Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 00:07 [R400] Problem z silnikiem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
Jestem posiadaczem rover'a 400 1.4 16v 98r. przebieg 107 tyś, autko mam od 7 lat i do tej pory nie sprawiało żadnych problemów. Niestety 2 dni temu zauwazylem wydobywającą sie pare z pod maski samochodu i po otwarciu jej zobaczylem ze
wycieka woda przy kolektorze wydechowym miedzy druga sruba a kolektorem z prawej strony silnika patrzac od przodu. W zbiorkiku wyrownawczym (od chlodnicy) widoczne jest zanieczyszczenie olejem.
Prosze o pomoc , co moglo sie zepsuć ? jakie koszty naprawy? boje sie isc najpierw do mechanika bo wiadomo ciezka historie moge uslyszec wiec zapytam najpierw Was co sadzicie o tym
?
moze dodam ze silnik normalnie działa.
pozdrawiam
brt: popraw temat na zgodny z zasadami w tym kąciku
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:58, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 00:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szukalem i owszem sa podobne ale takiego konkretnego przypadku nie znalazłem
Ale uwagi brt już nie przeczytałeś?
Przeczytaj zasady kącika i całego forum, a potem popraw swój temat, tak jak to zostało tam opisane.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie jestem biegly w komputerach mam swoje lata i to szukanie jakos nie idzie po mojej myśli wiec moge powiedziec tylko przepraszam i prosze o wyrozumiałość oraz o pomoc.
W skrócie: model i rocznik auta w temacie wpisujemy w nawiasie kwadratowym i z grubsza wpisujemy o co chodzi w poście Poprawiłem temat.
Co do szukania to klikasz na słowo Szukaj na górze strony, wpisujesz szukaną frazę np. HGF i wyskakuje Ci lista wątków z tym tematem. Czytasz kolejno i masz rozwiązanie swojego problemu
Polecam też przeczytać Techniczny FAQ na www.roverki.pl i ogólnie poczytać artykuły z tej strony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum