Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 17:58 [R820] Problem z ładowaniem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Mam problem z ładowaniem w moim aucie gdy podepne alternator nie swieci mi kontrolka ładowania po przekręceniu kluczyka a auto nie pali na wszystkie cylindry.Po odpieciu przewodów z alternatora auto działa ok(bez ladowania)Co może byc przyczyna?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 18:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 17:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. Popraw temat, bo będzie draka.
2. Stawiam na uszkodzony altek - może tylko szczotka pękła i robi zwarcie, ale może być też uszkodzenie uzwojeń - jeżeli sam nie dasz rady, to bez elektryka się nie obejdzie
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Wto Kwi 24, 2007 18:21
mi to wygląda na walnięty regulator napięcia w alternatorze, sprawdz na wyjściu z alternatora multimetrem jakie masz napięcie podczas pracy silnika , powinno być 14v
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
jesli podczas przekrecenia zaplonu nie swieci sie kontrolka ladowania to uszkdzony moze byc obwod wzbudzenia alternatora, w 1.4 16V jest on realizowany wlasnie przez kontrolke, mogla sie przepalic lub nie ma na niej styku
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum