|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 400 98r 1,6] chowanie lusterek?
polofix - Sro Maj 12, 2010 14:30 Temat postu: [R 400 98r 1,6] chowanie lusterek? czy ktos wie czy w moim roverze jest chowanie lusterek? jest od tego przycisk po lewej stronie przy elektrycznej ich regulacji,ale nie dziala nic. jesli powinno to jak sie zabrac za sprawdzenie?
kasjopea - Sro Maj 12, 2010 14:36
Raczej nie ma, ale mogę się mylić. Chyba, że ktoś dołożył
szoso - Sro Maj 12, 2010 14:48
w instrukcji nie ma wzmianki o możliwej takiej funkcji
który to przycisk według ciebie?
pokaż mi go na załączonym rysunku
Artu - Sro Maj 12, 2010 15:58
Jest to przycisk odpowiedzialny za podgrzewanie lusterek, chociaż dziwne że takowy posiadasz - z tego co mi wiadomo były montowane w Roverach 400 z 95 roku i chyba częściowo z 96. W nowszych modelach podgrzewanie idzie "po stacyjce"
Przycisk znajduje się w miejscu zaślepki z prawej strony (to odnośnie obrazka)
polofix - Sro Maj 12, 2010 17:11
zaraz narysuje jak to wyglada.nie mam aparatu ale jak narysuje i zeskanuje to bedzie wszystko wiadomo.i JEST TO FABRYCZNY WYLACZNIK!
[ Dodano: Sro Maj 12, 2010 18:11 ]
to skan
nie wiem co jest granenie bo nie moge dodac tego skanu.ale wylacznik jest podobny jak ten na rysunku powyzej,lecz troche inny. tu gdzie palec tj joistick mam napis MIRROR to chyba jak kazdy.po lewej swiatla gora/dol tez tak samo,ale jak jest przelaczadlo Lewe lusterko,srodek,Prawe lusterko to wylacznik ten jest mniejszy i bardziej w lewo. a obok z prawej strony na rowni z nim jest namalowane lusterko z podwojna strzalka i wskazuje nic innego tylko kierunek chowania i odchylania sie lusterka.
szoso - Sro Maj 12, 2010 17:47
polofix, jeśli nie pokażesz jak to wygląda to niestety nikt ci nie pomoże
pożycz aparat lub zrób telefonem
thef - Sro Maj 12, 2010 17:50
polofix napisał/a: | to skan
nie wiem co jest granenie bo nie moge dodac tego skanu | Jeśli zapiszesz go w formacie jpg to powinieneś go spokojnie wrzucić jako załącznik.
polofix - Sro Maj 12, 2010 17:52
thef napisał/a: | polofix napisał/a: | to skan
nie wiem co jest granenie bo nie moge dodac tego skanu | Jeśli zapiszesz go w formacie jpg to powinieneś go spokojnie wrzucić jako załącznik. | NO JEST WLASNIE W JPG ALE NIE WIEM CZEMU NIE MOGE.SPROBUJE JESZCZE RAZ
szoso - Sro Maj 12, 2010 17:55
powinien pojawić się komunikat na górze czemu nie możesz tego umieścić, jaki jest powód
polofix - Sro Maj 12, 2010 18:12
szoso420 napisał/a: | powinien pojawić się komunikat na górze czemu nie możesz tego umieścić, jaki jest powód | dodaje w zalacznik plik jpg i jak chce go potwierdzic klikam w ;dodaj zalacznik,laduje chwile i znika.i tak w kolko.
pajda - Sro Maj 12, 2010 18:32
dodaj tutaj http://imageshack.us/
polofix - Sro Maj 12, 2010 18:38
http://img404.imageshack....rrrrrrrrrr.jpg/
no i dzieki za pomoc
kasjopea - Sro Maj 12, 2010 20:02
Myślę, że ten rysunek sugeruje jedynie, że można lusterka regulować tym przełącznikiem.
polofix - Sro Maj 12, 2010 22:17
no ale do regulacji wystarczaja przelaczniki takie jak na pierwszym rysunku a u mnie jest jeszcze jeden.ten co marysowalem.jest na nim lusterko z polokrąglą podwójną strzalką
sTERYD - Sro Maj 12, 2010 22:59
o elektrycznym chowaniu lusterek w R400 żadna instrukcja, ani serwisówka nie wspomina... (zresztą patrząc na mechanizm obracania lusterka byłoby to nienajłatwiejsze do realizacji)
być może panel jest od civica i tam takie coś występowało, w hondzie na pewno były zupełnie inne lusterka, ale czy miały opcje elektrycznego składania to nie wiem
ArekL - Czw Maj 13, 2010 11:05
Ciekawa sprawa, a wyjmowałeś ten panel z przyciskiem i patrzyłeś jakie kabelki tam idą?
Artu - Czw Maj 13, 2010 15:43
Jeżeli jest to coś takiego jak na tym obrazku:
To jest to przycisk od podgrzewania lusterek
szoso - Czw Maj 13, 2010 15:46
ciekawe bo w 400 grzeją cały czas a to po co?
polofix - Czw Maj 13, 2010 16:33
nie. to jest inny wylacznik.narysowalem i jest link do strony z rysunkiem. moj ma od prawej strony namalowane lusterko,lecz nie ma narysowanego grzania tylko strzalka.o dlugosci tak jak by na zegarze od godziny 3 do godz 6. no i wylacznik jest kwadratowy kanciasty
tronsek - Czw Maj 13, 2010 17:20
polofix, Najlepiej jednak postaraj się wrzucić fotkę. Wtedy wszystko się wyjaśni.
kasjopea - Czw Maj 13, 2010 19:54
szoso420, w starszych modelach nie grzały cały czas, tylko był przycisk .
polofix - Sob Maj 15, 2010 16:45
kasjopea napisał/a: | szoso420, w starszych modelach nie grzały cały czas, tylko był przycisk . |
tronsek - Sob Maj 15, 2010 16:50
Moim zdaniem, ten przycisk sugeruje właśnie elektryczne składanie lusterek. ROVER'ki takiej opcji nie miały, więc całkiem możliwe, że przycisk jest od jakiejś Hondy.
polofix - Sob Maj 15, 2010 16:55
tak to jest przycisk od hondy HRV.chcialem dopisac jeszcze ze moj jest troche inny.przycisk mirror jest szerszy i chowanie lusterek jest od prawej strony a nie tak jak na zdjeciu z lewej.no i przycisk ten jest kwadratowy,kanciasty.
|
|