|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Spoty lokalne - Warszawa 14.07.2013 g.20
Raptile - Nie Lip 14, 2013 13:34 Temat postu: Warszawa 14.07.2013 g.20 Spot or Not ?
mzas - Nie Lip 14, 2013 14:37
Wybieramy sie po 20
dudekmis - Nie Lip 14, 2013 16:20
Dleczego piczesz w liczbie mnogiej o sobie ?
maryba - Nie Lip 14, 2013 16:41
a moje 75 sie wysrało .i nie dojadę nim ..:( pompa wody chyba poszła , moze z zazdrości że mam nową zabawkę ....
ale moze dojadę nową zabawką
WitekWawa - Nie Lip 14, 2013 16:59
może też się pojawię
maryba napisał/a: | ale moze dojadę nową zabawką |
? chętnie zobaczę
Pawkaz - Nie Lip 14, 2013 17:32
maryba napisał/a: | ale moze dojadę nową zabawką |
A co zakupiłes ?
maciej - Nie Lip 14, 2013 17:45
Ja będę po 20.
W sumie też chyba nową zabawką.
Pawkaz - Nie Lip 14, 2013 17:47
Widze, ze sporo osob ma nowe zabawki
MaReK - Nie Lip 14, 2013 18:25
Bede i ja;)
Rhos - Nie Lip 14, 2013 21:19
ładnie to tak???miały być fajerwerki,nowe zabawki i co??czlowiek przyjezda kulturalnie spóźniony i zastaje pusty parking...
szczęśliwie objechany VieśWagen poprawił mi humor:P
maryba - Nie Lip 14, 2013 22:03
Pawkaz napisał/a: | maryba napisał/a: | ale moze dojadę nową zabawką |
A co zakupiłes ? |
a może za tydzień przyjade to sie dowiesz MaReK, Aga i Mzas juz jeździli niech oni sie wypowiedzą
Kuba_MGF - Nie Lip 14, 2013 22:30
maryba napisał/a: | MaReK, Aga i Mzas juz jeździli niech oni sie wypowiedzą |
ja się bałem ujeżdzać tego szatana. Mnie i MaRka objechał jak chciał
jeszcze trochę i spoty będą pod czerwoną torebką.
MaReK - Nie Lip 14, 2013 22:36
Dłużej staliśmy pod czerwoną torebką jak pod da grasso
RHOS kupeta się chowa, a jego zabawka nawet turbo nie ma
maryba - Nie Lip 14, 2013 22:45
MaReK napisał/a: | Dłużej staliśmy pod czerwoną torebką jak pod da grasso
RHOS kupeta się chowa, a jego zabawka nawet turbo nie ma |
myśle ze możemy zdradzić że ma napęd na tył ?
[ Dodano: Nie Lip 14, 2013 23:45 ]
Kuba_MGF napisał/a: | ...
jeszcze trochę i spoty będą pod czerwoną torebką. |
chyba tak zwłaszcza żę Prezesa naszego klubu dzisiaj widziałem koło czerwonej torebki
P.S. Czerwona torebka to takie małe centrum handlowe
P.S.2 z czerwoną torebką Prezesa nie widziałem
Rhos - Nie Lip 14, 2013 22:47
MaReK napisał/a: |
ja to chce zobaczyc w takim razie:)
maryba - Nie Lip 14, 2013 22:49
Rhos napisał/a: | MaReK napisał/a: |
ja to chce zobaczyc w takim razie:) |
cza ..sie było nie spóźniać
Kuba_MGF - Nie Lip 14, 2013 23:14
To tajemnicze marybowe cudo na następny spot będzie już po Markowej mapie i odblokowany na module
Rhos - Pon Lip 15, 2013 00:23
mapa od Marka???a podobno nie ma turbo?to jak to jest?co mapa zmieni w wolnym ssaku?
MaReK - Pon Lip 15, 2013 07:27
Chodzi o odblokowanie VMAX i zdjęcie odcinki... Niczego więcej nie trzeba poprawiać, bo już bez tego można się zabić. W prawdzie prowadzi się to dość przyjemnie, to jednak wystarczy jeden fałszywy ruch i że tak powiem leżymy... myślę, że Maryba spokojnie może dołączyć teraz do grona osób jeżdżących od świateł do świateł na pełnej "tej" aby zajmować pole position
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 08:39
A cóż to za tajemniczy pojazd? Z opisu wnioskuję, że to jakiś masakrator, więc może ustawka z moją Hanką?
pelson91 - Pon Lip 15, 2013 08:47
możesz nie mieć szans to automat
maryba - Pon Lip 15, 2013 10:34
Wizard_gp napisał/a: | A cóż to za tajemniczy pojazd? Z opisu wnioskuję, że to jakiś masakrator, więc może ustawka z moją Hanką? |
ale to dopiero jak i Tobie MaReK wgra mapę , wtedy szanse moga byc wyrównane
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 11:04
No mi map nie wgra, bo nie ma do czego Hanka to gaźnikowiec
Ale rozumiem, że podejmujesz wyzwanie?
Rhos - Pon Lip 15, 2013 11:20
no obstawiam jakas bmke,skoro vmax trzeba zdjac i tyl namped ma miec,do tego nie ma turbiny i zjada Tomcata...ja mimo wszystko tez bym sprobowal od swiatel do swiatel,nawet jak mam przegrac:)
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 11:28
A ja obstawiam raczej jednoślad:
- napęd tył
- automat
- zdjęcie odcinki i odblokowanie v-max
- MaReK: "wystarczy jeden fałszywy ruch i że tak powiem leżymy"
Obstawiam, że to skuter
Rhos - Pon Lip 15, 2013 11:33
w sumie moze tak byc,to forum samochodowe wiec niepootrzebnie zalozylem ze to 4 kolka...ale jesli to jednoslad to sie nie zgadzam ze stwierdzeniem"coupeta sie chowa" - zaden samochod sie nie chowa przy jednosladzie bo jest wygodniejszy,pakowniejszy i w ogole lepszy:P
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 11:45
Rhos napisał/a: | zaden samochod sie nie chowa przy jednosladzie bo jest wygodniejszy,pakowniejszy i w ogole lepszy:P |
... i każdy ze słabszym przyspieszeniem
Rhos - Pon Lip 15, 2013 11:50
hahahaha,to mnie ubawiles:)nie ,nie kazdy.wiekszosc tak.ale nie kazdy.pomijam juz kwestie motorowerow i innych kibli,ale np moj kumpel ma honde shadow 750 i delikatnie rzecz ujmujac ssie mi rure:P
maryba - Pon Lip 15, 2013 12:53
quiz odgadniety - skuter - ale to sprzęt do rywalizacji w klasie ECONOMY dwa lata na jednnym zbiorniku ... no i co ? podskoczy teraz który .
P.S. dzisiaj pierwsze tankowanie:)
dobryziom - Pon Lip 15, 2013 13:53
skuter i zjada Tomcata??? nie ma bata... chyba jak bym jechał tyłem
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 16:58
Rhos napisał/a: | hahahaha,to mnie ubawiles:)nie ,nie kazdy.wiekszosc tak.ale nie kazdy.pomijam juz kwestie motorowerow i innych kibli,ale np moj kumpel ma honde shadow 750 i delikatnie rzecz ujmujac ssie mi rure:P |
miałem na myśli dorosłe motocykle, a nie popierdółki co mają 40KM
maryba napisał/a: | :) quiz odgadniety - skuter - ale to sprzęt do rywalizacji w klasie ECONOMY dwa lata na jednnym zbiorniku ... no i co ? podskoczy teraz który .
P.S. dzisiaj pierwsze tankowanie:) |
Ale pochwal się dokładnie co to
Rhos - Pon Lip 15, 2013 17:06
Wizard_gp napisał/a: |
miałem na myśli dorosłe motocykle, a nie popierdółki co mają 40KM
|
haha,czyli prowadzisz jakis swoj ranking?w Twoje określenie "motocykle" nie wpisuja sie choppery, skutery 50cm3<, duża część enduro?Tylko wiertarki powyżej 100Km są motocyklami?a z ciekawosci jakim motocyklem sie poruszasz?
tak czy owak,chetnie to sprawdze:)
MaReK - Pon Lip 15, 2013 17:29
Oczywiście, że chodziło tylko o aspekt ekonomiczny... nikt nie ma szans, każde auto w tym nawet coupeta się chowa... bo kto przejdzie przez 2 lata na jednym baku
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 17:32
Rhos napisał/a: | haha,czyli prowadzisz jakis swoj ranking?w Twoje określenie "motocykle" nie wpisuja sie choppery, skutery 50cm3<, duża część enduro? |
Nie prowadzę rankingów. Są motocykle i motocykle. Przed chwilą sam powiedziałeś, że objeżdżasz kumpla VT750, a co to akurat za wyczyn jak ona ma 40 KM i jest motocyklem typowo turystycznym. To tak jakby się cieszyć, że Ferrari objechało się rodzinnego SUV'a
Rhos napisał/a: | Tylko wiertarki powyżej 100Km są motocyklami? |
Te również są
Rhos napisał/a: | tak czy owak,chetnie to sprawdze:) |
Z góry wiem, że zostaniesz grubo w tyle, także nie chce mi się nawet mierzyć
MaReK napisał/a: | bo kto przejdzie przez 2 lata na jednym baku |
Pytanie jeszcze, ile kilometrów na tym baku przejedzie
Mi Roverek w zeszłym roku też mało spalił bo praktycznie stał w garażu
Rhos - Pon Lip 15, 2013 17:51
Nie prowadzę rankingów. Są motocykle i motocykle. Przed chwilą sam powiedziałeś, że objeżdżasz kumpla VT750, a co to akurat za wyczyn jak ona ma 40 KM i jest motocyklem typowo turystycznym. To tak jakby się cieszyć, że Ferrari objechało się rodzinnego SUV'a |
a od kiedy miedzy ferrari a SUVem jest 5 krotna różnica w masie,na korzyść tego drugiego?to porównanie pasuje tu jak pięść do nosa.
Cytat: | Z góry wiem, że zostaniesz grubo w tyle, także nie chce mi się nawet mierzyć |
nie Ciebie miałem na myśli,chodziło mi o skuter Maryby.Ty sie nawet nie raczyles pochwalić co to za "dorosły motocykl" posiadasz,a nie jestem aż tak nienormalny, żeby się w ciemno z każdym mierzyć...
i bardzo ciekaw jestem jak grubo w tyle i do jakiej predkosci...
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 18:14
Rhos napisał/a: | a z ciekawosci jakim motocyklem sie poruszasz?
tak czy owak,chetnie to sprawdze:) |
Pisałeś ciągiem, więc myślałem, że do mnie.
Rhos napisał/a: | Ty sie nawet nie raczyles pochwalić co to za "dorosły motocykl" posiadasz |
Honda CBR 600
Rhos napisał/a: | i bardzo ciekaw jestem jak grubo w tyle i do jakiej predkosci... |
0-100km/h - 3s.
0-200km/h - 11s.
v-max - na ile miałem miejsce, dotychczas 240km/h +
Dla porównania SLS AMG nie dał rady
Rhos - Pon Lip 15, 2013 18:28
Honda CBR 600
|
nie mozna sie bylo od razu przyznac?baty mam pewne,co nie zmienia faktu,ze ze skuterem chetnie sie sprawdze.
0-100km/h - 3s. |
bardzo pobozne zyczenie.nawet RR tak szybko nie przyspiesza.a poza tym nie sadze zebys osiagnal czasy katalogowe,robione na torze przez profesjonalistow,albo tym bardziej gdzies w zamknietych warunkach.dlatego tym bardziej to:
Wizard_gp napisał/a: | Dla porównania SLS AMG nie dał rady |
swiadczy tylko i wylacznie o nieudolnosci kierowcy merca - katalogowo 3,6s do setki.a tam nie ma filozofii,wkladasz gaz do podlogi i samo jedzie.chyba ze pisal smsa,albo drapal sie za uchem w tym czasie...
Wizard_gp - Pon Lip 15, 2013 19:02
Rhos napisał/a: | bardzo pobozne zyczenie.nawet RR tak szybko nie przyspiesza.a poza tym nie sadze zebys osiagnal czasy katalogowe,robione na torze przez profesjonalistow,albo tym bardziej gdzies w zamknietych warunkach.dlatego tym bardziej to: |
Nie będę się o setne kłócił, bo i tak nie robią różnicy
Rhos napisał/a: | a tam nie ma filozofii,wkladasz gaz do podlogi i samo jedzie. |
Tu jest to samo wbijasz jedynkę, ciągniesz do odcinki i masz 100 nie trzeba wbijać 2-ki
Rhos napisał/a: | swiadczy tylko i wylacznie o nieudolnosci kierowcy merca - katalogowo 3,6s do setki.a tam nie ma filozofii,wkladasz gaz do podlogi i samo jedzie.chyba ze pisal smsa,albo drapal sie za uchem w tym czasie... |
Widzę, że na siłę chcesz mi coś udowodnić, tylko jeszcze nie wiem, co?
Rhos - Pon Lip 15, 2013 23:57
nie na sile,tylko analizujac fakty.po prostu zwyczajnie nie wierze,ze pospolita cbrka i to raptem 600 objezdza slsa amg.
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 01:05
Rhos napisał/a: | nie na sile,tylko analizujac fakty.po prostu zwyczajnie nie wierze,ze pospolita cbrka i to raptem 600 objezdza slsa amg. |
Kierowca SLS'a też nie wierzył.
Możesz mi wierzyć albo nie, wogóle mi na tym nie zależy. Ja Ci tylko mówię jak było, a Ty jak chcesz to dalej sobie analizuj cyferki
A żebyś miał trudniej to do moich cyferek dodaj jeszcze filtr k&n i wydech przelot
maryba - Wto Lip 16, 2013 07:36
Rhos napisał/a: |
....co nie zmienia faktu,ze ze skuterem chetnie sie sprawdze.
|
nie no proszę Cię ja startuje tylko z autobusami, rowerami i wózkami dziecięcymi
to był wkręt a ty połknąleś jak duża ryba małego robaka
ja startuje tylko w kategorii economy narazie wyszło mi 3 /100 ale to chyba dlatego że go caly czas na odcince katuje
dobryziom - Wto Lip 16, 2013 09:47
z tym sciganiem jest tak że czasem ta druga osoba nie wie że sie sciga i pewnie tu tak było CBR 600 w 3 sek ? prosze przenieść do działu Dowcipy hahahha
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 10:23
dobryziom, a więc ile Twoim zdaniem ma, ekspercie?
Edit:
http://www.youtube.com/watch?v=rWs8B1GoVPE
mnóżcie, dzielcie, dodawajcie i odejmujcie i powiedzcie mi gdzie tu dowcip?
dobryziom - Wto Lip 16, 2013 11:02
przy optymalnych warunkach jak dobrze wystartujesz to ponizej 5 sek zrobisz...
takie filmiki na YT nie maja sensu bo nie oddaja realnych czasów pomiarów sens maja jedynie pomiary na fotokomórce lub w wyscigu 1 vs 1
obejrzyj sobie jak sie sciga GT-R z hayabusa GSX1300R jakoś tych 2,7sek nie widać...
PS na prostej oczywiscie motor ma przewage ale wystarczy ze bedzie pare zakretów i baty jak siemasz szkoda że 99% motorowców potrafi jezdzic tylko na wprost na na zakrecie nie wie co to składanie....
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 11:15
dobryziom napisał/a: | przy optymalnych warunkach jak dobrze wystartujesz to ponizej 5 sek zrobisz... |
Faktycznie, 3 sekundy to jest poniżej 5, ale skąd akurat 5?
Dobra widzę, że ta rozmowa prowadzi do niczego, co wy na siłę chcecie udowodnić? Że te Wasze kupety będą szybsze czy co?
dobryziom napisał/a: | takie filmiki na YT nie maja sensu bo nie oddaja realnych czasów pomiarów sens maja jedynie pomiary na fotokomórce lub w wyscigu 1 vs 1 |
Ciekawe, czy Wy na jakieś fotokomórki się mierzyliście? Proponuję jeszcze dorzucić kwestię obrotu Ziemi, żeby napewno nie było 3s.
dobryziom napisał/a: | PS na prostej oczywiscie motor ma przewage ale wystarczy ze bedzie pare zakretów i baty jak siemasz |
Widzę, że jednak jesteś znaffca, a wiesz na czym polega przeciwskręt?
dobryziom napisał/a: | szkoda że 99% motorowców potrafi jezdzic tylko na wprost na na zakrecie nie wie co to składanie.... |
A skąd wziąłeś te statystyki?
Pozatym, wiesz czym się różni 600 od 1000, tym, że 1000 zbiera się szybciej do 100-200, a do 100 wyniki są zbliżone.
dobryziom - Wto Lip 16, 2013 12:09
Wizard_gp napisał/a: | Faktycznie, 3 sekundy to jest poniżej 5, ale skąd akurat 5?
|
odpowiedz jest bardzo prosta...w zeszłe lato z kolega testowaliśmy evo 9 i łapaliśmy sie z każdym motorem który sie napatoczył i wiekszość dostawała baty stad te 5sek...
Wizard_gp napisał/a: | Dobra widzę, że ta rozmowa prowadzi do niczego, co wy na siłę chcecie udowodnić? Że te Wasze kupety będą szybsze czy co? |
jak nie masz argumentów to faktycznie szkoda mojego czasu... i nie twierdze czy beda szybsze czy nie tylko twierdzenie ze zrobisz pierwszą setke w 3sek jest tak realne jak objechanie coupetą F1
Wizard_gp napisał/a: | Ciekawe, czy Wy na jakieś fotokomórki się mierzyliście? Proponuję jeszcze dorzucić kwestię obrotu Ziemi, żeby napewno nie było 3s. |
tak jak mówie dla mnie faktem jest tylko fotokomórka lub wyscig 1 vs 1 tyle...
Widzę, że jednak jesteś znaffca, a wiesz na czym polega przeciwskręt? |
wiem no i co? 99% osob wie ze jest ograniczenie 50km w miescie i co?
dobryziom napisał/a: | szkoda że 99% motorowców potrafi jezdzic tylko na wprost na na zakrecie nie wie co to składanie.... |
A skąd wziąłeś te statystyki? |
wystarczy wyjsc z domu przejechać sie, rozejrzec sie
Pozatym, wiesz czym się różni 600 od 1000, tym, że 1000 zbiera się szybciej do 100-200, a do 100 wyniki są zbliżone. |
teraz to dałeś do pieca hahaha
Raptile - Wto Lip 16, 2013 12:34
Mordeczki , spokoj i nie napinać mi się tu !
MaReK - Wto Lip 16, 2013 13:13
dobryziom napisał/a: | łapaliśmy sie z każdym motorem który sie napatoczył |
Motocyklem znaczy się ?
dobryziom - Wto Lip 16, 2013 13:15
grzeczniej RAP grzeczniej
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 16:14
No przecież ręce opadają. Widzę, że Twoje pojęcie jest jeszcze bledsze, poczytaj trochę, pożyj i dorośnij. Dlatego na tym zakończę, całą dyskusję, gdyż nie mam już siły na tłumaczenie wszystkim elementarnej wiedzy.
dobryziom napisał/a: | Wizard_gp napisał/a:
Pozatym, wiesz czym się różni 600 od 1000, tym, że 1000 zbiera się szybciej do 100-200, a do 100 wyniki są zbliżone.
teraz to dałeś do pieca hahaha |
Kompromitujesz się po całej lini takim zachowaniem, no chyba, że dla Ciebie różnica 0,6s. to jest wielka odchłań, a tyle akurat wynosi różnica między Yamahą R6 a R1 w osiągnięciu pierwszej 100.
Podpowiem, bo pewnie nie wiesz Yamaha R6 ma pojemność 600ccm, a R1 ma pojemność 1000ccm.
dobryziom, dla Twojej wiadomości moja CBR'ka:
czas 0-50km/h: 2:20h
czas 0-100km/h: nie osiąga takich prędkości, bo to tylko 600ccm
największe osiągnięcie: kiedyś z górki wyprzedziłem babcie z balkonikiem, ale to było tak dawno, że nie pamiętam, czy to ja wyprzedzałem czy mnie wyprzedzali.
Jak już mówiłem na tym kończę tą jałową, do niczego nie prowadzącą dyskusję. Dałem się sprowokować, za co przepraszam Administrację i Moderatorów
dobryziom - Wto Lip 16, 2013 17:28
sam podsumowujesz swoja wiedzę takimi wpisami w temacie motocykli oraz technice jazdy nie ma co tu oceniać brawo ! no i ta konsekwencja w kończeniu dyskusji hahaha
a takie teksty o bladości pojęcia, kompromitacji, dorastaniu i opadaniu rąk zachowaj dla swoich bliskich i znajomych sorry ale wódki razem nie piliśmy....
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 17:50
Powiem tylko tyle, Twój podpis mówi wszystko o Tobie
Rhos - Wto Lip 16, 2013 19:31
chill chlopaki,po co te nerwy?
gadales z tym kierowca slsa?ze wiesz ze byl zdziwiony?czy tylko tak zakladasz?
0,6s przy takich przyspieszeniach jak 3s to baaardzo duzo ("drobne" 20%).podejrzewam(nie sprawdzalem)ze w zakresie 100-200 o ktorym mowisz roznice beda jeszcze wieksze,rzedu 2-3s,a to juz przepasc.R6 to po prostu szybki motocykl.R1 to morderca.
A co do skrecania i jazdy - tak jak niewielu na ulicach mamy kierowcow 4 kolek ktorzy naprawde potrafia szybko jezdzic,tak samo,a nawet gorzej jest z motocyklami,bo sa bardziej wymagajace.i testy,artykuly,filmiki,czasy z torow to potwierdzaja - na prostych mocne auto bedzie za motocyklem(oczywiscie ie kazde,co swietnie podkreslil DobryZiom i walka gt-r z hayabussa dostepna na yt),ale w zakrecie jednoslady nie maja szans. co 4 kolka to nie 2.
Maryba - fakt,polknalem jak mlody pelikan,w takim razie w tym wyscigu wystrtuje pieszo:P
Wizard_gp - Wto Lip 16, 2013 21:28
Rhos napisał/a: | gadales z tym kierowca slsa?ze wiesz ze byl zdziwiony?czy tylko tak zakladasz? |
Oczywiście, że nie gadałem bo niestety nie miałem jak. Po gonitwie od świateł na ul. puławskiej skrzyżowanie z poleczki, gdzie sam sprowokował przegazówką, przez rzymowskiego do skrzyżowania Marynarskiej z Postępu, dojeżdżając do rzędu samochodów stojących na światłach celowo zatrzymałem się za autami, celem pogadania, ale ów kierowca SLS'a musiał wykorzystać ten moment na wyprzedzenie mnie i skorzystał z pasa do skrętu w prawo jako pasa do jazdy na wprost, omijając cały rządek samochodów.
Po tym wnoszę, że musiał być zdziwiony.
Rhos napisał/a: | 0,6s przy takich przyspieszeniach jak 3s to baaardzo duzo |
ja dalej uważam, że 0,6s. to jest mało, wręcz znikomo dla porównania, przeciętny czas reakcji człowieka na boćce zewnętrzne to około 0,2s. To dużo czy mało?
Rhos napisał/a: | ,ale w zakrecie jednoslady nie maja szans. co 4 kolka to nie 2. |
Nie widzę, żadnej zależności między posiadaną liczbą kół.
mzas - Wto Lip 16, 2013 23:10
Powiem tak, przed spotem jeździłem swoją "Hanią" ale odkąd wsiadłem na Maryby potwora to zmienił się mój światopogląd.
Ogólnie zabawka bardzo przyjemna, do przemieszczania się po mieście w pełni spełni swoje zadanie.
Rhos - Sro Lip 17, 2013 00:25
Wizard_gp napisał/a: | kierowca SLS'a musiał wykorzystać ten moment na wyprzedzenie mnie i skorzystał z pasa do skrętu w prawo jako pasa do jazdy na wprost, omijając cały rządek samochodów.
Po tym wnoszę, że musiał być zdziwiony. |
moze po prostu mial to w dupie i nie chcialo mu sie sac w kolejce?
Wizard_gp napisał/a: | ja dalej uważam, że 0,6s. to jest mało, wręcz znikomo dla porównania, przeciętny czas reakcji człowieka na boćce zewnętrzne to około 0,2s. To dużo czy mało? |
duzo.samochod przebywa w tym casie sporą odleglosc,dlatego sa wypadki:P ale mowimy o tym jak trudno urywa sie kolejne dziesiatkisekund,ile pracy musza wlozyc zeby to poprawic.praw fizyki nie oszukasz.porownaj sobie osiagi nnp bmw m3 i m3 csl.a potem porownaj koszty zakupu tych wersji.malo czy duzo?
Nie widzę, żadnej zależności między posiadaną liczbą kół. |
a ja widze 2 krotna przewage samochodu nad jednosladem w przyczepnosci.conajmniej,bo motocykle maja wezsze opony.w kazdym wyscigu na torze wyczynowy motocykl dostanie baty od wyczynowego samochodu.deal with it:)
Wizard_gp - Sro Lip 17, 2013 10:15
mzas napisał/a: | owiem tak, przed spotem jeździłem swoją "Hanią" ale odkąd wsiadłem na Maryby potwora to zmienił się mój światopogląd.
Ogólnie zabawka bardzo przyjemna, do przemieszczania się po mieście w pełni spełni swoje zadanie. |
A to jest 50, czy 125?
Rhos napisał/a: | moze po prostu mial to w dupie i nie chcialo mu sie sac w kolejce? |
- Panie kierowco za powyższe wykroczenie, nakładam na pana mandat w wyskości 250zł i 5pkt. karnych.
- mam to w dupie
Rhos napisał/a: | porownaj sobie osiagi nnp bmw m3 i m3 csl.a potem porownaj koszty zakupu tych wersji.malo czy duzo? |
Ale po co i co wnosi do tematu? Przypomnę, że chodziło o to, że "daję do pieca" tym, że osiągi 600 i litra do pierwszej setki są zbliżone, czym rozbawiłem jednego z forumowiczów. A więc, czy 3,5s. i 2,9s. nie są wynikami zbliżonymi? To nie odchłań kilkunastu minut, tylko zaledwie 0,6s.
Rhos napisał/a: | a ja widze 2 krotna przewage samochodu nad jednosladem w przyczepnosci.conajmniej,bo motocykle maja wezsze opony. |
I motocykle są lżejsze, więc nie potrzebują laczy 285
Rhos - Czw Lip 18, 2013 21:50
- Panie kierowco za powyższe wykroczenie, nakładam na pana mandat w wyskości 250zł i 5pkt. karnych.
- mam to w dupie |
mysle ze jak kogos stac na slsa to z przyjemnoscia dokladnie tak powie.zreszta jatak czesto jezdze i nie widze w tym problemu:)
Ale po co i co wnosi do tematu? Przypomnę, że chodziło o to, że "daję do pieca" tym, że osiągi 600 i litra do pierwszej setki są zbliżone, czym rozbawiłem jednego z forumowiczów. A więc, czy 3,5s. i 2,9s. nie są wynikami zbliżonymi? To nie odchłań kilkunastu minut, tylko zaledwie 0,6s. |
wnosi tyle, że poprawienie tak piorunujących osiągów jak 3,5s wymaga mnostwo pracy i kosztów.tyle chcialem podkreslic.i nadal uwazam ze to AŻ 0,6s a nie tylko.jezdzilem np autem ktore ma 8,9s do setki i takim ktore ma 8,1 i roznica jest wyrazna,a to przeciez tylko 0,2s wiecej niz miedzy tymi motocyklami.
I motocykle są lżejsze, więc nie potrzebują laczy 285 |
naprawde nie chce mi sie szukac testow,ale czytalem kiedys kilka.na torze,zwlaszcza kretym,auto jest szybsze.i tyle.moze to wynika z przyczepnosci,a moe z faktu,ze nie zlozysz sie tak szybko z jednego zakretu w drugi jak samochod ktorego kierowca tylko kreci kierownica.nie wiem.ale tak jest i tyle:)
kris-tofer - Czw Lip 18, 2013 22:44
Hej
Ja niedługo, lub też za jakiś czas też będę przyjeżdżał swoją nową zabawką, ma w sumie 4 koła, ale tylko 3 dotykają ziemi, robi dwa ślady i ma aż 32KM mocy
Ma coś ze wspomnianego już dżapańskiego sprzęta, z wyglądem sporo ładniejszym od Żabtajla
Just4 - Pią Lip 19, 2013 09:16
Hahahaha ... rozbawiła mnie wasza dyskusja Zawsze zabawnie jest słuchac facetów, którzy usiłują sobie udowodnić, który więcej może ...
W kwestii 0,6s czy to dużo, czy mało to wszystko jest pojęciem względnym i zależy od punktu widzenia. W kwestii rywalizacji sportowej jest to bardzo dużo i nie tyczy się to tylko motoryzacji. Wystarczy pooglądac dowolne zawody sportowe, gdzie różnica w wynikach rzędu 0,01s decyduje o zwycięstwie i rodzi wielkie dramaty. Ludzkie oko jest zbyt ułomne, by wychwycić efekt dziesiętnych/setnych sekund, ale doskonale go widac w zwolnionym tempie, które idealnie pokazuje, jak duża może to być róznica. W kwestii sporu o przyspieszenie do 100 km/h ta różnica i tak nie ma żadnego znaczenia, bo miasto to nie tor wyścigowy i jest tu ograniczenie do 50 km/h
A jeśli któryś z Panów potrafi przy ograniczeniu do piećdziesięciu w zakorkowanej Warszawie rozpędzić się do setki w 3s, to niech powie wszystkim, jak to zrobić... ja osobiście jestem bardzo ciekawa
pozdrawiam wszystkich forumowiczów
dobryziom - Pią Lip 19, 2013 09:31
mamy Wakacje
Just4 - Pią Lip 19, 2013 09:46
dobryziom napisał/a: | mamy Wakacje |
O nie nie... nawet w wakacje nie jest az tak luźno, by osiągac takie predkości w tak rekordowym czasie, jak 3sek...... chyba, ze masz odrzutowiec i wyprzedzasz wszystkich góra
dobryziom - Pią Lip 19, 2013 10:03
Just4 napisał/a: | dobryziom napisał/a: | mamy Wakacje |
O nie nie... nawet w wakacje nie jest az tak luźno, by osiągac takie predkości w tak rekordowym czasie, jak 3sek...... chyba, ze masz odrzutowiec i wyprzedzasz wszystkich góra |
faktycznie masz rację
|
|