Wysłany: Pon Maj 07, 2007 19:40 [R45 1.8] Przyciemnione szyby
Właśnie zrobiłem tuning wizualny i przyciemniłem sobie szybki. Dla wyjaśnienia - nie ogarnia mnie jakiś power dress, ale chciałbym lekko ulżyć dzieciom w lato.
I jak to wygląda?
Przed
i po
Oczywiście to tuning wirtualny A może lepiej (wiem, że taniej) jakieś roletki sobie sprawić??
_________________ Pozdrawiam
Drooid
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli już przyciemniać to wszystko: tył i lekko przód ale to już problemy z przeglądem
Osobiście nie jestem za "smołą" nawet na tyle - chcesz ulżyć dzieciom - a chcesz, żeby inni JE widzieli ?
Nie mam problemów z przeglądem, ponieważ nie sprawdzają aż tak wnikliwie, jeśli nie przesadzasz - ja zawsze mówię "fabrycznie przyciemnione" - nie pierwszy samochód tak mam
Ja lubie wszystko "delikatnie"
- ciemne szyby - delikatnie
- gleba - delikatnie
- audio - delikatnie
- tuning - delikatnie
- jazda - delikatnie(yyyy - no dobra - czasami delikatnie )
No...no... nie chcę ciemni - filmów w aucie nie wołam. Zdjęcie po prawej faktycznie ciut przesadzone. Chodzi o przyciemnienie z jakieś 50%. Zrobiłbym i przód, ale z lekka obawiam się policji i ew. problemów przeglądowych.
Ponoć są folie wpadające w odcień lakieru... to też musze to obadać
Roletki też mają swoje wady. Nie miałem co prawda, ale już wyobrażam sobie to ciągłe ich odpadanie, te uwalane ssawkami szyby
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 23:13
Tak przyciemnione folią (własna robota). Jak narazie nic się nie zdziera chociaz po roku pod słońce widać minimalne ryski, ale trzeba się przyjrzeć. Zreszta niedługo zmieniam folie na lepszą jakościowo
A piecowo przyciemniając szybki można zrobić to delikatnie? Czy trzeba tylko tak mocno?
Drooid mieszkasz na Olechowie lub na Janowie ?
Piecowo można zrobić każdy odcień czarnego. Raczej dokładniej mówiąc każdy stopień przepuszczalności świetlnej.
Zaletami piecowego przyciemniania szyb jest to że szyby z zewnątrz są czarne a od środka środka samochodu praktycznie widoczność jest taka sama jak była a jak świeci ostre słońce to i tak nie oślepia. A drugą zaletą jest to, że można przedniej boczne szyby przyciemnić bez żadnego ryzyka (mówie tu nie tylko o policji, lecz również o widoczność).
Wadą jest koszt przyciemnienia piecowego który wynosi przynajmniej 600 zł (wszystkie szyby razem z przednimi bocznymi, bez czołowej)
A tu daję linka do jednej z lepszych firm na rynku które przyciemniają szybki KLIK Są pokazane fajne porównania
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 12:54
drooid napisał/a:
Wyjmowałeś w tym celu szyby, czy kleiłeś na styk? Jesli bez wyjmowania, to czy przy opuszczaniu nie zadziera się dolna krawędź?
Wyjmowałem tylko przednie , tylne uchylne mają tyle czarnego marginesu na obrzeżach ze nie potrzeba wyjmować. Na przednich bocznych nie docinasz na styk foli tylko opuszczasz ją jakieś 5 mm po to właśnie aby przy zamykaniu się nie podwinęła.
n marginesie kiedys jak jeszcze nie mialem roverk zastanawialem sie nad przciemnieniem szyb... jednak teraz po zakupie nie zrobilbym tego - nie zakreyje nimipieknego bezowego wnnetrza...
_________________ "Tylko auta z duszą..."
bialy114 [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 18:22
pawciu87 napisał/a:
nie zakreyje nimipieknego bezowego wnnetrza...
Jak się ma klimatronic...i beżowe wnętrze
Ja nie mam ani jednego, ani drugiego - za to mam ciemniejsze szyby
Wadą jest koszt przyciemnienia piecowego który wynosi przynajmniej 600 zł (wszystkie szyby razem z przednimi bocznymi, bez czołowej)
A tu daję linka do jednej z lepszych firm na rynku które przyciemniają szybki KLIK Są pokazane fajne porównania
Właśnie dostałem maila z tej firmy. Koszt 5 szyb w R45 to 1180 w standardowym pakiecie. To już nie wada - to zaj..... feler
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum