem odpowiednich użytkowników o zmianę tych informacji. Ponadto poinformowałem administrację portalu nasza-klasa, że profile te zostały utworzone bez wiedzy i zgody władz klubu ROVERki.pl
thef - Sro Mar 19, 2008 18:29

Prezes czuwa, tak trzymać :D .