a ona za co tam jest odpowiedzialna za regulację powietrza i po czym będe wiedział że jest z nią coś nie tak
Przepływonierz, jak sama nazwa wskazuje, sprawdza przepływ powietrza do silnika. Szczegóły znajdziesz w postach na forum.
Jak silnik Ci muli z powodu przepływki, to po jej odpięciu powinieneś poczyć różnicę na plus i wtedy masz pewność, że to jest to. Również na forum ktoś podawał, jak można przepływkę pomierzyć, żeby ją sprawdzić.
TUTAJ masz bardzo przydatne narzędzie
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 08:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam wszystkich,odpiołem przepływke i nic to samo,nie wiem już co to może być ,a tak pięknie na początku przyspieszał,chyba będe musił jechać do tego mechanika w Krakowie co go wszyscy polecają może on coś poradzi tylko nie moge się do niego dodzwonić,może ma ktoś numer na komórke(p.Miodowicz).Podpowiedzcie jeszcze co należało by sprawdzić?
Będzie znowu tak przyspieszał No ale raczej bez kompa sie nie obejdzie Jeśli sparawdziłeś rury i przepływkę to chyba niewiele więcej, bez kompa możesz zrobić Przeglądnij jeszcze przewody okołosilnikowe i na kompa. I jeszcze jedno. Czy czasam rura zasysająca powietrze do filtra nie jest gdzieś załamana lub zatkana?? Był taki przypadek kiedyś. I nie jestem pewny, czy p. Midowicz robi diesle. lae ktoś polecał warsztat do diesli w Kraku, ale niestety nie pamiętam nazwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum