|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Smutek :(
Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 10:33 Temat postu: Smutek :( Tata kazał na próbę. Ale wiem co sie świeci Turbo gwiżdże nawet na luzie bez gazu. Silnik cały od dołu zarzygany olejem Z chłodnicy leje sie płyn. Coś sie dzieje z maglownicą Boże jak ja tak kocham ten samochód Mama powiedziała że nie pozwoli go sprzedać Ale wiecie mus jeśli będzie A raczej na upragnioną 45 nas nie stać I będzie jakiś dupowóz A nie Roverek Dołożymy wszystkich starań żeby Roverek przeżył i został
Ps. Cena z kosmosu. Tata mi kazał. Na początek
http://www.auto.pl/gielda...o=0&wd=p&all=15
piter34 - Pon Gru 31, 2007 11:13
Adrian355 napisał/a: | http://www.auto.pl/gielda...o=0&wd=p&all=15 |
Popraw dane techniczne, bo u Ciebie jest 170Nm przy 2000rpm, a nie 200Nm przy 27000rpm
Turbina pompuje najmocniej przy 2000rpm (tam gdzie jest max moment)
A tak na marginesie, to powyższym postem zrobiłeś "niezłą" reklamę samochodu
Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 13:35
A niech już zostanie te 200Nm A dla mnie to On sie nie musi sprzedać Niech zostanie i Nas wozi dalej
kolin - Pon Gru 31, 2007 13:50
Adrian355 napisał/a: | Tata kazał na próbę. Ale wiem co sie świeci Turbo gwiżdże nawet na luzie bez gazu. Silnik cały od dołu zarzygany olejem Z chłodnicy leje sie płyn. Coś sie dzieje z maglownicą |
Ale se dałeś reklamę samochodu...sam sobie potencjalnych klientów odstraszasz
Jestem ciekawe ile dane fabryczne odbiegają od normy
Szkoda woza,może nie lepiej naprawić i znowu latać przed długi czas takie moje zdanie,bo jak kupić jakiegoś Gluta gorsze od tego to nie ma sensu
zouza - Pon Gru 31, 2007 13:53
kolin napisał/a: |
Ale se dałeś reklamę samochodu...sam sobie potencjalnych klientów odstraszasz
Jestem ciekawe ile dane fabryczne odbiegają od normy |
Może specjalnie przecież mówi, że kocha te auto. Nikt go nie kupi to roverek zostanie
kolin - Pon Gru 31, 2007 14:00
zouza napisał/a: | przecież mówi, że kocha te auto |
Roverki wszyscy kochają
piter34 - Pon Gru 31, 2007 14:42
Adrian355 napisał/a: | A niech już zostanie te 200Nm |
Moim zdaniem to jest jawne i świadome oszukiwanie potencjalnych nieświadomych klientów
Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 15:01
piter34 napisał/a: | Moim zdaniem to jest jawne i świadome oszukiwanie potencjalnych nieświadomych klientów |
W razie co to powiem ze mam 16 lat i jestem nie doinformowany A link do strony podałem to Sobie potencjalny klient sprawdzi Ale wcale sie nie obrazę jak go nikt nie będzie chciał Stąd ta cena
piter34 - Pon Gru 31, 2007 15:34
Adrian355 napisał/a: | W razie co to powiem ze mam 16 lat i jestem nie doinformowany |
Czyli jednak brniesz w zakłamanie...
Może napisz od razu, że masz intercooler i 105KM. Przecież potencjalny klient może sobie sprawdzić...
Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 16:22
piter34 a dlaczego Ty sie mnie tag czepiasz... Ja sam do dzisiaj nie wiedziałem ile mam Nm. A i tag zazwyczaj nikt nie zwraca na to uwagi tylko patrzy czy auto ma odejście itp.
piter34 - Pon Gru 31, 2007 16:35
Adrian355 napisał/a: | piter34 a dlaczego Ty sie mnie tag czepiasz... |
Eeee. Nie Ciebie, tylko tego co wypisujesz.
Adrian355 napisał/a: | Ja sam do dzisiaj nie wiedziałem ile mam Nm. |
No ale już wiesz, czyli można poprawić ogłoszenie.
Adrian355 napisał/a: | A i tag zazwyczaj nikt nie zwraca na to uwagi tylko patrzy czy auto ma odejście itp. |
Mnie chodzi jedynie o uczciwość...
P.S. W każdym moim poście każda emotka jest wstawiana celowo i coś oznacza
Szymon - Pon Gru 31, 2007 16:41
piter34 napisał/a: | 200Nm przy 27000rpm |
To dopiero byłaby diabelska maszyna
Tempest - Pon Gru 31, 2007 17:13
Szymon napisał/a: | piter34 napisał/a: | 200Nm przy 27000rpm |
To dopiero byłaby diabelska maszyna |
diabelska to by była jakby te 200Nm miała przy 2700 a 2000Nm (albo i więcej) przy 27000rpm
Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 17:57
Wszystko poprawione 170Nm przy 2000obr/min 1.3 Bara przy 2000obr/min
[ Dodano: Pon Gru 31, 2007 17:59 ]
Tempest napisał/a: | przy 27000rpm |
Jak sie go ładnie po prosi to i 30000obr/min wyciągnie
Tempest - Pon Gru 31, 2007 18:07
Adrian355 napisał/a: | Jak sie go ładnie po prosi to i 30000obr/min wyciągnie |
to już by chyba 3 Hayabusy w jednej dał radę objechać
a ja głupi zamiast kupować jakąś tam benzynę VVC powinienem był chyba pomyśleć o dieselku
Panna_Migotka - Pon Gru 31, 2007 22:39
hm... może ja go kupie i wsadze swój silnik w twój samochód... he?
Tempest - Wto Sty 01, 2008 12:03
Panna_Migotka napisał/a: | hm... może ja go kupie i wsadze swój silnik w twój samochód... he? |
sorki za lekki OT, ale czy ty przypadkiem nie pracujesz na komendzie na Rydygiera
ostatnio akurat tamtędy jechałem i zobaczyłem 200-ke w barwach wojskowych
Adrian355 - Wto Sty 01, 2008 14:15
Tempest napisał/a: | komendzie |
No jeśli byś go nabyła to miałby następnego właściciela stróża prawa
Ale Gorąca wiadomość Roverek zostaje Tata przy mnie dzwonił do mechanika (kolegi) samochodzić zostanie ładnych kilka dni u pana mechanika ale go chyba nie sprzedamy Jeśli sie nie okaże jakaś nowa usterka Nie wiem jakoś tak ten samochód pokochałem Ale miejmy nadzieje że sie wykuruje i sie na Spocie zobaczymy
zouza - Wto Sty 01, 2008 14:18
Adrian355 napisał/a: |
Ale Gorąca wiadomość Roverek zostaje |
Muzę to powiedzieć: A nie mówiłam
Słuchaj cioci zouzy bo zawsze ma rację
Adrian355 - Wto Sty 01, 2008 16:31
zouza ciociu Ty zawsze masz racje I niech Ci to bozia w ilości potomstwa wynagrodzi Że teraz miałaś
Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 12:19
Tempest napisał/a: | Panna_Migotka napisał/a: | hm... może ja go kupie i wsadze swój silnik w twój samochód... he? |
sorki za lekki OT, ale czy ty przypadkiem nie pracujesz na komendzie na Rydygiera
ostatnio akurat tamtędy jechałem i zobaczyłem 200-ke w barwach wojskowych |
si. Ja i moj "hasbend".
prawde mówiąc to nie wiem czy spod 2 cm brudu widać że on ma te barwy, ale fakt... stoi tam codziennie
dowiedzialam się co to maglownica i ile kosztuje naprawa, przy okazji dzisiaj mój klekot pojechał do mechanika z chlodnicą i na wymiane opon... cięzko w zime bez ogrzewania... juz mi szkoda kasy na odmrażacz do szyb.
Tempest - Sro Sty 02, 2008 12:31
czyli dobrze mi się wydawało
tych barw się nie zapomina
swoją drogą ja pracuję na felińskiego, więc rzut beretem od ciebie
a pracujesz w straży czy w policmajstrach? (jeśli tych drugich to mam znajomego Kuba S. - taki duży chłopiec )
Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 14:55
ja w strazy on w policmajstrach. Ale ja na razie jestem na pradze, a po macierzynskim się tam przenosze. Kuby nie znam... moze Paweł zna
można założyc opone 15 na felge 14?
Szymon - Sro Sty 02, 2008 15:01
Panna_Migotka napisał/a: | można założyc opone 15 na felge 14? |
założyć można ale jeździć na tym to ja bym się bał;)
Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 15:52
fak....
Adrian355 - Sro Sty 02, 2008 18:21
Panna_Migotka korzystając z tematu To gwirzdze u Ciebie Turbinka??? Tag od 1600obr/min???
Marrkus - Sro Sty 02, 2008 19:15
Adrian355 napisał/a: | ka??? Tag od 16 |
proszę, pisz poprawnie, nie "tag" a "tak" . Słowo TAG kojarzy się raczej z innym znaczeniem i czytając twoje posty niestety trzeba się namęczyć...
Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 20:29
adek, ciocia migotka aktualnie nie ma pokrywy na silniku i nic nie słyszy jak jedzie co jej sie tam załącza a co nie....rozumiesz...
Adrian355 - Czw Sty 03, 2008 16:29
Panna_Migotka napisał/a: | nie....rozumiesz... |
Dokładnie nie rozumiem
A tag to często tak mówię... ale jeśli Ci t przeszkadza to postaram sie poprawić
MaReK - Pią Sty 04, 2008 00:22
Adrian nie wprowadzaj tu jezyka trollowego - dzieci neo sa na onecie i wp
Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 14:42
MaReK wypraszam Sobie To ,,TAG" było już ostatni raz... a Co do rovera to teraz znowu rodzice są na etapie sprzedaży...
Panna_Migotka - Pią Sty 04, 2008 16:47
poniewaz wiem czego nie ma twój r to moge sie byc może znaleźć na etapie rozmyślania o kupnie, ale wiem też ile kosztuje naprawa maglownicy więc
zobaczymy jaką rodzice wymyślą cenę
Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 19:16
Panna_Migotka no sie zobaczy Ale szczerze nie obraź sie to nie chce żeby samochodzik zmienił właściciela Miejmy nadzieje że uda sie go doprowadzić do stanu takiego jak potrzeba Rano mówią sprzedajemy Wieczorem zostawiamy i tak w kółko Ale jak usłyszałem typ samochodu na jaki może nadejść czas Vectra B Lubie te samochody ale to zwykły du*owóz Nie ma 1/10 tego co nasz turbo klekocina A powiem Wam korzystając z okazji Tata zawsze jak wychodzi i go odpala odkąd jest -12 to musi go pokręcić ze 3 sekundy A wyszedłem z tatą i tu zonk nie chciał zapalić A tata sie zdenerwował i wysiadł i zapalił papierosa A tata z tekstem do mnie... Ty spróbuj... no to ja hyc na fotel sprzęgło na luz i..... pomyślałem Sobie ale by tata miał niespodziankę Przekręcam kluczyk świeca zgasła i szczerze to trochę wystraszony przekręcam kluczyk i po 1 sekundzie kręcenia Pod maską zaklekotało 86 kucyków Myślałem ze padne ze śmiechu... i mówię do taty do samochodu to trzeba z sercem A Tatuś... idź po dokumenty jedziemy do egzorcysty
I podpowiedzcie Sami czy takie coś mogło by sie wydążyć Przy jakim Oplu albo Vagu Bo mi sie wydaje że takie rzeczy to tylko z Roverkami Sorry za OT ale musiałem Wam to opowiedzieć
String - Pią Sty 04, 2008 20:23
heh ładnie - ale przyznam się szczerze, że ja także ostatnio zaczyna rozmawiać "do" mojego R, bo im więcej o nim wiem, tym więcej zauważam pierdółek do zrobienia - jak na razie mój R jest rozmowny i współpracujemy.
Ale rano (przy minusowych temperaturach) mówie do niego czule. Normalnie nie ma to jak miłość do samochodu i odwrotnie
Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 20:26
Ważne że jak zapali to odwzajemnia tą miłość
zouza - Pią Sty 04, 2008 21:17
Zawsze rozmawiam z moim roverkiem i w ogóle tylko jego kocham
Chociaż ostatnio nawet on sie na mnie wypina. No cóż wychodzi stara prawda, że przegrywa ten komu bardziej zależy
Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 23:56
Wiem że mnie chyba macie dość Ale tak Was polubiłem A zwłaszcza Zouze i Panią Migotke Ale muszę Wam to powiedzieć... Jakąś godzinkę temu usiedliśmy Ja mama tata w kuchni... i zaczoł sie temat odnośnie Roverka... i decyzja jest podjęta Samochód zostaje max do Jesieni... z przymusu... finansowego Ale Drogie Panie i Drodzy Panowie Padły słowa i mogę przysiądz jeśli nie wierzycie Padły słowa : Niemcy , Rover 75 Tata powiedział że ma już duży sentyment do tej marki I oglądał Rovera 75 i chce go mieć Czyli nie pozbędziecie sie mnie z klubu
String - Sob Sty 05, 2008 09:03
Adrian355 napisał/a: | Czyli nie pozbędziecie sie mnie z klubu |
o kurde a już szczeście było tak blisko
Oczywiście żartuję - myślę ze na jesień połowa forum i jeszcze większa ilość klubowiczów będzie Ci zazdrościć 75tki (ja na pewno).
Ad rem super że Roverek zostaje wraz z Tobą w Klubie
thef - Sob Sty 05, 2008 09:07
Adrian355 napisał/a: | Wiem że mnie chyba macie dość | Adrian, Ciebie dość nie mamy, w sumie to jesteś trochę taką naszą maskotką (w pozytywnym sensie), tylko błagam mniej tych emotek w postach . No i powiedz tacie, że jak zmieni zdanie co do tej 75ki, to przyjedziemy do Was ekipą i zmusimy siłą do dotrzymania słów . Życzę Ci tej 75ki jak najszybciej.
Adrian355 - Sob Sty 05, 2008 10:22
Dziękuje Powiem tacie to będzie miał dodatkową motywacje. Dzięki za wsparcie teraz idę próbować odpalić Roverka 2 świece spalone i -12
zouza - Sob Sty 05, 2008 20:59
Adrian355 napisał/a: | Wiem że mnie chyba macie dość Ale tak Was polubiłem A zwłaszcza Zouze i Panią Migotke |
Oj ja się aż wzruszyłam i zarumieniłam Jest mi bardzo miło i dzięki
Nie gadaj bzdurek, że Cie mamy dość
Panna_Migotka - Nie Sty 06, 2008 14:55
matko... nie wiedziałam że mam takie podejście do mlodzieży... zawodowo to bywa z tym różnie..:) dzięki Adek
A teraz ide .... znieść akumulator...
Rowan - Nie Sty 06, 2008 18:56
Tylko musisz jechać z tatą po tą 75-ątke. Ja wszędzie jeżdżę z tatą jeśli mamy coś kupić. Bo przecież nie może kupić jakiegoś np. bez kontroli trakcji, bez innych różnych pierdółek. Bo jak już 75 to na dobrym wyposażeniu. I kupujcie z głową. Tego wam życzę.
Adrian355 - Nie Sty 06, 2008 21:42
Wielkie dzięki No jak ja bym mógł taką wyprawę przegapić i po tak ważny towar
uhu - Wto Sty 08, 2008 19:58
Mam lepszy pomysł.
Niech ojciec kupi 75 a Tobie odda dwusetkę
Adrian355 - Czw Sty 10, 2008 15:42
uhu heh Marzenie Ale wiesz troszkę mi brakuje żeby nim jeździć... a szkoda żeby pod klatką ciągle przez 2 lata stał
|
|