Zobacz temat - [R600] Dorabianie kluczyka

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R600] Dorabianie kluczyka

mbniemiec - Pią Lut 06, 2009 14:17
Temat postu: [R600] Dorabianie kluczyka
Czy jest możliwe dorobienie kluczyka, którym mogę normalnie odpalać auto? słyszałem że jest to niemożliwe. Ostatnio w stacyjce zacina mi się podczas przekręcania i boję się że to coś z kluczykiem bo nim też muszę otwierać i zamykać auto (zepsuty immobilaiser) a niestety nie mam zapasowego
NEOSSS - Pią Lut 06, 2009 14:53

mbniemiec, jezeli gruby kluczyk to jest zaszyte w nim immo... Takze dorobienie bedzie droge...

Jezeli zamykasz i otwierasz auto takze klucyzkiem to masz cos z alarmem a nie immo, napraw alarm albo dorob sobie drugi kluczyk do otwierania, ten ktory teraz masz mysle ze nie jest to jego wina tylko wina stacyjki ktora nie odbija dobrze...

Najlatwiej i najtaniej kupic komplet zamkow z angola :) Wrazie co dzwon

claudii - Sro Sty 19, 2011 08:57

Mam od szwabów dwie karteczki na jednej jakby wizytówka Rovera i jest nr podwozia i R z 4 cyframi, i druga zielona karteczka z ciągiem znaków ale teraz nie powiem bo nie mam przy sobie.
Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda ten Barecode?
Same cyfry w nim czy literki też?
No i czy to mi wystarczy do dorobienia samego kluczyka z immo, bez pilota.

szoso - Sro Sty 19, 2011 09:07

w kluczyku nie ma immo
claudii - Sro Sty 19, 2011 09:21

immo zaszyte jest w kluczyk, pilot nie sprawny taniej wyjdzie wymienić centralkę.
szoso - Sro Sty 19, 2011 09:39

ta blaszka przy kluczyku na rysunku to właśnie kod do dorobienia kluczyka
konradoos - Wto Sty 25, 2011 19:11

ja w moim r600 pilota nie mam, a za dorobienie kluczyka z immo zapłaciłem 140 zł..
Staniol - Sro Wrz 28, 2011 19:43

konradoos napisał/a:
ja w moim r600 pilota nie mam, a za dorobienie kluczyka z immo zapłaciłem 140 zł..

Sory że odkopuje taki temat, ale mam podobny problem, mam 1 kluczyk (kluczyk z immo), pilotów nie mam. Chcę dorobić ten kluczyk. Gdzie to zrobic? Potrzebne sa jakieś kody? Mam diesla jak coś.

marthinez - Sro Wrz 28, 2011 19:48

Nie dorobisz.
R.E.D. - Sro Wrz 28, 2011 20:58

marthinez napisał/a:
Nie dorobisz.

dlaczego nie dorobi? spokojnie jak pojdzie do goscia, ktory mu sciagnie surowiec to dorobi - pozostaje tylko pytanie za jaka cene...

tak samo ma sie sprawa z czerwonym kluczem serwisowym - kazdy twierdzi, ze to tylko kluczyk bez zadnego immo, a mi gosciu odczytal, ze jednak immo jest - wystarczylo skopiowac i mam oba, z ktorych moge spokojnie odpalac, a kosztowalo mnie to cale 20zl :cool:

marthinez - Sro Wrz 28, 2011 21:42

R.E.D. napisał/a:
dlaczego nie dorobi? spokojnie jak pojdzie do goscia, ktory mu sciagnie surowiec to dorobi - pozostaje tylko pytanie za jaka cene...
To niech poszuka takiej osoby.
R.E.D. napisał/a:
tak samo ma sie sprawa z czerwonym kluczem serwisowym - kazdy twierdzi, ze to tylko kluczyk bez zadnego immo
Każdy tzn. kto.
Ja pierwszy raz słyszę, ze czerwony klucz jest bez immo.
Przecież to klucz-baza dla serwisu w razie koniecznosci zaprogramowania nowego surowego kluczyka.

R.E.D. - Sro Wrz 28, 2011 22:55

marthinez napisał/a:
To niech poszuka takiej osoby.

kto szuka - ten znajdzie :wink: z ciekawosci jak bede w tym samym punkcie, to zapytam
marthinez napisał/a:
Każdy tzn. kto.

moze nie kazdy, ale wiekszosc autorow postow, ktore wczesniej czytalem

marthinez napisał/a:
Przecież to klucz-baza dla serwisu w razie koniecznosci zaprogramowania nowego surowego kluczyka.

to nie jest zadna baza - chyba nikt oryginalnie nie odpali z czerwonego klucza bo nie ma zaprogramowanego immo wg kompa

Staniol - Sro Wrz 28, 2011 23:05

A nie trzeba potem tego kluczyka jakos kodowac?
marthinez - Czw Wrz 29, 2011 06:27

R.E.D. napisał/a:
to nie jest zadna baza - chyba nikt oryginalnie nie odpali z czerwonego klucza bo nie ma zaprogramowanego immo wg kompa
W/g Rovera posiadając ten klucz możesz iść z nim do ASO i sobie dorobić nowy nie pokazując nawet auta, czy starego klucza.
Słowo "klucz-baza" to cytat z jednego z biuletynów R.

szoso - Czw Wrz 29, 2011 06:56

Staniol napisał/a:
A nie trzeba potem tego kluczyka jakos kodowac?

nie trzeba

Staniol - Czw Wrz 29, 2011 07:15

dzieki wielkie za pomoc, będe szukał w okolicy takich magików ;)
R.E.D. - Czw Wrz 29, 2011 07:16

marthinez napisał/a:
W/g Rovera posiadając ten klucz możesz iść z nim do ASO i sobie dorobić nowy nie pokazując nawet auta

tak - bo jest przy nim blaszka z nr immo, ale sam w sobie oryginalnie nie ma zaprogramowanego immo i nie odpali silnika :wink:

szoso - Czw Wrz 29, 2011 07:20

R.E.D. napisał/a:
bo jest przy nim blaszka z nr immo

nie prawda, na blaszce to nie jest immo :wink:

R.E.D. - Czw Wrz 29, 2011 07:49

to co? nr kluczyka? czy samochodu?
szoso - Czw Wrz 29, 2011 07:53

nr kluczyka, dzięki niemu idziesz i dorabiasz drugi
kod immo jest poufny i nie może być na blaszce przy kluczyku

pbskarpy - Wto Wrz 16, 2014 11:56

Dokładnie tak.

Numer kluczyka powinien tez być w książce serwisowej. Mój zaczyna się od R i cztery cyfry.

Następnie trzeba specowi pokazać, zanieść (czy cokolwiek) moduł immo. W ten sposób on dorabia nowe klucze z immo i podobno też zmienia kody. Tak, żeby ktoś kto znajdzie stare klucze nie odpalił fury.

Takie mam wieści od typa, który mi to właśnie robi. Całość będzie mnie kosztowała 500 zł. W tym dwa klucze z immo. Dobre! :)