|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - piwko
Skiba - Wto Mar 11, 2008 23:30 Temat postu: piwko Koledzy,
Czy wiecie może gdzie można nabyć takie piwko jak Porter Łódzki ?
Prawdopodobnie taka etykietka:
Będę także wdzięczny za wszelkie namiary na sklepy, osoby chcące sprzedać Guinnessa Draught w puszce:
Podobno: "Już w marcu 2008r. pojawi się na polskim rynku ciemne piwo Guinness Draught w specjalnej puszce z technologią Widget." ale ja się już doczekać nie mogę
Błagam pomóżcie
tom214Si - Wto Mar 11, 2008 23:58
Tobie to chyba pomoże terapia odwykowa
Alkohol to zuoooo!!!!
mundek131 - Sro Mar 12, 2008 00:02
tom214Si napisał/a: | Alkohol to zuoooo!!!! |
why?
tian - Sro Mar 12, 2008 00:05
A ja się z Tobą timi214Si pozwolę nie zgodzić bo ...
Piwo jest dobre , piwo pić trzeba,
kto pije piwo idzie do nieba
Kolega Skiba to jak widzę kolekcjoner jak tylko coś przyuważę, zakupię i dam znać.
Pozdro
mrd
tom214Si - Sro Mar 12, 2008 00:11
żartujcie sobie, ale te 5 tys rocznie zabitych na drogach ludzi (na wskutek jazdy po pijaku), dziesiątki tysięcy rannych, dziesiątki tysięcy pobić (także w rodzinach), gwałty, morderstwa, alkoholizm, patologiczne rodziny itd. itp. to nie są żarty.
Od tak zwanego "piwka" każdy zaczynał, a jak niektórzy kończą? OK, może nieliczni spadają na dno, ale nigdy nie wiadomo jak kogo wciągnie picie dlatego najlepiej nie kusić złego i nie pic wcale!
Skiba - Sro Mar 12, 2008 00:25
Cytat: | żartujcie sobie, ale te 5 tys rocznie zabitych na drogach ludzi (na wskutek jazdy po pijaku), dziesiątki tysięcy rannych, |
Picia za kółkiem nie popieram, ale jako pasażer, jak najbardziej - droga milej upływa
Cytat: |
dziesiątki tysięcy pobić (także w rodzinach), gwałty, morderstwa, alkoholizm, patologiczne rodziny itd. itp. to nie są żarty. |
Trzeba znać umiar i mieć wyrozumiałą żonę
Cytat: | Od tak zwanego "piwka" każdy zaczynał, a jak niektórzy kończą? OK, może nieliczni spadają na dno, ale nigdy nie wiadomo jak kogo wciągnie picie dlatego najlepiej nie kusić złego i nie pic wcale! |
Pier*olisz za przeproszeniem ... dobre piwko nie jest złe, a i na nerki dobre
Dolar3 - Sro Mar 12, 2008 00:28
5 tys rocznie zabitych,piszesz?
A ile milionów szczęśliwych ludzi ( w tym i ja) , którzy mogą walnąć zimne pifko ?
gul gul gul
Ech,głupoty opowiadacie kumie...
Skiba - Sro Mar 12, 2008 00:37
Dolar3 napisał/a: | A ile milionów szczęśliwych ludzi ( w tym i ja) , którzy mogą walnąć zimne pifko ?
gul gul gul
Ech,głupoty opowiadacie kumie... |
Mamy klubowiczów z Łodzi ?
thef - Sro Mar 12, 2008 09:39
Skiba, oblałeś pierwszy test na admina, nie ten dział
A tak na marginesie, "piwo - napój boski, nawet łysym rosną włoski" .
Brt - Sro Mar 12, 2008 09:47
Cytat: | Piwo jest dobre , piwo pić trzeba,
kto pije piwo idzie do nieba |
Cytat: | A ile milionów szczęśliwych ludzi ( w tym i ja) , którzy mogą walnąć zimne pifko ?
gul gul gul
Ech,głupoty opowiadacie kumie... |
W pełni popieram A pozatym to nie piwo jest winne tych wypadków tylko człowiek. Ja pijam sporo bro ale z %% za kółkiem tylko raz siedziałem jadąc po polu 200m a na drodze NIGDY i jakoś nie mam z tym problemów
nie ma jak dobre zimne albo lepiej
Cytat: | Mamy klubowiczów z Łodzi ? |
np giewu i drooid
Skiba - Sro Mar 12, 2008 09:59
thef napisał/a: | Skiba, oblałeś pierwszy test na admina, nie ten dział
|
Jak nie ten dział definicja Offtopic - Tu możesz porozmawiać na wszystkie tematy luźno, badź w ogóle nie związane z R
maciej - Sro Mar 12, 2008 10:22
thef, przesadzasz.
To był Off... O ile pamiętam to Hydepark powstał, bo kilka osób, które już tu nie zaglądają, chciało prowadzić dyskusję na bardzo "drażliwe" tematy (typu polityka, stosunek do kleru itp.), a część nie chciała nawet tego oglądać.
Wydaje mi się, że piwko nie jest takim drażliwym tematem.
Godlike - Sro Mar 12, 2008 10:34
To drugie to kupisz w Makro albo w dobrych sklepach alkoholowych (nie mylić z monopolowymi) a to pierwsze to w Głogowie nie wiem czy kupisz może być ciężko w Częstochowie jest
thef - Sro Mar 12, 2008 13:04
Heh, no faktycznie trochę nie doczytałem, bo oprócz tematów okołoroverkowych można tu zamieszczać też nie związane z roverkami. Zatem, to ja oblałem test Skibon, I'm so sorry, na przeprosiny i dobrze wiesz jakie .
Ale tak na marginesie to uważam, że jest tu niekonsekwencja. Wg mnie "offtopic" na naszym forum powinien dotyczyć spraw luźnych ale związanych z roverkami, a wszelkie inne tematy powinno się zamieszczać w hydeparku.
tom214Si - Sro Mar 12, 2008 14:02
maciej napisał/a: | Wydaje mi się, że piwko nie jest takim drażliwym tematem. |
Jak dla kogo!
thef napisał/a: | uważam, że jest tu niekonsekwencja. Wg mnie "offtopic" na naszym forum powinien dotyczyć spraw luźnych ale związanych z roverkami, a wszelkie inne tematy powinno się zamieszczać w hydeparku. |
IMHO: dokładnie tak, oba te działy traktowane są przez Forumowiczów tożsamo wskutek czego mamy spory chaos, a ten podział thefta jest klarowny i logiczny.
thef - Sro Mar 12, 2008 14:44
tom214Si napisał/a: | thefta | Ja Ci dam thefta Bliżej mi do teflona niż thefta
sTERYD - Sro Mar 12, 2008 17:20
ale przecież piffko jest jak najbardziej luźno związane z Roverkami
thef - Sro Mar 12, 2008 17:30
sTERYD napisał/a: | ale przecież piffko jest jak najbardziej luźno związane z Roverkami | Biorąc pod uwagę spoty kilkudniowe to nawet dość ściśle .
Futhark - Sro Mar 12, 2008 18:09
Mam koło uczelni (UŁ) fajny sklepik z piwami regionalnymi - bardzo duzo tam rarytasow . W miarę możliwości sprawdzę (moze w piatek) czy jest tam to czego szukasz.
Skiba - Sro Mar 12, 2008 18:49
Godlike napisał/a: | To drugie to kupisz w Makro albo w dobrych sklepach alkoholowych (nie mylić z monopolowymi) |
Raczej nie bardzo Jeszcze nigdy nie widziałem TEGO Guinnessa w Polsce
herc - Sro Mar 12, 2008 20:06
1. Piwem możesz sie rozkoszować każdego dnia w miesiacu
2. Piwa nie trzeba zapraszać na kolacje
3. Piwo zawsze będzie cierpliwie czekać w samochodzie,
aż skończysz grać w pilkę
4. Piwo nigdy się nie spóźnia
5. Piwo nigdy nie jest zazdrosne, gdy weźmiesz inne
6. Po piwie kac zawsze przechodzi
7. Naklejki z piwa zdejmuje się bez walki
8. Gdy idziesz do baru, masz zawsze gwarancję dostania piwa
9. Piwo nigdy nie ma bólu glowy
10. Gdy już wypijesz piwo, masz zawsze butelkę wartą
co najmniej 0,5 zł
11. Piwo się nie zmartwi, gdy przyjdziesz do domu z innym piwem
12. Piwo zawsze wchodzi gładko
13. Możesz wypić wiecej niż jedno piwo w ciągu nocy i nie czuć się winnym
14. Piwem możesz się podzielić z przyjaciółmi
15. Zawsze wiesz czy jesteś pierwszym, który otwiera butelkę
16. Piwo jest zawsze wilgotne
17. Piwo nie żąda równości
18. Piwo możesz pić przy ludziach
19. Piwa nie obchodzi pora, o której wracasz
20. Za zmianę piwa nie trzeba płacic alimentow
21. Chłodne piwo to dobre piwo
22. Piwa nie trzeba myć, żeby dobrze smakowalo
23. Od piwa nie można sie niczym zarazić
24. Piwo zawsze Cię zadowoli
25. Piwo nie mówi dla żartow, że jest w ciąży
26. Piwo nie ma krewnych
27. Niezależnie od opakowania, piwo zawsze dobrze wyglada
28. Piwo nie narzeka na chrapanie
29. Jedyna rzecza o jakiej mówi Ci piwo jest pora,
kiedy musisz iść do WC
30. Nie musisz wstydzic sie piwa, z którym przyszedłeś na imprezę
31. Z imprezy można wyjść z innym piwem niż to,
z którym sie przyszlo
32. Piwo nie ma wlosów tam, gdzie nie trzeba
33. Nie trzeba mieć zezwolenia, żeby mieszkać z piwem
34. Piwa nie obchodzi, ile zarabiasz
35. Piwo nie narzeka na wakacje, które wybrałeś
36. Piwo nie bedzie ci mialo za złe, jesli zaśniesz zaraz po jego wypiciu
37. Piwo lubi jeździć w bagażniku
38. Piwo nie narzeka na plamy od potu
39. Możesz trzymać wszystkie swoje piwa w jednym pokoju
i nie będą się bić
40. Piwo nie potrafi Cię obrazić
41. Piwu nie trzeba tlumaczyć swoich uczuć żeby je wypić
42. Piwo nie pójdzie samo do kolegi
Same plusy
Skiba - Sro Mar 12, 2008 21:16
nic dodać , nic ująć masakra !
michone - Sro Mar 12, 2008 22:46
a mi sie wydawalo ze dzisiaj go widzialem w delikatesach BOMI, ale za cholere nie moglem skojarzyc nazwy.
Skiba - Czw Mar 13, 2008 19:03
michone napisał/a: | a mi sie wydawalo ze dzisiaj go widzialem w delikatesach BOMI, ale za cholere nie moglem skojarzyc nazwy. |
go, tzn ? portera łódzkiego ?
Futhark - Pią Mar 14, 2008 16:15
Dobra, wg sprzedawcy mają normalnie tego portera u nas, ale skonczyl sie dwa dni temu i dopiero bedzie dostawa. No ale jest.
Pozdr.
Skiba - Sob Mar 15, 2008 11:44
Futhark, a będziesz w Toruniu ?
Futhark - Sob Mar 15, 2008 15:27
Niestety nie...
michone - Nie Mar 16, 2008 19:35
guiness jest w sieci REAL
[ Dodano: Nie Mar 16, 2008 19:38 ]
co do portera łudzkiego http://forum.piwne.pl/vie...0ae9d84d02a1677
Skiba - Nie Mar 16, 2008 20:24
michone napisał/a: | guiness jest w sieci REAL |
Dokładnie taka puszka ? jak tak to jadę na zakupy
AndrewS - Nie Mar 16, 2008 22:57
Futhark napisał/a: | fajny sklepik z piwami regionalnymi - bardzo duzo tam rarytasow |
perła jest
jak nie ma to lipny sklepik
Senn - Pon Mar 17, 2008 12:47
AndrewS wyjales mi to z ust Tak BTW to jedyne miejsce w Wawie gdzie znalazlem Perelke to Carrefour Wilenska.
ezy - Pon Mar 17, 2008 13:13
Skiba napisał/a: | michone napisał/a:
guiness jest w sieci REAL
Dokładnie taka puszka ? jak tak to jadę na zakupy |
Ano właśnie! Bo i w wyglądzie i w smaku jest zasadnicza różnica między 'rudym' oryginalesem a 'białym' draught I tego drugiego też nie widziałem w polsce a jest zdecydowanie lepsiejszy.
Dzisiaj powinno dać się gdzieś upolować takie rarytasy z racji naszej nowej świeckiej tradycji oblewania Patrycego
Senn - Pon Mar 17, 2008 13:33
ezy, masz racje. Guinessik w UK smakowal mi duzo bardziej niz ten w Polska. Byc moze jest oryginal w Patrick's Pub obok Novotelu.
Futhark - Pon Mar 17, 2008 17:10
AndrewS napisał/a: |
perła jest
jak nie ma to lipny sklepik |
Oczywiście że jest Perła - i jest to jedyne miejsce w Łodzi które znam i w którym jest
ezy - Pon Mar 17, 2008 17:50
Senn napisał/a: | Byc moze jest oryginal w Patrick's Pub obok Novotelu. |
Jest też mały ale klimatyczny pubik/bar o nazwie Frodo gdzie sprzedają guinnessa. Jest on po drugiej stronie Jana Pawła względem Złotych Tarasów. Tam jest taka zatoczka sklepów i serwisów komórkowych chyba i jest też malutki (raptem chyba 4 stoły 6 osobowe) Frodo.
Dziś pewnie jak co roku będzie guinness w okazyjnych cenach i za ileś tam wypitych guinnessów będzie można dostać różne guinnessowe gadżety - otwieracze, czapki, koszulki.
A tam pod Novotelem będzie pewnie taki tlok że, jak to się u pewnych kręgach mawiało, za przeproszeniem - gdyby nie kelnerki to by nie było gdzie palca wetknąć
Senn - Pon Mar 17, 2008 20:04
Hehe
Dawno tam nie bylem, ale knajpa swietna. Szczegolnie mini koncerty
Skiba - Pon Mar 17, 2008 20:06
Zazdroszczę Wam, pod tym względem, Stolicy
ezy - Wto Mar 18, 2008 15:55
To ja ci powiem Skiba że pod względem atmosfery do zabawy na mieście Kraków i Wrocław biją Warszawę na głowę - większe skupiska barów/pubów/klubów tak że (jak w anglii) wyskakujesz z jednego wskakujesz do drugiego. W Wwie to się jdnak trzeba trochę nachodzić/najeździć tramwajami. No i te ceny...
maciej - Wto Mar 18, 2008 15:58
ezy napisał/a: | To ja ci powiem Skiba że pod względem atmosfery do zabawy na mieście Kraków i Wrocław biją Warszawę na głowę - większe skupiska barów/pubów/klubów tak że (jak w anglii) wyskakujesz z jednego wskakujesz do drugiego. W Wwie to się jdnak trzeba trochę nachodzić/najeździć tramwajami. |
No niestety - to jest zdecydowanie oprócz korków największy minus Wawy.
Nawet w małym w porównaniu z Wawą Rzeszowie 100 razy fajniej się łazi po rynku i okolicach, o Wrocławiu nie wspominam, bo to już wogóle inna liga.
michone - Wto Mar 18, 2008 18:10
ten czrny guinnes w Bomi kosztuje 11zł:) dzisiaj sprawdzalem
Skiba - Wto Mar 18, 2008 18:11
michone napisał/a: | ten czrny guinnes w Bomi kosztuje 11zł:) dzisiaj sprawdzalem |
Możesz podać jakiś namiar na ten sklep ?
Czy to ten: Legnica, Chojnowska , delikatesy BOMI (C. H. Ferio) ?
michone - Wto Mar 18, 2008 19:35
tak w galerii na chojnowskiej jakies 500m od mojego domu
OT: to chyba ze 20 rodzajow piwa przez potery, jasne , kukurydziane itp wina tez pod dostatkiem
Skiba - Wto Mar 18, 2008 19:50
No to pozostał jeszcze tylko Porter Łódzki ? Może ktoś z Łodzi jest i będzie w Toruniu ?
Senn - Wto Mar 18, 2008 22:19
Maciej jesli chodzi o Rzeszów to potwierdzam
tian - Wto Mar 18, 2008 23:45
maciej napisał/a: | Nawet w małym w porównaniu z Wawą Rzeszowie 100 razy fajniej się łazi po rynku i okolicach |
W Rzeszowie przynajmniej rynek jest W cieplejsze dni wystawiają ogródki i życie tętni
Bardzo ciekawą knajpką jest Tawerna (coś w Twoim klimacie Maćku) stoliki i stołeczki z beczek, maszt na środku szanty ... i grog o 20tej. - tylko zawsze brak miejsca
maciej - Sro Mar 19, 2008 08:26
No ogólnie to szkoda gadać, bo Wawa przez ten cały bałagan architektoniczny jest beznadziejna jeśli chodzi o takie imprezowe wyjścia.
ezy - Sro Mar 19, 2008 08:45
Piwne zapytanie do Poznaniaków - a jest jakiś taki regionalny rarytas poznański? Jak ten Porter Łódzki? Z chęcią bym poznał Poznań od podszewki (od tej ciekawszej strony)
OT: (odnośnie architektury)Ale za to staną nam już wkrótce 3 przesłaniające słońce wieżowce po ok 180-190m
Senn - Sro Mar 19, 2008 09:06
Poznanski regionalny to chyba Kujawiak.
W tawernie w Rzeszowie chyba bylem. To ta knajpa do ktorej wchodzi sie od tylca rynku? Od strony poludniowej? To musiala byc Tawerna bo caly czas szanty zapodawali
tian - Sro Mar 19, 2008 09:49
Senn napisał/a: | Poznanski regionalny to chyba Kujawiak.
W tawernie w Rzeszowie chyba bylem. To ta knajpa do ktorej wchodzi sie od tylca rynku? Od strony poludniowej? To musiala byc Tawerna bo caly czas szanty zapodawali |
Dokładnie tam Nie jestem pewien co do kierunku czy akurat południowy, jak wchodzilismy ostatnio to słońca nie było )
Skiba
Jak tak piwne podróże uprawiasz to zaglądnij do CK Browar w Krakowie ciekawe piwka (minus - płatne WC)
no i oczywiście Spiż we Wrocku zacny wybór trunków.
Skiba - Sro Mar 19, 2008 09:54
mrd napisał/a: | Jak tak piwne podróże uprawiasz to zaglądnij do CK Browar w Krakowie ciekawe piwka (minus - płatne WC)
no i oczywiście Spiż we Wrocku zacny wybór trunków. |
hehe piwno podróże jak najbardziej ... Ogólnie to szukam tego Guinnessa w puszcze, podobno od kwietnia ma już na iść export i cena (też podobno) ma się kształtować ok 6 zł za puszkę. Gdyby jakiś bar blisko mnie, miał Guinnessa z kija, to ze mnie stały klient murowany A na portera łódzkiego namówił mnie tata, bo sam jeszcze nie próbowałem
ezy - Sro Mar 19, 2008 11:55
mrd napisał/a: | Jak tak piwne podróże uprawiasz to zaglądnij do CK Browar w Krakowie ciekawe piwka (minus - płatne WC)
no i oczywiście Spiż we Wrocku zacny wybór trunków. |
Ja takowe odbywam
CK Browar jest fajny jak to te nasze browary jak Browarmia w Wwie, Spiż we Wrocku czy Browaria w Poznaniu ale w tym CK browarze nie polecam 'imponującej piramidy krążków cebulowych z fosą sosów' Piramida jest złożona z raptem chyba 8 krążków (imponujący...minimalizm) a cena jak na światową metropolię za tę cebulę
Spiż mi się podobał - ma charakter. W Browarii w Poznaniu jest strasznie sztywny, 'krawaciarski' klimat ale piwko zwłaszcza miodowe (nic z miodem nie ma wspólnego oprócz koloru) przednie.
Zlokalizowałęm w Poznaniu również studencką knajpę tuż przy rynku z jakimś lokalnym browarem o nazwie Fortuna! Piwo jasne - jak jasne, ale ciemne smakuje niemalże identycznie jak ...Coca Cola - idealne dla kobiet, tyle że z mocnymi głowami bo to ma coś koło 6,5% jak mówił barman No i cena! Na rynku (no tuż za rogiem) jasne 4zł ciemne 5zł
[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 11:57 ]
O tu jest Fortuna:
http://www.browarfortuna.pl/
|
|