Zobacz temat - DEBADGING - ktoś się w to bawił?

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - DEBADGING - ktoś się w to bawił?

Mayson - Sro Cze 10, 2009 18:10
Temat postu: DEBADGING - ktoś się w to bawił?
...to niech się pochwali jak to u niego wyglunda :wink: Ogólnie mi się taki "tjunink" podoba.
michone - Sro Cze 10, 2009 18:41

no fajny, z tylu jak astra classic wyglada :)
Markzo - Sro Cze 10, 2009 19:09

o to chodzi?
Mayson - Sro Cze 10, 2009 19:38

No właśnie, Markzo :ok: Czy auto nie wygląda lepiej bez tych plastikowcyh wielkich napisów z obłażącym pseudochromem? :grin: Mało roboty a widoczny efekt.
des - Sro Cze 10, 2009 22:00

Te napisy są przyklejane czy wczepiane?
Mayson - Sro Cze 10, 2009 23:11

Klej na gąbce.
Thrillco - Czw Cze 11, 2009 09:18

To mi taki tjunik jakiś h... zrbił za free jak auto stało na parkingu :( Nie podoba mi się ale to wcale.
Mayson - Czw Cze 11, 2009 09:21

Thrillco napisał/a:
To mi taki tjunik jakiś h... zrbił za free jak auto stało na parkingu

To zmyj plamy po kleju :wink:

A poważnie, to mnie do tego skłonił fakt, że właśnie $$$$$$$ siakiś zabrał na parkingu "600" i syf został na klapie po kleju...

maciej - Czw Cze 11, 2009 10:09

No mi brakuje na tylnej klapie i jednych tylnych drzwiach. :(

A nie chciałem "tjunować", ale ktoś "wiedział lepiej". :(

Mayson - Czw Cze 11, 2009 10:15

Jak chcesz, to mogę odstąpić napis "ROVER" w dobrym stanie, bo mi się już nie przyda...
maciej - Czw Cze 11, 2009 10:21

Tą mam - brakuje mi logo.

A 623 Si to mam dwie - z tego i z poprzedniego 623. :)

Mayson - Czw Cze 11, 2009 10:28

aaa, logo... tego mi brakuje jeszcze z poprzedniej kradzieży i to 2 sztuki; przód/tył - teraz mam naklejki... że też Matka Ziemia nosi takie bydło :sad:
maciej napisał/a:
A 623 Si to mam dwie - z tego i z poprzedniego 623.

To Ty mógłbyś zrobić "doublebadging" :wink: :razz:

maciej - Czw Cze 11, 2009 10:29

:D
mcjg - Czw Cze 11, 2009 10:34

Mayson napisał/a:
Jak chcesz, to mogę odstąpić napis "ROVER" w dobrym stanie, bo mi się już nie przyda...
Ja byłbym bardzo chętny bo mi ktoś "stjuningował" właśnie ten napis.
faecd - Czw Cze 11, 2009 12:15

a to wy podstepiarze w ten sposob dzialacie...zarzucacie temat czy ktos nie chce sobie zdjac znaczkow a sami ich poszukujecie;P nie ladnie:)

A szczerze to po przeczytaniu tematu zaczalem sie zastanawiac nad wlasnie zdjeciem napisu ROVER oraz znaczka 416_Si

ehh...OSZUSCI!!!::D

KRYS - Czw Cze 11, 2009 12:33

A ja sam odkleiłem u siebie i wpadłem na pomysł by napis był ale w innym stylu.
Przykładem moze być napis na klapie hondy prelude albo jakies średniowieczne, ozdobne

Równiez mam pomysł co do emblematów R ale nie mogę znalexć firmy która by zrobiła takie same lecz z innym logo

faecd - Czw Cze 11, 2009 12:42

ja tam chyba podłapie motyw ze zdjecia na poczatku tematu, mam rudego na klapie wiec go wyzbede sie, zamaluje a zeby nie bylo widac różnicy w 100% dam sobie taka listwe chromowana:D
Pino - Czw Cze 11, 2009 12:45

a moim zdaniem oryginalny napis to klasyk i powinien się znajdować na swoim miejscu, ja bym nie chciał tego ściągać. Brak takich napisów kojarzy mi się z GOLFEM itd. ale to tylko moje zdanie aczkolwiek propozycja kolegi KRYS, jest nawet ciekawa. :wink:
Papaa2 - Czw Cze 11, 2009 12:48

mi proponowao ze zamiast emblematu na grilla zrobic w takim ksztalcie wygraweroway napis Rover wygiety w luk tak w 1/3 wysokosci ;-) ale sie ie zgodzilem bo podoba mi sie orygialny ;-) a jesli juz to zgodzilbym sie jakby to byl caluski zaczek Rover'a wygrawerowany ;-) taki ladny ze stali nierdzewej ;-)
Mayson - Czw Cze 11, 2009 12:53

Ja za zbędny uważam tylko napis producenta i modelu. Gdybym miał oryginalne logo przód/tył, to bym się nie pozbywał. Mam naklejki i próbowałem zdjąć tylną ale w klapie są 2 otwory, dlatego naklejka została...

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 13:54 ]
mcjg napisał/a:
Ja byłbym bardzo chętny bo mi ktoś "stjuningował" właśnie ten napis.

Musiałbyś zostać Klubowiczem :wink: :razz: :cool:

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 13:55 ]
KRYS napisał/a:
napis na klapie hondy prelude albo jakies średniowieczne, ozdobne

Musiałbym zobaczyć, żeby się przekonać :smile:

Pływak - Czw Cze 11, 2009 13:51

Pino napisał/a:
a moim zdaniem oryginalny napis to klasyk i powinien się znajdować na swoim miejscu, ja bym nie chciał tego ściągać. Brak takich napisów kojarzy mi się z GOLFEM itd. ale to tylko moje zdanie aczkolwiek propozycja kolegi KRYS, jest nawet ciekawa. :wink:

Widzę, że sporo osób z tego forum ma jakieś uprzedzenia do innych marek :???: Co złego jest w Golfie bez oznaczeń? Wracając do tematu też mam zamiar pozbyć się emblematów za wyjątkiem znaczka. Czym najlepiej to oderwać aby nie uszkodzić lakieru? U mnie trzyma jak cholera...

pioneer_SRT - Czw Cze 11, 2009 14:58

Gdzie taka nalepe zalatwiles?

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 15:59 ]
Pływak napisał/a:
Pino napisał/a:

Widzę, że sporo osób z tego forum ma jakieś uprzedzenia do innych marek :???: Co złego jest w Golfie bez oznaczeń? Wracając do tematu też mam zamiar pozbyć się emblematów za wyjątkiem znaczka. Czym najlepiej to oderwać aby nie uszkodzić lakieru? U mnie trzyma jak cholera...

Pływak, spróbuj podważać znaczki nozykiem ze szmatka i leciutko odrywaj i ci pojdzie

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 16:09 ]
a mi ktos ztjuninfgowal ze zabral mi logo rovera z klapy bagaznika

Pino - Czw Cze 11, 2009 16:17

Pływak napisał/a:
Widzę, że sporo osób z tego forum ma jakieś uprzedzenia do innych marek

nie mam żadnych uprzedzeń do innych marek, po prostu nie rób z Rovera golfa...

Pływak napisał/a:
Co złego jest w Golfie bez oznaczeń?

w Golfie nic, a R cząstkowo traci klasę.

Takie moje zdanie a zawsze można zrobić "coś oryginalnego" czego nie mają inne marki.

Pływak - Czw Cze 11, 2009 16:25

Pino napisał/a:

nie mam żadnych uprzedzeń do innych marek, po prostu nie rób z Rovera golfa...

Chętnie bym zrobił np takiego...

Cytat:

w Golfie nic, a R cząstkowo traci klasę.

Hmmm ciekawy wyznacznik klasy, czyli wszystkie luksusowe samochody które z fabryki po za logiem producenta nie mają żadnych oznaczeń tracą na klasie? Dla mnie plastikowe logo pomalowane "srebrzanką" to żadna klasa...

Pino - Czw Cze 11, 2009 16:42

dobra nie róbmy offa, ja tylko powiedziałem swoje zdanie.

P.S ładny golfik :wink:

Mayson - Czw Cze 11, 2009 18:06

pioneer_SRT napisał/a:
Gdzie taka nalepe zalatwiles?

Pytasz o lepę logo ROVER? Allegro...

[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 19:10 ]
Pływak napisał/a:
Czym najlepiej to oderwać aby nie uszkodzić lakieru? U mnie trzyma jak cholera...

Nóż kuchenny oblepiony taśmą izolacyjną. Chyba ten miglanc, co mi zerwał "600" też taki patent zastosował, bo przynajmniej nie uszkodził lakieru... Fachowiec, psia jego mać...

czeniu - Sob Cze 13, 2009 15:14

Witam!!

Na zdjęciu R 214 mojej Nadii (narzeczonej :-) )
Napisy zostały usunięte, ponieważ były w bardzo kiepskim stanie.
Teraz wygląda o wiele lepiej.

pozdrawiam
czeniu

Mayson - Sob Cze 13, 2009 15:24

Bardzo ładne pupsko :smile:
pioneer_SRT - Sob Cze 13, 2009 15:32

I to jak przepiekne
U mnie brakuje tylko znaczka rovera aby bylo podobne pupsko :D

Mayson - Sob Cze 13, 2009 15:47

pioneer_SRT napisał/a:
U mnie brakuje tylko znaczka rovera aby bylo podobne pupsko

Mi nawet bardziej podobają się tradycyjne lampy, jak np. u Ciebie.

pietro - Sob Cze 13, 2009 15:48

czeniu napisał/a:
Na zdjęciu R 214 mojej Nadii (narzeczonej :-) )

taki mały off top. Jak Ci się czeniu, Dulopy SP sport 01 sprawują w tym aucie? :)

pioneer_SRT - Sob Cze 13, 2009 15:50

Tylko na tylnej klapie mi brakuje teraz znaczka "LOGA ROVERA" bo mi raz ukradli

Takie małe po równanie dwóch kuperków roverkow:

czeniu - Sob Cze 13, 2009 18:57

Witam!

Cóż za spostrzegawczość pietro ! :shock:
Poznałeś po bieżniku ? Autem na co dzień jeździ Nadia i mówi że wszystko oki, ja sporadycznie używam tego auta i uważam że Dunlopy SP sport 01 są naprawdę fajne.

pozdrawiam
czeniu

komarek - Sob Cze 13, 2009 21:48

moja 400 już niedługo (mówię tak od listopada :neutral: ) idzie do lakiernika
lakierowana będzie m.in. tylna klapa z uwagi na korozję na rogach i właśnie pod wpływem tematu zdecydowałem o niezakładaniu oznaczeń

czy ma ktoś zdjęcia 400 bez oznaczeń?

Pływak - Nie Cze 14, 2009 13:10

No to przerobiłem swojego R na golfa ;)

Before

After

pioneer_SRT - Nie Cze 14, 2009 13:13

To chyba gazdy z nas zrobil z rovera golfa :D
faecd - Pon Cze 15, 2009 23:03

Mysle, ze komarekowi chodzilo o fotki okraglej 400setki...

Ale ja sie zapowiadam, ze w lipcu biore sie ostro za swoja niunie i chyba wlasnie na pierwszy ogien pojda te znaczki czyli ROVER oraz 416_Si:D

jak zrobie na pewno zarzuce fotki:D

komarek - Pon Cze 15, 2009 23:11

zastanawiam się właśnie gdzie w takiej sytuacji zamieścić flagę WB z szachownicą :?:

myślałem o gołej klapie i tym jedynym emblemacie gdzieś w okolicach zamka klapy

jakieś sugestie?

Pływak - Wto Cze 16, 2009 01:07

faecd napisał/a:
Mysle, ze komarekowi chodzilo o fotki okraglej 400setki...

A czy gdzieś jest tutaj nieokrągła 4setka?

faecd - Wto Cze 16, 2009 22:59

Pływak, oj dobra Ty masz kanciasta 200 a ona wyglada niemal tak jak 400 kancista...

komarek, a skad masz logo WB z szachownica? szukam szukam, znalezc nie moglem:(

krzych - Wto Cze 16, 2009 23:31

Pływak napisał/a:
No to przerobiłem swojego R na golfa
Koło golfa to on nawet niestał :glupek2:
Pływak - Wto Cze 16, 2009 23:45

faecd napisał/a:
Pływak, oj dobra Ty masz kanciasta 200 a ona wyglada niemal tak jak 400 kancista...

Tak tylko mój post nie był odpowiedzią na post komarka bo wiem, że mu chodziło o okrągła 4setke :]

Cytat:
komarek, a skad masz logo WB z szachownica? szukam szukam, znalezc nie moglem:(

Na allegro są po 14 zeta :]

krzych napisał/a:
Pływak napisał/a:
No to przerobiłem swojego R na golfa
Koło golfa to on nawet niestał :glupek2:

Nawiązanie do dyskusji z Pino najpierw przeczytaj całość tematu, a później tą definicję http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia :]

krzych - Wto Cze 16, 2009 23:51

Pływak napisał/a:
Nawiązanie do dyskusji z Pino najpierw przeczytaj całość tematu, a później tą definicję http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
:głaszcze:
komarek - Sro Cze 17, 2009 13:14

faecd, allegro nick: audiotele
polecam sprzedawcę, sam zakupiłem i wszystko przebiegało jak należy

faecd - Czw Cze 18, 2009 17:26

Stary dzieki, dokladnie o to mi chodzilo:D:D:D od razu zamawiam:D
SeevS - Pią Cze 26, 2009 09:49

No tak ja to mam pecha, wczoraj chociaż tak lało.. jakiś kretyn ukradł mi emblematy z klapy bagażnika a zostawiłem samochód w Poznaniu tylko na godzinę... jaja bym mu urwał jak bym zobaczył. Wczoraj ciągle padało i nie miałem czasu się tym zająć, ale czym najlepiej jest zmyć ten klej ? spirytusem ?Nie chcę zmatowić koloru. Mam nadzieję że odcień pod znaczkami nie będzie się różnił bbo jednak promienie słoneczne zmieniają kolor lakieru...

pioneer_SRT - Pią Cze 26, 2009 11:42

SeevS napisał/a:
ale czym najlepiej jest zmyć ten klej ? spirytusem ?Nie chcę zmatowić koloru.]

SeevS, kup benzyne ekstrakcyjna ona pomoze z czyscic.
Pierw ze skrob ten klej nozykiem ze szmatka lub palcami klej zrywaj jak juz nie bedzie grubego kleju to dopiero czysc benzyna ekstrakcyjna.
a na koncu jak przetrszesz po benzynie ekstrakcyjnej to zrob te slady pasta tempo lekko scierna.

azer - Pią Cze 26, 2009 11:50

SeevS, jak chcesz mogę Ci dać ten znaczek Rover, sobie po wyczyszczeniu dokleisz z powrotem jeżeli będą ślady.
SeevS - Pią Cze 26, 2009 12:35

azer napisał/a:
SeevS, jak chcesz mogę Ci dać ten znaczek Rover, sobie po wyczyszczeniu dokleisz z powrotem jeżeli będą ślady.

ok to na jakimś spocie się do Ciebie uśmiechnę :) gorzej z 420DI bo to tylko u tomiego widzę ;/

pioneer_SRT - Pią Cze 26, 2009 12:40

Seevs poczekaj moj kumpel sprowadza czesci uzywane do mojego roverka to moge sie do niego usmiechnac o znaczek 420Di
bula21 - Pią Cze 26, 2009 13:37

u mnie tak to wygląda

Mayson - Sob Cze 27, 2009 19:42

SeevS napisał/a:
ale czym najlepiej jest zmyć ten klej ? spirytusem ?Nie chcę zmatowić koloru.

Benzyna ekstrakcyjna to zmyje ale lakier zmatowi jak cholera. Ja musiałem potem polerować pastą.

pioneer_SRT - Sob Cze 27, 2009 23:09

Pierw zrobic benzyna ekstrakcyjna slady a pozniej pasta tempo
czeniu - Nie Cze 28, 2009 18:28

Witam!

bula21 fajnie wygląda twój tył z blendą pomalowaną w kolor auta, też o tym myślałem ale dostałem listwę od R 25 i na tym stanęło.

pozdrawiam
czeniu

SeevS - Sob Lip 04, 2009 11:36

Benzyna ekstrakcyjna nie dawała rady, nitro za to ścierało jak masełko ale wymatowiło lakier bardzo dlatego trzeba bylo pastą polerską i o to efekt pracy 15 minut :)

pioneer_SRT - Sob Lip 04, 2009 12:35

Wszystkie napisy seevs sciagnoles z tylu jakie pozosyaly?
SeevS - Sob Lip 04, 2009 13:37

pioneer_SRT napisał/a:

tak wszystkie :)

Mayson - Sob Lip 04, 2009 15:56

pioneer_SRT napisał/a:

SeevS napisał/a:
tak wszystkie

Nawet z rejestracji zmył amolem :wink:

400/45 sedan ma bardzo ładny tyłek :ok:

Gość - Sob Lip 04, 2009 21:56

Oświadczam iż dzisiaj z pełną premedytacją zdjąłem literki z mojej strzały. Efekt niesamowity. Aż sąsiad z MONDEO sobie zdjął. Cieć zaczął dopiero wtedy narzekać. Mi się kuperek mojego Roverka teraz bardzo "podobie"

[ Dodano: Sob Lip 04, 2009 23:02 ]
SeevS napisał/a:
gorzej z 420DI bo to tylko u tomiego widzę ;/

U mnie koleś na osiedlu takie oznaczenie ma jak chcesz :p {żart}

Korczus - Sob Mar 27, 2010 14:42

Też kiedyś powywalałem znaczki i odsprzedałem komuś z forum :roll: ... ale u mnie było tak chu** że nawet po polerce pastą pozostawały ślady, jakby wżarty lakier, było widać napisy, więc kupiłem te literki tuningowe, no i tak to wyszło :
Deamian - Sob Mar 27, 2010 15:20

Jak dla mnie to bardzo ładnie :wink: :ok: Wygląda lepiej niż te fabryczne :smile:
olek997 - Sob Mar 27, 2010 17:13

Deamian napisał/a:
Jak dla mnie to bardzo ładnie :wink: :ok: Wygląda lepiej niż te fabryczne :smile:

10000% racji

Mayson - Sob Mar 27, 2010 17:30

Faajne :) Ja kupowałem 2x oznaczenie "2.3", ale czcionka jest zwykła - tu jest ukośne; a`la kursywa, naprawdę lepsze niż fabryczne.
olek997 - Sob Mar 27, 2010 18:49

ja właśnie zachęcony tym że łątwo się usuwa napisy zacząłem je usuwać, fakt zdjąłem je dosc szybko, ale tyle roboty miałem przy usuwaniu tej pianki z klejem że bajka! jeszcze tylko wypoleruje tempo bo pod slonce jak sie ktos przypatrzy to widac kontur napisów. wrzuce fotki niebawem .
Mayson - Sob Mar 27, 2010 19:09

olek997 napisał/a:
ja właśnie zachęcony tym że łątwo się usuwa napisy zacząłem je usuwać, fakt zdjąłem je dosc szybko, ale tyle roboty miałem przy usuwaniu tej pianki z klejem że bajka! jeszcze tylko wypoleruje tempo bo pod slonce jak sie ktos przypatrzy to widac kontur napisów. wrzuce fotki niebawem .

Taa.. z tą pianką to rzeźnia :neutral:

BTW - wiedziałeś jaki sobie dać avatar ;) :razz:

olek997 - Sob Mar 27, 2010 19:38

Mayson napisał/a:

BTW - wiedziałeś jaki sobie dać avatar ;) :razz:

trzeba pokazaćmocne strony:)
jeszcze tylko tempo przejade albo czyms podobnym i bedziee legancko;) nie zrobiłem tego dziś bo mnie ciemność nastała:)

Korczus - Sob Mar 27, 2010 20:49

Jedyny minus tych napisów tuningowych to taki, że są one gorszej jakości niż oryginały.

Po 2 latach z bliska nie wyglądają tak pięknie jak nowe.

olek997 - Nie Mar 28, 2010 01:37

no to napewno, taks amo jak platikowe rammki na talbice rzekomo chromowane, maks sezon i sie łuszczą;( teraz chyba zainwestuje w blaszane ramki, z blachy kwasówki.
pdasiek - Wto Maj 17, 2011 16:55

kurcze chcę się pozbyć emblematu ale się boje że nie dam rady później dojść do ładu z tym klejem....
practicator - Wto Maj 17, 2011 18:18

a ja nie muszem się babrać z żadnym klejem. MGF nie ma żadnych oznaczeń.
flapjck1 - Wto Maj 17, 2011 18:37

do zdejmowania pianki i kleju do szyb jest taki specjalny krazek na wiertarke np boll-a
wolne obroty i idzie jak maslo

w sumie to jest mocno scierna gumka do olowka :D

http://allegro.pl/usuwani...1605106795.html

bonus89 - Wto Maj 17, 2011 18:53

ja zrobiłem to benzyną ekstrakcyjną, nie wiem o co tyle strachu, nie szukałem nawet tematów na forum po prostu odciąłem znaczki a potem oczyściłem i trwało to max 25 min :neutral:
pdasiek - Pią Maj 20, 2011 15:52

no to może spróbuje w takim razie w wolnej chwili, w razie czego będzie miejscowe lakierowanie :)

[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 16:52 ]
juz po zabiegu, najpierw żyłka i 5 sekund, pozniej zdrapywanie paznokciem, pozniej nitro, pozniej pasta tempo i teraz tylko jak pod slonce jest to widac r416 takie odbicie, ale to jeszcze kiedys potraktuje tempo i powinno byc ok, mam bardzo delikatna paste i praktycznie nic nie sciera dlatego ale ogolnie ok

dafit - Pon Cze 06, 2011 11:19

Wie może ktoś jak ze znaczkiem w r75 przed liftem z tyłu na klapie? też przyklejany czy dziurki są ? bo mi strasznie zalazł, zżółkł, no i nie ciekawie wygląda, a widziałem ostatnio r 75 bez tego znaczka na klapie i IMO lepiej wyglądał niż ogólnie ze znaczkiem na tylnej klapie