Wysłany: Pon Maj 07, 2007 18:39 [Rover 216] Wyciek Oleju
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Juz pisałem o wycieku oleju z mojego roverka, ale dzisiaj byłem i powiedział mi, że to nie jest uszczekla pokrywy zaworów tylko to co jest niżej jakaś półgłowiczka i trzeba zdjąc cały rozrząd aby tam sie dostać. Mam pytanko czy jest cos akiego jak półgłowiczka jakas uszczelka do tego??
AndrewS: poprawilem literowke w temacie
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 12:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 18:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 18:47
kuman napisał/a:
Mam pytanko czy jest cos akiego jak półgłowiczka jakas uszczelka do tego??
Witam
Głowica jest rozpoławiana, dlatego można ja nazwac półgłowiczka . Z tego co czytałem nie ma tam zadnej uszczelki, do uszczelnienia używane jest szczeliwo np. silikon odpowiednio dobrany. pozdrawiam
Właśnie dzisiaj wróciłem od mechanik i uszczelnił mi to silikonem zobaczymy czy nei bedzie ciekło mam wrazenie że dalej leci ale pojad eumyc silnik. Pytanko mechaik mówił żeby to uszczelnic musiał zdjąć rozrząd czy to prawda??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum