Wysłany: Pią Maj 04, 2007 21:53 [R400] Tarcze zegarów
Witajcie, czy ktoś zmieniał tarcze zegarów w Roverku 400? Dużo kłopotu?
Czy możecie polecić solidnego "producenta" takich tarcz ?
Alu ramki już zaplanowałem, ale do tego chodzą mi po głowie tarcze "retro" w kolorze ecru jak w R 75
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 18:39
Z wymianą tarcz nie będzie większych problemów. Na forum był omawiany temat demontażu deski przy okazji zakładania aluramek. Gdzieś tam, dawałem link do artykułu traktującego o wymianie tarcz w Hondzie Civic 5D.
Hmmm.... zresztą mamy błogosławieństwo do umieszczenia na naszej stronie klubowej manuala do 400tki z adnotacją że "dzięki uprzejmości forum Civika. Nie dogadałem się tylko z Piterem jak to zrobić (czy ja mam go na nowo opracować, czy co tam......)
Inny temat to same tarcze.. może firma robiąca zegary indigloo dla Hondy zrobiłaby takie dla Rovera?! Trzeba chyba zapytać - czy i jakie koszta.
POzdrówka
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 18:57
dzięki, artykuł już czytałem, chodziło mi bardziej o to czy w Roverku nie ma jakiejś "drobnej różnicy", która powoduje dramat
A jeśli chodzi o tarcze to mam na myśli po prostu kolor ecru/kremowy a nie idiglo
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 19:05
Nie sądzę, żeby był jakiś dramat... ale niech się wypowiedzą bieglejsi
Co do tarcz, to zrozumiałem, że nie chodzi Ci o indiglo.
Mówiłem tylko, że skoro firma robi zegary indiglo do Civika (czyli niejako do Rovera), to jak się z nimi zagada, to zrobi zwykłe ecru z logiem Rover'a, bo ma już wymiarówkę. Trzebaby z nimi zagadać. A nóż....
Inna sprawa, że nie wydaje mi się żeby zegary ecru ładnie prezentowały się w 400tce. Ale może.....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
"mmaniek" jak będziesz wiedział coś więcej na temat tych zegarów daj znać.
Wzór zegarów od R75 bardzo mi się podoba-też myślałem jakiś czas temu jak to zrobić ale jakoś moje "marzenia" spełzły na niczym.
Właśnie dziwiłem się czemu angole nie pomyślały nad tym żeby jakie łądne zegary dać do R400.Poprostu do mojego Rovera który ma jasną tapicerkę te czarne zegary aż rażą po oczach a styl jak w R75 bardzo by tam pasował.
String-czy te "hihihih" to wyśmiewanie pomysłu czy możliwości załatwienia tych zegarów
Z tego co się orientuję to można spokojnie taką "naklejkę" w stylu R75 zamówić w dobrym centrum reklamy z 95% odzwiercedleniem a ramki jak wiesz kupić na allegro.
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 13:16
Naklejki to chyba nie jest dobry pomysł, miałem w astrze i z czasem wyglądały jak by zegary dostały ospy
Napisałem do dwóch "producentów" z allegro-zobaczymy co z tego wyniknie.... napewno zdam relację.
Powiem tak: przypatrzyłem się w końcu zegarkom 75-tki i o ile to tej limuzynki pasują, o tyle myślę że w 400 nie będą wyglądały za fajnie. Ja bym tego nie robił, ale... wszystko kwestią gustu
Powiem tak: przypatrzyłem się w końcu zegarkom 75-tki i o ile to tej limuzynki pasują, o tyle myślę że w 400 nie będą wyglądały za fajnie. Ja bym tego nie robił, ale... wszystko kwestią gustu
Drooid-masz R45 a piszesz że do R400 byś tego nie robił
Racja w tym że to kwestia gustu-mnie się podoba,przecież nikomu na siłę nikt nie karze zakładać.
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 18:51
Pojawił się mały problem- choć myślę, że to nie problem.Zapytani producenci tarcz, majacy w ofercie tarcze do Civica, twierdzą że nie mają wzoru do Rovera 400, moje pytanie do forumowiczów:
Czy zegary w Civicu są DOKłADNIE takie same jak w Roverku tzn rozmiar, wyskalowanie, mocowanie itd. ??
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 20:40
Na pierwszy rzut oka wydaje się że dokładnie takie same... ale może ktoś miał w rękach i takie i takie. W końcu Honda Civic 5D i Rover 400, to kuzyni, na dowód poniżej tył tapicerki przednich drzwi kierowcy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 20:47
Właśnie, na pierwszy rzut oka takie same, ale na drugi rzut może być lipa i np. na prędkościomierzu będę widział że jadę 220 a w rzeczywistości będzie 245 i co ja biedny zrobię przy takiej prędkości
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 17:56
Wizualnie, na zdjęciach w necie wygląda na to samo. Postaram się o skan tarcz civica i porównam.
11-05-2007: Wyjąłem dziś swoje zegary, porównałem z tymi ze zdjęć z manuala demontażu zegarów Hondy Civic i wygląda że tarcze są zupełnie takie same.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum