Zobacz temat - Sloneczna Bulgaria za 155zl/tydzien

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Sloneczna Bulgaria za 155zl/tydzien

TheArt - Wto Mar 15, 2011 20:24
Temat postu: Sloneczna Bulgaria za 155zl/tydzien
Hej. Co niektórzy znają mnie z organizowania wycieczek samolotowych do różnych krain Europy, wielu było już ze mną na wyprawach i wielu jest chętnych do dalszych wojaży. A tu klopsik, linie lotnicze od kilku miesięcy nie zaoferowały nic wartego uwagi. Dlatego zarzuciłem sieci w innych rejonach i coś mam.

Otóż co powiecie na Słoneczną Bułgarię. Ciekawy kraj, nigdy tam nie byłem, znam tylko z opowiadań. Mam kilka miejscówek zaczynających się od 100zł/apartament który mogą zamieszkać 4 osoby. Apartamenty znajdują się blisko morza i są w pełni wyposażone. Cena moim zdaniem śmiesznie niska i warta rozważenia nawet w połączeniu z droższymi biletami lotniczymi, a może wybrać się samochodem, to nie aż tak daleko.

Chętnych proszę o email arturelli@o2.pl. Dzieki.

walkie - Wto Mar 15, 2011 20:32

TheArt, dlaczego założyłeś ten temat w zlotach ogólnopolskich?
Przesuwam go do offtopicu.

TheArt - Wto Mar 15, 2011 20:35

Chciałem zaciekawić Roverowców i może byłby z tego zlot R.
kasjopea - Wto Mar 15, 2011 20:44

TheArt napisał/a:
Co niektórzy znają mnie z organizowania wycieczek samolotowych do różnych krain Europy, wielu było już ze mną na wyprawach i wielu jest chętnych do dalszych wojaży.
Kto taki na przykład?
walkie - Wto Mar 15, 2011 21:04

TheArt napisał/a:

Ogólnopolski w Bułgarii? :roll:

MaReK - Wto Mar 15, 2011 21:41

Dla mnie temat ma charakter czysto spamowy...
Tomek1212 - Wto Mar 15, 2011 22:13

Sam chętnie bym się przejechał (oczywiście tylko autem), ale jest kilka problemów:
-nie mam paszportu
-ciężko jest zebrać ekipę, żeby każdemu termin pasował

TheArt - Wto Mar 15, 2011 23:18

MaReK napisał/a:
Dla mnie temat ma charakter czysto spamowy...

Kolego nie spamowy tylko towarzyski ;)

kasjopea napisał/a:
TheArt napisał/a:
Co niektórzy znają mnie z organizowania wycieczek samolotowych do różnych krain Europy, wielu było już ze mną na wyprawach i wielu jest chętnych do dalszych wojaży.
Kto taki na przykład?

Organizuję wycieczki od 2008 roku.

Tomek1212 napisał/a:
Sam chętnie bym się przejechał (oczywiście tylko autem), ale jest kilka problemów:
-nie mam paszportu
-ciężko jest zebrać ekipę, żeby każdemu termin pasował

Otóż to ekipe ciężko zebrać dlatego daje temat, może ktoś będzie chętny, to już coś gdyby wybrać się w kilka R.

kasjopea - Sro Mar 16, 2011 00:04

TheArt napisał/a:
kasjopea napisał/a:

TheArt napisał/a:

Kto taki na przykład?

No ok. Ale skoro piszesz coś takiego:
TheArt napisał/a:
to nasuwa się pytanie kim są "co niektórzy", gdyby się na przykład chciało zasięgnąć ich opinii na Twój temat jako organizatora takich wypadów.
kzrr - Sro Mar 16, 2011 00:17

TheArt napisał/a:

Wyobrażasz sobie jak nagle do np: Bułgarii przyjeżdza 60 samochodów i 80 osób ? Bo ja kompletnie nie.

TheArt - Sro Mar 16, 2011 00:37

kzrr napisał/a:
TheArt napisał/a:

Wyobrażasz sobie jak nagle do np: Bułgarii przyjeżdza 60 samochodów i 80 osób ? Bo ja kompletnie nie.

To raczej dream ;) . Myślałem o 3-5 samochodach. A co przecież fajnie wyglądalibyśmy i pomyśl gdyby coś takiego zorganizować to inne kluby pieniłyby się z zazdrości.

Hej Kasjo co powiesz żeby tym razem się nie sprzeczać, nie robie tego zarobkowo to takie hobby czy też jak to się mówi nonprofit.

kasjopea - Sro Mar 16, 2011 11:32

Nie zamierzam się sprzeczać, po prostu jak ktoś pisze coś takiego, to oczekuję, że ma to odbicie w rzeczywistości.
TheArt - Sro Mar 16, 2011 13:04

kasjopea napisał/a:
Nie zamierzam się sprzeczać, po prostu jak ktoś pisze coś takiego, to oczekuję, że ma to odbicie w rzeczywistości.

Odbicie to ma i to spore na innym forum podróżniczym, ja jednak mam zasade żeby nikogo nie namawiać, ktoś ma ochotę to leci/jedzie z nami a potem sam ocenia dla siebie, opinie innych nawet pochlebne nie muszą być wiarygodne. A jak ktoś lubi wycieczki, jak to mówię, na wariata, to żadne opinie mu niepotrzebne ;) . Co widzę po ilości PW które zalały skrzynkę :twisted: . Ciebie też zachęcam, buziaki.

apples - Sro Mar 16, 2011 14:55

TheArt napisał/a:
Co niektórzy znają mnie z organizowania wycieczek samolotowych do różnych krain Europy, wielu było już ze mną na wyprawach i wielu jest chętnych do dalszych wojaży. A tu klopsik, linie lotnicze od kilku miesięcy nie zaoferowały nic wartego uwagi. Dlatego zarzuciłem sieci w innych rejonach i coś mam.
TheArt napisał/a:
TheArt napisał/a:
Myślałem o 3-5 samochodach.
Gadka szmatka. Jeżeli proponujesz coś tak poważnego jak Zlot na 3-5 samochodów w Bułgarii :ok2: to bądź chociaż trochę wiarygodny. Jaką mamy pewność, że z Ciebie jest taki organizator jak o sobie myślisz. Podaj linki do opinii osób którym organizowałeś imprezy abyśmy wiedzieli że naprawdę rozmawiamy z osobą właściwą. Póki co czytam post osoby która diabli wiedzą co naprawdę kombinuje ponieważ za grosz nie jest wiarygodna - chodzi o organizacje imprez.
TheArt napisał/a:
Mam kilka miejscówek zaczynających się od 100zł/apartament który mogą zamieszkać 4 osoby. Apartamenty znajdują się blisko morza i są w pełni wyposażone. Cena moim zdaniem śmiesznie niska i warta rozważenia nawet w połączeniu z droższymi biletami lotniczymi, a może wybrać się samochodem, to nie aż tak daleko.
Apartamenty dla 4 osób w niskiej cenie? - na allegro aż oczy bolą od ofert. Może o tych napisałeś?
TheArt napisał/a:
A jak ktoś lubi wycieczki, jak to mówię, na wariata, to żadne opinie mu niepotrzebne
To faktycznie trzeba być wariatem aby pojechać z Tobą w ciemno. :wink:
TheArt napisał/a:
Ja również organizuję wycieczki z powodzeniem oraz zadowoleniem współtowarzyszy od kliku lat. Tylko nie pisz że nie wierzysz. Zapytaj się mojej córki. :lol:

TheArt post napisałem ponieważ myślę o Bułgarii lub Chorwacji w tym roku. Także bez urazy. :wink: Jestem wariatem ale trzeźwo myślącym. :grin:

TheArt, a może chciałeś się po prostu tylko zapytać kto ewentualnie jedzie do Bułgarii i dołączyć lub połączyć wspólną podróż i wypoczynek? Jak wiadomo, w kilka osób zawsze raźniej i bezpieczniej się jedzie. Ale organizator wycieczki od razu ;>

TheArt - Sro Mar 16, 2011 15:10

Ja nikogo nawet nie mam zamiaru namawiać, kto chce pisze do mnie PW i wszystko sobie dogadujemy, to nie jakaś komercha żeby się tłumaczyć, każdy płaci za siebie i nikt na tym nie zarabia. A wariatem być trzeba żeby żyć :D .

[ Dodano: Sro Mar 16, 2011 15:10 ]
apples napisał/a:

TheArt, a może chciałeś się po prostu tylko zapytać kto ewentualnie jedzie do Bułgarii i dołączyć lub połączyć wspólną podróż i wypoczynek? Jak wiadomo, w kilka osób zawsze raźniej i bezpieczniej się jedzie. Ale organizator wycieczki od razu ;>

I o to chodzi ;) .

apples - Sro Mar 16, 2011 15:19

TheArt napisał/a:
I o to chodzi
To trzeba było tak od razu. :ok2: W takim razie niepotrzebnie się nakręciłem na opcję, że chcesz sobie zarobić pośrednicząc w sprzedaży ofert z allegro, itp. :g?upek:

Miłego wypoczynku w Bułgarii. :wink:

Jugol - Sro Mar 16, 2011 16:33

Miłego wypoczynku ;)

P.S.

Ja i tak wolę kraje b.Jugosławii :obłoki:

kris-tofer - Sro Mar 16, 2011 18:58

TheArt napisał/a:
Co niektórzy znają mnie z organizowania wycieczek samolotowych do różnych krain Europy
ja znam Ciebie bardziej z organizowania ciekawych tematów na forum ;)
Swoją drogą bardzo lubię wycieczki i chętnie bym się wybrał, ale jest jedno "ale" ceny paliw są nieznośne ostatnio...

Zlot ogólnopolski poza granicami Polski to fajny pomysł, tylko, że totalnie bez sensu...

TheArt - Sro Mar 16, 2011 22:54

Hej Kris, teraz zmieniłem podejście, więcej luzu ;) . Gdybyś był chętny na jakiś wyjazd to fajnie, ceny paliw w Bułgarii to 3,60 za litr, myślałem też o Czarnogórze, tam paliwo 3zl i jeszcze tańsze noclegi a miejsce swiezo turystyczne.
Jugol - Czw Mar 17, 2011 01:20

To może do Meksyku, Wenezueli, Iranu- tam paliwo jeszcze tańsze :mrgreen:
TheArt - Czw Mar 17, 2011 02:37

:D Do Arabii :D
Wydryszek - Czw Mar 17, 2011 08:58

To ja jeszcze dopowiem, że 1 lipca wieczorem albo 2 nad ranem jadę do Bułgarii Roverkiem 200 i drugi samochód Honda Civic. Droga standardowa przez Słowację, Węgry, Rumunię aż do Primorie. Jazda na LPG.
kris-tofer - Czw Mar 17, 2011 09:30

Ooo, to ja biorę baniaki i jadę tam po paliwo, dzięki TheArt, za info :)
TheArt - Czw Mar 17, 2011 12:48

Wydryszek a macie kogoś tam z noclegownią czy można się zabrać z Wami.
Wydryszek - Czw Mar 17, 2011 13:00

TheArt Mamy ogarnięty we wrześniu albo w październiku ub.r. Groupon zniżkowy a właściwie dwa.
Jedziemy w 5 osób na dwa tygodnie i mamy zniżkę, zapłaciliśmy za bony 800zł a do wykorzystania jest 2000, pokoje to jakoś tam wyszło że łącznie płacimy trochę ponad 2300 za pobyt zamiast lekko ponad 3000zł.
Samochody niestety teżpoliczone co do osoby bo do Hondy pójdą walizy i dwie osoby a do R200 3 osoby i prowiant podręczny i pierdoły na plażę itd. więc z nami to już tylko kwestia innym samochodem dołączyć żeby było zwyczajnie raźniej niestety.

TheArt - Czw Mar 17, 2011 16:17

A to Wy jakiś wypasik robicie, to mnie nie stać, ja to ekonom :D .
Wydryszek - Czw Mar 17, 2011 21:43

Czy ja wiem, te 2300 podzielić na 5 osób to wychodzi na osobę 400zł z haczykiem za 14 dni pobytu, to raczej mało, zwłaszcza, ze 50m od plaży, miejsca parkingowe i dwa dobrze wyposażone pokoje-mieszkania.
435 za pobyt, 270 paliwo plus utrzymanie dodatkowa kasa te 14 dni i jakiś zapas kasy, wychodzi bardzo przyzwoicie na osobę :)

TheArt - Czw Mar 17, 2011 23:09

A myślałem że za łebka ta kwota, za wszystkich to taniocha, napisz mi coś więcej na PW może też bym rodzinke zabrał.
Wydryszek - Pią Mar 18, 2011 08:19

Tzn....teraz to już temat zamknięty bo bon był w serwisie groupon.pl we wrześniu bodajże i do końca stycznia chyba trzeba było zarezerwować termin i pokoje. A nawet nie wiem dokładnie pod jaki adres stronki Ciebie odesłać bo to nie ja załatwiałem :(