Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:29 [R220coupe T]zmienilem akumulator i samochod nie odpala!!!!!
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
kupilem nowy akumulator wyrzucilem stary wstawilem nowy i fura nie odpala umarla:( a wlasnie kupujac fure dostalem kluczyk bez pilota co mam zrobic???? jak uruchomic fure??? mam rovera 220 96rok
_________________ Tomcata na części info na PW
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Gru 14, 2010 13:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 14:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no to zrobiłęś podstawowy błąd przy zakupie roverka
drugi błąd zrobiłeś formułując tytuł posta
czy słyszysz charakterystyczne ijoijoijoijo jak przekręcasz kluczyk, czy poprostu nie chce odpalać
jeśli słyszysz to oznacza że immobilajzer się włącza, a co za tym idzie musisz poszukkać kodu do wyłączenia go jeśli i tego nie dostałeś przy kupnie to niestety laweta do najbliższego zakładu z komputerem serwisowym roverka
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Jest dokładnie tak, jak napisał sTERYD. Kup najlepiej od razu pilota lub piloty i od razu w jednej kasie Ci je zaprogramują Całe szczęście serwisy masz niedaleko
poprawiony temat posta sorki ale to moj pierwszy:)
slychac taki chrobot:/ niestety a jak ma wygladac ten kod poszukam w papierkach moze jest co do lawety i serwisu nie ma innego sposobu obejscia jakies programowanie kluczka czy cos:>
może w papierach masz kod (4cyfry bez zera) Wklepuje się go poprzez przekręcanie kluczyka na zmianę w lewo i w prawo Poszukaj instrukcji na stronie klubowej
z tego co napisal kolega sterdy jak chrobocze to znaczy ze imobilajzer sie zablojkowal i tzreba rozkodowac . kontrolik sie pala tak samo jak swiatla prad jest.
ktos wie gdzie powinien znajdowac sie ten kod do imobilajzera ? i czy to sam 4 cyfrowy kod czy ma jakies oznaczenia bo mam troche roznych dziwnych ciagow ale nie wiem czy to ktorys z nich (wszystkie papierki sa po włosku).
ps. znalazlem jesze takie info odnosnie Pilot immobiliser Lucas 3TXA
Jeśli masz na myśli obejście immo, to zapewne jakiś magik jest w stanie to wykonać, ale moim zdaniem mniejszym kosztem będzie zakup pilotów,, zaprogramowanie i korzystanie z fabrycznego systemu
Niestety nie wiem, gdzie ten kod ma być. szukaj ciągu 4 cyferek bez zera i spróbuj taki podejrzany kod wprowadzić może się uda
ktos wie gdzie powinien znajdowac sie ten kod do imobilajzera ? i czy to sam 4 cyfrowy kod czy ma jakies oznaczenia bo mam troche roznych dziwnych ciagow ale nie wiem czy to ktorys z nich (wszystkie papierki sa po włosku).
Ja kod immo miałem na końcu książki serwisowej na dwóch wydzieranych kartkach formatu karty kredytowej.
znalazlem jakis kod ale nie wiem czy to ten sprawdze:) ale mam drugie pytanie na dniach bede kupowal dwa piloty i teraz pytanie korzystajac z instrukcji na http://www.roverki.pl/article.php?sid=307 udam mi sie zsynchronizowac takiego pilota ze swoim imobilajzerem czy musi to zrobic serwis????
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Nie Maj 13, 2007 18:17
Niekoniecznie serwis. W Lublinie jest taki zakład dorabiania kluczy do mieszkań i samochodów, w którym mają kompa do różnych aut i systemów. Ja tam zakodowałem nowego-używanego pilota za 50zł (więc z tym Testbookiem to trochę mit). Niestety nie da się tam odzyskać orginalnego kodu
To jest adres lubelskiego zakładu, ale właściciel twierdził, że działa w ramach jakiejś szerszej sieci, może da Ci namiary w W-wie: www.chrust.pl
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
wczoraj udalo mi sie wbic kod za pierwszym razem:) samochodzik odrazu odpalil i nie ma zadnego problemu:) teraz czekam tylko az przyjada piloty dzieki wszystkim za pomoc
ps. dzieki za namiar na programowanie pilotow juz tam dzwonie mam nadzieje ze w wawie tez gdzies sa:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum