Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 23:43 [R414] Poduszka silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam i pozdrawiam
Przy okazji robienia rozrzadu wyszlo, ze dolna poduszka po stronie rozrzadu ma zniszczona gume co z reszta jest powodem szarpania silnika. moje pytanko brzmi?
Gdzie i jak tanio kupic gume do takiego mocowania znaczy gume tej poduszki zeby ja wsadzic do tej lapy cos nie moge sie doszukac po sklepach internetowych, a nie chcialbym za glupi kawalek gumy fortuny wydawac..... macie z tym jakies dosiwadczenia?
paff
_________________ 820ti Coupe raw power
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 22:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 23:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem identyczną sytuację. Też nie mogłem znaleźć i musiałem dać kase mechanikowi, zeby sprowadził z anglii czesci, bo w Polce nie bylo nówek, no i ponad 2,5 tygodnia czekalem na to. I z tego co pamiętam to kosztowalo calkiem sporo kasy, ale ja wymienialem wszystkie poduszki bo caly samochód mi drgał od silnika (do dziś zreszta widze skutki tego - szyby mi latają, moze jakies jeszcze inne srobki sie poluzowaly). A ile dokladnie to sobie jutro odnajde bo dziś to czas juz spać
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 77 Skąd: Pleszew
Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 11:27
Witam
Ja się na tym nie znam ale może warto tą poduchę wymontować i spróbować dobrać od innego auta. Raz byłem świadkiem jak "mechanior" w sklepie przyleciał z poduchą od rovera ( nie wiem która, od skrzyni czy silnika) i dobrał od jakiegoś peugeota.
wyglada baardzo podobnie do tej uzywanej w Hondzie Civic 5gen i dostepnej jako zamiennik w intercars - znaczy obecnie niedostepnej ale widniejacej w katalogu
Wiec pytam czy skoro R400 powstal na bazie tej Hondy czy to nie jest to samo mocowanie??
Tak właśnie ta poduszka pasuje od hondy civic tylko jest jeden szkopół, tuleja środkowa jest dłuższa niż w rover 400 i trzeba ją skrócić.
Trzeba ją uciąć brzeszczotem, nie gumówką po dokładnym wymierzeniu z oryginału, reszta pasuje bez problemów. W moim wymieniłem obie i obie są inne.
Górne poduszki też są obie inne i środkowa też jest inna, na pięć poduszek wszystkie są różne.
_________________ Tomasz 416 Lublin tel. 691508162
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum