|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Spoty lokalne - 18.09.2011 Warszawa Bemowo
pelson91 - Sro Wrz 14, 2011 16:47 Temat postu: 18.09.2011 Warszawa Bemowo Witam,
Czy na spocie będzie miał ktoś możliwość ogarnięcia komputera T4 co by błędy posprawdzać i pokorygować ustawienia ewentualnie?
Słyszałem że Mariusz418 ma takie cacko, ale na PW nie odpowiada
W każdym bądź razie, kto będzie?
Raptile - Sro Wrz 14, 2011 16:52
pelson91, co chcesz korygować?
pelson91 - Sro Wrz 14, 2011 17:08
nie wiem, tak rzuciłem tylko. chodzi o sprawdzenie czy kąt wtrysku np jest prawidłowy itd, bo mam problemy z odpalaniem jak jest zimno
kris-tofer - Sro Wrz 14, 2011 18:18
Raptile, wgra Ci swój soft potęgi mocy (fala uderzeniowa rovera Pana żaby uszkadza pobliskie samochody próbujące się z nim ścigać) a Twoje problemy z odpalaniem znikną
pelson91 - Sro Wrz 14, 2011 18:41
bardzo chętnie jakąś mocniejszą mapę bym też przygarnął, tylko żeby spalanie nie wzrastało, bo 8,5litra to i tak dużo za dużo
siny25 - Pią Wrz 16, 2011 10:17
Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem ZRa, chciałbym się lekko zintegrować ze społecznością, co myślicie o chrzcie w tą niedzielę?
ADI-mistrzu - Pią Wrz 16, 2011 10:33
siny25 napisał/a: | Właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem ZRa, chciałbym się lekko zintegrować ze społecznością, co myślicie o chrzcie w tą niedzielę? |
Ależ jak najbardziej, ale z racji że to forum samochodowe to chrzcimy zamiast wodą to olejem ?
A tak na serio to zapraszamy
Ja także melduję swoją obecność
pelson91 - Pią Wrz 16, 2011 10:52
Siny, jak jesteś z Pruszkowa to ustawmy się w Pruszkowie i jedźmy razem Bo samemu to lipa się tłuc przez pół Warszawy
siny25 - Pią Wrz 16, 2011 11:00
pelson91 napisał/a: | Siny, jak jesteś z Pruszkowa to ustawmy się w Pruszkowie i jedźmy razem Bo samemu to lipa się tłuc przez pół Warszawy |
Pasi, szczegolnie, że martwiłem się czy trafię na miejsce.
maniaq - Pią Wrz 16, 2011 12:05
siny25, wkupne to jakies dobre ciacho i tiger dla Marka, zeby do sklepu po dokladki nie musial chlopaczyna biegac
do zo na spocie
Dudek - Pią Wrz 16, 2011 13:31
maniaq napisał/a: | siny25, wkupne to jakies dobre ciacho i tiger dla Marka, zeby do sklepu po dokladki nie musial chlopaczyna biegac
do zo na spocie |
Dla Marka to chyba Cola Przynajmniej mi tak mówił jak miałem być pierwszy raz
Poza tym ciasto jak najbardziej
jdariusz - Pią Wrz 16, 2011 14:57
siny25 napisał/a: | pelson91 napisał/a: | Siny, jak jesteś z Pruszkowa to ustawmy się w Pruszkowie i jedźmy razem Bo samemu to lipa się tłuc przez pół Warszawy |
Pasi, szczegolnie, że martwiłem się czy trafię na miejsce. |
To może i ja się podłączę i pomkniemy na trzy
Pawkaz - Pią Wrz 16, 2011 15:50
Dopisuje sie do listy.Tym razem posiedze dluzej niz przez ostatnie jakies 3 tygodnie
ADI-mistrzu - Pią Wrz 16, 2011 15:59
Pawkaz, jak tam turbina? Już wszystko zrobione ?
Pawkaz - Pią Wrz 16, 2011 16:19
ADI-mistrzu napisał/a: | jak tam turbina? |
Nie mialem problemow z turbina tylko ze sprzeglem.Wszystko gra i BRG smiga
ADI-mistrzu - Pią Wrz 16, 2011 16:56
Sprzęgłem? Ale przecież turbina nie dmuchała?
Pawkaz - Pią Wrz 16, 2011 19:25
ADI-mistrzu napisał/a: | Ale przecież turbina nie dmuchała? |
Niczego takiego nie bylo.Rozwalilo mi sie sprzeglo.Sadze, ze pomyliles osoby
Tomi - Pią Wrz 16, 2011 19:43
Ja najprawdopodobniej odpadam. Stan zdrowia sugeruje raczej przebywanie pod ciepłą kołdrą zamiast na spocie... chyba, że do niedzieli się trochę wyprostuje.
siny25 - Pią Wrz 16, 2011 21:30
ja jestem ok na jazde zorganizowana z Pruszkowa, tylko ostrzegam ze mam twarde zawieszenie
pelson91 - Sob Wrz 17, 2011 07:43
Twoje zawieszenie mnie rybka, bo i tak każdy jedzie swoim najwyżej będziesz jechał pierwszy
svenson - Sob Wrz 17, 2011 09:03
To może i ja się przyturlam po 2-tygodniowej przerwie
MaReK - Sob Wrz 17, 2011 09:16
Pawkaz napisał/a: | Niczego takiego nie bylo.Rozwalilo mi sie sprzeglo.Sadze, ze pomyliles osoby |
Hehe Tak, ADI-mistrzu pomylił Ciebie z Rohsem od R220 Coupe.
Adi za mało bywa na spotach
ADI-mistrzu - Sob Wrz 17, 2011 09:18
MaReK napisał/a: | Pawkaz napisał/a: | Niczego takiego nie bylo.Rozwalilo mi sie sprzeglo.Sadze, ze pomyliles osoby |
Hehe Tak, ADI-mistrzu pomylił Ciebie z Rohsem od R220 Coupe.
Adi za mało bywa na spotach |
Oho... chyba faktycznie
Tak mi się avatar skojarzył z jego silnikiem
dahoovka - Sob Wrz 17, 2011 21:37
Pelson91, a po co z Nadarzyna przez pół Warszawy? nie lepiej Pruszków-Piastów-S8?
ja obiecuję że kiedyś wreszcie się pojawię, ale póki co muszę ogarnąć światła - mam wszystkie oprócz mijania
pelson91 - Sob Wrz 17, 2011 21:45
jutro jedziemy z ciekawości przez Ożarów w 3 auta, a zwykle jeżdżę przez Piastów Tylko ostatnio lipa jest bo Połczyńską remontują i nie ogarniam jak tam zjechać w Powstańców Jutro zjedziemy chyba w Lazurową (?) i do Człuchowskiej
dudekmis - Sob Wrz 17, 2011 22:14
Ja też będe.
ADI-mistrzu, weź proszę kontroolkę rezerwy.
Pawkaz - Nie Wrz 18, 2011 07:00
pelson91 napisał/a: | Jutro zjedziemy chyba w Lazurową (?) i do Człuchowskiej |
Mozna z Lazurowej skrecic w Gorczewska a pozniej z Gorczewskiej w lewo ( dlugo sie czeka na tym lewoskrecie ) w Powstancow
Dudek - Nie Wrz 18, 2011 07:18
Czy jest ktoś oprócz mnie, kto chce dzisiaj obejrzeć finał Mistrzostw Europy w kosza
Problem w tym, że zaczyna się on o 20:00
pelson91 - Nie Wrz 18, 2011 07:48
Pawkaz, i tak zrobimy
Tomi - Nie Wrz 18, 2011 07:58
Jeśli będziecie jechali przez Piastów, to znacznie wygodniej i szybciej, będzie skręcić z Połczyńskiej w S8 i lecieć nią do Powązkowkiej. Na rondzie na górze w lewo i do Powstańców. W Powstańców w lewo i jesteście na miejscu.
[ Dodano: Nie Wrz 18, 2011 08:58 ]
Mała poprawka. Po drugie stronie trasy toruńskiej to już nie Powązkowska, a Generała Stanisława Maczka.
Reasumując: przez Piastów -> Połczyńska -> S8 -> Gen. Stanisława Maczka -> Powstańców Śląskich.
kris-tofer - Nie Wrz 18, 2011 22:12
Objechałem żabę dwa razy
Raptile - Nie Wrz 18, 2011 22:15
kris-tofer napisał/a: | Objechałem żabę dwa razy |
Widzisz Marek, Kriss nie pękał
Wydryszek - Nie Wrz 18, 2011 22:33
Dzieki wszystkim za mile powitanie mimo braku ciasta
Zamienilem slowo z niewieloma osobami ale przynajmniej sie w koncu zjawilem bo i to stalo pod znakiem zapytania.
Trafilem do Was po trzydniowej integracji firmowej stad taki nieprzytomny i nieogarniety ale mastepnym razem nadrobie i jakies ciasto zalegle upieke.
MaReK - Nie Wrz 18, 2011 22:45
Cytat: | Objechałem żabę dwa razy |
Nie wierzę Nawet z BOXem byłoby to trudne
Raptile napisał/a: | :wink:
Widzisz Marek, Kriss nie pękał |
Jasne. On ma dobry patent na linki... może robić szybki gearshift
Poza tym, za szybko przyznajesz się do porażki i bez żadnych tłumaczeń,
oznacza, to że umówiliście się wcześniej na taki wynik
Wydryszek napisał/a: | Dzieki wszystkim za mile powitanie mimo braku ciasta |
Trzeba było wcześniej krzyczeć, żeś Ty to wydryszek. Darek było dość tajemnicze i nie bardzo skojarzyłem auto Miło było poznać kolegę Mam nadzieję, że zjawisz się wcześniej niż za rok i może nieco wcześniej, żeby można było pogadać o wszystkim.
A może jak nas będzie więcej, zrobimy kolejny filmik... wtedy grupa warszawska zmiażdży na Zlocie letnim wszystkie inne frakcje pod kątem produkcji filmowej
Adi zobaczymy co w filmu wyjdzie. Troszkę (a nawet bardzo) trzęsie w ruchu...
Poza tym, światło nas nie powaliło i średnio to pokazywać ludziom, ale wygląda na to, że wyjścia nie mamy.
Powrót był udany. Koledzy MichaelP oraz Wizard_GP odprowadzili nas pod same szlabany. Udało nam się podwójnie, bo nie dość, że wszystko się zapisało, to jeszcze jadąc powoli kawalkadą, uniknęliśmy mandatu za prędkość
Filmik jakością nie powala HD GoPro nadaje się na światło dzienne. Sztuczne oświetlenie i mrok pozbawiają go jakości HD
Pozdrawiam,
kris-tofer - Nie Wrz 18, 2011 22:59
MaReK napisał/a: | Cytat:
Objechałem żabę dwa razy
Nie wierzę Nawet z BOXem byłoby to trudne |
normalnie, bez boxa raz na Powstańców, drugi raz na Maczka żabę objechałem bez większych trudności, może Marku poćwicz jazdę na wprost, bo z tego co wiem to tylko oberki dobrze Ci wychodzą
maniaq - Nie Wrz 18, 2011 23:00
No to i ja opisze trase , bo sie dzialo
Lecialem Wislostrada bo Sobieskeigo zamknieta, i doszla mnie dziewczyna Alfa Mito kolo Siekierek i zaczepila mi sie na zderzaku, za Bonifacego wyskoczyla na pas obok, chialem na swiatlach kolo TVN zagadac, ale wpadlo zielone, ona w but, a ja z rozdziawiona mina zostalem na swiatlach
No to dalej jade za nia, miski tam lubia stac kolo wiertniczej wiec nie cisniemy, potem na konstancin lepiej pas wybralem - PRAWY- wiec bylem szybszy , ( w PL lewy jest do lansu i jazdy emeryckiej , nie wiem czy wiecie ) wiec ona za mna, polecialem dluga prosta ktos jechal szybko przede mna, wiec mowie jak cos miski beda mialy klienta, wiec lecialem za nim dochdozilem go, chlop sie chyba przestarszyl i przed powsinem zjechal na prawy, to ja polecialem, dziewczyna z mito zblokowana byla na swiatlach - na LEWYM pasie, a ja pojechalem dalej, docisnela dalej i dojechala do mnie kolo 1 ronda, na drugim skrecila w prawo , wiec podziekowalem awaryjkami Nie wiem czy odp bo w ksenonach na dziurach ma sie wrazenie ze mrugaja, ale chyba tak - na co ZOuza, jak to Zouza, A CO TO BYLO >?! No to tlumacze ze lecielismy tyle drogi razem to pozdrowilem i tak zaczelo sie.... jechalem jechalem,,,, ostatnia prosta przed wsia 4 km przez lasek, wiec lecialem .... na skrecie w wies czerwone latarki, misiaczki ale na zapytanie co tak szybko odp, ze jade wysadzic pania z prawego, bo ma jakies ciezkie tematy pan odpowiedzial , ze trzeba bylo wysadzic na przystanku, to odp ze nie doszla by do domu - dmuchnalem 0,00 i oddal mi kwity, nawte nie wiem czy mierzyli radarem, ale na pewno nie zdarzyl mnie zmierzyc - mialem dobrze ponad 1,5 razy dozwolona, ale ostatnie metry dojechalem szczesliwie do domu - wiec jestem 500 pln bogatszy
Dobranoc
MaReK - Nie Wrz 18, 2011 23:03
To nie możliwe... Żaba na starcie dostaje, bo nie umie ruszyć, ale potem Cie musi dojechać Skoro ja Twoje auto wyprzedzam na prostej, to nie możliwe, żeby on poległ
Chyba, że zatankował słonecznikowy, albo znowu walczył z biegami
kris-tofer napisał/a: | może Marku poćwicz jazdę na wprost |
Chyba muszę wziąć od Ciebie lekcje, bo gdzieś popełniam błąd
kris-tofer - Nie Wrz 18, 2011 23:08
ja pierdziu, no to się działo
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 00:07 ]
MaReK, Tobie zawsze dawałem fory, dlatego zawsze byłeś pierwszy
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 00:08 ]
MaReK napisał/a: | Chyba muszę wziąć od Ciebie lekcje, bo gdzieś popełniam błąd |
koniecznie
MaReK - Nie Wrz 18, 2011 23:12
Cytat: | MaReK, Tobie zawsze dawałem fory, dlatego zawsze byłeś pierwszy |
Tak coś czułem... masz ukryty przycisk pod fotelem?
Bo jak ostatnio jechałem Twoim, to nie chciał się odpychać...
A skoro objechałeś żabę, to musi że jest gdzieś "switch"
maniaq - Nie Wrz 18, 2011 23:22
no mi switcha dzis brakowalo, bo mito delikatnie odchodzilo O_O
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 00:22 ]
PS. Pozdrawiam nowo przybyle osoby
Ciufa - Nie Wrz 18, 2011 23:49
MaReK napisał/a: | HD GoPro nadaje się na światło dzienne. Sztuczne oświetlenie i mrok pozbawiają go jakości HD |
to jest Twoja kamerka czy kruszona? bo zamierzam ja kupic i chcialem uslyszec jakies opinie od kogos kto ją ma
MaReK - Pon Wrz 19, 2011 00:51
Kamera jest własnością maniaq, którego opis powrotu właśnie przeczytałem
Mam nadzieje, że zouza nie zrobiła Ci awantury
Co do kamery... nie ma lepszej na dzienne zdjęcia. Na nocne... nic w tej kategorii cenowej nie będzie sobie radzić, więc nie ma co marudzić
Wydryszek - Pon Wrz 19, 2011 07:51
To ja jeszcze wtrącę swoje trzy grosze.
Miło było poznać na żywo osoby które kojarzę ze zdjęć spotowych, filmów, atmosfera bardzo fajna i będę zaglądał częściej, może nie co tydzień ale postaram się chociaż co dwa jak się uda ale niedziele na ogół mam do późna zajęte
Ja właśnie nie wiedziałem jak się przedstawiać, jednym Darek, drugim Wydryszek i jeszcze krótka opowieść o moim avatarze w nadziei, że ktoś mnie pamięta z forum he he
Następnym razem upiekę jakiegoś zakalca to będzie ciekawiej ale szykuje się trochę roboty na spot bo spodobały mi się siłowniki bagażnika ADI-mistrzu i wydech maniaq'a i ktoś mi będzie musiał pomóc... zagadywać ich
ADI-mistrzu, sorry Morda że Ci się przedstawiałem ale jak pisałem, miałem ciężki weekend i do tego ostatnio Cię rok temu ponad widziałem więc, sam rozumiesz....:D
A komputerek pierwsza klasa i muszę się nim zainteresować.
kris-tofer - Pon Wrz 19, 2011 08:20
MaReK napisał/a: | masz ukryty przycisk pod fotelem? | tego zdradzić Ci nie mogę, ale jak dwa razy żabę objechałem to wiadomym jest, że raczej nikt już ze mną startu nie ma
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 09:20 ]
MaReK napisał/a: | Bo jak ostatnio jechałem Twoim, to nie chciał się odpychać... |
no właśnie trzeba umieć gaz wciskać
Raptile - Pon Wrz 19, 2011 09:42
kris-tofer napisał/a: | MaReK napisał/a: | masz ukryty przycisk pod fotelem? | tego zdradzić Ci nie mogę, ale jak dwa razy żabę objechałem to wiadomym jest, że raczej nikt już ze mną startu nie ma
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 09:20 ]
MaReK napisał/a: | Bo jak ostatnio jechałem Twoim, to nie chciał się odpychać... |
no właśnie trzeba umieć gaz wciskać |
maniaq - Pon Wrz 19, 2011 10:03
Nie no zaraz powie , ze skoro na nia zwalilem mandat i oszczedzilem 500, to chce jakies nowe buty czy cos, wiec CIIIIIIIICHO sza
Go pro polecam kupic w USA, za komplet motorsport + LCD + karta 16gb sandiska 30mb/s dalem nieco ponizej 400 $ na amazonie - w PL za 1400 sam zestaw motorsport kupi sie O_o CO do jakosci.... jak napisal marek po nocy cudow sie nie da wyciagnac, jak jest w miare duzo swiatel to jeszcze sobie radzi. W dzien jest bdb wrzuce jakiegos sampla z wakacji moze , bo mialem ja na rowerze w Utah - SLick Rock Trial zaliczylem w tym roku
Wydryszek, ale moj wydech ----> nic w nim specjalnego, moze mylisz mnie z kims innym, bo ja mam klekota w serii
ADI-mistrzu - Pon Wrz 19, 2011 10:10
Może mu się klekot podoba
Podobno jak się popsuje popychacze zaworowe to tez klekocze, więc da się zrobić
maniaq - Pon Wrz 19, 2011 10:16
No wiesz klekot w ZR jest nieco inny od tych z grupy VW np moze sie podobac
Ciufa - Pon Wrz 19, 2011 10:33
maniaq napisał/a: | Go pro polecam kupic w USA, za komplet motorsport + LCD + karta 16gb sandiska 30mb/s dalem nieco ponizej 400 $ |
kiedy wybierasz sie znowu do stanów ?
maniaq - Pon Wrz 19, 2011 11:14
nie predko mozesz sprobowac zamowic z amazona, ale ryzykujesz clem + akcyza
chyba ze masz kogos kto wraca z usa
Wydryszek - Pon Wrz 19, 2011 13:09
maniaq, ajjj... zaraz, to Ty przecież jechałeś żółtym "niespasowanym" z przodu z tenis-maniakiem.
Jakoś tak burczało fajnie, ze smakiem
A klekot...oj tam, nie dasz wydechu to felgi wezmę, następnym razem będę Cię śledził i pod domem zdejmę ale założę swoje, nie martw się, nie zostawię na cegłach
A wczoraj to na prawdę nie ogarniałem, zresztą dzisiaj nie lepiej i muszę odespać.
PS. L-seria brzmi bajecznie w Roverku tylko diesel mało opłacalny
maniaq - Pon Wrz 19, 2011 13:34
ja ci dam niespasowany, jedynki ci niespasuje za tydzien po prostu jemu mina zrzedla jak Zouza nim jezdzila, ale ja znow jestem za sterami, wiec sie kiedys mu mordka podniesie
na serio co do wydechu, to serja ZR IDT NIC nie robione od 2005 roku nalatane ma 105 k km, wiec moze mu sie juz cos w srodku wypalilo i zaczyna buczec
A felgi zabieraj - tysionc pincset i sa twoje
aha i jak diesel malo placalny >? bo mi ciagle wychodzi rocznie kolo 10 k PLN roznicy miedzy klekotem a benzyna a pare lat latam dieslem
AHA AHA nr.2 widze ze masz LPG w podpisie, to mi wychodzilo tak jak w klekocie a nie mam tego problemu ze zawsze gaziarze partacze cos zwala, albo cos sie wysra, bo wiecej rzeczy pod maska
Wydryszek - Pon Wrz 19, 2011 16:09
He he...ale do mnie mówisz czy do krwistego Roverka mego?? bo jak do Roverka to będziesz miał ze mnądo czynienia Dwa razy już w gębę dostał i nie dam go więcej tłuc bo będzie miał koszmary...
Mina zrzedła, widocznie gdzieś sie mijaliśmy na drodze i Twoja ZR'ka zobaczyła moją korozję, smutny widok i takie efekty u Ciebie... jakaś empatia ZR'ki czy co
Z tym wydechem to byłem zauroczony kolorem, felgami i pewnie dlatego ten wydech też tak wyidealizowałem, bo skoro mówisz że jest lipny to nie będę się spierał he he
Z opłacalnością, fakt nie uściśliłem... ja na podtlenku to jeszcze deczko taniej a własciwie te same pieniądze...
Za tydzień przyjadę w ochraniaczach, kasku...a ciasta nie dostaniesz
Pawkaz - Pon Wrz 19, 2011 16:27
maniaq napisał/a: | bo mi ciagle wychodzi rocznie kolo 10 k PLN roznicy miedzy klekotem a benzyna |
Zaraz oblicze ile bede na plus jezdzac klekotem
Raptile - Pon Wrz 19, 2011 17:47
maniaq napisał/a: |
PS. Pozdrawiam nowo przybyle osoby |
Coraz więcej nowych niż starych Człowiek juz nie ogarnia kto jest kto
Stacz - Pon Wrz 19, 2011 19:08
Raptile napisał/a: | maniaq napisał/a: |
PS. Pozdrawiam nowo przybyle osoby |
Coraz więcej nowych niż starych Człowiek juz nie ogarnia kto jest kto |
To chyba dobrze nie?
Raptile - Pon Wrz 19, 2011 19:13
Niby tak ale jak przyjezdzam to czuje sie jak nowy bo nikogo znajomego prawie
Wydryszek - Pon Wrz 19, 2011 20:12
Oj tam, oj tam....nie wiem ilu nowych było poza mną ale masz dzięki mnie jednego nieznajomego mniej...a tak wogóle to ja mam wymówkę ale nie słysząłem żeby wszyscy się najedli ciastem wczoraj jeśli było tylu nowych....a tylko ja się tu tłumaczę Więc ja siępytam gdzie tu sprawiedliwość he he
Joa - Pon Wrz 19, 2011 20:32
Raptile napisał/a: | ale jak przyjezdzam to czuje sie jak nowy bo nikogo znajomego prawie |
phi.. ja sobie to zapamietam i pewnie kilka innych osob tez
Wydryszek napisał/a: | nie słysząłem żeby wszyscy się najedli ciastem wczoraj jeśli było tylu nowych....a tylko ja się tu tłumaczę Więc ja siępytam gdzie tu sprawiedliwość he he |
oj bo ktos zepsul. ustalalismy, ze zeby nie ploszyc nowych to nie za pierwszym razem a dopiero za drugim maja przywiezc ciasto. tylko widac cos sie w zeznaniach pogubilismy
maniaq - Pon Wrz 19, 2011 22:06
Wydech plumka jak to wydech , ani to pieknie ani brzydko, zazwyczaj slucham siedzac w aucie, to nie jestem w stani dokladnie opisac
Ale uwazaj, bo jestem lasuch straszny to bede o ciasto walczyl
No ale fajnie nowe osoby sie pojawiaja cos sie dzieje, jest ruch jest dynamika beda nowe auta do filmow
Halo marku jak testy , kamera sie nada na jakies POMy roverkowe ?
|
|