Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich !
W moim Roverku coś się dzieje dziwnego. Co jakiś czas nie mogę zamknąć auta z pilota (dioda świeci, bateria 2 miesiące) Z kluczyka zamyka normalnie. Po jakimś czasie (np.godzina) wszystko zaczyna działać. Co to może być?
Jeszcze jedno pytanko: Gdzie jest centralka alarmu i odbiornik sygnału pilota w moim R 75 ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 18, 2010 22:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 26, 2007 08:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Ja miałem podobną historie ze swoim. Przyczyną była trefna bateria - wytrzymała tylko miesiąc (nie zwarłem jej przy montażu ). Może wymień ją na nową?
[ Dodano: Czw Kwi 26, 2007 9:39 am ]
R75 niestety nie znam
Witam.
Mialem dokladnie to samo. ok 6 miesiacy temu byly takie dni ze pilot nie dzialal, lampka swiecila. Baterii nie zmienilem i po 2 lub 3 dniach zaczelo byc dobrze i juz dziala caly czas. Moze ten typ tak ma?
Gdzie jest centralka alarmu i odbiornik sygnału pilota w moim R 75 ?
Centralka alarmu to moduł BCU - nad schowkiem pasażera, odbiornik pilota - pod dźwignią hamulca ręcznego (w autach nowszych - najprawdopodobniej po 2002 r. - w pobliżu deski rozdzielczej).
romans napisał/a:
Z jakiej odległości (przy sprawnej baterii) otwieracie i zamykacie R75?
Przy posiadanej baterii, której stanu nie potrafię ocenić (zamontowana przez poprzedniego właściciela), zasięg wynosi od 1m do 5m - w zależności od kursu Euro, fazy księżyca i innych niezidentyfikowanych zjawisk . W autach nowszych jest podobno zdecydowanie lepiej.
Witam u mnie dokładnie tak samo czasami parę metrów a czasami musze parę centymetrów od klamki dopiero otworzy. Zauważyłem, że od prawej strony samochodu jest większy zasięg pilota
Witam.
Może to i śmieszne , ale w 400 przyłożenie pilota do głowy naprawdę zwiększa zasięg. W archiwum grup dyskusyjnych na pewno znajdziesz coś na ten temat.
Ps. Niektórzy twierdzą, że mały zasięg w ROVERkach to norma, chodzi o utrudnienie pracy złodziejom, przy słabszym sygnale trudniej zeskanować kody i trwa to o wiele dłużej. Chociaż z drugiej strony - w niektórych, szczególnie nowszych R zasięg jest "normalny".
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Może to i śmieszne , ale w 400 przyłożenie pilota do głowy naprawdę zwiększa zasięg. W archiwum grup dyskusyjnych na pewno znajdziesz coś na ten temat.
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 21:47
najlepsza rade już podaliście, przyłożyć pilota do głowy działa jak mega antena. Nawet Jerremy z Top Gear tak otwierał wozy. Ja sprawdzałem i to działa na każdej marce
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum