Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:00 [R45] Gdzie leży przyczyna!?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Ostatnio pisałem, że pompa paliwa mi padła ( bardzo buczała i nie chciał odpalać) Dzisiaj wymieniłem pompe i ta po przejechaniu kilku kilometrach też zaczyna buczeć. Czy należało wylać reszte paliwa przy wymianie pompy i zobaczyć ile syfu było? ale pompa ma filtr i nie powinna zbierać dziadostwa. Czy może przyczyna leży całkiem gdzieindziej?
piter34: zmień tytuł wątku podając w nawiasach kwadratowych model samochodu!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:11, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na moje oko kupiles jakas zwykla - bez urazy - tania pompe, ktora sie wlasnie zurzywa. Wczesniej bylo sporo na ten temat.
Lepiej bys na tym wyszedl, jak bys kupil urzywana orginalna pompe, lub nowa dobrej firmy
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2006 Posty: 149 Skąd: Lublin/Kraśnik
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 06:29
Trzeba sprawdzić co jest w zbiorniku,co zatankowałeś,ja w Polonezie wymieniłem 3 po kolei,przy trzeciej wymianie fachowiec wyjął zbiornik i okazało się ,że tam oprócz błota jest coś co rozpuszcza pompe,płukaliśmy,płukaliśmy pół dnia,aż w końcu skończyło się zakupem nowego ,bo okazało się,że zbiornik też się rozpuścił tylko uszczelniały go brudy.
Po tym zabiegu pompa chodziła parę lat,aż go sprzedałem i pewnie chodzi dalej.
Na moje oko kupiles jakas zwykla - bez urazy - tania pompe, ktora sie wlasnie zurzywa. Wczesniej bylo sporo na ten temat.
Lepiej bys na tym wyszedl, jak bys kupil urzywana orginalna pompe, lub nowa dobrej firmy
Właśnie pompę kupiłem orginalną używkę z pewnego źródła. Filtr paliwa też wymieniłem.
Rover 45 1.6 2000r
Ostatnio zmieniony przez Brt Nie Maj 06, 2007 11:37, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum