Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 10:58 [R620] Problemy z nowym sprzęgłem.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Cześć. Mam pewien problem. W moim R620 wymieniono kompletne sprzęgło (tarcza, docisk i łożysko oporowe) Po wymianie pojawiły się następujące problemy:
Pierwszym jest próba ruszenia z miejsca na pierwszym biegu bez dodawania gazu. Chcąc powolutku ruszyć na pół sprzęgle auto dostaje dość mocnych drgań. Drgania widoczne są na masce, kierownicy i wyczuwalne na fotelach. Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku jazdy na pół sprzęgle na wstecznym biegu.
Drugim problemem są drania pojawiające się przy redukcji z 3 na 2 bieg. Drgania wyczuwalne są głównie na pedałach.
Tarcza sprzęgła jest prawidłowych rozmiarów a usługa została wykonana w ASO HONDA.
Dodam jeszcze, że wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze, pedał sprzęgła chodzi idealnie, nie ma jakichkolwiek innych problemów.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 10:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja bym poczekal troche, znaczy sie pojezdzil sprzeglo musi sie dopasowac
u Senna zaraz po przekladce silnika slizgalo sie, a na drugi dzien juz bylo ok
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 15:07 Re: [R620 2.0Si 96r] Problemy z nowym sprzęgłem.
marcel_n napisał/a:
Cześć. Mam pewien problem. W moim R620 wymieniono kompletne sprzęgło (tarcza, docisk i łożysko oporowe) Po wymianie pojawiły się następujące problemy:
Pierwszym jest próba ruszenia z miejsca na pierwszym biegu bez dodawania gazu. Chcąc powolutku ruszyć na pół sprzęgle auto dostaje dość mocnych drgań. Drgania widoczne są na masce, kierownicy i wyczuwalne na fotelach. Taka sama sytuacja ma miejsce w przypadku jazdy na pół sprzęgle na wstecznym biegu.
Drugim problemem są drania pojawiające się przy redukcji z 3 na 2 bieg. Drgania wyczuwalne są głównie na pedałach.
Tarcza sprzęgła jest prawidłowych rozmiarów a usługa została wykonana w ASO HONDA.
Dodam jeszcze, że wszystkie biegi wchodzą bardzo dobrze, pedał sprzęgła chodzi idealnie, nie ma jakichkolwiek innych problemów.
U mnie takie objawy występowały po założeniu tarczy 190mm w miejsce 200mm (dotyczy R200 1.4 16V)
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum