|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45] Nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce
jarekkuchnio - Pon Kwi 28, 2008 19:19 Temat postu: [R45] Nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce POMOCY!!! czasami nie mogę przekręcić kluczyka aby uruchomić silnik. co to może być? czasami chwilkę poczekam i jest ok. ale czasami muszę się sporo namęczyć. proszę o pomoc
thef - Pon Kwi 28, 2008 19:30
Proszę przeczytać zasady kącika i poprawić temat.
Myślę, że nie masz na myśli problemów z przekręceniem stacyjki przy zablokowanej kierownicy. Może są jakieś problemy z wkładką stacyjki, nie mam innego pomysłu. Czy sprawdzałeś jak sprawa wygląda przy innym kluczyku?
Ciufa - Pon Kwi 28, 2008 19:55
thef napisał/a: | Myślę, że nie masz na myśli problemów z przekręceniem stacyjki przy zablokowanej kierownicy. |
ja myśle że na zablokowanej kierownicy próbuje przekrecić kluczyk (jak uczyłem sie na prawko też nie wiedziałem ze trzeba lekko przekręcić kierownice najpierw)
jarekkuchnio - Wto Kwi 29, 2008 05:51 Temat postu: [nie mogę przekręcić kluczyka] Panowie mam prawo jazdy 13 lat. na pewno nie jest to problem z zablokowaną kierownicą. jest to raczej związane z jakimś zabezpieczeniem. immobilaizer lub coś w tym rodzaju
Pawel_W - Wto Kwi 29, 2008 05:55
immo to blokuje zapłon a nie unieruchamia kluczyk... ZTCW stacyjki nie mają żadnych elektronicznych blokad ... może po prostu sie rozsypała...?
Ciufa - Wto Kwi 29, 2008 20:35
jarekkuchnio napisał/a: | Panowie mam prawo jazdy 13 lat |
szacunek
jarekkuchnio napisał/a: | na pewno nie jest to problem z zablokowaną kierownicą. |
nie napisałeś w pierwszym poście ze to nie ten problem więc szukałem najprostszej przyczyny
thef napisał/a: | Czy sprawdzałeś jak sprawa wygląda przy innym kluczyku? |
zrobiłeś jak thef, radził?
gps - Wto Kwi 29, 2008 22:46
W moim R400 (pomijając blokowanie kierownicy) trzeba lekko wcisnąć kluczyk do stacyjki (po całkowitym włożeniu) i dopiero wtedy da się przekręcić. Inaczej ukręcić można, a kluczyk się nie przekręci.
Pozdrawiam,
Grzesiek
Ciufa - Wto Maj 06, 2008 09:58
jarekkuchnio, problem rozwiązany?
zouza - Wto Maj 06, 2008 10:44
Hmm mi się coś takiego zdarzyło 1 raz wczoraj. Szarpałam się z 5 min. Wstyd się przyznać, ale pomogło jak zamknęłam i otworzyłam znowu drzwi z pilota. Może przypadek, bo ja nie widzę żadnego związku między jednym a drugim.
Bezsensownie napisałam
Ciufa - Wto Maj 06, 2008 11:17
zouza napisał/a: | Wstyd się przyznać, ale pomogło jak zamknęłam i otworzyłam znowu drzwi z pilota. |
czemu wstyd? ważne ze sobie poradziłaś
zouza - Wto Maj 06, 2008 11:19
Ciufcia napisał/a: | zouza napisał/a: | Wstyd się przyznać, ale pomogło jak zamknęłam i otworzyłam znowu drzwi z pilota. |
czemu wstyd? ważne ze sobie poradziłaś |
Blondynkowe metody
Paul - Wto Maj 06, 2008 11:43
zouza napisał/a: | Blondynkowe metody |
Jak zwał, tak zwał, ważne, że skuteczne. Nawet jakby to miało być podskakiwanie na jednej nodze
Brt - Wto Maj 06, 2008 12:59
jarekkuchnio, ale tematu nadal nie poprawiłeś
PTE - Wto Maj 06, 2008 13:03
W chevrolecie lumina nie można było przekręcić do końca i wyjąć kluczyka jeśli nie ustawiło się przedtem dźwigni zmiany biegów w pozycji "P". jarekkuchnio, czy Twój R45 to przypadkiem nie automat?
zouza - Pią Maj 09, 2008 12:06
Wróciłam do tematu, bo okazało się, ze moja teoria z otwieraniem i zamykaniem drzwi nie jest taka do końca blondynkowa. Znowu dzisiaj coś mi się nie chciał kluczyk przekręcić więc zaczęłam od starego sprawdzonego sposobu czyli zamknięcia i otwarcia, i co.... kluczyk przekręcił się od razu. Dalej nie rozumiem dlaczego, ale tak jakoś to działa
Ciufa - Pią Maj 09, 2008 12:34
zouza napisał/a: | czyli zamknięcia i otwarcia, i co.... kluczyk przekręcił się od razu. Dalej nie rozumiem dlaczego, ale tak jakoś to działa |
a powiedz mi wyjełaś kluczyki ze stacyjki żeby zamknąć auto ? moze poprostu żle wkładasz a za drugim razem juz dobrze:P
zouza - Pią Maj 09, 2008 12:37
Ciufcia napisał/a: | zouza napisał/a: | czyli zamknięcia i otwarcia, i co.... kluczyk przekręcił się od razu. Dalej nie rozumiem dlaczego, ale tak jakoś to działa |
a powiedz mi wyjełaś kluczyki ze stacyjki żeby zamknąć auto ? moze poprostu żle wkładasz a za drugim razem juz dobrze:P |
Czy ja wyglądam na idiotkę?? Szarpałabym się z kluczykiem bez próbowania wsadzenia go z każdej mozliwej strony?
Ciufa - Pią Maj 09, 2008 12:41
zouza napisał/a: | Czy ja wyglądam na idiotkę?? |
niewiem jeszcze Cie nie widziałem
zouza napisał/a: | Szarpałabym się z kluczykiem bez próbowania wsadzenia go z każdej mozliwej strony? |
ok, nie złość sie
zouza - Pią Maj 09, 2008 12:43
Ciufcia napisał/a: | zouza napisał/a: | Czy ja wyglądam na idiotkę?? |
niewiem jeszcze Cie nie widziałem
zouza napisał/a: | Szarpałabym się z kluczykiem bez próbowania wsadzenia go z każdej mozliwej strony? |
ok, nie złość sie |
Będę
Brt - Pią Maj 09, 2008 12:54
Ciufcia, na kobiety zawsze działa w takich przypadkach
zouza - Pią Maj 09, 2008 12:55
Brt, na kobiety w takich przypadkach działa zupełnie co innego
Ciufa - Pią Maj 09, 2008 13:10
zouza napisał/a: | Będę |
ludzi w okularach sie nie bije
zouza - Pią Maj 09, 2008 13:11
Ciufcia napisał/a: | zouza napisał/a: | Będę |
ludzi w okularach sie nie bije |