Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 21:47 [R620] Do wszystkich z silnikiem 2.0SDI
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich posiadających rovera z silnikiem 2.0SDI.Wiem, że bardzo dużo osób miało z tym problem a mianowicie z nierówną pracą silnika. Mi naszczęście udało się rozwiązać tą dolegliwość.....na początku wszyscy mechanicy mnie załamywali od razu stawiali na pompę wtryskową i kazali przygotować 2tys. na start ale cóz walczyłem z tym dalej....odpowietrzałem, cudowałem aż wreście trafiłem na profesjonalistę w naprawie diesli....Stwierdziłem co mi szkodzi więc wstawiłem samochód na jeden dzionek i wszystko się wyjaśniło.Jednym z powodów był zawór w pompie wtryskowej,wymiana wszystkich przewodów paliwowych, zwiększenie dawki paliwka i samochód narazie chodzi bez zarzutu....koszt to tylko 200zł ale różnica w jeżdzie bezcenna.Wszystkim mającym problem radze poszukać dobrego fachowca z komputerem i wszystko się wyjaśni.Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:09, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 21:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mój fachman też twierdził, że powodem falowania wolnych obrotów może być niewłaściwa dawka paliwa. Akurat wtedy obroty nie falowały, więc nie można było tego zweryfikować. Obecnie bardzo rrzadko pojawia się nierównomierna praca silnika oraz nie bardzo jest kiedy pojechać, ale będę miał na uwadze
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 15:05 Re: [620sdi 96r] Do wszystkich z silnikiem 2.0SDI
Cytat:
Witam wszystkich posiadających rovera z silnikiem 2.0SDI.
Witam
Cytat:
Wiem, że bardzo dużo osób miało z tym problem a mianowicie z nierówną pracą silnika.
Dokładnie są z tym problemy...
Cytat:
Mi naszczęście udało się rozwiązać tą dolegliwość.
Mnie też
Cytat:
....na początku wszyscy mechanicy mnie załamywali od razu stawiali na pompę wtryskową i kazali przygotować 2tys. na start
Dokładnie miałem takich samych fachowców
Cytat:
ale cóz walczyłem z tym dalej....odpowietrzałem, cudowałem aż wreście trafiłem na profesjonalistę w naprawie diesli....
Ja tez walczyłem jak lew Tylko nie trafiłem na profesjonaliste i zribiłem sobie sam. Najpierw chciałem rozbierać nastawnik paliwa, ale zanim to zrobiłem postanowiłem sprubowac jednego ze sprawdzonych sposobów, czyli wzbogacić paliwo czynnikiem czyszczącym układ i wtryski. W efekcie przyniosło to zamierzony rezultat.
Cytat:
Jednym z powodów był zawór w pompie wtryskowej,
Co dokładnie za zawór był winny???
Cytat:
wymiana wszystkich przewodów paliwowych, zwiększenie dawki paliwka
Czy wymiana przewodów była konieczna?? zwiększanie dawki?? Ciekawa sprawa.
Cytat:
i samochód narazie chodzi bez zarzutu....
NO to super
Cytat:
koszt to tylko 200zł ale różnica w jeżdzie bezcenna.
Naprawdę nie dużo Ja straciłem 16,50zł i efekt tez super.
Cytat:
Wszystkim mającym problem radze poszukać dobrego fachowca z komputerem i wszystko się wyjaśni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum