|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - luźny temat luźne porady i luźny problem pomożecie ?
miszkiel12 - Sro Mar 02, 2011 20:11 Temat postu: luźny temat luźne porady i luźny problem pomożecie ? Witam
Słuchajcie właśnie kupiłem swojego pierwszego roverka (część już pewnie o tym wie) I ogólnie jest fajnie. Ale mam pytanko mam przetarty mieszek zmiany biegów zamówiłem właśnie nowy na allegro, czy wymiana może sprawić mi problem czy jest prosta? i drugie pytanie czy mogę zmienić gałkę zmiany biegów na jakąkolwiek czy nie, interesuje mnie taka okrągła z tak jakby elementem drewnianym i z ligiem rovera nie wiecie gdzie mogę taką zamówić z góry dzięki
Ps. wiem że pytania sią takie dziecięce ale jestem początkującym mobilkiem dlatego proszę o wyrozumiałość
rovek - Sro Mar 02, 2011 20:21
Cytat: | mam przetarty mieszek zmiany biegów zamówiłem właśnie nowy na allegro, czy wymiana może sprawić mi problem czy jest prosta? |
Tak, musisz odkręcić tylko plastik, trzyma sie on bodajże na 4 śrubach, odłączyć przełączniki szyb, odkręcić gałkę i mieszek jest twój.
kalisz - Czw Mar 03, 2011 07:17
miszkiel12 napisał/a: | czy wymiana może sprawić mi problem czy jest prosta? |
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=28307
miszkiel12 napisał/a: | czy mogę zmienić gałkę zmiany biegów na jakąkolwiek czy nie |
Możesz, ale raczej nie znajdziesz gałki, którą wkręcisz na fabryczny gwint drążka, zatem musisz wybrać taką, która będzie mocowana na śrubeczki imbusowe
tronsek - Czw Mar 03, 2011 07:42
Ja mam taką gałkę zamontowaną. http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#467293 Tania nie jest, ale prezentuję się rewelacyjnie.
Krzysi3k - Czw Mar 03, 2011 09:50
Oo, białostocki Rover kolejny
Jak będą spoty na Krywlanach to wpadaj
leszczu - Czw Mar 03, 2011 14:51
miszkiel12 napisał/a: | drugie pytanie czy mogę zmienić gałkę zmiany biegów na jakąkolwiek czy nie |
Oczywiście, że możesz. Przecież to w końcu twój roverek.
miszkiel12 napisał/a: | interesuje mnie taka okrągła z tak jakby elementem drewnianym i z ligiem rovera nie wiecie gdzie mogę taką zamówić z góry dzięki |
Ciężko będzie taką znaleźć, ale jak już znajdziesz to nie będzie tania.
Tutaj masz oryginalna okrągłą gałkę, tylko że już bez imitacji drewna.
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=64610
Albo szukaj od MG ZR. Też jest fajna. Sam mam taką.
[ Dodano: Czw Mar 03, 2011 14:51 ]
Krzysi3k napisał/a: | Jak będą spoty na Krywlanach to wpadaj |
I to koniecznie.
miszkiel12 - Czw Mar 03, 2011 22:18
Jeżeli będę wiedział kiedy i będę miał czas to pewnie, że z miłą chęcią się wybiorę na Krywlany
karasbp - Pią Mar 04, 2011 17:45
Obserwuj temat i będziesz wiedział kiedy spocik
http://forum.roverki.eu/v...r=asc&start=580
miszkiel12 - Sob Mar 05, 2011 18:57
Słuchajcie co może być przyczyną tego że jest małe ciśnienie płynu w spryskiwaczach, tzn. bardzo słabo pompuje je na szybę. Uprzedzam że nie sprawdzałem stanu płynu bo dopiero teraz to zauważyłem. Może być to tym spowodowane ?
tronsek - Sob Mar 05, 2011 19:16
miszkiel12 napisał/a: | nie sprawdzałem stanu płynu bo dopiero teraz to zauważyłem | dolej płynu i sprawdź, jak będzie pryskać.
karasbp - Nie Mar 06, 2011 10:46
jak się ciśnienie nie zmieni to dysze i wężyki spróbuj przedmuchać, może w nich się zapchało.
pistolet - Nie Mar 06, 2011 11:23
U mnie raz na jakiś czas trzeba podłubać igiełką w dyszach, bo tak jakby samoczynnie się czymś zatyka i z jednej leci pełną parą, a z drugiej słabiej. Jak przetkam igłą to działa znowu jakiś czas bardzo dobrze. Trzeba chyba nowe dysze zakupić
karasbp - Nie Mar 06, 2011 11:29
Brudem zatyka. To normalne, nie tylko dzieje się tak u Ciebie pistolet,
pistolet - Nie Mar 06, 2011 11:31
No najgorzej jest jak auto postoi kilka dni nie jeżdżone, to jak wsiadam i chcę szybę umyć to tak słabiej psika. Trzeba przetykać. Strasznie mamy zanieczyszczone powietrze
miszkiel12 - Pon Mar 07, 2011 11:13
Ewidentny brak płynu teraz już pryska.
Mad - Pon Mar 07, 2011 12:49
karasbp - Pon Mar 07, 2011 17:06
Zagadka rozwiązana
maro - Pon Mar 07, 2011 18:32
Mad napisał/a: | :mrgreen: |
Trzeba było jeszcze trochę pozwlekać z odpisywaniem. Chłopaki rozkręcali się dopiero z teoriami
miszkiel12 - Wto Mar 08, 2011 13:32
dłużej już nie mogłem
[ Dodano: Wto Mar 08, 2011 13:32 ]
Słuchajcie a jaką mają pojemność zbiorniki paliwa w 220 ?
Krzysi3k - Wto Mar 08, 2011 14:15
50 litrów
Z reguły jak zjeżdza na czerwone pole to masz jeszcze 8 do nawet 10 litrów
pistolet - Wto Mar 08, 2011 14:21
Generalnie nie polecam polegać na wskaźniku paliwa. Bardzo zdradliwe ustrojstwo... Zależy od auta poprostu...
miszkiel12 - Pią Mar 11, 2011 14:20
I stało się wczoraj miałem swoją pierwszą stłuczkę Całe szczęście u mnie skończyło się na lekkich zadrapaniach przedniego zderzaka, no i prawa lampa troszeczkę się stłukła. I teraz pytanie: Muszę wymieniać całą lampę czy można kupić tylko szkło i je wymienić ?
leszczu - Pią Mar 11, 2011 14:52
Cytat: | Muszę wymieniać całą lampę czy można kupić tylko szkło i je wymienić ? |
Całą lampę musisz kupić. Tylko szukaj jakiejś używki, bo jak kupisz nowa to ostro będą się różnić, no chyba, że kupisz dwie nowe.
miszkiel12 - Pią Mar 11, 2011 23:20
A znacie jakiś sklepik internetowy/wysyłkowy który może posiadać takie cząstki do roverka, pomijając allegoro oczywiście bo o tym wiem
memphisto - Sob Mar 12, 2011 10:40
http://www.tomateam.pl/
nie najtańszy ale towar 1'sza klasa
Harry - Sob Mar 12, 2011 15:05
mam pytanko w sprawie ściemniacza oświetlenia wskaźników
wziąłem taki z hondy concerto
ze ściemniacza wychodzą trzy przewody czerwono-czarny, czarny, czerwono-biały
jeżeli do czerwono-czarnego dam + do czarnego - do jak podłaczam diode to na czerowno-białym jest - nie powinien być tam +? bo przeciez jak sie nei mysle to oświetlenie deski i wskaźników bierze - z karoserii ?
miszkiel12 - Sob Lip 16, 2011 16:13 Temat postu: mały problem Witam
Słuchajcie ma problem z szyberdachem. Po pierwsze strasznie mi cieknie i mam mokrą podsufitkę już zaczyna się odklejać i chyba będe musiał zmienić, ale mniejsza o to. Najbardziej zacieka w prawym przednim rogu szyberdachu. To uszczelka czy coś innego ? I drugi chyba poważniejszy problem dotyczy mechanizmu otwierającego dach. Podnieść do góry się podniesie, ale nie przesunę go do tyłu. Tylko się opuszcza a przesunąć już nie da rady. Poradzę sobie z tym czy może być kompletna klapa ? No i trzecia sprawa tak przy okazji już nie o szyberdachu. Nie wiecie jakie są tańsze zamienniki łożysk tylnych do kół. Kurcze bo ja na necie widziałem za minimum 240 zł masakra. Z góry dzięki za podpowiedzi i pomoc.
kasjopea - Pon Lip 18, 2011 18:04
miszkiel12, nie dubluj postów i pisz w odpowiednim dziale.
|
|