Zobacz temat - Łódź przedświątecznie

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - Łódź przedświątecznie

MARGOS - Czw Gru 10, 2009 23:20
Temat postu: Łódź przedświątecznie
Witam wszystkich :grin:
Chyba Łódź po ostatnim spocie w sen zimowy zapadła, albo wszystkich ogarnęła gorączka przedświątecznych przygotowań, bo tak jakoś cicho na forum. A może by się spotkać jeszcze raz w tym roku, czegoś miłego sobie pożyczyć ;] Przy okazji jest pretekst, by wymigać się od jakiegoś sprzątania czy innych robót świątecznych :rotfl:

Co Wy na to?
Pozdrawiam
Gosia

[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 23:20 ]
Ale spokojnie, nie wszyscy na raz, pomieścimy się jakoś na parkingu :???:
Nie to nie, ale ciasta więcej nie będzie :zły: :wnerw:

krzystoff - Pią Gru 11, 2009 01:38

PO chwilowej nie obecności na forum jestem i powiem tak Gosiu bez złości ja jestem za świątecznym spotkaniem roverkowych mikołajów ;D fajnie by było jak byśmy sie spotkali a każdy by miał na sobie czapke mikołaja uwazam ze to by przykuło uwagę ludzi troszke :D i znowu spotkanie na parkingu i przejazd w jakieś świetne miejsce... uwazam ze rudzka była super tylko tym razem mozna by było wejsć na górę i tam napić sie jakiejś herbaty czy kawy :D

[ Dodano: Pią Gru 11, 2009 01:38 ]
Gosiu Gosiu a CIASTO zrobisz ? ;) tym razem z akcentem światecznym , ja bym się zaoferował ale piec nei umiem ciasta ogólnie ze mnie taki kucharz ze tylko wode na herbatę gotuje ;p hehehe ;p

Czyzyk - Pią Gru 11, 2009 08:57

Tym razem chętnie pojawiłbym się na spocie, żeby poznać Łódzkich Roverowców :) Na ostatnim spocie nie mogłem się pojawić, gdyż byłem na chrzcinach, ale oglądając zdjęcia tego ciasta... No cudo poprostu

P.S. Poza tym spocik zmobilizowałby mnie do umycia mojego Roverka, bo jakoś nie moge się zebrać

MARGOS - Pią Gru 11, 2009 16:50

Widze, ze musialam uciec sie az do szantazu, aby wreszcie ktos sie odezwal ;p

krzystoff napisał/a:
Gosiu Gosiu a CIASTO zrobisz ? ;) tym razem z akcentem światecznym

Krzystoff, nie robisz sie za bardzo wymagajacy ?? Moze jeszcze za Sniezynke mam sie przebrac? :mrgreen:

No to teraz tylko kiedy?

krzystoff - Pią Gru 11, 2009 18:22

Sama zaproponowałaś więc trzymam za słowo Śnieżynko Gosiu :D :D ;)
MARGOS - Sob Gru 12, 2009 11:47

Dobra, dobra!!!

Co najwyżej to możesz ŚNIEŻKĄ dostać, pod warunkiem że śnieg spadnie :razz:

Marcin

[ Dodano: Sob Gru 12, 2009 11:47 ]
To może przejdźmy do konkretów: proponuję niedzielę (20.12.), godziny jakieś okołopołudniowe, bo miło by było obejrzeć Roverki w świetle dziennym. Co Wy na to?

Gosia

krzystoff - Sob Gru 12, 2009 21:41

Ja mogę po 15 albo po 16 jakoś tak ... ;)
MARGOS - Sob Gru 12, 2009 22:16

Jak dla nas może być po 16 :grin: Najwyżej będzie kolejna sesja z cyklu "Roverki by night" :foto: :mrgreen:
krzystoff - Nie Gru 13, 2009 03:04

no to puki co 2 roverki są :D a co z reszta ?? ? jaki tu spokój na na na na nic się nie dzieje na na na na ... hehe
Czyzyk - Pon Gru 14, 2009 08:32

Mi w zasadzie przyszła niedziela też pasuje więc z chęcią bym się zjawił
krzystoff - Pon Gru 14, 2009 08:48

3 Roverki się meldują ... :D czekamy na jeszcze ....
MARGOS - Pon Gru 14, 2009 20:05

Moi Drodzy, przybywajcie, bo dla mniej niż 7 Roverków ciasta nie robię! :mrgreen:

Gosia

[ Dodano: Pon Gru 14, 2009 20:05 ]
a kolega Ywis to jeszcze w ogóle zagląda na forum?? :hm:

krzystoff - Pon Gru 14, 2009 20:55

Ywis się przeprowadził i słuch po nim zaginał ehh czyli pa<R>apetóweczki nie bedzie ;( ej no ludzie zgłaszać się bo inaczej ciasto Nas ominie .. ja nie wiem ze nadal jest frekfencja ponizej 30 przy tak świetnym cieście... eh .. .
sim_co - Wto Gru 15, 2009 00:00

Hej,

To ewentualnie czwarty Rover - jeśli ci z małym forumowym stażem są brani pod uwagę ;)

krzystoff - Wto Gru 15, 2009 00:55

no to cztery - coraz bliżej ciasta... ;D
A dlaczego mają nie być brani ?? Ja też niedawno zacząłem ... z TYm nie ma problemu w tak sympatycznej grupie ludzi jaką tutaj poznałem ;)

zeus832 - Wto Gru 15, 2009 20:53

No wypadało by się pojawić jak dobre ciacho będzie !! :wink:

5 sztuk.

Tylko napiszcie dokładnie gdzie.
Pozdrawiam

krzystoff - Wto Gru 15, 2009 22:38

Gosiu Gosiu czy liczba 5 Cię satysfakcjonuje i zrobisz ciasto ?? ;)
ywis - Wto Gru 15, 2009 22:55

Też się pojawię, godzina 15.00 mogę być na jakąś chwilkę, aby złożyć życzenia... pieska w domku mam, więc na za długo go nie mogę zostawić, a razem z nim nie dam rady dojechać, bo robi mi wielkie zamieszanie w aucie :D

Ja proponuje Tulipan na al. Piłsudskiego, Widzew.

Zukowaty - Sro Gru 16, 2009 01:04

I ja bym sie pojawił ale zlatuję do LDZ dopiero 23go wieczorem :( Będę do 30go tak wiec może uda się z kimś ze starych śmieci spotkać :wink:
MARGOS - Sro Gru 16, 2009 11:59

Krzyś, wyrobisz się na okolice 15-tej?

Ywis, a jakiego masz psiaka? Weź go ze sobą, to zrobię mu od razu przegląd techniczny :wink: :piesek:

Sim_co, nowi jak najbardziej mile widziani. Zapraszamy!

Zukowaty, szkoda, że zawitasz do Łodzi dopiero przed samymi świętami. My z Marcinowatym natomiast planujemy w styczniu podjechać do Poznania :mrgreen:

Co do ciasta..., to jakoś nie mogę się zdecydować... :hm: ... które upiec :mrgreen: Fajnie by było, gdyby ktoś zorganizował kawę/herbatę w termosie. A nad miejscem to musimy jeszcze pomyśleć, bo obawiam się, że parking przed hipermarketem w przedświąteczny weekend nie jest dobrym pomysłem.

A reszta??

Pozdrawiam
Gosia

Zukowaty - Sro Gru 16, 2009 12:35

Cytat:
My z Marcinowatym natomiast planujemy w styczniu podjechać do Poznania :mrgreen:

To wpiszcie się na listę :) Chętnie oprowadzę Was po moim drugim mieście :)

[ Dodano: Sro Gru 16, 2009 12:35 ]
Cytat:
Zukowaty, szkoda, że zawitasz do Łodzi dopiero przed samymi świętami

Niestety ale do świąt tkwię w pracy.

krzystoff - Sro Gru 16, 2009 16:20

Tak co do mojego wyrobienia postaram się ale nie odemnie to zalezy - egzaminy;/ Co do miejsca hmm parking hmm ... może być ciekawie ze znalezieniem miejsca, co do herbaty mam jeden termos i mogę go herbatką zapełnić jak się wyrobie i niestety obiecać nie mogę ... :)

POzdrawiam :D

sim_co - Sro Gru 16, 2009 22:49

Witam,

jeśli o mnie chodzi, to muszą być spełnione dwa warunki:

1) Jutro odbieram auto z warsztatu i mam nadzieje, że naprawią już tak, że po raz trzeci w przeciągu tygodnia nie wypadnie cięgno ze skrzyni biegów - trzymajcie kciuki, bo inaczej się wścieknę ;)

2) W sobotni wieczór jak najmniej razy usłyszę 'no ze mną się nie napijesz?' podczas 'wigilii' u znajomych - w niedzielę po południu będę zdatny do jazdy ;)

Niemniej jednak... postaram się być :)

Pozdrawiam

MARGOS - Sro Gru 16, 2009 22:57

Sim_co, "no z nami się nie napijesz"... herbaty? :mrgreen:

Ywis, a Ty nie mógłbyś tak bliżej 16-tej? Dajmy Krzystoff'owi spokojnie zdać egzamin :wink:

Gosia

sim_co - Czw Gru 17, 2009 00:34

MARGOS napisał/a:
Sim_co, "no z nami się nie napijesz"... herbaty? :mrgreen:

W sobotni wieczór tyż herbata, tylko zdaje się mocniejsza - z dwóch torebek ;)))

MARGOS napisał/a:
Ywis, a Ty nie mógłbyś tak bliżej 16-tej? Dajmy Krzystoff'owi spokojnie zdać egzamin :wink:

Gosia

I mnie wytrzeźwieć ;)

[ Dodano: Czw Gru 17, 2009 00:34 ]
I jeszcze jedno... gdzie Wy auta myjecie w taki mróz? :>

ywis - Czw Gru 17, 2009 11:19

MARGOS napisał/a:
Ywis, a Ty nie mógłbyś tak bliżej 16-tej? Dajmy Krzystoff'owi spokojnie zdać egzamin

W sobotę będę wiedział bliżej, bo na ten moment 16.00 mi nie pasuje.
A co do psa, to mam Cocker Spaniela, samochód dla niego to męka, a ostatnimi czasy jechał do Łodzi, teraz w niedziele spowrotem wraca do Wielunia, bo zjeżdżamy na święta do domku. Domniemam, że jesteś weterynarzem, skoro mi chcesz zrobić przegląd mojego pieska :)

sim_co napisał/a:
I jeszcze jedno... gdzie Wy auta myjecie w taki mróz?

Ja w takim okresie zimowym umyłem jedynie raz jak jeszcze śniegów nie było kompleksowo, no i teraz przez całą zimę nie myję. Nie ma sensu.

MARGOS - Czw Gru 17, 2009 12:09

ywis napisał/a:
Domniemam, że jesteś weterynarzem, skoro mi chcesz zrobić przegląd mojego pieska :)

:yes:

ywis - Czw Gru 17, 2009 13:57

Czyli będę wiedział do kogo mam się udać z moim pieskiem :)
Tobianiu - Pią Gru 18, 2009 01:17

Weekend mam na ta chwile zajeta, ale jak bede w poblizu Tulipana to jak najbardziej wpadne :cool:
Pozdrawiam Lódź

krzystoff - Pią Gru 18, 2009 03:06

To w końcu Panie i Panowie gdzie się widzimy w niedziele i o której dokładnie bo planów sporo a mało konkretów ;) hehe pozdrawiam i dobrej nocy zyczę :)
ywis - Pią Gru 18, 2009 11:13

A nie może być sobota, niedziela mi odpadła :/
krzystoff - Pią Gru 18, 2009 17:11

sobota mi odpada jak coś niestety - egzaminy tez a potem poza Łodzią ;)
MARGOS - Pią Gru 18, 2009 18:27

No dobra, trzeba uporządkować :idea:

Dzień: najbliższa NIEDZIELA
Godzina: 16:00
Miejsce: proponuję parking przy Parku Piłsudskiego (Na Zdrowiu) wzdłuż ul. Srebrzyńskiej (bliżej Alei Unii).
Przy marketach będą tego dnia "miliony" :mad:
Jak ktoś ma alternatywne miejsce spotkania i pewność, że nie będzie tłumów, nie wstydzić się :smile:

Robimy listę, bo Gosinowe ciasto nie może się zdecydować, czy powstać :mrgreen:

1. MARGOS
2. krzystoff
3. ...
4. ...
5. ...
6. ...
7. ...

Pozdro

Marcin

dudus87 - Pią Gru 18, 2009 19:03

Hello :)

ja na spot jak najbardziej chętny alee.... mam jutro wigilie ze znajomymi, a skończy się ona na pewno nie za trzeźwo. Zależy więc jak mi alkomat wskaże kolo tej 15

Devlin - Pią Gru 18, 2009 21:09

Ja niestety nie dam rady :sad:

Ale życzę wszystkim Spokojnych i Radosnych Swiąt !!

Dekaem - Sob Gru 19, 2009 00:27

Witam.

Dziękuję MARGOS za link do tego wątku (ostatnio rzadko bywam na forum i pewnie dowiedziałbym się o spocie po fakcie).

Oczywiście w niedzielę zjawię się na spocie :) .

PS.
Jak ktoś nie jest pewny czy będzie, niech nie pisze, że może tak a może nie bo wprowadza tylko niepotrzebne zamieszanie.

PS 2.
Ponowie pytanie które padło wcześniej. Gdzie myjecie autka w takie mrozy?? Mój Roverek wygląda po ostatniej wycieczce jakby wpadł po dach w błoto i będzie mi trochę wstyd takim nie umytym przyjechać :P .

sim_co - Sob Gru 19, 2009 10:10

Hej,

Auto mam już sprawne, postaram się dzisiaj nie pić za dużo i jutro się stawić :)

krzystoff - Sob Gru 19, 2009 10:37

tez nie wiem co z myciem autka ale czy to ma wogóle sens 2 minuty po myciu w tym błocie autko i tak bedzie brudne :( niestety ...
zeus832 - Sob Gru 19, 2009 15:22

Ja tam ROVERKA nie myję bo trochę za zimno.
To do zobaczenia.

[ Dodano: Sob Gru 19, 2009 15:22 ]
Zapomniałem o liście. :mrgreen:
1. MARGOS
2. krzystoff
3. zeus832

krzystoff - Sob Gru 19, 2009 21:24

1. MARGOS
2. krzystoff
3. zeus832
4. Dekaem

Prosze dalej się wpisywać :) nie śpimy - Jeździmy :D

MARGOS - Sob Gru 19, 2009 21:55

To zrobimy konkurs na najbardziej ufajdanego Roverka, hihi :mrgreen:
Rafal - Sob Gru 19, 2009 22:25

A nie moze zostac ten parking przy REAL-u na Piłsudskiego?
Przy stacji paliw jest zawsze sporo miejsca.

dudus87 - Nie Gru 20, 2009 09:50

ja dziś niestety nie dotrę :( ((( wczorajsza wigilia mnie zabiła hehe
Czyzyk - Nie Gru 20, 2009 09:50

Ja też zię zjawię, choć mój roverek też w tej chwili do najczystszych nie należy :(
Dekaem - Nie Gru 20, 2009 14:16

Hej :) .

Co z tym REALem na Piłsudskiego?? Bo szczerze mówiąc to ja nie bardzo mam pojęcie jak dojechać na ten parking przy parku :( .

PS.
Konkurs wygram na bank :P . Jakie są przewidywane nagrody??

zeus832 - Nie Gru 20, 2009 14:23

No powiem Ci, że wczorej byłem w REAL na Włókniarzy to była masakra z miejscem, ale co prawda VW-cy znaleźli tam miejsce na spocik. Może niech inicjatorka się wypowie. Ja tam czekam do 15.15 i jadę na ten parking przy parku.
Czyzyk - Nie Gru 20, 2009 14:26

Mi w zasadzie jest wszystko jedno gdzie. Do parku mam blizej, ale pod Reala tez bym podjechal. Podobnie jak przedmówca czekam do 15:15 i jak nic sie nie zmieni to jade kolo parku.
Dekaem - Nie Gru 20, 2009 14:29

Ok.

W takim razie ja też poczekam do 15.15 jak Wy i postaram się trafić pod ten park :) .

Pozdrawiam i do zobaczenia.

MARGOS - Nie Gru 20, 2009 14:42

Cześć Wszystkim :mrgreen:

Myślę że nie ma się co pchać na parking realowski!

Na parking przy parku najlepiej chyba dojechać Aleją Unii od Konstantynowskiej i skręcić w 1-wszą w lewo, czyli w Srebrzyńską. I tutaj zaczyna się wzdłuż parku ciąg parkingów za " żywopłotem".

My wyruszamy ze Zgierza.
Tel. Kontaktowy 604 77 91 08.

Do zobaczenia
Marcin

Dekaem - Nie Gru 20, 2009 14:52

I wszystko jasne :) .

Dzięki za objaśnienie dojazdu i do zobaczenia :) .

Czyzyk - Nie Gru 20, 2009 14:57

Tak dla pewności gdyby ktoś nadal nie wiedział jak trafić na parking koło parku, to tu jest trasa z reala na Piłsudskiego własnie pod park.
Rafal - Nie Gru 20, 2009 21:18

Choć wpadłem tylko na chwile to uwazam ze frekwencja przy tej pogodzie była zadowalająca.
Pewnie duza zasługa w tym Gosi bo ciasto naprawde super.
Az strach pomyslec co bedzie na wiosne :wink:
Margos wrzuc :foto:

MARGOS - Pon Gru 21, 2009 08:53

Dziękuję wszystkim za wczorajsze spotkanie. Mimo trzaskającego mrozu, stawiło się 6 autek :brawa: Szkoda, że niektórzy uciekli tak szybko - będą musieli się jakoś wkupić na następnym spocie. Niektórzy nawet podwójnie (Krzystoff powinien dobrze wiedzieć o kim mówię :evil: ). W każdym razie, niech żałują, bo spocik znalazł bardzo sympatyczny finał w Indexie - szaleństwa tym razem przy "leszku" :piwko: i bilardzie.
Mamy też deklarację następnego ciasta - brawa dla Marty :brawa:

Fotki oczywiście będą. Proszę o cierpliwość do godzin popołudniowych :wink:

Pozdrawiam wszystkich gorąco, a tych którzy tym razem nie dojechali, zapraszam na następny spocik.

Gosia

krzystoff - Pon Gru 21, 2009 09:01
Temat postu: :)
NOm frekwencja ładna , no a niestety wczesniej jechasć musiałem i żałuje ze nie mogłem zostac ale niestety rodzinka na zakupy chciała jechać , które i tak nie wypaliły i jeszcze raz bede musiał jechać i lipa że tak powiem ... ale przynajmniej nie mam zbednego gadania :P ale na szczescie choć na chwile udało mi się przyjechac i spróbować kolejnego pysznego ciasta - dziękujemy Gosiu :) ;) a teraz wracam do pracy ;p
Pozdrawiam

MARGOS - Wto Gru 22, 2009 23:44

Witajcie :wink:

Dopiero dziś w tym przedświątecznym szaleństwie znalazłem chwilkę by wrzucić tych kilka zdjęć ze spotu.
Z góry przepraszam, ale jestem tylko fotoamatorem i dopiero poznaje aparat :foto: ;))

Zdjęcia układają się od końca do początku :rotfl:

Pozostałe zdjęcia w kolejnym poście :mrgreen:
http://forum.roverki.eu/v...p=437414#437414