Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: < 1993
niedawno stałem się właścicielem ROvera 820. PO zakupie dokonałem wymiany oleju....i ku mojemu zdziwieniu po tygodniu czasu (około 700-800km przebiegu) zaczal wyciekac olej. Prawdopodobnie wycieka on z okolicy aparatu zapłonowego.... Wyciek jest dosc spory gdyz w tydzien czasu stracilem okolo 0,7 litra oleju. Jak duzy koszt jest takiej naprawy? Czy jezeli uszczelka pod glowica bedzie do wymiany konieczny bedzie szlif?
Proszę o kontakt z właścicielami 820
Pozdrawiam
maciej: przeczytaj Zasady Kącika i zmień temat - wtedy inni posiadacze Twojego modelu łatwiej zauważą/wyszukają Twój temat.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:26, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 25, 2007 15:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wyciek jest dosc spory gdyz w tydzien czasu stracilem okolo 0,7 litra oleju
jeżeli tyle wycieka przez 800km to dlaczego używasz sformułowania "prawdopodobnie wycieka z okolicy aparatu zapłonowego"?
Przy tak dużym wycieku powinno być ewidentnie widać skąd wycieka, a jeżeli nie widać to należy szukać oleju w wydychanych spalinach albo w układzie dolotowym.
Grzesiek820 napisał/a:
Czy jezeli uszczelka pod glowica bedzie do wymiany konieczny bedzie szlif?
Szlif czego?
Głowicę wypadałoby splanować (wyrównać) przed założeniem.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Roverek był już u mechanika... do wymiany jest uszczelka na wałku od strony kopułki....a przy wymianie rozrządu okaże się co się dzieje z tamtej strony na długi weekend będzie gotowy
oczywiście po wszelkich wymianach uszczelek silnik będzie dokładnie umyty żeby sprawdzić czy nie ma żadnych nieporządanych wycieków już nie mogę się doczekać jak narazie pojeżdzę sobie 213S )szkoda że tak mało o tym modelu piszą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum