Zobacz temat - 29.05.2011-Warszawa-Bemowo

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - 29.05.2011-Warszawa-Bemowo

Pawkaz - Pią Maj 27, 2011 08:35
Temat postu: 29.05.2011-Warszawa-Bemowo
Kto planuje sie pojawic ? :mrgreen: ;)
MaReK - Sob Maj 28, 2011 12:41

Ja przyjadę.
Pawkaz - Sob Maj 28, 2011 12:42

Dobrze, ze bedziesz bo moj komputer coraz bardziej jest chory :D
MaReK - Sob Maj 28, 2011 12:45

To go zabierz, ze sobą ;)
Dudek - Sob Maj 28, 2011 19:22

Kurde kurde... Chyba zanosi się na to, że będę wreszcie :-)
Joa - Sob Maj 28, 2011 20:16

Dudek, Ty moze wreszcie przestan sie zapowiadac, a po prostu sie pojaw..
MaReK - Sob Maj 28, 2011 20:20

Joa napisał/a:

I pamiętaj o tym, że nowy przywozi ciasto ;)

Dudek - Sob Maj 28, 2011 20:33

MaReK napisał/a:
Joa napisał/a:

I pamiętaj o tym, że nowy przywozi ciasto ;)

No to z tym będzie problem :razz: Nie umiem piec ciast :razz:

MaReK - Sob Maj 28, 2011 20:36

Dudek napisał/a:
No to z tym będzie problem :razz: Nie umiem piec ciast :razz:

Są inne sposoby ;D Ale nie mogę tak oficjalnie Ci tutaj o tym pisać, bo jednak każdy kto przywoził piekł sam ;>

Dudek - Sob Maj 28, 2011 20:43

Może i udałoby mi się zdobyć jakieś ciasto "ręcznie" robione, ale na pewno nie na jutro :-(
Może na następny spot dam radę :-)

MaReK - Sob Maj 28, 2011 20:45

Spoko. Mnie możesz przywieźć puszkę "Coli" :)
Dudek - Sob Maj 28, 2011 20:46

Oooo może tu zapytam. Ma któryś z was łatwy dostęp do sklepu ze sprzętem car-audio :?:
Potrzebuję redukcję antenową do podłączenia nowego radia :-)

MaReK - Sob Maj 28, 2011 20:49

Nie no. To potrzebny Ci sklep car-audio? Powinno się udać kupić w Feuvertcie czy innym Norauto.
Dudek - Sob Maj 28, 2011 20:53

MaReK napisał/a:
Nie no. To potrzebny Ci sklep car-audio? Powinno się udać kupić w Feuvertcie czy innym Norauto.

No niby Norauto mam blisko, ale po prostu zapytałem, bo może któryś z was ma blisko i coś pewniejszego niż Norauto :-)

Tomi - Sob Maj 28, 2011 20:58

Dudek napisał/a:
Oooo może tu zapytam. Ma któryś z was łatwy dostęp do sklepu ze sprzętem car-audio :?:

Ja kupiłem w niedziele rano na Wolumenie.

Dudek - Sob Maj 28, 2011 21:03

Tomi napisał/a:
Dudek napisał/a:

Ja kupiłem w niedziele rano na Wolumenie.

O nie! Na pewno nie będę jutro wstawał z samego rana i jechał na wolumen :razz:
Jak będę jechał na spota to sprawdzę po drodze w Norauto.

kris-tofer - Sob Maj 28, 2011 21:23

tomi, jesli bedziesz na spocie to wez dla mnie fakture za gumy stabilizatora i 4 sruby do kol do rovera 600 jesli posiadasz takowe. dzieki :)
MaReK - Sob Maj 28, 2011 21:26

Ma ktoś może do sprzedania silniczek tylnej wycieraczki do R200?
Tomi - Sob Maj 28, 2011 23:44

MaReK napisał/a:
Ma ktoś może do sprzedania silniczek tylnej wycieraczki do R200?

Ja mam w ZR'ze

Nie sprawdzałem ale powinien być sprawny.

MaReK - Nie Maj 29, 2011 00:00

Tomi napisał/a:
Ja mam w ZR'ze

Dużo roboty ze zdjęciem? I jaki koszt?
Mamie się chyba spalił silnik. Jutro go wyjmę i sprawdzę.

Tomi - Nie Maj 29, 2011 00:30

MaReK napisał/a:
Tomi napisał/a:
Ja mam w ZR'ze

Dużo roboty ze zdjęciem?

Wydaje mi się, że nie. Do tej pory nie miałem potrzeby wykręcać.

MaReK napisał/a:
I jaki koszt?

Stać Cię :)

Ley - Nie Maj 29, 2011 11:33

Mnie niestety na 90% dziś znowu nie będzie :( :( :(

Na Zlocie będziecie mnie mogli za karę spić :rotfl:

Glodzio - Nie Maj 29, 2011 12:26

Ley napisał/a:

Na Zlocie będziecie mnie mogli za karę spić :rotfl:

to byłaby nagroda :twisted:

skoro ostatnio graliście w piłkę ostrzegam że w bagazniku zawsze mam zestaw młodego sportowca amatora :)

Dudek - Nie Maj 29, 2011 12:39

A ja właśnie wróciłem z zakupów i udało mi się kupić redukcję antenową :-)
Najpierw kupiłem w Norauto za 11zł, by po chwili znaleźć w MediaMarkt za 5zł :-)
Oczywiście cofnąłem się do Norauto i zwróciłem :razz:

Jeśli wyjaśni się to, co ma się wyjaśnić, to może na zlocie zamontuję nowe radyjko :-)

Tomi - Nie Maj 29, 2011 13:41

Dudek napisał/a:
Najpierw kupiłem w Norauto za 11zł, by po chwili znaleźć w MediaMarkt za 5zł :-)

Na Wolumenie kupiłem za 3 zł., do tego cynę, kalafonię... i wiatrowkę :)

Dudek - Nie Maj 29, 2011 13:45

Tomi napisał/a:
Dudek napisał/a:

Na Wolumenie kupiłem za 3 zł., do tego cynę, kalafonię... i wiatrowkę :)

A widzisz. Ta wiatrówka mnie przekonała do tego, żeby następnym razem pojechać na Wolumen :-)

kris-tofer - Nie Maj 29, 2011 16:16

Jednak mnie nie bedzie, problemy ze skrzynia biegow i nie dojade dzis do wawy... Tomi zajade do Ciebie w tygodniu po fakture.
Pawkaz - Nie Maj 29, 2011 17:14

kris-tofer napisał/a:
Jednak mnie nie bedzie, problemy ze skrzynia biegow i nie dojade dzis do wawy... Tomi zajade do Ciebie w tygodniu po fakture.

Co Ci sie stalo ze skrzynia ?

maciej - Nie Maj 29, 2011 18:56

No to ruszam. ;)
Daleko nie mam. :)

maniaq - Nie Maj 29, 2011 22:02

a ja po turnieju zamulilem, odespac trzeba weekend , do zo za tydzien :)
MaReK - Nie Maj 29, 2011 23:27

Było sympatycznie ;)
Tomi kiedy zrobisz mi polerkę klapy bagażnika? ;) Pozdrów Kajtka :)

Michał nie żeń się. Po ślubie, będziesz miał to samo co dzisiaj, tylko przez telefon ;)

Kamil jak się po wymianie egr'a nie poprawi, koniecznie podłącz się pod wtryski, ale ja bym jeszcze na chwilę wypiął ten Twój box i sprawdził.

Maciek zrobiłeś zamek czy nie? I jaki jest/był problem?

Pawkaz kiedy chcesz mnie odwiedzić? Może uda mi się to zrobić na miejscu.

Dudek fajny streetwise. Podoba mi się w środku. Ringi zamontujesz i wizualnie będzie okej. Natomiast elektryka do poprawy i myślę, że przydałoby się spotkanie w sobotę np. u Tomiego, z serii "Spot techniczny". Rozmontowali byśmy tego streetwisa i znaleźli lewą masę klaksonu. Dodatkowo można zdjąć boczki, sprawdzić siłowniki czy są seryjne czy nie. Generalnie dokładany centralny może być sterowany tym samym pilotem i guzikiem co immo. W kwestii radia, myślę, że sterowanie da się zrobić, ew. kupić moduł na allegro, który to zrobi. Wszystko przy okazji ów spota. Jak masz głośniki to i je można zmienić, przy okazji zdjętych boczków.
Po dzisiejszym spocie, jesteś mądrzejszy o parę detali w swoim aucie ;) Jednak czy są pocieszające, nie wiem. Ale sama świadomość jest ważna.

kris-tofer co się stało ze skrzynią? Myślałem, że skrzynie w tych autach są wieczne ;/

Glodzio - Nie Maj 29, 2011 23:38

Marku po co Ty zatrzymywałeś tych policjantów? chciałeś żebym stracił prawo jazdy za niezapięte pasy? :razz:
Dudek - Nie Maj 29, 2011 23:38

MaReK napisał/a:
Było sympatycznie ;)
W pełni się zgadzam. Jak na moje pierwsze spotkanie z Wami tojestem pełen miłych wrażeń :-)

MaReK napisał/a:
Michał nie żeń się. Po ślubie, będziesz miał to samo co dzisiaj, tylko przez telefon ;)
To u mnie jest jeszcze gorzej, bo ja mam już coś takiego przed ślubem i to nawet przez telefon :razz:

MaReK napisał/a:
Dudek fajny streetwise. Podoba mi się w środku. Ringi zamontujesz i wizualnie będzie okej. Natomiast elektryka do poprawy i myślę, że przydałoby się spotkanie w sobotę np. u Tomiego, z serii "Spot techniczny". Rozmontowali byśmy tego streetwisa i znaleźli lewą masę klaksonu. Dodatkowo można zdjąć boczki, sprawdzić siłowniki czy są seryjne czy nie. Generalnie dokładany centralny może być sterowany tym samym pilotem i guzikiem co immo. W kwestii radia, myślę, że sterowanie da się zrobić, ew. kupić moduł na allegro, który to zrobi. Wszystko przy okazji ów spota. Jak masz głośniki to i je można zmienić, przy okazji zdjętych boczków.
Po dzisiejszym spocie, jesteś mądrzejszy o parę detali w swoim aucie ;) Jednak czy są pocieszające, nie wiem. Ale sama świadomość jest ważna.
Po pierwsze co zauważyłem po powrocie. Zamknąłem centralnym i po chwili odpaliłem immo i ku mojemu zdziwieniu przestała migać niebieska lampka od centralnego :shock:
Po drugie. Głośników nie mam i nie wiem kiedy je ogarnę. Niby fundusze by się znalazły, ale mam teraz najwidoczniej większe zmartwienia :-(
Po trzecie. Tak właśnie kombinuję, żeby kupić kabel do sterowania fabrycznego do Pioneer'a i pobawić się z przekładaniem kabli w kostce. Może by to zadziałało, bo jak dzisiaj odkryłem to kable od sterowania fabrycznego są na osobnych kostkach.
Po czwarte. Moja głowa już nie ogarniała tego wszystkiego, co do mnie mówiliście :-)
Po piąte. MaReK aż tak te moje światła walą po oczach :?:
Po szóste. W następną niedzielę mam szkołę, ale jeśli będę to postaram się razem z ciastem i puszką "Coli" dla MaRkA :razz:

P.S. Po siódme. Żeby jeszcze bardziej mnie dobić to po włączeniu kompa okazało się, że mam wirusa :/

Glodzio - Nie Maj 29, 2011 23:44

Twoje dobicie wskazuje na to że zaczął się poniedziałek
Dudek - Nie Maj 29, 2011 23:46

Glodzio napisał/a:
Twoje dobicie wskazuje na to że zaczął się poniedziałek

Fakt :/ Na dodatek za 5h trzeba wstać, ale przecież wcześniej muszę wyczyścić kompa, żeby jakoś śmigał :-(

Pawkaz - Nie Maj 29, 2011 23:48

MaRek dokladnie jeszcze nie wiem-podeslij mi poprzez prywaciarza adres ;)
Ne ukrywam, ze w niektorych momentach juz sie gubilem :mrgreen:

MaReK - Nie Maj 29, 2011 23:54

Glodzio napisał/a:
Marku po co Ty zatrzymywałeś tych policjantów? chciałeś żebym stracił prawo jazdy za niezapięte pasy? :razz:

Widziałem w lusterku, że nie masz pasów i myślę sobie, co za gość, nie zapina pasów. Patrzę w lusterko, jadą policjanci... to macham i krzyczę: "Tutaj, tutaj!! On nie ma pasów" :)
Zatrzymywałem Dudka, bo wydaje mi się, że jego światło mocno biją po oczach jadących z naprzeciwka użytkowników drogi ;)

Dudek napisał/a:
W pełni się zgadzam. Jak na moje pierwsze spotkanie z Wami tojestem pełen miłych wrażeń :-)

Ja też mam pozytywne odczucia co do Twojej osoby ;)
Pojawiaj się częściej, aż ogarniemy Twoją maszynę ;)

Dudek napisał/a:
Po pierwsze co zauważyłem po powrocie. Zamknąłem centralnym i po chwili odpaliłem immo i ku mojemu zdziwieniu przestała migać niebieska lampka od centralnego :shock:

Czeski film... nikt nic nie wie ;) Uderzaj do gościa od auta i do tego, który robił tam rzeźbę. Trzeba koniecznie się zorientować, do czego idą te dwa fioletowe kabelki.

Dudek napisał/a:
Po drugie. Głośników nie mam i nie wiem kiedy je ogarnę. Niby fundusze by się znalazły, ale mam teraz najwidoczniej większe zmartwienia

Możesz się zdziwić, jak zagra Ci seria na nowym radyjku... Może nie będziesz musiał zmieniać głośników. A jeśli nie masz fabrycznych z tyłu, to tam możesz sobie jakieś 10' dokupić.

Dudek napisał/a:
Po trzecie. Tak właśnie kombinuję, żeby kupić kabel do sterowania fabrycznego do Pioneer'a i pobawić się z przekładaniem kabli w kostce. Może by to zadziałało, bo jak dzisiaj odkryłem to kable od sterowania fabrycznego są na osobnych kostkach.

Sterowanie jest na dwóch kabelkach - w kierownicy.
Dudek napisał/a:
Po czwarte. Moja głowa już nie ogarniała tego wszystkiego, co do mnie mówiliście :-)

A to dopiero początek ;) Chociaż z czasem zaczniesz łapać w mig myśli każdego z osobna. Rozprawka na temat zwierania obwodów Tomi vs DudekMiś, do teraz jest dla mnie nie wyjaśniona. Faktem jest, że nie możemy zrobić łączenia plusa z minusem, bo będzie zwarcie ;) Do tego, masa jest brana z karoserii, więc do cholery o jakiej lewej masie mówimy ;) ?!

Dudek napisał/a:
Po szóste. W następną niedzielę mam szkołę, ale jeśli będę to postaram się razem z ciastem i puszką "Coli" dla MaRkA :razz:

Dudek napisał/a:
Po piąte. MaReK aż tak te moje światła walą po oczach :?:

Nie wiem czy do tego czasu, nie przerzucę się na sok marchwiowy lub pomidorowy ;)

Dudek napisał/a:
P.S. Po siódme. Żeby jeszcze bardziej mnie dobić to po włączeniu kompa okazało się, że mam wirusa :/

Wirus w aucie i w samochodzie... szkoda, że tego drugiego nie da się dać do kwarantanny ;)

Pawkaz - Pon Maj 30, 2011 00:00

Przez pewien czas ten radiowoz jechal za mna po Powstancow wiec ekonomicznie 70 km/h jechalem :mrgreen: Skrecajac w Gorczewska zauwazylem Dudekmis, a ze dzis spot "krecil" sie wokol klaksona to go sobie uzylem :razz:
Dudek - Pon Maj 30, 2011 00:01

MaReK napisał/a:
Glodzio napisał/a:

Widziałem w lusterku, że nie masz pasów i myślę sobie, co za gość, nie zapina pasów. Patrzę w lusterko, jadą policjanci... to macham i krzyczę: "Tutaj, tutaj!! On nie ma pasów" :)
Zatrzymywałem Dudka, bo wydaje mi się, że jego światło mocno biją po oczach jadących z naprzeciwka użytkowników drogi ;)
Bo to działa w ten sposób, że skoro mnie nie słychać, bo nie mam klaksonu to przynajmniej mnie widać :-)

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:
Po drugie. Głośników nie mam i nie wiem kiedy je ogarnę. Niby fundusze by się znalazły, ale mam teraz najwidoczniej większe zmartwienia

Możesz się zdziwić, jak zagra Ci seria na nowym radyjku... Może nie będziesz musiał zmieniać głośników. A jeśli nie masz fabrycznych z tyłu, to tam możesz sobie jakieś 10' dokupić.
Dlatego chyba póki co wstrzymam się z głośnikami. Poza tym wydaje mi się, że z tyłu też mam głośniki.

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

Sterowanie jest na dwóch kabelkach - w kierownicy.
Tyle to już nawet ja wiem i na dodatek wiem, które to kable :-) Chodzi jednak o to, że z nich musi być zrobiona wiązka, która będzie się kończyła jack'iem. No i pozostaje pytanie co do rezystorów i czy w ogóle to zadziała.

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

A to dopiero początek ;) Chociaż z czasem zaczniesz łapać w mig myśli każdego z osobna. Rozprawka na temat zwierania obwodów Tomi vs DudekMiś, do teraz jest dla mnie nie wyjaśniona. Faktem jest, że nie możemy zrobić łączenia plusa z minusem, bo będzie zwarcie ;) Do tego, masa jest brana z karoserii, więc do cholery o jakiej lewej masie mówimy ;) ?!
Ja patrzyłem na te rysuneczki i próbowałem sobie przypomnieć zajęcia z elektrotechniki :razz: Tak czy inaczej, PAMIĘTAJCIE: Nie łączćie + z - :-)

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

Nie wiem czy do tego czasu, nie przerzucę się na sok marchwiowy lub pomidorowy ;)
Daj tylko znać :-)
Tomi - Pon Maj 30, 2011 07:29

Było tradycyjnie (czytaj: bardzo sympatycznie :) ).

Dudek napisał/a:

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

Ja patrzyłem na te rysuneczki i próbowałem sobie przypomnieć zajęcia z elektrotechniki :razz: Tak czy inaczej, PAMIĘTAJCIE: Nie łączćie + z - :-)

Masz żarówkę z dwoma kabelkami. Jeden kabelek podłączasz do "+" (w aku) a drugi do "-". To jest zwarcie czy najprostszy układ elektryczny?

MaReK napisał/a:
.
Dudek napisał/a:

Klakson ma 2 kabelki. Podłączas jeden do karoserii, a drugi do plusa i klakson trąbi. Tak wygląda w dużym uproszczeniu ten układ. W samochodzie na tym kabelku, który podłączas do plusa, masz jeszcze bezpiecznik, przekaźnik i włącznik, aby ten kabelek mógł być cały czas podłączony do plusa. Więc jeśli naciskasz przycisk w kierownicy, zamykasz obwód pomiędzy czerwonym kabelkiem a kolumną kierownicy (tym kabelkiem, który podłączyłeś do nadwozia), przepływa prąd z plusa (w aku) poprzez bezpiecznik, przekaźnik i klakson. Klakson trąbi.

Jeśli na którymkolwiek przekaźniku (bezpiecznik, przekaźnik) przerwiesz obwód, to klakson nie zadziała (w Twoim przypadku wyciągniety bezpiecznik). Problem w tym, że ktoś skopał ten układ w Twoim aucie zamykając obwód przed przyciskiem w kierownicy (połączył plus z masą, gdzieś pomiędzy skrzynką bezpieczników a taśmą pod kierownicą).

Dudek - Pon Maj 30, 2011 07:29

Tomi napisał/a:
Masz żarówkę z dwoma kabelkami. Jeden kabelek podłączasz do "+" (w aku) a drugi do "-". To jest zwarcie czy najprostszy układ elektryczny?
Tomi to wiem :-) Żartuję sobie teraz :razz:
maciej - Pon Maj 30, 2011 07:37

MaReK napisał/a:
Maciek zrobiłeś zamek czy nie? I jaki jest/był problem?

Nie, nie zrobiłem.
Bębenek stoi.
Muszę podjechać do fachowca, żeby to przejrzał i naprawił.

Dudek - Pon Maj 30, 2011 09:05

No i piszę czego się dowiedziałem.

Alarm nie był montowany. Zakładany był tylko centralny.
A to dlatego, że padł siłownik w jednych drzwiach od fabrycznego centralnego.
Jedyne modyfikacje to: wsadzony siłownik w drzwi kierowcy i poprowadzone kable do sterownika, który najprawdopodobniej (facet nie pamięta dokładnie) powinien być w okolicach skrzynki z bezpiecznikami.
Podobno z oryginalną centralką nic nie majstrował, czyli teraz trzeba będzie ją namierzyć gdzieś w samochodzie :/

A z odłączonym klaksonem przyjechał już z Niemiec

Tomi - Pon Maj 30, 2011 09:09

Dudek napisał/a:
No i piszę czego się dowiedziałem.

Alarm nie był montowany. Zakładany był tylko centralny.
A to dlatego, że padł siłownik w jednych drzwiach od fabrycznego centralnego.
Jedyne modyfikacje to: wsadzony siłownik w drzwi kierowcy i poprowadzone kable do sterownika, który najprawdopodobniej (facet nie pamięta dokładnie) powinien być w okolicach skrzynki z bezpiecznikami.
Podobno z oryginalną centralką nic nie majstrował, czyli teraz trzeba będzie ją namierzyć gdzieś w samochodzie :/

A z odłączonym klaksonem przyjechał już z Niemiec

Czyli ostatnia teoria była w 100% trafiona :)

MaReK - Pon Maj 30, 2011 09:14

Siłownik to master... czyli musisz dostać taki od Europy, żeby wrócić do standardu.
Ciekawe czy ciął wtyczki czy zastosował na starym siłowniku...

Centralki nie widziałem, ale spoko... jeśli nie wycinali jej, gdzieś ją znajdziemy.
Jak nie po lewej, to po prawej stronie ;D Co to są w takim razie te pieprzone fioletowe kabelki? Może to jeszcze jakaś grzebanina niemców, ale ich nie podjerzewam.

Jak będzie więcej czasu i widno, na pewno znajdziemy problem klaksonu.
Tak sobie pomyślałem, że może wiązka być od klaksonu uszkodzona, np. przytopiona i podanie prądu bezpiecznikiem, daje sygnał. Z drugiej strony, dopóki zamknięcie obwodu nie wystąpi na klaksonie, to paliłoby bezpiecznik. Możemy to sprawdzić puszczając plus (z ominięciem bezpiecznika - gdy jest on wyjęty) bezpośrednio z aku, na plusowy pin wtyczki od klaksonu.

[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 10:14 ]
Aha! To już wiem... może te fioletowe kabelki, załączają centralkę (zasilanie), która jest gdzieś za środkową konsolą ;) I dlatego wpięty jest w instalacje oryginalną.

kris-tofer - Pon Maj 30, 2011 09:22

MaReK napisał/a:
kris-tofer co się stało ze skrzynią? Myślałem, że skrzynie w tych autach są wieczne

zdaje się, że już wszystko Ok
urwał mi się wybierak od skrzyni, wczoraj do wieczora jeszcze kleiłem na poxipol i ośmiorniczkę :mrgreen:
ile pojeździ nie wiem, ale na razie się trzyma

Dudek - Pon Maj 30, 2011 09:24

Zadzwoniłem jeszcze raz do gościa, żeby upewnić się co do oryginalnej centralki.
Powiedział mi, że na 100% nie była usuwana. Jedyna co, to mogła być odłączona (może ta luźno latająca kostka jest od niej :?: , ale z drugiej strony MaReK nie widział tam nic :/ ).

MaReK - Pon Maj 30, 2011 09:27

kris-tofer napisał/a:
zdaje się, że już wszystko Ok
urwał mi się wybierak od skrzyni, wczoraj do wieczora jeszcze kleiłem na poxipol i ośmiorniczkę :mrgreen:
ile pojeździ nie wiem, ale na razie się trzyma

O kurde... słyszałem o urywających się cięgnach, ale o wybieraku...
A jak się do niego dostałeś? Myślisz, że poxipol da radę? Nie wiem jakie tam są siły potrzebne...

[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 10:27 ]
Dudek napisał/a:
Zadzwoniłem jeszcze raz do gościa, żeby upewnić się co do oryginalnej centralki.
Powiedział mi, że na 100% nie była usuwana. Jedyna co, to mogła być odłączona (może ta luźno latająca kostka jest od niej :?: , ale z drugiej strony MaReK nie widział tam nic :/ ).

A może została sprzedana... o czym nie wiele osób wie.

Dudek - Pon Maj 30, 2011 09:43

A czy odnośnie siłownika mastera to musi być tylko od 25 :?: Czy podejdzie od jakieś 200 :?:

MaReK napisał/a:
A może została sprzedana... o czym nie wiele osób wie.
Nie strasz mnie nawet :-(
Tomi - Pon Maj 30, 2011 09:44

Wyślij mi na PW numer nadwozia, sprawdzę.
kris-tofer - Pon Maj 30, 2011 09:47

MaReK napisał/a:
O kurde... słyszałem o urywających się cięgnach, ale o wybieraku...
właśnie chodziło mi o te cięgno, z braku nauk mechanicznych nie wiedziałem jak dokładnie to nazwać :D jedno z cięgieł na swoim końcu wyskoczyło z kulki, oberwała się taka guma łącząca kulkę. Mam tylko nadzieję, że klej trochę potrzyma.

[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 10:47 ]
Generalnie trochę się zimnym potem oblałem, bo myślałem, że skrzynia mi padła, ale wczoraj zacząłem rozbierać i na szczęście tylko ta kulka się oberwała.

Dudek - Pon Maj 30, 2011 09:50

Tomi napisał/a:
Wyślij mi na PW numer nadwozia, sprawdzę.

No a ja dupa, oczywiście zostawiłem dowód w domu :-(

Tomi, to wyślę Ci wieczorem. A od Ciebie z kolei czekam na foty Streetwise low ride :-)

MaReK - Pon Maj 30, 2011 09:54

kris-tofer napisał/a:
jedno z cięgieł na swoim końcu wyskoczyło z kulki, oberwała się taka guma łącząca kulkę. Mam tylko nadzieję, że klej trochę potrzyma.

Dopóki nie użyjesz większej mocy, np. przy złym wysprzęgleniu.
Przy problemach z pompką podobno szybciej się te cięgna kończą.

Dostawałeś się tam od spodu auta, czy musiałeś zdjąć tunel?

Dudek napisał/a:

Nie straszę ;)

Dudek napisał/a:
A czy odnośnie siłownika mastera to musi być tylko od 25 :?: Czy podejdzie od jakieś 200 :?:

czytałem na forum, w dziale R200 chyba, że kolega miał problem z zamkiem do Street'a. Nie mógł dopasować ani od r200, ani od r25... tylko streetwise. Ale nie wiem z czego to wynikało.

[ Dodano: Pon Maj 30, 2011 10:54 ]
Dudek zobacz: http://www.cars-directory...538_10_orig.jpg

na zdjęciu widać tutkę z lewej strony. Więc były one montowane oryginalnie ;)

Dudek - Pon Maj 30, 2011 09:56

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

Nie straszę ;)
A czy dużo taka centralka kosztuje :?: Pomijam już fakt, że pewnie trudno jest dostać :/

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

czytałem na forum, w dziale R200 chyba, że kolega miał problem z zamkiem do Street'a. Nie mógł dopasować ani od r200, ani od r25... tylko streetwise. Ale nie wiem z czego to wynikało.
Po prostu kolorowo :/ Więcej nie przyjeżdżam, bo znowu coś znajdziecie a ja będę się tylko wk..., denerwował :razz:

MaReK napisał/a:
Dudek zobacz: http://www.cars-directory...538_10_orig.jpg

na zdjęciu widać tutkę z lewej strony. Więc były one montowane oryginalnie ;)
Hurra! Jedna pozytywna rzecz jak na razie :-)
maciej - Pon Maj 30, 2011 09:57

MaReK napisał/a:
Może to jeszcze jakaś grzebanina niemców, ale ich nie podjerzewam.

Raczej Turków. ;)

kris-tofer - Pon Maj 30, 2011 10:00

MaReK napisał/a:
Dostawałeś się tam od spodu auta, czy musiałeś zdjąć tunel?

?? ? końcówki tych cięgien są pod akumulatorem, wywalasz akumulator, skrzynkę i podstawkę pod pompę i filtr paliwa i już wszystko widzisz, przy pompie ABS

MaReK - Pon Maj 30, 2011 10:31

kris-tofer napisał/a:

?? ? końcówki tych cięgien są pod akumulatorem, wywalasz akumulator, skrzynkę i podstawkę pod pompę i filtr paliwa i już wszystko widzisz, przy pompie ABS

Muszę się wyspać ;) W każdym razie dostałeś się tam od góry...
A ile kosztuje używka? Może nie warto ryzykować jakiejś niespodzianki w trasie, że się poxipol podda?

Dudek napisał/a:
Po prostu kolorowo :/ Więcej nie przyjeżdżam, bo znowu coś znajdziecie a ja będę się tylko wk..., denerwował :razz:

A tam ;) Najważniejsze, że auto jedzie prosto ;)

Dudek - Pon Maj 30, 2011 10:34

MaReK napisał/a:
Dudek napisał/a:

A tam ;) Najważniejsze, że auto jedzie prosto ;)
Racja :-) Chyba, że wczoraj coś mi odłączyłeś i zapomniałeś podpiąć :razz:

Teraz poszukuję na Allegro siłownika, ale nie wiem czy jest sens. Wieczorem wyślę do Tomiego co trzeba, to będę później wiedział czego szukać.

Póki co licytuję ringi do zegarów :-)

MaReK - Pon Maj 30, 2011 10:38

Koniecznie musisz zrobić dwie rzeczy:
- klakson i przeciwmgielne z tyłu
- centralny fabryczny

Wszystko podłączyłem jak Bóg przykazał.
Musisz jeszcze tylko naprawić kierownicę, lub zakupić od Tomiego.
Ale nie wierzę, że awaria przycisku od klaksonu wiązała się z wymianą kierownicy :D

Dudek - Pon Maj 30, 2011 10:43

MaReK napisał/a:
Koniecznie musisz zrobić dwie rzeczy:
- klakson i przeciwmgielne z tyłu
- centralny fabryczny

Wszystko podłączyłem jak Bóg przykazał.
Musisz jeszcze tylko naprawić kierownicę, lub zakupić od Tomiego.
Ale nie wierzę, że awaria przycisku od klaksonu wiązała się z wymianą kierownicy :D
Można powiedzieć, że jak uda się ogarnąć klakson to i przeciwmgielne będą normalnie działały.

Co do kierownicy to chodzi Ci o podłączenie kabli pod przyciski :?: Może te przyciski rzeczywiście uda się wyciągnąć (tak, jak większość rzeczy w samochodzie :razz: ) :?:

MaReK - Pon Maj 30, 2011 12:47

Dudek napisał/a:
Można powiedzieć, że jak uda się ogarnąć klakson to i przeciwmgielne będą normalnie działały.

No racja. Przeszkodą działania jednego, jest drugie... ale bez rozbierania i śledzenia przewodów od puszki bezp. do odbiornika nie znajdziemy :)

Dudek napisał/a:
Co do kierownicy to chodzi Ci o podłączenie kabli pod przyciski :?: Może te przyciski rzeczywiście uda się wyciągnąć (tak, jak większość rzeczy w samochodzie :razz: ) :?:

No myślę, że się da, ale do tego trzeba odpiąć kierownice i usunąć na chwilę poduszkę. Bo to takie grzebanie na żywca jest lekko ryzykowne ;D

Dudek - Pon Maj 30, 2011 13:03

Tomi, dostałeś ode mnie wiadomość :?: Bo coś nie chcą ode mnie wiadomości wychodzić :/
Wizard_gp - Wto Maj 31, 2011 16:46

Kurczę, widzę, że się sporo działo :D jak zawsze kiedy coś się dzieje to ja nie mogę przyjechać :/
Ale 05.06 będę na pewno :)

Tomi - Wto Maj 31, 2011 17:52

Dudek napisał/a:
Tomi, dostałeś ode mnie wiadomość :?: Bo coś nie chcą ode mnie wiadomości wychodzić :/

Miałem dziś troche kocioł i nie zaglądałem na forum. Zobaczesz, że wysłane w momencie, gdy ja odbiorę.

Jutro przed południem Ci odpiszę, bo już jestem w domu.

[ Dodano: Wto Maj 31, 2011 18:52 ]
Wizard_gp napisał/a:
Kurczę, widzę, że się sporo działo :D jak zawsze kiedy coś się dzieje to ja nie mogę przyjechać :/
Ale 05.06 będę na pewno :)

Jeśli będzie ładna pogoda, może znów zrobimy "grzebaną" sobotę?

Dudek - Wto Maj 31, 2011 17:54

A może powie mi ktoś (bo nigdy się tym nie bawiłem) jak mam połączyć 2 kable ze sobą, żeby wpiąć w kostkę ISO :?: Bo chcę to nowe radio zamontować, żeby chociaż trochę pograło (a sprawdzałem je dzisiaj i gra fajnie) tylko że chcę, żeby grało bez kluczyka no i muszę czerwony podpiąć do żółtego, ale elektrykiem nie jestem i nigdy nie byłem :razz:

P.S. Oczywiście, żeby tego było mało to ułamał mi się "bolec" od wtyczki antenowej i jutro muszę kupić nową :/

MaReK - Wto Maj 31, 2011 19:26

Dudek... zostaw to nam ;)
Pilnuj auta na razie ;D

Dudek - Wto Maj 31, 2011 19:48

Wtyczkę jutro kupię i zamontuję, bo możliwe, że jak dojdą ringi to w sobotę pojadę do Adiego i on zamontuje mi kontrolkę od rezerwy i pokombinuje ze sterowaniem z kierownicy :-)

A samochodu pilnuję :-) Stoi pod oknem i tym razem ma uzbrojony immo :razz:

Wizard_gp - Sro Cze 01, 2011 12:42

Tomi napisał/a:
Jeśli będzie ładna pogoda, może znów zrobimy "grzebaną" sobotę?

Jestem za, tylko muszę czekać na moja roleczkę z paskiem :>

Dudek - Sob Cze 04, 2011 11:52

Chłopaki i dziewczyny, sorki, że podbijam stary wątek, ale news dotyczy tego, co udało nam się ustalić na ostatnim spocie.

Otóż dzisiaj z ADI-mistrzem udało nam się zlokalizować potencjalnego sprawcę zwarcia. Otóż kolanka, do których dochodzą wężyki od spryskiwaczy były popękane, w związku z czym oprócz słabego mycia szyby miałem również mycie komory silnika. No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części :?:

Wizard_gp - Sob Cze 04, 2011 12:25

Dudek napisał/a:
No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części

Mogą być mocno zaśniedziałe, w zależności od kiedy to się leje. Widzę że wybierasz się na jutrzejszego spota, w takim układzie mogę wziąć kilka klamotów i możemy podłubać :)

Dudek - Sob Cze 04, 2011 13:19

Wizard_gp napisał/a:
Dudek napisał/a:
No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części

Mogą być mocno zaśniedziałe, w zależności od kiedy to się leje. Widzę że wybierasz się na jutrzejszego spota, w takim układzie mogę wziąć kilka klamotów i możemy podłubać :)

No jak chcesz to możesz wziąć, ale chyba i tak przed Tobą w kolejce jest MaReK do grzebania :razz:
Tyle, że tu nawet nie chodzi o zaśniedziałe części a o to, że gdzieś jest zwarcie i klakson cały czas trąbi.

MaReK - Sob Cze 04, 2011 18:50

A poprawiłeś te wężyki?
Pogrzebać można, ale wizard_gp ma trochę więcej wiedzy w tym zakresie ;)

Dudek - Sob Cze 04, 2011 19:11

MaReK napisał/a:
A poprawiłeś te wężyki?
Pogrzebać można, ale wizard_gp ma trochę więcej wiedzy w tym zakresie ;)

Póki co, pozbyliśmy się kolanek i doszedł kawałek nowego wężyki i póki co działa, nie przecieka i wreszcie normalnie leci na szybę :-)

MaReK - Sob Cze 04, 2011 19:21

A co z tylnym spryskiwaczem?
Dudek - Sob Cze 04, 2011 19:23

jeszcze do sprawdzenia, ale albo pompka padła (chociaż nie wydaje dziwnych dźwięków, jakby było coś z nią nie tak) albo wężyk się gdzieś zagiął zaraz przy pompce
MaReK - Sob Cze 04, 2011 20:30

a w klapie z tyłu sprawdzałeś?
Dudek - Sob Cze 04, 2011 20:38

Sprawdzałem. Sprawdziliśmy przede wszystkim jak dobrze płyn wylatuje wężykiem zaraz przy pompce no i okazało się, że już na początku płyn leci ledwo co, czyli albo pompka albo wężyk jest gdzieś zagięty lub nieszczelny zaraz przy pompce