|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [mg zr] urwany tylny spoiler
rieger - Pon Cze 06, 2011 19:07 Temat postu: [mg zr] urwany tylny spoiler Witam mialem drobny wypadek, mianowicie stracilem lotke na myjni automatycznej polamaly sie takie plastikowe mocowania na klapie i tu moje pytanie czy ktos sie orientuje czy takie cos mozna kupic gdzies lub moze ktos by mial na zbyciu??
Czy ktos moze mial podobna przygode na orlenie badz innej stacji i jak wyglada procedura odszkodowania w takim wypadku??
Sajgon - Pon Cze 06, 2011 19:22
Witam,
idz do zakładki
Forum Klubu ROVERki.pl Strona Główna » Giełda » Kupię
Rozumiem że jak urwali ci to spisałeś jakieś oświadczenie czy coś takeigo?
Chcesz ze swojego AC czy ich OC ściągnąć?
rieger - Pon Cze 06, 2011 19:28
Z ich OC, babka na miejscu wypelnila mi wniosek o odszkodowanie i powiedziala ze beda sie odzywac co i jak wiec chcialem sie dowiedziec moze ktos wie jak to wyglada
Sajgon - Pon Cze 06, 2011 19:37
Hmm. oni są ubezpieczeni od takich spraw.
sprawa prosta- kobitka zadzwoni, umówisz sie z rzeczoznawcą i on wyceni szkodę.
Kase ci dadzą na konto albo w łapkę- czas 2-3 tyg. zwyczajowo.
rieger - Pon Cze 06, 2011 19:48
No i podziekowal Zastanawiam sie tylko czy taki rzeczoznawca to upierdliwy gosc i powie ze ten jeszcze mozna zamontowac czy policzy za nowy hehe
Ciufa - Pon Cze 06, 2011 21:11
a czy na tej myjni nie pisało, że przed myciem trzeba ściągać spojler ?
nie jeżdżę na takie myjnie ale obiło mi sie o uszy, że tam jest jakiś regulamin i pisze jakie elementy należy ściągnąć przed myciem
a w instrukcji auta to na 99% pisze
rieger - Pon Cze 06, 2011 21:50
Nic nie bylo napisane o spojlerze bo bym nawet nie wjezdzal, przeciez nie bede rozbieral pol auta do mycia mysle ze taki zapis to przeginka by byla bo co drugi by nie mogl wjechac hehe rozumiem ze to jest tylko maszyna i moze sie pomylic bo sam robilem obrabiarki numeryczne i tez sie mylily czasem ale mozna jakos temu zapobiec wprowadzajac dokladniejsze czujniki i zabezpieczenia ale to juz tak na marginesie stalo sie i tyle
leszczu - Wto Cze 07, 2011 13:42
rieger napisał/a: | polamaly sie takie plastikowe mocowania na klapie |
Czy element mocowania od lotki zostało na klapie
Może bez nowej lotki się nie obejdzie.
radomraptile - Wto Cze 07, 2011 15:41
koszt lotki kompletnej ze stopem to od 50zl od r200 do 300zl (od ZR) jak CI wyplaca kase jak za nową to wolal bym kupic uzywana od ZRa:)
rieger - Wto Cze 07, 2011 18:43
leszczu, ta zostaly na klapie mocowania, pare wydaje sie jeszcze calych wiec pewnie wylamalo mi sie ze spojlera i skonczy sie na nowym niestety
radomraptile, to ceny nowistych sa czy uzywek? myslisz ze jak za nowa policzy to plus lakierowanie ewentualne pod kolor?
radomraptile - Wto Cze 07, 2011 22:06
rieger napisał/a: | leszczu, ta zostaly na klapie mocowania, pare wydaje sie jeszcze calych wiec pewnie wylamalo mi sie ze spojlera i skonczy sie na nowym niestety
radomraptile, to ceny nowistych sa czy uzywek? myslisz ze jak za nowa policzy to plus lakierowanie ewentualne pod kolor? |
wiesz co nie chce wporwadzac Cie w blad i lepiej jak by sie ktos wypowiedzial kto jest pewny ale wydaje mi sie ze zwracaja pieniadze jak za nowy element. ja za wgniecenie w blotniku doslownie niewidoczne dostalem 250zl a wystarczylo od srodka puknac gumowym mlotkiem .
a ceny elementow podalem orientacyjne z allegro
leszczu - Sro Cze 08, 2011 09:55
rieger, nowej lotki u nas w Polsce na pewno nie dostaniesz.
Na allegro jest podróbka za 200 zł
Jest też używany oryginał za 200 zł.
rieger - Sro Cze 08, 2011 17:56
leszczu,No wlasnie tak mi sie wydawalo wiec zastanawiam sie jak do tego podejda w ubezpieczalni hehe
Dzisiaj wpadlem na pomysl zeby sie zapytac w serwisie mg rover o kompletna cene takiej uslugi, widzialem w gdansku szyld serwis mg rover wiec wale do nich a gosciu mi mowi ze oni juz dawno nie robia ich a szyld zostal stary na scianie hehe normalnie masakra. Wyslalem natomiast pare maili z zapytaniem o koszty, jesli dostane jakas odpowiedz to bede mial sie na co powolac podczas wizyty rzeczoznawcy
Kozik - Sro Cze 08, 2011 19:11
mi też wyrwało fabryczną lotkę, wezwałem pały mimo że nie chcieli przyjechać. Połamane zaczepy w lotce i porysowana lotka.
Pisz pismo do myjni. Ja zgłosiłem sprawę do ubezpiecyzciela myjni i nic z tego nie wyszło bo ubezpieczony wnosi sprawę a nie odwrotnie. Odpuściłem a trochę szkoda po wycenili na 1000zł szkodę
rieger - Sro Cze 08, 2011 19:54
Kozik, u mnie bylo tak ze babka od razu przyleciala z aparatem zrobila zdjecia, wypelnila mi kwity do ubezpieczalni i reklamacje do orlenu i powiedziala ze oni wysylaja to do orlenu a Ci dalej do ubezpieczyciela i ubezpieczyciel mnie poinformuje telefonicznie lub mailowo co i jak z rzeczoznawca itd, mam nadzieje ze nie beda probowali sie wykpic.
Kozik - Czw Cze 09, 2011 07:48
rieger, ja miałem problem bo to był prywatny właściciel myjni, jak już mieli wypłacać ubezpieczenie (po prawie roku) to on stwierdził że to nie myjni wina tylko nie fabrycznego spojlera a spojler mam fabryczny z 200tki nie z zra który bardziej wystaje. Nie chciało mi się użerać więcej. Musiałbym sprawę do sądu oddawać, a spojler sobie zakleiłem więc naprawa kosztowała mnie jakieś 20zł
maniaq - Czw Cze 09, 2011 11:07
Ubezpieczalnia ma obowiazek pokryc koszt nowego spojlera.
Ja bym sie zorientowal u jakiegos magika czy nei daloby sie pospawac plastiku - zaczepow, jak nie to szukaj uzywek.
Do wyceny potrzebujesz kosztorys - czesc +malowanie ...
ASO z eurotaxu moze ci wyliczyc , albo mozesz sie oprzec np na cenach rynkowych - Zapytaj w tomateam.pl
Powodzenia
rieger - Czw Cze 09, 2011 16:44
maniaq, wg Twojej podpowiedzi zadzwonilem do tomateam i mila pani powiedziala ze koszt takiego nowego spojlera z anglii to 2660 zl, powiedzialem jaka jest sprawa i pani mi wysle fakture pro forma na ta czesc wiec bede mial czarno na bialym Poza tym pani mi powiedziala ze wg niej to bedzie szkoda calkowita przewyzszajaca wartos pojazdu tzn ze co?
Krzysi3k - Czw Cze 09, 2011 17:25
rieger, ja bym starał się jakoś starą przyczepić, nagwintować chociażby otwory jakoś czy cuś...
rieger - Czw Cze 09, 2011 17:36
Krzysi3k, i tak zrobie chyba moze uda mi sie jakos dorobic mocowanie lub jakies wkrety i inne patenty, a jak nie to kupie uzywke chyba no na pewno nie kupie spojlera za taka kase hehe
Lewis - Sro Cze 15, 2011 13:41
chcialem sie zapytac zeby nie smiecic forum czy taki spoiler pasuje do rover 200 ?:D bo chciałbym taki sobie kupic moze ktos ma na sprzedaz w kolorze srebrnym ?:D
Krzysi3k - Sro Cze 15, 2011 13:53
Pasuje
leszczu - Sro Cze 15, 2011 16:01
rieger okazja , tylko brać.
http://moto.allegro.pl/sp...1667791263.html
asgard88 - Sro Cze 15, 2011 16:26
Haha, dokładnie 10min temu oglądałem ta aukcje bo zamówiłem sobie progi, kolor pewnie pasuje ale obawiam sie ze i tak do malowania jest
leszczu - Sro Cze 15, 2011 16:28
Cytat: | kolor pewnie pasuje ale obawiam sie ze i tak do malowania jest |
Niekoniecznie, może tylko umyć i będzie jeszcze w dobrym stanie.
rieger - Sro Cze 15, 2011 16:39
leszczu, dzieki za info tylko ze spojrz moj jest inaczej mocowany jakos niz ten z allegro, ja nie mam slupka wiec pewnie angole zmienili mocowanie przy okazji
Mysle ze sproboje najpierw z tym cos zawalczyc
leszczu - Sro Cze 15, 2011 16:47
rieger napisał/a: | tylko ze spojrz moj jest inaczej mocowany jakos niz ten z allegro, |
Mocowanie jest te sam. Twój rożni się tylko tym, że jest dwuczęściowy.
rieger - Sro Cze 15, 2011 16:55
No widze ze otwory na sruby sa w tych samych miejscach ale u mnie w te miejsca wchodzily takie plastiki biale i jakby na nich sie mial trzymac, a tu tylko miejsca na srube chyba sa, nie wiem rozkminie to chyba dopiero po ogledzinach rzeczoznawcy co jeszcze chyba niepredko nastapi
Felipe987 - Wto Mar 15, 2016 13:57
Mam pytanko: czy spojler od polifta MG ZR będzie pasował do R200? Jeśli chodzi o mocowania to domyślam się, że nic się nie zmieniło. Ale w polifcie w trzecim stopie zdaje się, że siedziały diody. Czy będzie to działać w połączeniu z moją instalacją czy będzie coś trzeba rzeźbić? Z prądu to wiem tyle, że kopie
BigBoyPL - Wto Mar 15, 2016 19:20
Wyszła wiosna i forum obfituje w archeologów
Od 2003 spoilery jaki dokładki do zderzaków to jedna część czyli lotka jest razem ze spoilerem a zderzak z dokładką. Nie ważne czy spoiler z przedziałem czy bez.
Wydaje mi się że od trzeciego stopu różnią się wtyczki i trzeba je przeciąć i połączyć 1:1.
Nawet znalazłem w necie foto samochodu w kolorze takim samym jak twój.
Felipe987 - Wto Mar 15, 2016 21:21
Jedyny słuszny kolor dla R200 nawet lampy takie same i wzór felg podobny jak problem leży tylko we wtyczce to myślę, że sobie poradzę. O ile kolory przewodów nie będą takie same to przy diodach muszę zwrócić uwagę na polaryzację, prawda?
|
|