Zobacz temat - Smutek :(

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Smutek :(

Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 10:33
Temat postu: Smutek :(
Tata kazał na próbę. Ale wiem co sie świeci :cry: Turbo gwiżdże nawet na luzie bez gazu. Silnik cały od dołu zarzygany olejem :cry: Z chłodnicy leje sie płyn. Coś sie dzieje z maglownicą :sad: Boże jak ja tak kocham ten samochód :sad: Mama powiedziała że nie pozwoli go sprzedać :!: :mrgreen: Ale wiecie mus jeśli będzie :mad: A raczej na upragnioną 45 nas nie stać :( I będzie jakiś dupowóz A nie Roverek :beczy: :beczy: :beczy: :beczy: :beczy: Dołożymy wszystkich starań żeby Roverek przeżył i został :sad:

Ps. Cena z kosmosu. Tata mi kazał. Na początek :mad:

http://www.auto.pl/gielda...o=0&wd=p&all=15

piter34 - Pon Gru 31, 2007 11:13

Adrian355 napisał/a:
http://www.auto.pl/gielda...o=0&wd=p&all=15

Popraw dane techniczne, bo u Ciebie jest 170Nm przy 2000rpm, a nie 200Nm przy 27000rpm ;-)

Turbina pompuje najmocniej przy 2000rpm (tam gdzie jest max moment)

A tak na marginesie, to powyższym postem zrobiłeś "niezłą" reklamę samochodu ;-)

Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 13:35

A niech już zostanie te 200Nm :mrgreen: A dla mnie to On sie nie musi sprzedać :sad: Niech zostanie i Nas wozi dalej :smile:
kolin - Pon Gru 31, 2007 13:50

Adrian355 napisał/a:
Tata kazał na próbę. Ale wiem co sie świeci :cry: Turbo gwiżdże nawet na luzie bez gazu. Silnik cały od dołu zarzygany olejem :cry: Z chłodnicy leje sie płyn. Coś sie dzieje z maglownicą :sad:

Ale se dałeś reklamę samochodu...sam sobie potencjalnych klientów odstraszasz :razz:
Jestem ciekawe ile dane fabryczne odbiegają od normy :mrgreen:

Szkoda woza,może nie lepiej naprawić i znowu latać przed długi czas ?? takie moje zdanie,bo jak kupić jakiegoś Gluta gorsze od tego to nie ma sensu

zouza - Pon Gru 31, 2007 13:53

kolin napisał/a:

Ale se dałeś reklamę samochodu...sam sobie potencjalnych klientów odstraszasz :razz:
Jestem ciekawe ile dane fabryczne odbiegają od normy :mrgreen:

Może specjalnie ;) przecież mówi, że kocha te auto. Nikt go nie kupi to roverek zostanie :mrgreen:

kolin - Pon Gru 31, 2007 14:00

zouza napisał/a:
przecież mówi, że kocha te auto

Roverki wszyscy kochają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

piter34 - Pon Gru 31, 2007 14:42

Adrian355 napisał/a:
A niech już zostanie te 200Nm :mrgreen:

Moim zdaniem to jest jawne i świadome oszukiwanie potencjalnych nieświadomych klientów :lol:

Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 15:01

piter34 napisał/a:
Moim zdaniem to jest jawne i świadome oszukiwanie potencjalnych nieświadomych klientów :lol:

W razie co to powiem ze mam 16 lat i jestem nie doinformowany :razz: A link do strony podałem to Sobie potencjalny klient sprawdzi :mrgreen: Ale wcale sie nie obrazę jak go nikt nie będzie chciał :mrgreen: Stąd ta cena :wink:

piter34 - Pon Gru 31, 2007 15:34

Adrian355 napisał/a:
W razie co to powiem ze mam 16 lat i jestem nie doinformowany :razz:

Czyli jednak brniesz w zakłamanie... :roll:

Może napisz od razu, że masz intercooler i 105KM. Przecież potencjalny klient może sobie sprawdzić... ;-)

Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 16:22

piter34 a dlaczego Ty sie mnie tag czepiasz... Ja sam do dzisiaj nie wiedziałem ile mam Nm. A i tag zazwyczaj nikt nie zwraca na to uwagi tylko patrzy czy auto ma odejście itp. :twisted:
piter34 - Pon Gru 31, 2007 16:35

Adrian355 napisał/a:
piter34 a dlaczego Ty sie mnie tag czepiasz...

Eeee. Nie Ciebie, tylko tego co wypisujesz.

Adrian355 napisał/a:
Ja sam do dzisiaj nie wiedziałem ile mam Nm.

No ale już wiesz, czyli można poprawić ogłoszenie. :lol:

Adrian355 napisał/a:
A i tag zazwyczaj nikt nie zwraca na to uwagi tylko patrzy czy auto ma odejście itp. :twisted:

Mnie chodzi jedynie o uczciwość... ;-)

P.S. W każdym moim poście każda emotka jest wstawiana celowo i coś oznacza :cool:

Szymon - Pon Gru 31, 2007 16:41

piter34 napisał/a:
200Nm przy 27000rpm ;-)

To dopiero byłaby diabelska maszyna :mrgreen:

Tempest - Pon Gru 31, 2007 17:13

Szymon napisał/a:
piter34 napisał/a:
200Nm przy 27000rpm ;-)

To dopiero byłaby diabelska maszyna :mrgreen:

diabelska to by była jakby te 200Nm miała przy 2700 a 2000Nm (albo i więcej) przy 27000rpm :twisted:

Adrian355 - Pon Gru 31, 2007 17:57

Wszystko poprawione :mrgreen: 170Nm przy 2000obr/min :razz: 1.3 Bara przy 2000obr/min :grin:

[ Dodano: Pon Gru 31, 2007 17:59 ]
Tempest napisał/a:
przy 27000rpm

Jak sie go ładnie po prosi to i 30000obr/min wyciągnie :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Tempest - Pon Gru 31, 2007 18:07

Adrian355 napisał/a:
Jak sie go ładnie po prosi to i 30000obr/min wyciągnie :hahaha: :hahaha: :hahaha:

to już by chyba 3 Hayabusy w jednej dał radę objechać :wink:
a ja głupi zamiast kupować jakąś tam benzynę VVC powinienem był chyba pomyśleć o dieselku :/ :lol:

Panna_Migotka - Pon Gru 31, 2007 22:39

hm... może ja go kupie i wsadze swój silnik w twój samochód... he?
Tempest - Wto Sty 01, 2008 12:03

Panna_Migotka napisał/a:

sorki za lekki OT, ale czy ty przypadkiem nie pracujesz na komendzie na Rydygiera
ostatnio akurat tamtędy jechałem i zobaczyłem 200-ke w barwach wojskowych :wink:

Adrian355 - Wto Sty 01, 2008 14:15

Tempest napisał/a:
komendzie

No jeśli byś go nabyła to miałby następnego właściciela stróża prawa :mrgreen:

Ale Gorąca wiadomość :!: :!: :!: Roverek zostaje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tata przy mnie dzwonił do mechanika (kolegi) samochodzić zostanie ładnych kilka dni u pana mechanika ale go chyba nie sprzedamy :mrgreen: Jeśli sie nie okaże jakaś nowa usterka :roll: Nie wiem jakoś tak ten samochód pokochałem :shock: Ale miejmy nadzieje że sie wykuruje i sie na Spocie zobaczymy :mrgreen:

zouza - Wto Sty 01, 2008 14:18

Adrian355 napisał/a:

Ale Gorąca wiadomość :!: :!: :!: Roverek zostaje

Muzę to powiedzieć: A nie mówiłam :mrgreen:
Słuchaj cioci zouzy bo zawsze ma rację :mrgreen:

Adrian355 - Wto Sty 01, 2008 16:31

zouza :wink: ciociu Ty zawsze masz racje :mrgreen: I niech Ci to bozia w ilości potomstwa wynagrodzi :razz: Że teraz miałaś :grin:
Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 12:19

Tempest napisał/a:
Panna_Migotka napisał/a:

sorki za lekki OT, ale czy ty przypadkiem nie pracujesz na komendzie na Rydygiera
ostatnio akurat tamtędy jechałem i zobaczyłem 200-ke w barwach wojskowych :wink:

si. Ja i moj "hasbend".
prawde mówiąc to nie wiem czy spod 2 cm brudu widać że on ma te barwy, ale fakt... stoi tam codziennie :)

dowiedzialam się co to maglownica i ile kosztuje naprawa, :shock: przy okazji dzisiaj mój klekot pojechał do mechanika z chlodnicą i na wymiane opon... cięzko w zime bez ogrzewania... juz mi szkoda kasy na odmrażacz do szyb.

Tempest - Sro Sty 02, 2008 12:31

czyli dobrze mi się wydawało
tych barw się nie zapomina :razz: :wink:
swoją drogą ja pracuję na felińskiego, więc rzut beretem od ciebie
a pracujesz w straży czy w policmajstrach? (jeśli tych drugich to mam znajomego Kuba S. - taki duży chłopiec :wink: )

Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 14:55

ja w strazy on w policmajstrach. Ale ja na razie jestem na pradze, a po macierzynskim się tam przenosze. Kuby nie znam... moze Paweł zna :)
można założyc opone 15 na felge 14?

Szymon - Sro Sty 02, 2008 15:01

Panna_Migotka napisał/a:
można założyc opone 15 na felge 14?

założyć można :mrgreen: ale jeździć na tym to ja bym się bał;)

Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 15:52

fak.... :/
Adrian355 - Sro Sty 02, 2008 18:21

Panna_Migotka korzystając z tematu :mrgreen: To gwirzdze u Ciebie Turbinka??? Tag od 1600obr/min??? :evil:
Marrkus - Sro Sty 02, 2008 19:15

Adrian355 napisał/a:
ka??? Tag od 16

proszę, pisz poprawnie, nie "tag" a "tak" . Słowo TAG kojarzy się raczej z innym znaczeniem i czytając twoje posty niestety trzeba się namęczyć...

Panna_Migotka - Sro Sty 02, 2008 20:29

adek, ciocia :mrgreen: migotka aktualnie nie ma pokrywy na silniku i nic nie słyszy jak jedzie co jej sie tam załącza a co nie....rozumiesz... :lol:
Adrian355 - Czw Sty 03, 2008 16:29

Panna_Migotka napisał/a:
nie....rozumiesz...

Dokładnie nie rozumiem :roll: :razz:

A tag to często tak mówię... ale jeśli Ci t przeszkadza to postaram sie poprawić :neutral:

MaReK - Pią Sty 04, 2008 00:22

Adrian nie wprowadzaj tu jezyka trollowego - dzieci neo sa na onecie i wp ;)
Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 14:42

MaReK wypraszam Sobie :razz: To ,,TAG" było już ostatni raz... :cool: a Co do rovera to teraz znowu rodzice są na etapie sprzedaży... :sad:
Panna_Migotka - Pią Sty 04, 2008 16:47

poniewaz wiem czego nie ma twój r to moge sie byc może znaleźć na etapie rozmyślania o kupnie, ale wiem też ile kosztuje naprawa maglownicy więc :twisted:
zobaczymy jaką rodzice wymyślą cenę :grin:

Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 19:16

Panna_Migotka no sie zobaczy :razz: Ale szczerze nie obraź sie to nie chce żeby samochodzik zmienił właściciela :wink: Miejmy nadzieje że uda sie go doprowadzić do stanu takiego jak potrzeba :mrgreen: Rano mówią sprzedajemy :sad: Wieczorem zostawiamy :mrgreen: i tak w kółko :roll: Ale jak usłyszałem typ samochodu na jaki może nadejść czas Vectra B :wink: Lubie te samochody ale to zwykły du*owóz :sad: Nie ma 1/10 tego co nasz turbo klekocina :sad: A powiem Wam korzystając z okazji :grin: Tata zawsze jak wychodzi i go odpala odkąd jest -12 to musi go pokręcić ze 3 sekundy :???: A wyszedłem z tatą i tu zonk nie chciał zapalić :sad: A tata sie zdenerwował i wysiadł i zapalił papierosa :mad: A tata z tekstem do mnie... Ty spróbuj... no to ja hyc na fotel sprzęgło na luz i..... pomyślałem Sobie ale by tata miał niespodziankę :wink: Przekręcam kluczyk świeca zgasła i szczerze to trochę wystraszony przekręcam kluczyk i po 1 sekundzie kręcenia :!: :!: :!: Pod maską zaklekotało 86 kucyków :shock: Myślałem ze padne ze śmiechu... i mówię do taty do samochodu to trzeba z sercem :lol: A Tatuś... idź po dokumenty jedziemy do egzorcysty :smile:
I podpowiedzcie Sami czy takie coś mogło by sie wydążyć Przy jakim Oplu albo Vagu :cool: Bo mi sie wydaje że takie rzeczy to tylko z Roverkami :mrgreen: Sorry za OT ale musiałem Wam to opowiedzieć :roll:

String - Pią Sty 04, 2008 20:23

heh ładnie - ale przyznam się szczerze, że ja także ostatnio zaczyna rozmawiać "do" mojego R, bo im więcej o nim wiem, tym więcej zauważam pierdółek do zrobienia - jak na razie mój R jest rozmowny i współpracujemy.
Ale rano (przy minusowych temperaturach) mówie do niego czule. Normalnie nie ma to jak miłość do samochodu i odwrotnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 20:26

Ważne że jak zapali to odwzajemnia tą miłość :mrgreen:
zouza - Pią Sty 04, 2008 21:17

Zawsze rozmawiam z moim roverkiem i w ogóle tylko jego kocham :oops:
Chociaż ostatnio nawet on sie na mnie wypina. No cóż wychodzi stara prawda, że przegrywa ten komu bardziej zależy :(

Adrian355 - Pią Sty 04, 2008 23:56

Wiem że mnie chyba macie dość :cry: Ale tak Was polubiłem :!: A zwłaszcza Zouze i Panią Migotke :!: :sad: Ale muszę Wam to powiedzieć... Jakąś godzinkę temu usiedliśmy Ja mama tata w kuchni... i zaczoł sie temat odnośnie Roverka... i decyzja jest podjęta :cry: Samochód zostaje max do Jesieni... z przymusu... finansowego :mad: Ale Drogie Panie i Drodzy Panowie :!: :!: :!: Padły słowa :lol: i mogę przysiądz jeśli nie wierzycie :/ Padły słowa : Niemcy , Rover :!: :smile: 75 :!: :!: :!: :!: :!: ;] ;] :tańcze: Tata powiedział że ma już duży sentyment do tej marki :shock: :shock: I oglądał Rovera 75 i chce go mieć :wink: Czyli nie pozbędziecie sie mnie z klubu :mrgreen:
String - Sob Sty 05, 2008 09:03

Adrian355 napisał/a:
Czyli nie pozbędziecie sie mnie z klubu :mrgreen:

o kurde a już szczeście było tak blisko :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :mrgreen: :mrgreen:
Oczywiście żartuję - myślę ze na jesień połowa forum i jeszcze większa ilość klubowiczów będzie Ci zazdrościć 75tki (ja na pewno).

Ad rem super że Roverek zostaje wraz z Tobą w Klubie :mrgreen: :mrgreen:

thef - Sob Sty 05, 2008 09:07

Adrian355 napisał/a:
Wiem że mnie chyba macie dość
Adrian, Ciebie dość nie mamy, w sumie to jesteś trochę taką naszą maskotką (w pozytywnym sensie), tylko błagam mniej tych emotek w postach ;) . No i powiedz tacie, że jak zmieni zdanie co do tej 75ki, to przyjedziemy do Was ekipą i zmusimy siłą do dotrzymania słów ;) . Życzę Ci tej 75ki jak najszybciej.
Adrian355 - Sob Sty 05, 2008 10:22

Dziękuje :smile: Powiem tacie to będzie miał dodatkową motywacje. :razz: Dzięki za wsparcie teraz idę próbować odpalić Roverka :lol: 2 świece spalone i -12 :???:
zouza - Sob Sty 05, 2008 20:59

Adrian355 napisał/a:
Wiem że mnie chyba macie dość :cry: Ale tak Was polubiłem :!: A zwłaszcza Zouze i Panią Migotke :!:

Oj ja się aż wzruszyłam i zarumieniłam :oops: Jest mi bardzo miło i dzięki :*
Nie gadaj bzdurek, że Cie mamy dość :P

Panna_Migotka - Nie Sty 06, 2008 14:55

matko... nie wiedziałam że mam takie podejście do mlodzieży... zawodowo to bywa z tym różnie..:) dzięki Adek

A teraz ide .... znieść akumulator...

Rowan - Nie Sty 06, 2008 18:56

Tylko musisz jechać z tatą po tą 75-ątke. Ja wszędzie jeżdżę z tatą jeśli mamy coś kupić. Bo przecież nie może kupić jakiegoś np. bez kontroli trakcji, bez innych różnych pierdółek. Bo jak już 75 to na dobrym wyposażeniu. I kupujcie z głową. Tego wam życzę.
Adrian355 - Nie Sty 06, 2008 21:42

Wielkie dzięki :smile: No jak ja bym mógł taką wyprawę przegapić :lol: i po tak ważny towar :mrgreen:
uhu - Wto Sty 08, 2008 19:58

Mam lepszy pomysł.

Niech ojciec kupi 75 a Tobie odda dwusetkę :lol:

Adrian355 - Czw Sty 10, 2008 15:42

uhu heh :mrgreen: Marzenie :roll: Ale wiesz troszkę mi brakuje żeby nim jeździć... a szkoda żeby pod klatką ciągle przez 2 lata stał :razz: