Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:37 [R75] Gdzie jej miejsce ?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
WItam !
Mam kolejne pytanie, mianowicie... jak kupiłem R75, to od poczatku nie było w nim gaśnicy. I mam pytanie, gdzie jest jej miejsce, bo nie ma nigdzie żadnego miejsca dla niej... powiedzcie gdzie Wy macie umieszczone gasnice
Pozdr
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 18, 2010 22:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 05, 2007 21:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Swoją w bagażniku wożę
Można gdzieś pod siedzeniem przymocować (ale MUSI być wtedy przymocowana).
W przepisach nic nie ma nt. GDZIE konkretnie, tylko że w łatwo dostępnym miejscu.
no własnie, a w bagażniku to raczej nie jest "łatwo dostępne miejsce"... bo w Roverach chyba fabrycznie nie ma miejsca na gasnice, nie wiem własnie dlaczego
no własnie, a w bagażniku to raczej nie jest "łatwo dostępne miejsce"...
Jak to nie? To komora silnika łatwiejsza?
ZTCW to chyba w żadnym R nia ma fabrycznie miejsca na gaśnicę.
W ogóle chyba niewiele samochodów ma takowe miejsce. Przynajmniej ja widziałem tylko uchwyty do gaśnic (od kompletu) przymocowane w różnych miejscach (przeważnie w bagażniku właśnie lub pod siedzeniem kierowcy).
[ Dodano: 6 Maj 2007, 11:55 ]
Nie słyszałem, jeszcze, żeby ktoś (czytaj - miśki) przyczepił się o gaśnicę w bagażniku, pod warunkiem, że nie była przywalona bagażami
hehe... no ja też ale tak myślę gdzie by było najlepiej.... może też ją dać do bagażnika, ale trzeba ją w coś zawinąć chyba bo może stukać a przy okacji obijać blache ( mówie o miejscu, tam gdzie koło zapasowe)
Pod siedzeniem pasażera, bo pod kierowcy to niebezpiecznie jak się wypnie to może pod pedały przetoczyć się i nici z hamowania. A wtedy może być nieprzyjemnie
Pod siedzeniem pasażera, bo pod kierowcy to niebezpiecznie jak się wypnie to może pod pedały przetoczyć się i nici z hamowania. A wtedy może być nieprzyjemnie
Dlatego wcześniej pisałem, że musi być umocowana
Cytat:
Można gdzieś pod siedzeniem przymocować (ale MUSI być wtedy przymocowana).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum